Alla inlägg den 9 juli 2010

Av Niclas Carlson - 9 juli 2010 22:30

Ytterligare en skrällkväll, inte lätt att hitta vinnarna här inte....


I V65-1 tog 2 Louisville Ås ledningen med en pressande 3 Moon Night utvändigt. 6 Sunrise Star DE hittade ner i tredje ytter. Tempot var högt uppskruvat hela vägen, vilket gav staplande hästar i mål. Louisville Ås galopperade i slutkurvan, vilket gav en perfekt lucka för jätteskrällen 10 Midsummer King från tredje inner. Han hade den bästa farten över upploppet och vann med en halv längd före 4 Neptun Damhus som satt bakom ledaren.


I V65-2 kunde 2 Fiona KL glida till ledning efter 600 meter när den då ledande 4 Orcas Bac galopperade. Sen var det spel mot ett mål, för Fiona KL var överlägsen denna kväll. 7 Nightlife La Marc avslutade sylvasst men ar ändå slagen med två längder.


I V65-3 bombade 7 Moonbeam Hanover till ledningen, medan jättefavoriten 9 Prada Pellini kom fram perfekt i andra ytter. Svanstedt fick bestämma tempot som han ville, och när Prada Pellini gick till attack 550 kvar, då tryckte Svanstedt gasen i botten med Moonbeam Hanover. Prada Pellini fick aldrig kontakt med ledaren som bara försvann, och blev bara trea. Moonbeam Hanover vann mycket enkelt på fina 12,9. 2 Quantum Dreamgirl positiv tvåa.


I V65-4 blåste 7 Baht Launcher direkt till ledningen. 6 Ultradidact F hittade andra ytter, men attackerade 700 kvar. Kom snabbt upp utvändigt om ledaren och de här två duellerade ett tag. In på upploppet såg Baht Launcher ut att ha allt under kontroll när krafterna började att sina. Ultradidact F kom tillbaka och närmade sig, och framför allt så kom 10 Conchita Exclusive farandes i hög fart. Men Baht Launcher räddades av målinjen och höll undan med en nos.


I Stosprintern, V65-5, tog 1 Zilan Boko med lätthet hand om ledningen. 5 Spirit Of The Day tryckte sig ner bakom ledaren, 9 Lucilu Hanover fick tredje inner, medan 4 La Bellouet fick dödens och 2 Don't Wear PJ's hamnade i tredje ytter. 400 före mål kom attacken från Don't Wear PJ's men det syntes redan då att det inte skulle gå. La Bellouet kopplade greppet in på upploppet, men då fick Spirit Of The Day och Lucilu Hanover lucka från innerspår och dök fram. Snabbast av alla gick 45-oddsaren Spirit Of The Day, och skrällen var ett faktum.


I V65-6 flög 8 Victoria Island till spets. Släppte dock välvilligt till 6 Livi Champagne efter 350 meter, bara för att återta ledningen 150 meter senare. 7 Indiana Brave provade för spets kort därefter och fick överta den efter ca 900. 1 Västerbostreetlite kom ut direkt från innerspåret, och satt en bit bak i kön. Styrde på 600 kvar och bevakade det hela i tredjespår. In på upploppet ryckte hon undan, men då fick 3 Yewel Boshoeve lucka och spurtade bra. Utgjorde dock aldrig nåt hot mot Västerbostreetlite som vann med en knapp längd tillgodo.


Spelmässigt blev det ynka tre rätt. Spikarna var jättefel, plus att skrällen i första var för svår. Med andra spikar kanske man kunde haft fem rätt i alla fall....Jag kommer igen, var så säker.

Nu ska jag kolla igenom V75:an till imorgon, och nya tips dyker upp strax efter midnatt....

V65
Av Niclas Carlson - 9 juli 2010 00:30

Travfesten fortsätter i Halmstad på fredagen då bl.a Stosprintern ska avgöras.


I V65-1 får 6 Sunrise Star DE tipset. Han har haft marginalerna mot sig i de senaste två loppen och åkt dit mot smygkörda hästar. Han är startsnabb och siktar mot ledningen igen. Frågan är bara hur det är ställt med vinnargnistan? 3 Moon Night gjorde sig ett namn för några veckor sen när han var på Solvalla. Var oregerlig då i tre omstarter, och höll på att orsaka minst en allvarlig olycka. Blev utkörd till slut och tvingad till ett kvallopp. I starten innan Solvalla var han hur fin som helst när han vann lätt från spets. Gör han om den prestationen är han långt framme här. 9 Practical Joke är en häst jag gillar skarpt, och han är dessutom i bra form. Får ett ra lopp härifrån och med överpace, som det mycket väl kan bli, så blir han tuff att stå emot till slut.

Rank: 6, 3, 9, 8, 2, 1, 5, 4, 11, 10, 12


V65-2 är ett lurigt stayerlopp. 2 Fiona KL imponerade rejält senast då hon efter en startgalopp fick en tung löpning i dödens. Manglade sönder ledaren som försvarade sig med galopp, och sen var hon överlägsen. En liknande prestation nu, och hon blir svår att slå. 5 Tandersson imponerade även han rejält sist. Gick på 900 före mål och bara flög iväg på bortre långsidan. Har visat att han tål distansen och slutar långt framme. 8 Lotto Lavec vill väldigt gärna galoppera, men de dagar han går felfritt har han hög kapacitet. Formen är som den ska, och felfri är han i segerstriden. 10 Colin McKenzie gjorde ett bra lopp på Visby senast, och har formen på topp. Får säkert en fin löpning här och blir farlig. 11 Quantum Beau är en stark och rejäl häst som har gått bäst i monté. Har dock visat sig bra även i trav, och klarar distansen. Luring!

Ranl: 2, 5, 8, 10, 11, 13, 9, 15, 7, 12, 4, 6, 1


I V65-3 kommer obesegrade 9 Prada Pellini till start igen. Hon är superläcker att se, och så länge hon bara vinner så kan jag inte gå emot. Det kan dock strula från bakspår, men känslan är att Thomas Uhrberg kör framåt tidigt och kontrollerar loppet sen. Jag spikar! 5 Pure Elite känns som det naturliga motbudet. Sitter förmodligen i ledning, och kan bli tuffast att slå för Prada Pellini. 7 Moonbeam Hanover inledde med två raka segrar, var sen fyra i stenhård konkurrens innan hon sist inte alls stod att känna igen. Har fått en liten paus efter det och gör säkert ett bra lopp igen. Platschans.

Rank: 9, 5, 7, 10, 2, 11, 4, 1, 6, 8, 12


V65-4 körs för att hylla Dan Widegren som passerade 1000 segrar för ett tag sen. 7 Baht Launcher har varit grym i årets två starter men har ett krångligt läge denna gången då det är flera startsnabba och formstarka hästar innanför. 6 Ultradidact F har varit en snackhäst sen debuten, men har inte riktigt motsvarat det man trodde om honom då. Senast var han dock ruskig då han vann hur lätt som helst och slog bra hästar. Gör han om det är han med i striden här. 4 Cuba Libre är en startsnabb sprinter som alltså har drömförutsättningar nu. Formen är hyfsad och det är en rolig skräll. 5 Rejäl Karsk är i bra form trots raden, och jag vet att herr Stenströmer har höga tankar om hästen. Är med där framme. Jag förmodar att det blir hård körning i loppet och då kan 10 Conchita Exclusive bli farlig över upploppet. Hon trivs över kort distans och har en sylvass speed när det stämmer. Rysare!

Rank: 7, 6, 4, 5, 10, 2, 3, 11, 9, 8, 1, 12


V65-5 är finalen av Stosprintern. Försöken kördes förra måndagen, och den som imponerade mest av alla var 2 Don't Wear PJ's som vann plättlätt från spets. Det ser ut att bli ledning igen, och då ska saken vara klar. Jag spikar. Kör Örjan!! 4 La Bellouet är alltid med i de stora loppen, och hon gör bra ifrån sig. Har hög kapacitet och ar en god chans att bli tvåa. 1 Zilan Boko vann sitt försök på ett bra sätt. Har bra form och gör upp om andrapriset.

Rank: 2, 4, 1, 9, 5, 10, 3, 7, 8, 6


I V65-6 ger jag tipset till 12 Global Jewel som är i knallform just nu. Avgjorde på bra sätt i ett V75-lopp på Boden sist, och bör få ett hyfsat lopp härifrån. Bra chans att speeda ner allt till slut. 3 Yewel Boshoeve fick ett perfekt lopp sist, men avgjorde på ett bra sätt. Behöver en liknande resa igen, och får hon det blir hon farlig. 1 Västerbostreetlite är kraftigt på väg uppåt i form, och avslutade godkänt sist. Innerspåret kan bli en fälla, men kommer hon bara ut så är hon med i striden.

Rank: 12, 3, 1, 8, 4, 10, 11, 9, 7, 5, 6, 2


Systemet ser då ut så här:


1) 6,3,9 (8-2)

2) 2,5,8,10,11 (13-9)

3) 9 Prada Pellini (5-7)

4) 7,6,4,5,10 (2-3)

5) 2 Don't Wear PJ's (4-1)

6) 12,3,1 (8-4)


225 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards