Alla inlägg den 28 juli 2010

Av Niclas Carlson - 28 juli 2010 21:20

Dagens V64 kändes mest som ett skämt med tanke på hur kuskarna körde. Det började redan i V64-1 där 3 Pompano Crown spetsade, men släppte direkt till 6 Bamse Gema. Det hade jag räknat med, men hade inte räknat med att Bamse Gema skulle släppa till 8 Target Player, och därmed ge upp loppet efter 400 meter. Varför ställer de ens upp? Target Player ramlade undan från spets utan att imponera, Bamse Gema blev tvåa, medan 1 Bull Trap krigade till sig tredjepriset från dödens.


I V64-2 fortsatte det. 6 BWL Power var snabbast från start, men släppte välvilligt spetsen till 7 Intruder Kronos. Denne fick sen bestämma efter behag, men fuskade med travet på upploppet och galopperade i strid med 3 Staro Dynamite som gick bra i dödens. Staro Dynamite vann före 12 Altai som var lite sämre än sist efter en resa i andra ytter. BWL Power var tidigt slagen och var inte som bäst.


I V64-3 var min spik 4 Amour Rapide inte alls på humör. Bråkade rejält med Johnny Takter och efter 650 meter kom också galoppen. 1 Västerbo Face It kördes till spets efter 400 meter och fick bestämma i bhagligt tempo. Men kort före mål skrynklade han ihop sig och 3 Tryptophan Ås kunde ta sig förbi till en säker seger.


I V64-4 tog 6 Cool Caviar ledningen. Fick även han bestämma som han ville, men fick ge sig kort före mål mot skrällen 5 Eclair Futura.


I V64-5 fick vi se ett fantastiskt lopp av 3 Juggle Face. Attackerade efter 450 meter, blev hängandes i tredjespår, och kunde först med varvet kvar trycka sig till spets. 1 Turbo Viking såg riktigt vass ut runt sista kurvan, men var trött över upploppet. 9 Alvena Pele tryckte till ordentligt riunt sista kurvan och såg ut att gå mot segern, när Juggle Face kom tillbaka på ett underbart sätt och vann med en lätt längd till slut.


I V64-6 tog 1 Popcorn Lavec ledningen och släppte sen ingen förbi sig. Favoriten och spiken 9 Prada Pellini satt i tredje ytter, men hade inget att komma med och var nog sjuk idag. Popcorn Lavec vann relativt enkelt före 3 Canaka BF som gick i dödens större delen av loppet.


Spelmässigt var det ren katastrof. Ynka två rätt, och spelformen är inte vad den borde vara. När sen kuskarna inte kan köra på rätt sätt heller, då är det inte lätt....

V64
Av Niclas Carlson - 28 juli 2010 02:00

Onsdagens V64 kryddas med jackpot, och man har fått ihop en svår omgång med många fina hästar till start. Utdelningen kan bli hög igen...


I V64-1 ger jag med viss tvekan tipset till 6 Bamse Gema, som inte fått till det i år. Näst senast var han stekhet i spets, och sist var han ganska blek efter ett smörlopp i andra ytter. Formen är minst sagt dunkel, men i sina bästa stunder kan han en hel del och det kan vara dags nu. 1 Bull Trap gjorde ett bra lopp i Norge senast och såg fin ut. Det kan dock bli så att han sitter fast här men hittar han bara ut så har han bra chans.  7 Little Rainbow har haft tråkiga lägen på slutet och kommit illa till i loppen. Visade inget extra förra onsdagen men får en ny chans. Laddas han mot spets kan han ta den och då blir han farlig. 3 Pompano Crown är tokdraget i loppet! Har sett fin ut i sina två starter efter lång vila, och bör gått framåt rejält. Kan få ett fint lopp här och kan avgöra med en vass speed. 8 Target Player var fin senast när han vann. Det blev dock ett blufflopp och jag chansar bort honom från kupongen...

Rank: 6, 1, 7, 3, 8, 5, 2, 4, 9


I V64-2 får 6 BWL Power tipset. Blev närmast överfallen i ledning senast och tvingades till en alldeles för snabb öppning. Höll bra med tanke på det. Har läge för spets nu, och det ska vara en bra chans. 3 Staro Dynamite vann ett billigt lopp senast efter en smörresa. Var chanslös mot BWL Power näst senast, men kan få ett fint lopp nu, och utmanar. 12 Altai var riktigt bra senast då han gick i dödens utanpå Nisse Bean. Var chanslös mot honom, men höll de andra ifrån sig och såg kalasfin ut. Gör han om det loppet blir han mycket farlig! 7 Intruder Kronos reparerade en galopp på ett bra sätt senast. Bör gå framåt med det loppet i sig och kan vara en luring. 8 Filippa Moose har bra kapacitet men hade inget sparat sist och jag tar bort henne från lappen..

Rank: 6, 3, 12, 7, 8, 15, 13, 9, 1, 2, 11, 14, 4, 10


V64-3 är ett treåringslopp över lång distans och här får 4 Amour Rapide tipset. Satt fast i tredje inner senast i Norge, tog sig loss på upploppet och sköt till bra. Möter bra hästar här igen, men jag tror han tar sig till ledning och jag chansspikar! Den som vill gardera bör då ha med 6 Aleksej som inte kom in i loppet senast. Har annars god form och bra styrka och är den som utmanar Amour Rapide i första hand. 5 Dragon Tooma satt i tredje inner sist och fick lucka runt sista kurvan. Sköt till på bra sätt och tog sig förbi till en enkel seger. Luring!

Rank: 4, 6, 5, 1, 3, 2, 8, 7, 9


I V64-4 ger jag tipset till 7 Natural Wonder som var mycket bra senast. Gick i ledningen men fick hård press sista 700. Såg slagen ut 400 kvar, men fick förnyade krafter in på upploppet och visade en bra inställning. Kommer han till spets här kan han mycket väl vara vinnaren. 6 Cool Caviar gick klart godkänt senast. Var chanslös att svara vinnaren när denne kom farandes 600 kvar, men fullföljde på ett bra sätt. Kanske får revansch nu?  2 Yahoo Hornline är loppets jätterysare. Han var 100 mil efter de två första senast, men dessa stack iväg 600 kvar och då satt Yahoo Hornline fast. Gick sedan bra hela vägen in i mål, och var först av övriga. Hänger han med hela vägen nu kan han vara en jätteskräll! 11 Pronto Ribb höll bra efter ett tungt lopp senast. Gick i dödens sista varvet utanpå Perfect Light och gav sig aldrig riktigt. Med ett snällare lopp nu kan han vinna. 12 Bear Spin LG kastades loss 700 kvar på Lindesberg näst senast och flög fram på bortre långsidan. Höll sen undan på ett bra sätt och visade bra fart. Galopperade in på upploppet senast när attacken skulle sättas in, men hade varit som bäst trea. Med ett rygglopp kan han fälla allt till slut. 1 Elfsborg Palema har inte startat på ett år och borde rimligtvis inte ha med utgången att göra....

Rank: 7, 6, 2, 11, 12, 1, 3, 9, 4, 10, 15, 14, 13, 5, 8


V64-5 är ett härligt fyraåringslopp där nästan inge när chanslös. Tipset ger jag till 3 Juggle Face som var lysande senast. Gick fram i dödens varvet kvar och kämpade hela vägen till en säker seger. Har spetsläge nu och kan vara vinnaren därifrån. 9 Alvena Pele var mycket bra i Sprintermästaren och kördes bort av kusken i finalen. Hade nog vunnit med en bättre styrning. Kan få ett bra lopp nu och räknas tidigt. 10 Beat The Tag har en otrolig speed när han får gå i ryggar. Härifrån har han tillfälle till det och får inte glömmas bort. 1 Turbo Viking var otroligt förbättrad i Sprintermästaren och var inte långt efter som trea i finalen. Med den uppryckningen han visat så ska han räknas även här.

Rank: 3, 9, 10, 1, 8, 6, 7, 2, 4, 11, 5, 12


V64-6 är ett fint treåringslopp för ston och här kommer dagens bästa spik, i form av 9 Prada Pellini. Hon var inte som bäst senast och var chanslös mot Moonbeam Hanover. Har tränat bra efter det och med värsta motståndaren struken så ligger vägen öppen för en ny segerrad att påbörjas. En bra spik! Den som vill gardera bör i så fall ta med 12 Domino Sund som kördes passivt senast. Satt i fjärde inner, och sköt till bra när luckan kom mitt på upploppet. Har bra kapacitet, och ska kunna vara tvåa här. 1 Popcorn Lavec gick bra som trea från dödens senast. Är hyfsat snabb ut och kan sitta i spets här. Kan nypa en plats.

Rank: 9, 12, 1, 5, 8, 11, 3, 6, 7, 10


Systemet ser ut så här:


1) 6,1,7,3 (8-5)

2) 6,3,12,7 (8-15)

3) 4 Amour Rapide (6-5)

4) 7,6,2,11,12 (1-3)

5) 3,9,10,1 (8-6)

6) 9 Prada Pellini (12-1)


320 rader

Lycka till!

V64
Ovido - Quiz & Flashcards