Alla inlägg den 17 juli 2010

Av Niclas Carlson - 17 juli 2010 20:24

Det regnade häftigt i Årjäng under natten och förmiddagen, men lagom till V75 började det klarna och banan var fin.


I V75-1 snabbstartade som väntat 8 Finish Flyer till ledning. Valde dock att släppa efter 350 meter när 4 Nightbreed kom upp utvändigt. 7 King Of Lace hamnade då i dödens, 5 Verdi Boko fick andra ytter, 10 Baltic Dream tredje ytter, 11 Sundbys Gidde fjärde ytter, och som sjätte häst i andraspår, alltså sist, återfanns 9 Crown's Banker. 700 före mål började Baltic Dream att röra på sig, drog med sig Sundbys Gidde i tredjespår. Då kastade Bo Westergaard loss bakom Crown's Banker. Satte full speed i fjärdespår och bara svepte hela fältet. Ingen kunde hänga med, och segern var klar redan i ingången till upploppet. 6 Saint Cloud avslutade mycket bra som tvåa, men på behörigt avstånd. Även Verdi Boko avslutade bra efter sen lucka. men Crown's Banker imponerade rejält!


I V75-2 var favoriten 1 Saint Ann chanslös att ta ledningen. 6 Frenchise tog hand om den, medan Saint Ann fick nöja sig med vinnarhålet. 8 Fast Allegro hamnade i tredje inner. Tempot var väldigt lågt, och 15 Victoria Island avancerade till dödens med ett varv kvar. Då skärptes tempot medan attackerna bakifrån kom. 10 Tamina Silas satt som andra häst i tredjespår, hade 13 Fly High Kemp bakom sig och därefter 14 Yewel Boshoeve. Trots att tempot varit lugnt och behagligt tackade Frenchise för sig 150 före mål. Fly High Kemp levde upp till sitt namn och flög fram över upploppet. Tamina Silas stretade emot , men kunde inte svara Fly High Kemp, som kunde gå undan till en säker seger. Yewel Boshoeve avslutade vasst till tredjepriset.


I V75-3 var 1 Cromwell snabbast från start. När de närmade sig 400 meter trodde de flesta att 4 Beanie MM skulle prova för ledningen, men istället blev det 11 Lavec Kronos som gjorde den manövern. Den lyckades också, för Cromwell släppte spetsen och med dryga varvet kvar satt Lavec Kronos i spets, med Beanie MM i andra ytter. 600 före mål gick Beanie MM till attack, samtidigt som Cromwell gick ut från vinnarhålet. Men Lavec Kronos var grym idag, och höll enkelt de andra borta och tog en lätt seger. Beanie MM såg inte rolig ut i aktionen nu heller, men blev ändå tvåa. Min spik, 9 Rune US, satt i femte inner, men hade inget att köra med och måste varit sjuk? Hade aldrig vunnit loppet som det blev kört ändå..


I V75-4 galopperade betrodde 3 Hubbub bort sig direkt. 1 Heaven Broline förvånade de flesta och kunde enkelt ta hand om ledningen. 7 Johan Chou såg ut att vara på väg till spets men galopperade efter 100 meter. Favoriten 6 Nouveau Zet var med där framme direkt, och efter 700 meter kunde han ta över ledningen. Sen fick Nouveau Zet styra och ställa som han ville. Först 600 kvar kom attackerna, och det var 9 Lady Coron som kom fram i dödens. Då såg Nouveau Zet helt plötsligt slagen ut och var nära att bli av med ledningen. Sanningen var dock att Nouveau Zet inte hängde med i tempoväxlingen, men lyckades svara ut lady Coron. Sen var det fortsatt spel mot ett mål, och segern för Nouveau Zet var odiskutabel. Han vann med 1,5 längd tillgodo på 4 Zassa TH som avslutade sylvasst efter en invändig resa.


I V75-5 galopperade 6 Farkstrek bort sig direkt, liksom 1 Rimaggan. 8 Björsbergs Glitter kunde ta hand om ledningen, och fick bestämma tempot. 1100 före mål började det attackeras bakifrån, och 13 Lome Mix var den som fick gå först i tredjespår. Hade med sig 15 Lix Mollyn och 14 Vildvitter i rygg, Lome Mix kom ner i dödens med 500 meter kvar och i samma veva galopperade Lix Mollyn. Då ökade Lome Mix tempot ytterligare och stack undan till en överlägsen seger. 12 Skogli Vill och 3 Adrigo avslutade bra till platserna bakom, men de var sex längder efter..


I V75-6 var det hård körning från start mellan 2 Japanese Face och 3 Lord Rocket. Japanese Face behöll ledningen, medan Lord Rocket gick ner i rygg på ledaren. Första 500 gick på 11,0, och då kom 11 Joke Face farandes mot täten. Joke Face tog över ledningen direkt, och sen var det dags för en ny uppvisning av denna fantastiska häst. 600 kvar stack han bara undan och var totalt överlägsen. Segermarginalen var gott och väl 60 meter! Vad kan stoppa denna fyraåring?


I V75-7 var det full körning även här. 1 Askö Toy och 6 New Varenne LA duellerade om spetsen, och Askö Toy gick vinnande ur den striden. Men när 7 Minos Vang kom dundrandes efter drygt 600, då släppte Kontio spetsen. 8 SJ's Otto satt då i andra ytter. 3 Local Conch gick till attack med 1600 kvar till mål, och hamnade utvändigt om Minos Vang. Local Conch tryckte sen upp tempot, vilket bildade luckor i fältet. 650 före mål gav Minos Vang upp, och Local Conch stack bara undan. De försökte bakifrån, men kom aldrig i närheten av Local Conch som var grym idag. Segermarginalen blev 2,5 längder till bra avslutande 9 Fraternity Party och 10 Rano. SJ's Otto orkade inte och blev femma.


Spelmässigt blev det en sexa och 16 femmor. Missen var ju då i V75-3, där jag hade Lavec Kronos som första reserv...Det blev 536 kronor tillbaka, vilket ju då ändå blev ett litet plus i kassan...

V75
Av Niclas Carlson - 17 juli 2010 02:00

Sommarbanan nummer ett - Årjäng - arrangerar V75 imorgon. "Alla" lär vara där, och det kommer som vanligt vara mycket folk på banan, precis som det ska vara:) Omgången ser helt omöjlig ut och det kan bli riktigt stora pengar återigen. Jag kan redan nu avslöja att det blir tre spikar, mest beroende på att de andra loppen kräver många streck...Det blir en chansning, men såna har ju gått in förut också:)


V75-1 är ett svårt sprinterlopp, och jag ger tipset till 9 Crown's Banker, som är en riktig flygmaskin. Han vann sin årsdebut på Forus för två veckor sen på ett bra sätt, och har gått framåt i form. Löper han upp till sitt kunnande, dvs en låg 11-tid, då mosar han det här gänget. Jag chansspikar! Motståndet är tufft och jämnt, och den som garderar får nog nästan ta hela fältet. 11 Sundbys Gidde är i bra form, men läget är inte roligt. Kommer han bra till, så kan han gå fort till slut, men jag tror inte han rår på Crown's Banker. 10 Baltic Dream var ute i ett för honom stenhårt gäng sist (Micro Mesh vann), och slutade sist. Kan mycket bättre än så, men kanske går bäst i spets. Var läcker att se när han vann på Åby för ett tag sen, och jag tror att han gör ett bra lopp igen. 5 Verdi Boko galopperade från start sist, men gjorde en bra upphämtning och levererade dessutom en bra spurt över upploppet. Farlig!

Rank: 9, 11, 10, 5, 8, 12, 1, 3, 4, 2, 7, 6


V75-2 är ett svårt stolopp, och här får 8 Fast Allegro tipsettan. Har varit riktigt bra på slutet, och formen kan nog inte vara bättre. Åke Svanstedt brukar inte sitta fast, och jag tror att han krånglar sig ut nånstans under vägen. Bra chans att sänka allt i så fall. 1 Saint Ann var hyfsad från spets senast, men imponerade inte på mig. Kan mycket väl ta spets här och kanske rinna undan ändå. 6 Frenchise är snabb från start och kanske kan lugga Saint Ann på ledningen. Formen är bra och från spets kan det vara en bra chans. 14 Yewel Boshoeve gör alltid bra avslutningar, och formen är fin. Ska gå barfota nu, och är ett givet streck. 13 Fly High Kemp är i sitt livs form, och det här är en bra häst. Med draghjälp fram till 300 kvar så blir hon livsfarlig!

Rank: 8, 1, 6, 14, 13, 15, 3, 10, 7, 12, 9, 2, 5, 4, 11


I V75-3 ger jag tipset till 9 Rune US som varit kanonfin i årets två starter. Han har då gått i ledningen, och dit når han ju inte nu. Men han går lika bra bakifrån och det känns som att han utvecklats ytterligare. Med vild körning där framme och en ytterst tveksam favorit, så tycker jag det här ser ut som en toppchans. Det blir en chansspik här med! Garderar man så tycker jag att 11 Lavec Kronos är klar andrahäst. Trots sin tråkiga rad så är han i bra form, och går han felfritt så är han långt framme här. Ludde låter sådär illmarigt nöjd...7 Scarlets Aino närmar sig toppformen, och lär laddas vad som går mot spets. Sist höll han hyfsat från dödens på speedwaybanan i Åmål. Kommer han till ledning och håller sig lugn säljer han sig dyrt. 4 Beanie MM blir storfavorit igen, och jag tycker det är helt obegripligt. Han har vunnit ett lopp i år, det var ett billigt uttagningslopp till Olympiatravet i mars. Sen har det pratats om otur, han har inte varit lugn i loppen osv...Tyvärr tror jag att han blev knäckt när han var med i Elitloppet, och de loppen han gjort efter Elitloppet skvallrar om det. Senast var han i stort sett skyldig att vinna, men åkte dit i sista stegen. Han skulle nog må bättre om han fick vila några veckor....

Rank: 9, 11, 7, 4, 5, 3, 10, 8, 1, 6, 2


V75-4 är ett långlopp för Klass 2. 6 Nouveau Zet gillar distansen och är stark som en björn. Tyvärr kan han galoppera i starten, men från spår sex bör han väl gå felfritt. Då det ser ut som att han är klassen i gänget, och är i toppform, så blir han den tredje spiken denna veckan. Garderingsbud finns, i första hand 7 Johan Chou som även han trivs på distansen. Han har däremot varit lite blek i de senaste starterna, men Bo Falsig har ändrat lite i träningen och är nöjd med hästen igen. Kan vara en rysare! 11 Lanzelot Eson var lysande när han vann näst senast, och sist avslutade han sylvasst efter ett passivt upplägg. Har bra fart, men hur klarar han distansen? 1 Heaven Broline kan vara en rysare från innerspår. Är inte så snabb ut, men har bra styrka och han är i bra form....

Rank: 6, 7, 11, 1, 3, 8, 10, 4, 9, 12, 2, 5


I V75-5 är det dags för kallbloden. Mitt förstastreck blir 6 Farkstrek som har varit fantastiskt bra i år. Näst senast på Östersund drog han i hårt tempo hela vägen och var överlägsen. Ska enligt uppgift köras till ledning, och lyckas han med det kan det vara klart...Den som kommer att ha ledningen en bit är 1 Rimaggan, som är en stark och rejäl häst. Trivs bäst i spets, och det kan vara så att man svarar om Farkstrek kommer. Kan vara en luring från spets. 13 Lome Mix har fått tuffa lopp på slutet och det finns en risk att det blir det nu igen. Var bra som tvåa senast och kan han få lite hjälp på vägen så dyker han upp i striden igen. 14 Vildvitter har levererat vassa avslutningar på slutet. Har suttit alldeles för långt bak och körts lite väl passivt, men farten finns där. Om det inte är för långt fram till täten när attacken sätts in kan han svepa allt. Jag tar även med 15 Lix Mollyn som vann på bra sätt sist. Står sämre inne i loppet nu, men med ett rygglopp så har han en vass avslutning. Det här är ett svårt lopp, och jag varnar även för 8 Björsbergs Glitter och 7 Björlifaks!

Rank: 6, 1, 13, 14, 15, 8, 7, 11, 3, 4, 12, 2, 5, 9, 10


I V75-6 får 11 Joke Face tipset efter uppvisningen sist. Han var fantastiskt bra då och hade nog kunnat vinna Gulddivisionen den dagen! Nu är det andra förutsättningar, och det får inte strula för mycket på vägen från bakspåret. Kapacitetsmässigt är han överlägsen, men spåret gör att jag garderar. 2 Japanese Face är i bra form, men var fullständigt avklädd av Joke Face sist. Är snabb ut och kommer han till ledningen kan han vara svårslagen. 3 Lord Rocket var tvåa bakom Joke Face sist, och gjorde ett bra lopp då. Är lite missgynnad av distansen nu, men kan nog ändå leverera en 700-metersrökare, och känns härligt bortglömd. 4 Sir Holger galopperade senast, men gick bra efteråt. Har ett bättre läge nu, och tränaren är optimist. Luring!

Rank: 11, 2, 3, 4, 9, 12, 7, 5, 10, 1, 6, 8


V75-7 är ett långlopp för Silverdivisionen. Jag ger tipsettan till 7 Minos Vang som tidigare varit hopplöst osäker, men nu är stabil som ett lås. Han är snabb ut och jag tror han tar sig till spets efter ca 300 meter. En bra chans att hålla undan i så fall. 4 Neo Smed var mycket bra i debuten för Lähdekorpi. Gick i dödens hela vägen, knäckte ledaren, men fick stryk av Yucca Boko som liftat med i Neo Smeds rygg. Riskerar att få göra grovjobet nu med, men kan mycket väl vara vinnaren. 8 SJ's Otto höll undan med knapp marginal mot stallkamraten MT Cherokee senast. Är säkert lite förbättrad nu, men spåret kan innebära problem. Hittar han ut har han kapacitet för seger. 3 Local Conch är kanske fältets bästa häst, men han har svårt för att gå felfritt nu. Gick jättebra efter galopp 1100 kvar senast, så formen är som den ska. Felfri är det en bra segerchans! 6 New Varenne LA har jag ingen koll på, men vad jag har hört så handlar det om en stark, snabb häst som norrmännen tycker ska ha toppchans här. De kan ha rätt...10 Rano får det sista strecket på kupongen. Har gjort riktiga kanonlopp på slutet och var inte stort slagen sist. Kan ta en välförtjänt seger nu.

Rank: 7, 4, 8, 3, 6, 10, 1, 9, 12, 2, 5, 11


Systemet ser då ut så här:


1) 9 Crown's Banker (11-10)

2) 8,1,6,14,13 (15-3)

3) 9 Rune US (11-7)

4) 6 Nouveau Zet (7-11)

5) 6,1,13,14,15 (8-7)

6) 11,2,3,4 (9-12)

7) 7,4,8,3,6,10 (1-9)


600 rader = 300 kronor


Lycka till!!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards