Alla inlägg den 15 juli 2010

Av Niclas Carlson - 15 juli 2010 22:18

Ett hällregn gjorde banan blöt, och kladdig, men den var snabb...


I V65-1 galopperade 1 Einar Celeber bort sig strax innan bilen släppte fältet. Till ledningen gick som väntat jättefavoriten 4 Yanantin Boko. 6 Brian Key blev hängandes i tredjespår runt första kurvan och blåste på framåt. Men det var bara för att skapa en liten lucka att klämma sig in i bakom Yanantin Boko. Favoriten fick bestämma i sitt egna tempo, och 600 kvar kom attackerna bakifrån. 5 Wood Laday satt i andra ytter, gick ut först i tredjespår, men såg bara tråkig ut. 11 TX Zoogood gick bra en bit, men tröttnade över upploppet. 12 Paper Moon satt i rygg på TX Zoogood, och levererade en kanonspurt över upploppet. Gick fort över linjen och vinner nästa gång! Åt ledaren, Yanantin Boko, fanns dock inget att göra. Han såg smällfin ut och han närmar sig toppformen på allvar.


I V65-2 sprintade snabbe men snurrige 6 Orlando Laser till spets. 2 Simb Laurel parkerade i dödens, medan 4 Golden Somolli fick andra ytter. Simb Laurel blev lite vass på utsidan och såg till att tempot hölls någorlunda uppe. 400 före mål så stannade Golden Somolli fullständigt och nånting måste vara fel med hästen. 1 Four Johannes fick lucka från rygg ledaren och såg farlig ut ett tag, men stumnade över upploppet. Orlando Laser såg trött ut när de svängde in på upploppet, men visade bra skalle och gav aldrig upp. Simb Laurel gjorde ett topplopp och försökte komma förbi, men det gick inte. Orlando Laser vann med en säker halv längd.


I V65-3 var 1 Sörgårdens Filippa snabbast från start. 2 Aquarelle Elegance försökte allt som gick för att komma förbi, men gav upp efter 300 meter och gick ner i tredje inner. Därmed fick 7 Poppy gå i dödens. 500 kvar stannade ledaren totalt, samtidigt som Björn Goop tryckte gasen i botten med Poppy, som bara försvann från de övriga. 4 Dream Leader försökte att haka på, men var totalt chanslös mot den överlägsna Poppy, som till slut vann med åtta längder på fina 13,0.


I V65-4 var det full fart från start mellan 2 Kobold och 3 Gabuck. Gabuck var snabbast från början, men Kobold gick fram och tog över ledningen i första kurvan. Då kom jättefavoriten 1 Cash Is Fun Zaz fram och blev släppt till ledning efter 500 meter. Sen fick ledaren hållas där framme, och han ökade tempot successivt. Ingen kunde haka på, och allting såg stenklart ut, när han helt plötsligt snubblade i galopp 500 kvar. Kobold tog då över täten och svarade envist alla attacker bakifrån. 9 Main ås gick bra efter en spårsnål resa, och 12 Paris Turf SL gick bra till slut. Kan vara en vinnare nästa gång! Men Kobold höll undan med en halv längd och dunderskrällen var ett faktum.


I V65-5 var 6 King Of The Moor snabbast från start och tog ledningen in i första sväng. Släppte dock välvilligt till 3 Kaffir Face efter 450 meter. Denne såg lugn och from ut, men helt plötsligt brann det till i huvudet på Kaffir Face. Han blev stekhet och näst intill skentravade i spets. King Of The Moor hakade på i rygg, och sen var det lååångt ner till övriga, där 11 Update gick i nåt som liknande dödens. 500 före mål såg Kaffir Face fortfarande hyfsat pigg ut, men när upploppet nalkades slog mjölksyran till rejält. King Of the Moor var också märkt av tempot, och Update tog över en kort bit. Då kom 1 Tryffel farandes från ingenstans och tog sig förbi med en halv längd, och den andra jätteskrällen var ett faktum. Kaffir Face höll ändå bra till en femteplats...


I V65-6 följde 2 Erik På Näver efter bilen och spetsade hur lätt som helst. Såg ut att få kunna bestämma tempot när det efter 400 blev full körning. 7 Cayenne Käbb satt i dödens, till synes nöjd med den positionen. 6 Pronto Ribb gick då ut i tredjespår, och i fjärdespår kom 12 Perfect Light farandes med hög fart. Perfect Light tog över ledningen med varvet kvar. Sen höll Perfect Light ett jämnt 13-tempo och trots att det försöktes bakifrån var det ingen som kunde gå i närkamp med hene. Hon vann hur lätt som helst på fina 13,3. Tvåa en bit bakom blev Cayenne Käbb efter en bra avslutning.


Spelmässigt blev det fyra rätt. De två dunderskrällarna var för svåra för mig.

Men det är bara att ta nya tag. Snart blir det full pott, och då ska vi ha bra betalt!

V65
Av Niclas Carlson - 15 juli 2010 01:30

Torsdagens V65-omgång körs på Örebro.


I V65-1 spikar jag 4 Yanantin Boko. Han gjorde årsdebut senast och kördes passivt då, satt fast i rygg på Colombian Necktie och hade en del sparat. Nu är det lättare motstånd, och här lär han sitta i ledning in i första sväng. Jag kan inte på nåt sätt se att han förlorar det här, och spiken är given. Den som letar motbud och skrällar hittar då 1 Einar Celeber som hittat formen igen. Vann på bra sätt näst senast, och gjorde det ok senast också. Klar andrahäst. 11 TX Zoogood är i bra form, och från ett framspår hade han hamnat på kupongen. Han var strålande från spets senast, men läget nu drar ner chanserna rejält.

Rank: 4, 1, 11, 12, 5, 9, 3, 7, 6, 10, 8, 2


V65-2 ser öppet ut. Tipset går till 5 All American Class som vann ett billigt lopp senast. Men sättet som han vann på var imponerande och han visade bra kapacitet. Räds inte dödens och har nog en ganska så hygglig chans. 2 Simb Laurel gick bra från omöjligt läge på Åmål sist. Visade dock att formen finns där, och läget nu är bra. Det enda orosmolnet är väl hur hon klarar distansen då hon är rätt så sprinterbetonad.  3 Celeber Sund har ett bra läge och har bra form. Vann väldigt lätt senast då ledaren galopperat och lämnat Celeber Sund ensam. Ser dock väldigt stegig ut i aktionen, och trots att hon inte tycks veta hur man galopperar så känns det som att galoppen kan komma när som helst. Har dock bra kapacitet och är långt framme. 6 Orlando Laser är en kapabel häst, men han galopperar gärna. Håller han sig felfri är han med i striden. Kan sitta i spets då han är snabb ut! 4 Golden Somolli är stark och inte så snabb från start. Brukar köras framåt en bit in i loppen, och har bra kapacitet. Var dock inte alls bra sist och har varit borta i två månader. Kan utmana med klaff. 11 Pitch Command är en stor och stark häst. Har dock galopperat på slutet och är inte att lita på. Kapacitet finns för att lägga detta gänget på rygg, men då måste han gå felfritt. En kul rysare!

Rank: 5, 2, 3, 6, 4, 11, 9, 8, 7, 1, 10, 12


V65-3 är ett sprinterlopp för ston, och här går tipsettan till 2 Aquarelle Elegance, som var kanonbra när hon flög till spets från spår åtta och vann överlägset näst senast. Sist fick hon gå i dödens och det gillar hon inte alls och lade ner rörelsen 300 kvar. Får hon ledningen här ska det vara en bra chans. 3 Luisiana Tab har inte fått till det i år, men har nu ett bra läge och visade gryende form senast med en bra avslutning. Gillar förutsättningarna och är med i striden. 7 Poppy är snabb från start och kommer säkert få en bra position. Blev frånåkt näst senast från rygg ledaren och var inte märkvärdig. Sist blev det en omöjlig resa från köposition. Kapaciteten finns och möter lite enklare motstånd nu. 11 One Wish hade ett fint fjolår och är en topphäst. Har inte fått till det i år, och läget nu är chansartat. Hon har dock visat bra fart tidigare, och kan överraska.

Rank: 2, 3, 7, 11, 12, 6, 8, 1, 9, 5, 4, 10


V65-4 är ett trevligt stayerlopp, och här kommer dagens andra spik. 1 Cash Is Fun Zaz imponerade stort då han vann ett liknande lopp på Solvalla för två månader sen. Reparerade då en stor startgalopp och var fullständigt överlägsen. Läget nu bör innebära ledning och sen blir han svår att slå. Trots att han inte startat på ett tag så tycker jag detta är en bra spik. 10 Quiway d'Heripre gick i ledning senast och blev hårt ansatt sista varvet av vinnande Gidde TH. Höll dock på ett bra sätt, och känns som klar andrahäst här. 12 Paris Turf SL har inte heller startat på ett bra tag, men gillar distansen och är en bra häst. Har klar platschans om inte uppehållet sätter spår.

Rank: 1, 10, 12, 6, 9, 7, 15, 14, 2, 5, 8, 11, 3, 4, 13


I V65-5 provar treåringarna på lång distans för första gången. Jag ger tipset till 11 Update som har visat toppform på slutet och var bra i E3-finalen från svårt läge sist. Läget nu spelar inte så stor roll, då det är lång distans. Jag tror att han körs framåt mot ledningen, och sen ska det vara en bra chans. 3 Kaffir Face har hög kapacitet men tävlar oftast mot sig själv. Kan bli vrålhet i ledning, och ibland galopperar han högst omotiverat. Han utmanar givetvis Update felfri och loppet bör stå mellan dessa två. Det kan bli en härlig duell!

Rank: 11, 3, 5, 6, 7, 2, 1, 8, 9, 4, 10


I V65-6 ger jag tipset till 2 Erik På Näver som satt fast med mycket krafter sparade sist. Här har han spetsläge och lär sälja sig dyrt därifrån. Chanstippas! 9 Grinnebys Aragon satt fast i samma lopp som Erik På Näver sist och hade också gott om krafter kvar. Kan få ett kalaslopp härifrån och det här är en bra häst. Passas noga! 12 Perfect Light har varit borta pga ett huggormsbett! Jag vet inte hur mycket hon har tappat på det, men kapacitet har hon. Läget är dock chansartat och det kan bli svårt att hinna fram. 7 Cayenne Käbb avslutade hyfsat senast, men det var svårt att ta nåt då. Har en fantastisk spurt, och kommer han bara till så biter den bra över upploppet. 1 Nightmare Merci har bra form och ett kanonläge. Gör ett bra lopp igen och måste med på kupongen.

Rank: 2, 9, 12, 7, 1, 6, 4, 3, 8, 5, 11, 10


Systemet ser ut så här:


1) 4 Yanantin Boko (1-11)

2) 5,2,3,6,4,11 (9-8)

3) 2,3,7,11 (12-6)

4) 1 Cash Is Fun Zaz (10-12)

5) 11,3 (5-6)

6) 2,9,12,7,1 (6-4)


240 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards