Alla inlägg den 8 juli 2010

Av Niclas Carlson - 8 juli 2010 22:34

Det blev en fantastisk kväll på Halmstad idag med många vassa prestationer. För att inte tala om fartfesten..


I V65-1 höll 1 Sebastian K ledningen från innerspåret. Blev överfallen av 5 Lisa's Big Boy som bara var någon centimeter från att snuva Sebastian K på täten. Men Luddes häst hade hovarna där och kunde hålla ledningen. Då gick Lisa's Big Boy över i passgång, och så var det kört för hans del. Sebastian K inledde första 500 på 07,9, och varvet gick på 12,0. Sen visade han vilken klasshäst han är och lämnade resten av in på upploppet och vann med betryggande avstånd ner till 4 Vejby Boom och 7 Hot Southwind som också tog sig till final.


I V65-2 dundrade 5 You Bet Hornline till spets. Fick 2 Alvena Pampas i rygg och favoriten 3 Zyrano Boko i dödens. Sen höll Bergh ett jämnt hårt tempo, och in på upploppet var sgern klar. Alvena Pampas satt fast med krafter kvar, medan Zyrano Boko tröttnade något den sista biten. Räddade dock en finalplats. Med till final gick även 10 Oracle som var hyfsad från tredje ytter.


I V65-3 var det "tuta och kör" som gällde. 1 Copy Tooma överraskade med att svara ledningen och 2 Alvena Pele tryckte på utvändigt. Det blev en vansinnig öppning, runt 08 första 500. Alvena Pele kröp ner i rygg efter 350 meter, men gick ut i andra spår 900 kvar. 5 Global Limousine fick då andra ytter, medan 10 Select Yankee satt hacket bakom. 600kvar kom attacken från Select Yankee, och i samma veva började Alvena Pele kasta in handduken. Galoppen 400 före mål kom som slagen. Select Yankee tog över ledningen in på upploppet, då kom 8 Turbo Viking farandes och utmanade rejält sista biten. Select Yankee höll undan med en halv längd, och såg ändå inte ut att köras för fullt. Segertiden blev den snabbaste i försöken, 10,9. Med till final som trea blev 5 Global Limousine.


V65-4 var ett stayerlopp och här galopperade 9 Derby Clipper bort sig direkt. 3 Abra Dimanche tog hand om ledningen, fick hård press direkt av 7 Mr Jef Fior, men ville inte släppa täten. Efter 1000 meter fick han dock göra det ändå, när 5 Nelson Derm kom fram och kunde ta över. 8 True Q fick en fin resa i andra ytter och satte in attacken 450 före mål. Kom fram utvändigt om Nelson Derm, men var utan tryck och var slagen tidigt. Nelson Derm däremot, han bara stack undan in på upploppet och tog en överlägsen seger. Han var hur bra som helst och det var en nöjd Steen Juul i vinnarcirkeln efteråt. 14 Nouvelle Pelle avslutade bra och visade stigande form.


I V65-5 tog 6 Turbo MM ledningen, men valde att släppa efter 500 meter när 7 Le Cannibale kom fram. 10 Zorroh ST satte sig utvändigt om ledaren varvet före mål. Le Cannibale såg dock fin ut hela vägen och in på upploppet såg han ut att ha avgjort till sin fördel. Då kom, från fjärde inner och lucka runt sista kurvan, 5 Treecko farandes med en vass spurt. Treecko gick dubbelt så fort som Le Cannibale sista biten och hann fram till seger med ett huvud tillgodo.


I V65-6 gasade Ludde allt vad som gick med 5 Global Legacy och tog ledningen in i första kurvan. Favoriten 2 Dreamalittledream satt först bakom ledaren, men gick sen ut i dödens efter 700 meter. 4 Nobility attackerade hastigt 700 före mål, men gick ner i rygg på favoriten 100 meter senare. I sista kurvan galopperade Dreamalittledream, och då såg det ut som att Global Legacy gick mot en klar seger. Men hon stumnade sista 75 meterna, och långt ut i banan kom jätteskrällen 11 Amber Diablo med en vass avslutning och hann dit i god tid före mål.


Spelmässigt såg det bra ut efter fyra lopp, sen tog det stopp när två skrällar levererades. Det får bli nya tag till imorgon, då jag har en stenklar vinnare i Stosprintern....

V65
Av Niclas Carlson - 8 juli 2010 10:18

Sprintermästaren avgörs ikväll på Halmstadtravet, och som vanligt har man fått ihop bra startfält. Låt oss hoppas att det blir soligt, varmt och ett lopp att minnas:)


V65-1 är första försöket till Sprintermästaren och storfavorit här blir 1 Sebastian K, som har imponerat oerhört i år. Han är startsnabb, har bra form, och är laddad inför det här loppet. Det ser ut som en toppchans och jag spikar! 5 Lisa's Big Boy är en fin häst i bra form, och han kan absolut nypa en finalplats här. 3 Windshear är en snabbstartare som är i bra form. Har passande förutsättningar nu och grejar en finalplats. 10 Commanding View är en spännande finsk gäst, som jag inte vet nånting om. Men jag vet att när Pekka Korpi kommer till Sverige, då har han nåt att köra med...

Rank: 1, 5, 3, 10, 7, 2, 8, 4, 9


V65-2 är det andra försöket till Sprintermästaren, och jag ger tipset till 3 Zyrano Boko som såg kanonfin ut senast. Satt då fast i ryggen på ledande och vinnande I Won't Dance, och fick luckan först 50 meter före mål. Sköt till bra då. Här sätter han sig inte fast, det kan t.o.m bli ledning. Ska ha en bra chans att ta hem det här. 2 Alvena Pampas är lite orutnerad i de här sammanhangen, men har gått bra lopp på slutet, och tog senast en fin seger i V75. Då gick han bra i spåren sista 600, här blir det nog ett lopp i ledning eller andra ytter. Bra chans att ta sig till final. 10 Oracle har verkligen ingen tur med spåren, och har fått bakspår igen. Har visat att han är en topphäst, men senast var han lite blek. Tar väl ändå en finalplats? 5 You Bet Hornline är startsnabb och lär laddas från start. Har tagits lugnt i år, och inte stött på det allra värsta motståndet. En outsider.

Rank: 3, 2, 10, 5, 7, 8, 9, 6, 1, 4


V65-3 är det tredje och sista försöket till Sprintermästaren. Tipset går till 2 Alvena Pele som har fått ett kalasläge. Hästen är i toppform, och här lär det bli ledningen. Toppchans! 10 Select Yankee är kanske bästa hästen i fältet, och han har utvecklats enormt sen jag såg honom i debuten för Svanstedt i början av april. Formen är bra, men läget gör att han blir rankad som tvåa. Toppchans at ta sig till final är det ändå. 5 Global Limousine är i toppform, och gör inte bort sig här. Har kanske inte hårdheten än, men det handlar om en bra häst. Platschans. 9 Kick Hanover tog en fin seger sist, och vsade upp en vass speed. Tar rygg på Svanstedt här och kanske speedar ner dem sen? Platschans...

Rank: 2, 10, 5, 9, 4, 8, 7, 1, 6


V65-4 är ett stayerlopp där tilläggshästarna står rätt så billigt inne i loppet. 9 Derby Clipper går bra hela tiden. Sist var han chanslös att utmana To Be Sir om segern, men det berodde på ett passivt upplägg och att ingen ville gå framåt. Körs han för seger idag har han en bra chans at ta hem det. 8 True Q gillar distansen, men har inte varit som bäst på slutet. Senast galopperade han direkt i starten, och han har samma läge nu...Kapaciteten finns för seger. 5 Nelson Derm var chanslös att utmana Joke Face senast. Gick i dödens större delen av loppet, och höll bra. kan utmana här. 7 Mr Jef Fior är en riktigt fin häst som är i bra form. Tar spets här och kanske kan hålla undan. 3 Abra Dimanche var enorm vid segern på Vaggeryd näst senast. Gillar distansen, men möter tuffare hästar nu. Kan dock överraska...Sista strecket hamnar på 13 Qato Quattro som är en topphäst, men som inte gärna visar det så ofta. Får Erik i sulkyn nu, och det känns klart spännande. Löper han upp till sin kapacitet så är han med i striden.

Rank: 9, 8, 5, 7, 3, 13, 2, 4, 11, 12, 14, 6, 10


I V65-5 hittar jag dagens andra spik i form av 7 Le Cannibale. Det här är en klassklättrare som har formen i topp. Vann lekande lätt sist på Visby, och tar förmodligen , hand om ledningen här. Det ska vara en toppchans det här. 10 Zorroh ST är i bra form och är väl den som kan utmana favoriten om segern. 6 Turbo MM gick bra senast och gör säkert ett bra lopp igen.

Rank: 7, 10, 6, 12, 4, 5, 1, 2, 8, 3, 11


V65-6 är ett stolopp och här ger jag tipset till 4 Nobility, som varit bra på slutet utan att få vinna. Näst senast mötte hon toppston i from av Bring Me Luck US, och gjorde det bra. Senast blev hon grovt störd 600 kvar under atack, och fick för långt fram till vinnaren. Har en bra chans att få revansch nu. 2 Dreamalittledream fick stryk för första gången i Sveige sist. Gick ändå hyfsat och formen ska fortsatt vara bra. Är snabb ut och är den som kan hota mitt tips. 3 Mozzarella Ås flög fram på bortre långsidan sist, och svepte fältet från tredje ytter. Såg mycket fin ut och kan vara en luring här.

Rank: 4, 2, 3, 10, 9, 1, 6, 5, 7, 8, 11, 12


Systemet ser då ut som så här:


1) 1 Sebastian K (5-3)

2) 3,2,10,5 (7-8)

3) 2,10,5,9 (4-8)

4) 9,8,5,7,3,13 (2-4)

5) 7 Le Cannibale (10-6)

6) 4,2,3 (10-9)


288 rader


Vem som vinner finalen av Sprintermästaren? Sebastian K eller Select Yankee...

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards