Alla inlägg den 27 juli 2010

Av Niclas Carlson - 27 juli 2010 22:28

Lätt till en början, svårt i slutet. Så kan man sammanfatta V75-omgången på Jägersro.


Vi tar det från början. I V75-1 var det strid om ledningen mellan 1 Hoity Toity Face och 3 Skully Gully, där den senare kom till ledning efter 300 meter. 5 Lussuria Grif kom fram och blev oväntat släppt till ledning med ett varv kvar. Då klev 6 Mathilde Tröjborg in i handlingen, och bara susade fram till spets. Fortsatte sen i samma ursinniga tempo, och in på upploppet var hon bara bäst. Vann enkelt på fina 10,5.


I V75-2 kunde 1 Bart Sjöhammar försvara ledningen väldigt enkelt. Fick sen bestämma som han ville, och gick undan med det han behövde för att vinna loppet. 2 Melton Kronos blev tvåa, efter en smörresa i andra ytter.


I V75-3 var det 2 Raja Mirchi som hade uppvisning. Tog hand om ledningen efter 300 meter, och sen var han ensam på banan. Drog undan i sitt egna tempo och var totalt överlägsen. Vann med 6 längder på lysande 12,1. Tvåa blev 1 Archie Ride, medan 7 Flash Dreamcatcher avsltade bra som trea.


I V75-4 tog 3 Elle De Mai ledningen efter 300 meter. Fick 2 Lights On Broadway på utsidan med 400 kvar, och var slagen direkt. Lights On Broadway såg ut att gå mot en klar seger, men stannade sista biten och 9 Cosette Pontmercy kunde ta sig förbi med knapp marginal.


I V75-5 försvarade 1 Sunrise Star DE ledningen och fick bestämma loppet som han ville. Såg lite seg ut runt sista kurvan, men höll undan på ett bra sätt.


I V75-6 tillika Hugo Åbergs Memorial tog 6 Lavec Kronos ledningen efter 300 meter. Fick sen bestämma tempot och när 9 Torvald Palema attackerade från tredje ytter 600 kvar, då drog Ludde upp tempot rejält. In på upploppet var det Lavec Kronos som var starkast och kunde ta en enkel seger före Torvald Palema och 8 Brioni. Vinnartiden lysande 09,9. Sista 500 gick efter 07, då är det svårt att ta nåt från kön.


I V75-7 stack 6 Campari Akema till ledningen. Fick 11 Local Conch utanför sig efter 1400 meter, men Campari Akema skruvade själv upp tempot och stack undan med upplopet kvar. Segern var stenklar, och Claes Svensson lurade helt enkelt hela gänget. Bra avslutning från 10 Yason Boko som blev tvåa.


Spelmässigt såg det klart ut efter fem lopp. Men då blev det svårt helt plötsligt och det stannade vid fyra femmor. Således blev det 204:- tillbaka och förlusten minimerades i alla fall...

V75
Av Niclas Carlson - 27 juli 2010 01:15

Travfesterna avlöser varandra och nu är det dags för Hugo Åbergs Memorial på Jägersro, med V75 och jackpot på det. Man har fått ihop fantastiska lopp, och dem som har chansen att vara på plats är bara att gratulera. Själva V75-omgången ser ganska så favoritbetonad ut, men i dessa dagar då det skräller till höger och vänster så vet man aldrig....


V75-1 är ett stolopp för högsta klassen, och jag inleder med en spik direkt. 6 Mathilde Tröjborg har varit helt enorm på slutet och radat upp topprestationer. Näst senast vann hon åkandes på fina 10,9 och imponerade nåt oerhört. Sist vann hon överlägset, men blev hårt diskad för trängning efter en incident i första kurvan. Hon är inte så snabb från start, men gynnas av det tempo som det kommer att bli i loppet, och avgör med en tung spurt över upploppet. För den som vill gardera är väl 7 Swept To Victory klar andrahäst i loppet. Gick bra näst senast men var helt utan chans mot Mathilde Tröjborg. Höll bra från dödens sist, och formen är som den ska. 3 Skully Gully har svikit i båda sina starter i år, och har en bit kvar till toppformen. Vann överlägset samma dag förra året, men den formen är inte där än.

Rank: 6, 7, 3, 2, 1, 9, 5, 8, 4


I V75-2 får 6 Verdi Boko tipset. Har varit strålande på slutet och senast satt han fast för länge innan luckan kom på upploppet. Sköt till bra då och visade att formen är kvar. Kan få ett fint lopp igen och spurten biter bra. 1 Bart Sjöhammar är snabb ut och kan ta ledningen här. Sist hamnade han i en trött rygg och satt fast med rubbet sparat. Från ledningen räknas han tidigt. 2 Melton Kronos har jag dålig koll på, men han har gjort bra resultat i Italien och ska vara en snabb häst. 12 Whiskey Hornline gick ruskigt fort över upploppet på Halmstad senast efter en resa i tredje ytter. Får gå bakifrån igen och visar han upp samma fart igen blir han farlig. 9 Gills Abbe har haft tråkiga lägen på slutet och hamnat sist i de två senaste loppen. Har spurtat godkänt över upploppen och ser ut att hålla bra form. Sitter inte sist nu, och kan bli farlig med klaff.

Rank: 6, 1, 2, 12, 9, 3, 4, 10, 7, 8, 11, 5


V75-3 är ett treåringslopp, och här kommer spik nummer två. 2 Raja Mirchi galopperade kort efter start i E3-finalen men var inte fräsch då. Senast såg han bättre ut då han enkelt promenerade hem segern i Jarlsberg. Om inte Ludde överladdar här så är han överlägsen. Bakom Raja Mirchi ser jag 6 Dexieme Picsous som den främste utmanaren. Han ser mer och mer ut som en blivande topphäst, och besitter en bra speed. Kan bli farlig med rätt resa, men det mest troliga är att han får nöja sig med andrapriset. 7 Flash Dreamcatcher gick i spets senast och försvarade sig bra mot nyss nämnde Deuxieme Picsous. Fick ge sig till slut, men har säkert gått framåt med det loppet i kroppen. Klar platschans.

Rank: 2, 6, 7, 4, 5, 3, 1, 10, 9, 8


I V75-4 ger jag tipset till 1 Overture FH som imponerade rejält senast på Åby. Tog ledningen efter 250 meter och stack sen bara iväg runt sista kurvan. Såg mycket fin ut och ska ha bra chans igen. 2 Lights On Broadway satt fast i tredje inner i sitt försök till Stosprintern. Lyckades ta sig vidare men fick då ett dåligt spår i finalen. Satt då i fjärde inner, fick köra slalom över upploppet och gick i mål med bra fart och gott om krafter kvar. Ser bra ut och kanske kan räcka här. 4 Noble Conch är egentligen ute på fel distans, men blir det full fart på loppet så kan hon duga. Galopperade bakom bilen sist, men det berodde mest på att det var innerspår och lite jäktigt. Kan gå riktigt fort sista 700. 7 Elaine har tagit två raka och såg fin ut senast. Spåret kanske kan ställa till det lite, men hon har definitivt fart för att vinna loppet. 6 Lady Pettersson är en fin danska som trivs över distansen. Har ganska så bra form, och hon kan överraska här. 9 Cosette Pontmercy är ytterligare en som trivs över distansen och som dessutom är kraftigt kuskförstärkt ikväll. En rysare med ett smyglopp!

Rank: 1, 2, 4, 7, 6, 9, 5, 10, 8, 3, 12, 11


V75-5 är ett öppet lopp och efter mycket tvekan ger jag tipset till 1 Sunrise Star DE. Senast togs han lugnt från start och hamnade i tredje ytter. Fick gå i tredjespår sista 600 i tufft tempo och höll farten bra. Ska vara bättre över dagens distans enligt Ludde och siktar på spetsen här. 4 Global Knight har haft tråkiga lägen de två senaste starterna och körts passivt. Gick med full fart över mål senast och såg fin ut och är med där framme. 5 Delvin Gold satt fast i tredje inner sist och fick lucka alldeles för sent. Såg fin ut igen, och ska räknas tidigt här. 12 Montgomery Hill var trög från start sist och hamnade i fjärde inner. Backades sist i fältet 600 kvar och avslutade fort ute i spåren. Får han en bättre resa denna gången kanske han kan räcka hela vägen. 3 Lewis Shadow gick bra näst senast då han efter en tryckare mitt i loppet kämpade på bra men fick ge sig mot Ultradidact F till slut. Senast satt han i femte ytter, och fick göra allt själv i tredjespår sista 700 och gick bra in i mål. Har ett bra läge här och med den formen han har så räknas han tidigt igen.

Rank: 1, 4, 5, 12, 3, 2, 9, 6, 8, 11, 10, 7


V75-6 är då Hugo Åbergs Memorial 2010. Hur man än vänder och vrider på loppet så ser jag bara en vinnare, och det är 9 Torvald Palema, som har fullständig lekstuga var han än befinner sig. Senast lekte han hem Forus Open, och här kan de köra hur de vill, Torvald Palema är först över mållinjen ändå. För den som vill fälla favoriten, så rekommenderar jag då streck på 3 Lisa America som gick bra som tvåa i Forus Open sist. Såg fin ut och är nog den som är närmast i mål igen. 6 Lavec Kronos ska enligt uppgift laddas för spets. Blir intressant därifrån, men att han ska slå Torvald Palema? Nej...

Rank: 9, 3, 6, 8, 4, 7, 10, 2, 1, 5


V75-7 är Malmö Stads Pris över 3140 meter. Tipsettan går till 14 Bowling Inferno som var helt lysande senast. Tog sats från kön 1200 kvar och svepte hela fältet och satt i spets med varvet kvar. Försvann sen till en solklar seger och var galet bra. Det är hårdare motstånd nu, men han har bra chans att vinna. 15 Yarrah Boko var grym I Harpers tidigare i år. Var sen inte fräsch på Forus och galopperade, men visade full form då han lekte hem ett långlopp på Jarlsberg sist. Kuskförstärkt nu också, och utmanar. 11 Local Conch mosade sina konkurrenter senast på Årjäng och var riktigt vass. Var chanslös mot Yarrah Boko i Harpers, men har bättre form nu. Räknas tidigt igen. 7 Nelson Derm vann ett långlopp på Halmstad sist och var mycket bra då. Kommer han till spets här kan han hålla undan...

Rank: 14, 15, 11, 7, 1, 9, 3, 6, 8, 12, 5, 10, 2, 4


Systemet ser då ut så här:


1) 6 Mathilde Tröjborg (7-3)

2) 6,1,2,12,9 (3-4)

3) 2 Raja Mirchi (6-7)

4) 1,2,4,7,6,9 (5-10)

5) 1,4,5,12,3 (2-9)

6) 9 Torvald Palema (3-6)

7) 14,15,11,7 (1-9)


600 rader = 300 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards