Alla inlägg den 13 juli 2010

Av Niclas Carlson - 13 juli 2010 22:23

I V65-1 tog favoriten 3 Strong Boy DE ledningen direkt. Fick 4 Sundance Clover utvändigt om sig, med 5 Micro Mesh i andra ytter. Strong Boy DE fick bestämma i lugnt tempo, men runt slutkurvan började han se matt ut när Sundance Clover var den som tryckte upp tempot. In på upploppet hade favoriten gjort sitt, och då kom Micro Mesh farandes i tredjespår, och avgjorde hur lätt som helst. 7 Star running avslutade bra, men det räckte bara till en tredjeplats.


I den andra avdelningen stack 5 My Fix till spets direkt, och när flera av konkurrenterna galopperade bort sig, då blev loppet ganska så dåligt. My Fix stack iväg runt sista kurvan och lämnade resterande gäng bakom sig och vann överlägset. Men som sagt, loppet höll ingen hög klass...


I V65-3 galopperade 1 Zazza Hornline bor sig direkt, medan 3 Flash Dreamcatcher dök till ledning på två steg. 8 Deuxieme Picsous togs lugnt från start, och fick tredje ytter efter 500 meter. 600 före mål vred Johnny Takter ut Deuxieme Picsous till atack, och han kom fram utvändigt ledaren ganska så snabbt. Sen var det strid hela upploppet ner, men Deuxieme Picsous drog det längsta strået och vann med ett huvuds marginal. Två bra insatser!


I V65-4 tog 6 Soliders Memory hand om ledningen. Fick bestämma som han ville, men in på upploppet fick 4 Listas Tiara lucka från rygg ledaren, och kunde ta sig förbi till en lätt seger. Övriga hästar är inte värda att nämna, så dåligt var detta loppet...


I V65-5 kunde 7 Lazer Crown köras till ledning efter 350 meter. Såg lite ansträngd ut i aktionen, och runt sista kurvan hade han gjort sitt. 2 Maserati It fick en kalasresa i andra ytter, och in på upploppet kunde han koppla greppet och vann ganska så enkelt. 10 Yolly Tolli T avslutade hyfsat från köposition och belv tvåa, medan Lazer Crown lyckades få med sig tredjepriset.


I V65-6 tog 4 Fool's Gold ledningen direkt, men släppte till 8 Pelle Pirat. Favoriten 2 Montgomery Hill satt då i tredje invändigt efter en sölig start. Detta upptäckte Jörgen Sjunnesson, och sände iväg 7 Unix Brodde från kön. Kunde ta över ledningen efter 550 meter, och sen var loppet avgjort. Montgomery hill hittade ingen lucka och fick backas ner till sista häst, och kunde attackera 300 kvar, men då var Unix Brodde 30 meter före. Unix Brodde vann enkelt, medan 11 Rafting Meslois gjorde ett bra lopp och blev tvåa. Montgomery Hill räddade tredjepriset via en rapp purt.


Spelmässigt såg det bra ut i tre lopp, sen var det totalt nattsvart. Två grymma felrankingar, och en dålig spik gjorde att det bara blev tre rätt. Nu får jag skärpa mig!

V65
Av Niclas Carlson - 13 juli 2010 00:00

Jägersro är värd för tisdagens V65-omgång, och det är en trevlig omgång vi bjuds på. Jag hoppas att det blir full pott ikväll...


I V65-1 ser vi de rutinerade snabbloppsrävarna över 1609 meter. Tipset går till 3 Strong Boy DE som satt som ett frimärke i rygg på ledande/vinnande Unforgettable i senaste starten. Jocke Lövgren valde ett snällt upplägg då, nu blir det annat! Han är snabb från start, och har bra chans att ta ledningen. Därifrån blir han svår att slå, och det kan vara en chansspik. Men jag lirar med hängslen och livrem, och plockar med tre till....5 Micro Mesh var mycket fin då han vann i Norge sist, och visade att han har mycket kvar att göra på banan. Läget är ok, han kan öppna bra, men jag tror inte han får nån ledning nu. Han kan mycket väl vinna ändå, men då får han inte ha nån dålig dag. 4 Sundance Clover är riktigt pigg och fin för dagen, och han är erkänt startsnabb. Utmanar om spets och skulle han nå ledningen kan han hålla undan. Sist satt han fast med gott om krafter kvar, de kan han utnyttja nu...7 Star Running vinner ju inte ihjäl sig, men har varit ute i stenhårda gäng hela tiden. Gick riktigt bra över upploppet sist och tog flera längder på Beanie MM, Garland Kronos och några till. Får han sitt rygglopp kan han spurta ner alla och skrälla...

Rank: 3, 5, 4, 7, 1, 6, 2


V65-2 är kvällens svåraste lopp. Tipset går till 4 Borups High, som är en snabb men snurrig dam. Går hon bara felfritt så har hon kapaciteten för att vinna här. Såg fin ut mellan galopperna sist, och hade nog varit segerfarlig felfri då. 5 My Fix vann efter en smörresa sist. Satt i andra ytter, och gick fort sista 600. Såg dock ut att tveka lite den sista biten men höll undan på bra sätt. Luring! 10 Livi Edvards gick i ledning senast och fick stryk av två bra hästar. Läget är väl inte så kul, men löper han upp till det han visade sist så är han med i striden. 2 Klio Face var inte fräsch sist och galopperade dubbelt. Ska vara uppfräschad nu, och kan en del. Inte alls borta. 7 Ypperlige Liss ramlade undan i knackigt trav i Danmark näst sist. Senast blev det en allt för tuff resa och han tröttnade helt 300 kvar. Bättre klass på motståndet nu, och med en snällare resa kan han skrälla.  9 Yorin vet jag inget om, men han är säkert bra tränad och kan vara en skräll om det klaffar.

Rank: 4, 5, 10, 2, 7, 9, 6, 8, 1, 11, 12, 3


V65-3 är ett fint treåringslopp, och klar favorit blir 8 Deuxieme Picsous, som är i toppform. Han gjorde bra ifrån sig i E3-finalen sist och tog in flera längder på Amaru Boko som vann. Då hans värsta konkurrenter inte startat på ett tag så spikar jag trots spår åtta. 1 Zezza Hornline är en kapabel häst som har ett bra läge här. Slåss om andraplatsen tillsammans med 3 Flash Dreamcatcher som flög fram över upploppet sist. Har dock inte startat sen dess och är svårbedömd.

Rank: 8, 1, 3, 4, 2, 7, 9, 5, 6


V65-4 är ett treåringslopp för ston, och här får 1 Frasse Linna tipset. Gjorde ett bra lopp på Åby sist och gick med bra fart över mål. Här blir det ledning och bör ha god chans att ta hem det hela. 2 Nelle Sas tröttnade sista 100 senast, och borde kanske hållt undan för att få fullt godkänt. Kan få en fin resa här och kanske går bättre bakifrån? 3 Bikini Pointer var mycket fin då hon enkelt vann från spets näst senast. I den senaste starten syntes hon aldrig med chans men gick ok ändå. Har kapacitet för att vinna och ska inte nonchaleras.

Rank: 1, 2, 3, 7, 11, 8, 4, 9, 12, 5, 6


I V65-5 ger jag tipset till 7 Lazer Crown som gör comeback efter två månaders vila. Han är snabb från start och lär sitta i ledning tämligen omgående. Han har hög kapacitet och löper han upp till det är han svårstoppad. Men avsaknaden av lopp kan göra sig påmind över upploppet...10 Yolly Tolli T var inte som bäst senast men var då ute i ett stenhårt gäng. Var bra från spets gången innan, och med en bra löpning här kan han absolut vinna loppet. 9 Arctic Tooma gick hyfsat sist efter ett invändigt lopp. Han kan smyga med här, och kanske kan fälla allt till slut. Rysare!

Rank: 7, 10, 9, 3, 1, 6, 11, 12, 4, 2, 8, 5


I V65-6 väljer jag att spika 2 Montgomery Hill. Han har varit fin i de starterna han gjort i år, och är solklar spetsfavorit. Det här är en toppchans och jag tror han vinner ganska så lätt. Vill man gardera tar man med 7 Unix Brodde som var bra näst senast och gick med full fart över linjen då. Han gjorde bra ifrån sig senast också, men det var i ett stenhårt gäng från ett uselt läge. Formen är på topp och han är första utmanare. 4 Fool's Gold har bra kapacitet och formen är hyfsad. Gillar förutsättningarna och kan överraska om de två förtnämnda gör bort sig.

Rank: 2, 7, 4, 3, 12, 5, 8, 11, 6, 1, 10, 9

 

Systemet ser då ut så här:


1) 3,5,4,7 (1-6)

2) 4,5,10,2,7,9 (6-8)

3) 8 Deuxieme Picsous (1-3)

4) 1,2,3 (7-11)

5) 7,10,9 (3-1)

6) 2 Montgomery Hill (7-4)


216 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards