Alla inlägg under juli 2010

Av Niclas Carlson - 6 juli 2010 23:06

Det blir en kort sammanfattning bara...

I V65-1 tog 1 I Won't Dance hand om ledning med 6 Never Again på utsidan. 3 Russell Hill satt i rygg på ledaren. 400 kvar tryckte Never Again till och kopplade greppet direkt på I Won't Dance, som gav upp helt över upploppet. Russell Hill fick luckan, men kunde aldrig hota. 2 Castor Race försökte utmana, men Never Again visade att han är på bra väg tillbaka mot den form som gjorde honom till V75-favorit i slutet av förra året.


I V65-2 blev favoriten 8 Eldsiri släppt till spets efter ett varv. Såg lite knepig ut i aktionen, och 600 kvar försökte 9 Karelli att ta sig förbi. Dessa två stack iväg från de övriga, och in på upploppet stod det och vägde. Men Eldsiri behöll sin fart, medan karelli stannade, och segern blev till slut rätt så bekväm för Eldsiri.


I den tredje avdelningen tog 1 Naughty Nanny hand om ledningen. 4 Ted Blågul kröp ner i rygg, medan 9 HG Top Line hamnade i tredje ytter. Naughty Nanny fick bestämma där framme, men blev lite utmanad över upploppet av just Ted Blågul och HG Top Line. Naughty Nanny vann dock ganska så enkelt ändå.


I V65-4 vräkte sig 7 Ulvsås Elvois i galopp direkt och så var han borta. 5 Vålsvarten och 15 Vessle Jahna duellerade ett bra tag om ledningen, och ingen ville ge sig. Tempot var väldigt högt, och 400 kvar tröttnade Vessle Jahna. Då kom 8 Mjölner Flaks i en snabb attack bakifrån, och Vålsvarten hade till slut inget svar mot denne. Överbetyg dock till Vålsvarten som höll till andrapriset.


Full körning var det även i V65-5, där 1 Colombian Necktie och 6 Airstrike körde om ledningen i gott och väl 700 meter. Colombian Necktie behöll ledningen och fick dämpa farten rejält. 3 DJ Seabrook fick en perfekt resa i andra ytter, oich gick till attack 500 kvar. Kunde dock aldrig koppla greppet på Colombian Necktie, som såg ut att gå mot segern, när 9 Giant Superman fick lucka från rygg ledaren och flög fram och avgjorde med ett huvud tillgodo.


I V65-6 var det en ren och skär uppvisning av 2 Horgen Tore som direkt satt i ledningen. Bestämde tempot själv, och 150 före mål så fick han fria tyglar och försvann med 20-30 meter. Totalt överlägsen var han och det här kan vara en blivande stjärna!


Spelmässigt blev det fyra rätt. Jag chansade bort Naughty Nanny, som fick bestämma i spets. Missade dessutom Mjölner Flaks, då jag hade spikat Ulvsås Elvis som galopperade bort sig. Fick in Giant Superman på reserven, men hade ingen glädje av det idag...

Nu tar vi nya tag mot Åmål och V64 imorgon!

V65
Av Niclas Carlson - 6 juli 2010 00:09

Boillnäs står som värd för tisdagens V65-omgång, och precis som på Hagmyren igår så är det tre kallblodslopp, och tre varmblodslopp. Intressant så det förslår. Det finns en klar risk att det blir väldigt låg utdelning, men om ifall att nån av de favoriterna som jag garderat förlorar, då kan det bli en liten slant i alla fall...


I V65-1 blir 1 I Won't Dance klar favorit. Senast var han alldeles för laddad och tokig bakom bilen och vräkte sig i galopp direkt. Jag misstänker att de kommer att värma honom lite tuffare imorgon, och på så sätt få honom stabil till loppet. Felfri är han överlägsen i detta gäng, men jag garderar ändå. 6 Never Again fick aldrig nån lucka i comebacken och såg fin ut. Kanske inte är redo för stordåd än, men han är klart på gång. Kapaciteten finns för att slåss där framme. 3 Russell Hill är väl spetsbudet om I Won't Dance försvinner, annars blir det rygg ledaren. Körs fortfarande lite väl passivt och nån gång vill jag se dig trycka av honom, Daniel! Formen finns där i alla fall. Det gör den även på 4 Caddie Eagle som var chanslös mot Sebastian K sist. Men han såg ändå bra ut och kapaciteten finns där.

Rank: 1, 6, 3, 4, 2, 11, 7, 5, 8, 9, 10


I V65-2 får 8 Eldsiri tipset. Står vansinnigt bra inne i loppet, och har skyhög kapacitet. Var dock inte alls bra sist, och ett frågetecken är det faktiskt för formen. Löper hon upp till sitt kunnande är det en bra vinstchans. 1 Nordvanja har ett bra läge, och med lite tur kanske hon kan ramla undan från ledningen. 12  Faste Lundi stannade helt sist och var inte frisk för dagen. Kan betydligt bättre än så och är en luring. 10 Alfia går sällan felfritt, men när hon gör det har hon bra kapacitet. Kan faktiskt fälla alla då. Loppets rysare tillsammans med 9 Karelli som ju inte heller har nån lysande rad, men är intressant med Adielsson i sulkyn.

Rank: 8, 1, 12, 10, 9, 5, 11, 6, 4, 7, 2, 3


I V65-3 får 4 Ted Blågul tipset. Han har svikit rejält på V75 i de senaste starterna, men har här ett vettigt spetsläge. Når han ledningen blir han svårslagen. 9 HG Top Line var riktigt bra då han fick sen lucka och var inte stort slagen av en så bra häst som Alvena Pampas senast. Kan få en fin resa härifrån och ta ner alla på slutet. 7 Kansas Rock var knappt slagen sist, och visade i alla fall lite av sitt kunnande. Det här är en trög häst som inte alltid tar ut sig helt, men har han vaknat på rätt sida så kan han vara först när mållinjen nås. 1 Naughty Nanny var svag sist efter en smörresa, och jag tror inte alls på henne. Lämnar henne därför utanför...

Rank: 4, 9, 7, 1, 12, 2, 8, 5, 6, 11, 10


I V65-4 hittar jag då dagens första spik. 7 Ulvsås Elvis var fullständigt lysande när han vann överlägset på Boden sist, och har samma läge nu. Det lär bli spets igen, och sen kommer ingen ikapp honom. En toppchans! 8 Mjölner Flaks ser ut att var en bra häst, och kan säkert lifta med till andrapriset. 10 Vingbo Stjärn avslutade strålande sist och var nära att hinna dit. Har han en bra dag så kan han nypa en plats.

Rank: 7, 8, 10, 2, 6, 4, 14, 15, 13, 3, 9, 5, 1, 11, 12


I V65-5 får 3 DJ Seabrook tipset. Han vann lätt senast efter en smörresa, men gick ändå sista 600 själv i tredjespår. Såg dunderfin ut och har bra chans att ta hem detta. 4 Master Växus flög fram över upploppet sist men utan chans att hinna upp vinnade Reven d'Amour. Han förlitar sig säkert på sin vassa speed igen, och den här gången kanske han hinner fram? 1 Colombian Necktie såg sliten och tråkig ut senast. Var helt utan sting och kan bättre än så. Kanske på väg ur form? 8 Knockout Rose har hög kapacitet men har körts enormt passivt hittills i år. Har dessutom inte startat på två månader, och är ett osäkert kort. Förmodligen blir det passivt igen, men då det är en så pass bra häst så plockar jag ändå med honom på kupongen.

Rank: 3, 4, 1, 8, 9, 6, 7, 2, 10


I V65-6 hittar jag dagens andra spik, i form av 2 Horgen Tore. Han imponerade nåt enormt  när han vann på Romme näst sist, och han blir svårslagen här. 10 Hovfaksen vann på bra sätt senast, och känns som en klar andrahäst här. Men Horgen Tore rår han inte på...

Rank: 2, 10, 5, 6, 9, 4, 3, 1, 11, 12


Systemet blir så här:


1) 1,6,3,4 (2-11)

2) 8,1,12,10,9 (5-11)

3) 4,9,7 (1-12)

4) 7 Ulvsås Elvis (8-10)

5) 3,4,1,8 (9-6)

6) 2 Horgen Tore (10-5)


240 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 5 juli 2010 22:09

Vilken fin kväll det blev på Hagmyren! Fantastiska insatser blandades givetvis med urusla sådana, men totalt sett blev det en mycket fin kväll.


I V65-1 blev 5 Feseth Lynet släppt till spets efter 100 meter. Han försökte sedan dra på allt han hade och på så sätt försöka knäcka 8 Hallsta Lotus. Hallsta Lotus tog det lugnt och satt i dödens en bit bak, men när det var 450 kvar, då small det! Hallsta Lotus kopplade enkelt greppet på Feseth Lynet och bara försvann och vann hur lätt som helst på nya rekordet 19,6. Hur bra är han egentligen?


I V65-2 fick 6 Kejsare Play kämpa lite för att komma till ledning. 1 Dalstuga Garfield satt programenligt i rygg på denne och 11 Kingpin La Marc satt i dödens. Tempot var jämnt hela vägen, och när de svängde in på upploppet stod det klart att det skulle bli en fight mellan Kejsare Play och Kingpin La Marc. Kejsare Play sträckte dock på sig och visade att han var den bättre hästen idag och gick undan med två längder till slut. Men plusbetyg till Kingpin La Marc som nog har bra chans att vinna nästa gång!


I V65-3 tog 1 Lottmar hand om ledningen. Varvet före mål började det hända grejer. 6 Höstbouffe galopperade just som han skulle ta över ledningen. 7 Månprinsen AM gick till attack, medan 9 Filofax NO krånglade sig ut från tredje inner. Det gick riktigt fort för Månprinsen AM på bortre långsidan och i ett huj skaffade han sig 40 meter ner till närmaste häst. Det spelade ingen roll hur mycket de än försökte där bak, Månprinsen AM var totalt överlägsen och vann på mycket fina 27,9, bara nån tiondel över det svenska rekordet. 3 Varg Spik reparerade en galopp på ett bra sätt, och 8 Puma Jerva avslutade bra efter en sen styrning. Men Månprinsen AM var mycket imponerande!


I V65-4 galopperade 13 Yamaha Center bort sig direkt, medan 1 Nica Frontline hand om ledningen. Fick bestämma ett tag, men sen flög 7 Singing Matilda fram och tog över. Drog iväg och ledde med 20 meter när det återstod 600 meter. Det syntes dock att krafterna var på väg att ta slut, och 200 före mål var hon stenslagen. Istället tog 9 Hilda CD över och såg ut att gå mot seger när det tog stopp för henne på två steg. Det blev en hård fight mellan tre skrällar, och 15 Queen Isabella, som inte vunnit lopp på två år, lyckades sätta nosen först till 41 ggr degen. 11 Sprucefields Maggie blev tvåa, 12 Spacechip Broline blev trea.


I V65-5 spetsade 3 Clicquots Sun Rose, men blev av med ledningen efter 100 meter då 4 Inside Broline kördes till spets. 2 Trustworthy Ås satt i dödens, medan 5 Sergei Hanover hängde i tredjespår. Leif Witasp fick köra för fullt och varvet kvar kom Sergei Hanover ner i dödens. Tempot var högt uppskuvat, varvet gick efter 1,11...Sergei Hanover började se trött ut runt sista kurvan, samtidigt som Clicquots Sun Rose såg ut att ha krafter kvar i rygg på ledaren. Upploppet blev rafflande när Inside Broline bröt ut, Clicquots Sun Rose fick lucka invändigt, och Sergei Hanover hittade nya krafter. Det var stenhårt i mål, men Clicquots Sun Rose satte dit huvudet först och 5%-aren var ett faktum. Sergei Hanover får överbetyg för sin insats också.


I V65-6 gick 3 Flex till ledning när han galopperade efter 500 meter. Favoriten 11 Särpefanten sat långt bak i kön, men 600 kvar var det full attack, och då flög han fram till ledning. hade 9 Lome Mix i släptåg och denne vägrade släppa kontakten. In över upploppet stod det och vägde en bit, men sista 100 visade Särpefanten klassen och gick undan med 1,5 längd. Den här lär vi får se under flera år, en blivande elithäst!


Spelmässigt blev det tre st femmor, 762:- tillbaka, och alltså 474:- i ren vinst. Formen har anlänt, nu gäller det bara att bevara den också....

V65
Av Niclas Carlson - 5 juli 2010 00:45

Måndagens V65-omgång avgörs på Hagmyren. Man har fått ihop en trevlig omgång, med en del fina lopp. Dessutom delar man broderligt på loppen mellan varmblod och kallblod - tre lopp var...


V65-1 är Sleipners Elitlopp, och jag inleder med en spik direkt. 8 Hallsta Lotus är i en sanslöst bra form för tillfället, och det är inga blufflopp han vunnit, utan har fått göra det mesta av jobbet själv. Det här ser ut som en toppchans. 5 Feseth Lynet har stött på Hallsta Lotus på slutet och är i bra form, liksom 6 Stamping. Båda två är bra hästar, men de får kämpa om andrapriset...

Rank: 8, 5, 6, 3, 4, 1, 2, 7


I V65-2 ger jag tipset till 6 Kejsare Play som varit ute i tuffa sällskap på slutet. Han är startsnabb och trivs över kort distans, och mot enklare motstånd bör det vara en bra chans. 4 Livet Är En Strid gillar också distansen, och formen finns där. Utmanar! 1 Dalstuga Garfield var ytterst nära att vinna sist efter att ha fått bestämma i spets. Möjligen var det 10-öppningen som satt i benen till slut. Får han rygg på ledaren här och lucka till slut, kan rysaren vara ett faktum. Jag tar även med 2 Crusetta som var ute i V75 sist och inte räckte till då. Lättare nu, och med ett passande lopp har hon en bra speed på slutet...

Rank: 6, 4, 1, 2 ,10, 5, 7, 9, 11, 3, 8, 12


Hagmyrens Treåringspris för kallblod utgör V65-3, och här chanstippar jag 8 Puma Jerva. Gick i rygg på ledande/vinnande 9 Filofax NO, speedade förbi denne 600 kvar men blev upphunnen på linjen. Kan få revansch nu! Filofax NO satt alltså i spets senast, men blev överflyglad 600 kvar. Hann dock ifatt på linjen, men galopperade precis efteråt. Han är lite trög av sig och har problem med tempoökningar, men har styrkan att vinna. 7 Månprinsen AM var bara en halv längd efter de här två senast, så formen är bra. Utmanar. 6 Höstbouffe har redan visat prov på bra fart, men såg inte rolig ut sist. Felfri är han med i striden.

Rank: 8, 9, 7, 6, 3, 5, 2, 1


V65-4 är ett stolopp, och här går tipset till 13 Yamaha Center som varit lysande på slutet. Hon har både styrka och speed, och det ser ut som en bra chans här. Jag garderar dock med 7 Singing Matilda som gick ett mycket bra lopp sist. Upphämtningen efter galoppen var av bästa märke, med full fart över linjen. Chans från spets här. 9 Himla CD fick göra allt jobb själv sist och åkte dit mot tre smygkörda hästar. Visade att formen finns där, och med rygg på Yamaha Center kanske hon kan överraska?

Rank: 13, 7, 9, 1, 14, 12, 5, 4, 8, 11, 15, 3, 2, 10, 6


V65-5 är Mack Clown's Minne, och här tippar jag 3 Clicquots Sun Rose som etta. Hon är hypersnabb bakom bilen och tar ledningen här och kan hålla hela vägern. Var sämre än vanligt senast, men har passande förutsättningar nu. 5 Sergei Hanover är en riktigt fin fyraåring som vann på ett bra sätt sist. Har bra kapacitet och är med i striden. 7 Bull Trap var bra i stenhård konkurrens sist. Nu är det lättare motstånd, men knepigt läge. Kommer han till så har han bra chans. Det finns flera bra hästar här, men av kostnadsskäl får det räcka med dessa tre...

Rank: 3, 5, 7, 6, 9, 11, 8, 2, 1, 4, 10, 12


Den avslutande avdelningen är ett kallblodslopp, där sju av hästarna har mötts i de två senaste starterna! 11 Särpefanten får tipset, då han gjorde ett bra lopp senast och visade form. Det är långt fram men han är tillräckligt bra att lösa detta. 3 Flex vann sist, men stod då 20 meter bättre till. Kommer han till ledningen nu också kan han bli svårslagen igen. Varning för 2 Veabergetslindelin som har bra form också...

Rank: 11, 3, 2, 12, 9, 13, 7, 6, 8, 4, 5, 1, 10


Systemet ser d¨ut som följer:


1) 8 Hallsta Lotus (5-6)

2) 6,4,1,2 (10-5)

3) 8,9,7,6 (3-5)

4) 13,7,9 (1-14)

5) 3,5,7 (6-9)

6) 11,3 (2-12)


288 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 4 juli 2010 18:21

Forus Travbane utanför Stavanger var värd för V65 idag. Vassa lopp med fina prestationer blev resultatet av det hela.


I V65-1 4 Campari Akema hand om ledningen. 2 Pinball Wizard kröp ner i rygg på denne, medan 3 Yason Boko satt i tredje inner. Yason Boko gick ut ett spår när 13 Yarrah Boko var på väg framåt efter ca 1200 meter. Yarrah Boko galopperade dock bort sig, och därmed fick Yason Boko gå i dödens resten av loppet. Men som han gjorde det! Lade tryck på ledaren 750 meter kvar, och 500 kvar hade han sänkt denne. Stack undan och hade en betryggande ledning runt sista kurvan när 15 Prince De Montfort angrep i spåren. Över upploppet var det inget snack om saken, Yason Boko höll farten bra och vann mycket enkelt.


I V65-2 blev det en ordentlig fartfest. 8 Cumulus blåste till ledning från åttondespår, med 6 Peter Lugar utvändigt. Dessa två öppnade 500 meter efter 09,1. Då tryckte sig Peter Lugar till täten, och varvade på 09,7. 4 Navy Seal US följde med lätthet med som tredehäst, och när Cumulus gav upp 700 kvar började Navy Seal US att gå till attack. Runt den sista kurvan körde han sig till spets, tätt följd av stallkamraten 9 Atlantic Ås. Navy Seal US höll undan med lätthet och van med en säker längd tillgodo på fina 11,4. Bakom dessa två spurtade 12 Moon Dreamer till sig tredjepriset, kanske är på väg tillbaka?


I V65-3 var 4 Poker Siem snabbast från start, men fick tryck av 7 Dominus och släppte. Efter 600 meter gled 8 Nevele Wood fram till ledaren och fick överta, och sen var loppet över. Nevele Wood fick bestämma, och även om 5 Dressedforsuccess US försökte sista 500, så var Nevele Wood aldrig i förlustfara. Det här kan vara en blivande topphäst!


I V65-4 rusade 1 Unforgettable till ledningen. Fick uppvaktning av 5 Cecena Ås en bit, men höll med lätthet täten. Sen var det spel mot ett mål. 10 I'm Simonis Molar försökte sig på en attack 600 kvar, men galopperade i sista sväng. Istället vann Unforgettable väldigt enkelt med 4 Strong Boy DE som tvåa i rygg på ledaren.


I V65-5 galopperade 6 Noras Bean direkt i starten. hamnade sen i tredje ytter. 1 Neo Holmsminde höll spets, men fick 8 Baltic Dream över sig. In i första sväng galopperade Neo Holmsminde bort sig och därmed satt Baltic Dream i spets. Då kom 2 Micro Mesh farandes och tog över ledningen varvet kvar. Stack sen undan med några längder och var riktigt fin idag. 3 Frisk'em blev tvåa, Noras Bean bra trea.


I V65-6 tillika Forus Open flög 7 Torvald Palema till spets. 2 Brioni försökte att svara men fick ge sig. Brioni gick ut i dödens varvet kvar för att försöka ge Torvald Palema en match, men det var lönlöst. Torvald Palema bara dansade undan över upploppet, och vann hur lätt som helst före bra avslutande 4 Lisa America. Brioni slutade sexa till slut.


Spelmässigt så blev det succé! 1 st sexa och 11 femmor ger 3351:- tillbaka, så grattis ni som fick in det hela!

V65
Av Niclas Carlson - 4 juli 2010 00:30

Söndagens V65:a avgörs i Norge, på Forus, med Forus Open som huvudattraktion. Jag måste till att börja med erkänna att jag inte har koll på alla norska och franska hästar, men tror det går vägen ändå:)


V65-1 är Forus Maraton över 3010 meter. Jag ger tipset till 13 Yarrah Boko som var helt suverän i Harpers senast. Han har inte startat efter det, men det har inte varit nåt fel med hästen. Här har han bra chans att vinna igen, men det finns intressanta motbud. 2 Pinball Wizard har jag inte sett, men det verkar vara en häst som klarar lång distans. Hästar som ståtar med fem raka segrar bör tas på allvar...3 Yason Boko gjorde ett bra lopp senast då han var tvåa från dödens. Kunde inte rå på ledande/vinnande Unix Brodde, men såg ändå fin ut. Kan överraska här! 15 Prince De Montfort har ju skövlat rent i montéloppen i Norden under våren, och var ju övergrym när han vann på nytt världsrekord på Solvalla. Det är en helt annan sak att vara med i ett travlopp, men det faktum att han står över montéloppet här, och istället är med i detta loppet, gör att jag tror han är med i striden här med.

Rank: 13, 2, 3, 15, 4, 14, 9, 6, 12, 8, 7, 10, 11


I V65-2 hittar jag dagens enda spik i form av 4 Navy Seal US. Det här är en kanon som lika gärna kunde varit med i Forus Open. Han var med i den otäcka olyckan i påskas, och har bara gjort ett lopp efter det. Var inte som bäst då, men ska nu vara fit for fight igen. Jag spikar som sagt, det här ska han bara vinna! Hemmahästen 2 Rembrandt Hanover ser ut att vara i bra form, och kan säkert hugga en plats här. Jättskrällen i loppet är 12 Moon Dreamer som för två år sen vann några stora treåringslopp i Sverige. De senaste två åren har han dock inte gjort nån glad, men kapaciteten finns där, och skulle Navy Seal US svika, så kan han vara med i striden.

Rank: 4, 2, 12, 5, 3, 6, 9, 10, 11, 8, 1, 7


V65-3 är ett treåringslopp, och här ger jag tipset till 5 Dressedforsuccess US, som varit mycket bra i sina starter i Norge. Har ett bra läge här, och det kan vara spets runt om som gäller. Jag garderar dock med 8 Nevele Wood som var bra när han vann Treåringseliten på Solvalla sist. Erik Adielsson körde slalom vid ingången till upploppet då, och vann rätt lätt. Erik sitter upp nu också, och han vet ju vad som finns att köra med. Loppet känns låst med dessa två. Bakom dessa kan 4 Poker Siem och 9 Västerbo Face It vara dem som slåss om tredjepriset...

Rank: 5, 8, 4, 9, 3, 7, 1, 2, 6


I V65-4 får 1 Unforgettable tipset. Han var lysande senast i Danmark, öppnade snabbt från innerspår, och gick undan över upploppet till en lätt seger. Kan kopiera det här. Men motståndet känns tuffare idag, därför plockar jag med 4 Strong Boy DE som varit borta i två månader. Han är snabb ut, och trivs över kort distans, och blir farlig här. 10 I'm Simonis Molar är kanske fältets bästa häst, men läget kan stöka till det rejält. Hittar han bara position, så kan han fälla alla...

Rank: 1, 4, 10, 2, 9, 3, 5, 11, 7, 6, 8


Rex Rodney's Ärespris är namnet på V65-5. Tipset går till 1 Neo Holmsminde som håller på att slå sig in i eliten. Han är startsnabb och jag tror att han håller spetsen här. Bra chans därifrån! 6 Noras Bean gör sällan dåliga lopp, och är i bra form. Han är ett måste på kupongen. 2 Micro Mesh har väl egentligen inte visat nån form sen i april, men rätt som det är så gör han ett dunderlopp, och det kan det vara dags för idag. 7 Redlight Jet vinner ju inte ihjäl sig, men gjorde en fin insats senast, och kan vara farlig här.

Rank: 1, 6, 2, 7, 8, 3, 5, 4, 9, 10, 11


Så är det då dags för Forus Open. Det är svårt att gå emot 7 Torvald Palema som har sett helt fantastisk ut på sistone. Naturligtvis har han bra chans att vinna igen. 2 Brioni har slagit sig in i eliten på allvar i år, och gjorde det bra i Elitloppet, och var smällfin då han vann i Finland senast. Kommer han till ledningen här blir han svårslagen. 4 Lisa America galopperade i starten senast, men gjorde en makalös upphämtning och var inte långt efter Brioni i mål. Felfri kan hon vara med och utmana! 5 Ilaria Jet var fin när hon vann försöket till Elitloppsfinalen, men sämre i finalen sen. Var utan tryck i Finland, men löper hon upp till sin kapacitet är hon med här med.

Rank: 7, 2, 4, 5, 1, 9, 10, 3, 6


 


Systemet ser ut så här:


1) 13,2,3,15 (4-14)

2) 4 Navy Seal US (2-12)

3) 5,8 (4-9)

4) 1,4,10 (2-9)

5) 1,6,2,7 (8-3)

6) 7,2,4 (5-1)


288 rader.

Lycka till! (och lämna gärna en kommentar, det uppskattas)

V65
Av Niclas Carlson - 3 juli 2010 22:33

En het sommardag slutade med miljonutdelning. Fyra rätt blev det för min del, och jag kan ärligt säga, att jag hade aldrig kunnat sätta sjuan idag, för jag hade slutat jaga Dust All Over, och det var väl därför han vann idag....


I V75-1 var 6 Caballion bara bäst. Gick i dödens sista varvet, och i något knackigt trav så seglade han undan sista biten före en bra 5 Askö Toy. 8 Niller var bara dålig idag och ville inte gå framåt.


I V75-2 fick 1 Ewe Palema en perfekt lucka från tredje inner i sista kurvan, och krigade ner 8 Sanity sista biten. Bra betyg till båda hästarna. 2 Across The Seas klart förbättrad!


I V75-3 såg det upplagt ut för 6 Beanie MM, men det är väldigt klart nu att de tuffa loppen på slutet har satt sig i psyket på hästen. Föll ihop i travet totalt sista 50, och kunde inte stå emot 4 Dust All Over som fick lucka efter en smyglöpning. Typiskt, jag har lirat Dust All Over i de senaste starterna, klev av idag, och då small det till...


I V75-4 fick vi se en härlig duell mellan ledande 3 Mr Wade och i dödens gående 1 Ågårds Ludde. Båda hästarna var fantastiska, och ingen vill ge sig. Men kort före mål kopplade Ågårds Ludde greppet och kunde vinna med en halv längd. Överbetyg till båda två!


I V75-5 fick 1 Good As Princess en perfekt lucka i början av upploppet. 7 Belinda Sign fick gå i dödens hela vägen, men höll riktigt bra. 5 April April hade greppet en kort bit före mål, men fick ge sig för störtdykande Good As Princess.


I V75-6 kastade sig 3 Raja Mirchi i galopp kort efter start. 5 Amaru Boko stack till spets och svarade när 2 Kadett CD kom upp utvändigt. Tufft tempo hela vägen, ändå stack Amaru Boko bara undan över upploppet och var egentligen överlägsen. Tangerat svenskt rekord dessutom - 12,9. Plusbetyg även till 7 Deuxieme Picsous som håller på att utvecklas till en bra häst.


I V75-7 fick vi se ett rafflande upplopp med strid mellan 11 Rakas och 10 Rano, där den förstnämnde kopplade greppet kort före mål. Båda två flög fram över upploppet och var riktigt bra.


Som sagt, fyra rätt idag. Vi tar dem snart, jag lovar!

V75
Av Niclas Carlson - 3 juli 2010 01:15

Efter att ha tappat spelhumöret helt i måndags, så är jag riktigt revanschsugen nu! Nu kör vi, nu ska sjuan sättas!

V75 avgörs denna veckan på Sundbyholmstravet, eller Eskilstuna som det står i programmet. V75-finaler, samt final i Diamantstoet och framför allt den öppna klassen i E3. Riktigt fina lopp med andra ord!


I V75-1 ger jag tipset till 8 Niller, som var ruskigt fin senast på Solvalla. Han har haft bra form länge nu, men inget tyder på att den är på väg ner. Spåret gör att det blir en lugn start, sen lär det smälla sista 700...6 Cabballion var lysande senast när han vann V75 i Boden. Då fick han äntligen visa hur bra han egentligen är. Tyvärr är han inte riktigt rumsren ännu, och galoppen kan komma när som helst. Men med på kupongen ska han! 9 Kundun Östervang såg jag för två starter sen på Axevalla. Visade ingenting av värde då. Sex dagar senare kom han ut vi V75 på Östersund, och var 40 meter förbättrad när han plockade ner Niller från dödens. Gör han om den prestationen, så är han med i striden. 2 Monster Drive har fått ett bra läge här, och gick godkänt bakom Caballion sist. Får en bra resa här, kanske ledning, och kan en del.

Rank: 8, 6, 9, 2, 11, 1, 10, 5, 7, 4


V75-2 ser 8 Sanity som klar favorit. Han har ju varit helt lysande i år, och att det rör sig om en blivande topphäst står helt klart. Han får tipset, men det är trots allt åttonde spår, så det blir gardering. 9 Jaguar Ruda var inte kurant senast, hade problem med ett framknä, som är åtgärdat nu. Har tränat fint efter det, och Svanstedt tror att han är med i striden. Det tror jag med! 4 Manna var fullständigt lysande från dödens sist, och ska absolut med på kupongen. 1 Ewe Palema är en riktgt fin häst, som lär sitta i ledning här. Luring därifrån. Jag tar även med 12 Unix Brodde som spurtade riktigt vasst i söndags. Lättare motstånd nu, och det kan gå fort över upploppet.

Rank: 8, 9, 4, 1, 12, 3, 11, 7, 5, 2, 6, 10


I V75-3 blir 6 Beanie MM veckans mest streckade häst. Han har gjort bra lopp på slutet, men stött på övermakten i form av Torvald Palema. Nu är han inte med, och därmed borde det vara spel mot ett mål här. Hela Sverige spikar, och jag hänger på. 3 SJ's Photocopy är i bra form nu, och gör sig allt mer gällande i guld. Kan nog bli tvåa här. 1 Bobtail gör sällan dåliga lopp, och är med och hugger en plats här.

Rank: 6, 3, 1, 2, 8, 5, 12, 10, 4, 9, 7, 11


1 Ågårds Ludde får tipset i V75-4. Han vann enkelt från ledningen senast, och har fått ett bra läge här. Jag tror han håller ut 3 Mr Wade från start, och därmed bör det vara en bra chans. Mr Wade är snabb från start och i riktigt bra form. Han är inte beroende av ledningen, och kan mycket väl vinna även bakifrån. Ska med på kupongen. 6 Miskos Padus är snabb ut även han, men visade senast at han kan gå även bakifrån. I den form han är i nu blir han farlig här. 2 Hot Pot imponerade stort under Elitloppshelgen, men räckte inte riktigt till i V75 senast. Det kan ha varit loite för tätt mellan dem starterna, och han får en chans till...

Rank: 1, 3, 6, 2, 9, 8, 11, 10, 5, 7, 4, 12


I V75-5, Diamantstoets final,  hittar jag omgångens bästa spik. Tyvärr är hela Sverige med på denna också..7 Belinda Sign har varit helt ruskig de senaste två månaderna, och här kan Erik Lindegren göra som han vill. Antingen blåsa till spets direkt, eller hitta tredje ytter, och sänka allt med en hypersnabb finish. Det här är en toppchans! För den som garderar är 3 Zvetlana Boko klar andrahäst. Hon var bra i ledning senast, men det var för snart två månader sen. Det kan fattas lite i henne, men hon har bra kapacitet. 12 My Lindy Star är upp och ner, men har bra kapacitet och kan hugga en plats här. Vinner snart lopp!

Rank: 7, 3, 12, 10, 14, 9, 1, 5, 15, 11, 8, 13, 4, 2, 6


V75-6 är dagens mest intressanta lopp - E3-finalen för öppna klassen. Det är mycket hög klass på fältet, och jag tror att de flesta här kommer att bli riktiga stjärnor. Men det är två stycken som sticker ut mer än de andra. 2 Kadett CD och 3 Raja Mirchi är två riktgt fina hästar, och tipset ger jag till Kadett CD enbart på läget. Kadett CD har varit rent lysande i sina lopp, och även Raja Mirchi har sett bländande ut. Jag fegar till det, och låser detta på de här två.

Rank: 2, 3, 1, 5, 7, 12, 9, 10, 11, 6, 4, 8


Silverdivisionen avslutar omgången, och här tippar jag 11 Rakas, som var mycket bra som knappt slagen från dödens senast. Det lär bli en bättre resa nu, och han kan mycket väl sätta nosen först denna gången. Han utmanas av 12 Victory Love, som var chanslös mot Bowling Inferno senast. Är tillbaka i rätt klass nu, och det lär bli åka av sista 700...10 Rano trodde jag var ur form, men visade senast att han fortfarande vill vara med. Kan få ett behagligt rygglopp hela vägen, och avsluta vasst sen. 2 Man On The Moon tar ledningen här, men hade nog hellre sett att det var kort distans. Håller han sig lugn, och går felfritt, kan det dock räcka hela vägen ändå.

Rank: 11, 12, 10, 2, 3, 7, 9, 6, 8, 5, 4, 1


 


Systemet ser då ut så här:


1) 8,6,9,2 (11-1)

2) 8,9,4,1,12 (3-11)

3) 6 Beanie MM (3-1)

4) 1,3,6,2 (9-8)

5) 7 Belinda Sign (3-12)

6) 2,3 (1-5)

7) 11,12,10,2 (3-7)


640 rader = 320 kronor


Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards