Alla inlägg den 29 juli 2010

Av Niclas Carlson - 29 juli 2010 23:32

Regn, regn och åter regn...Det regnade rätt så rejält på Åby idag men banan höll fint ändå.


I V65-1 blev det precis som jag förutspådde! 3 Zwack tog ledningen men släppte direkt till 4 Edouardo, som sen fick bestämma efter behag och vann hur lätt som helst. Såg mycket fin ut och fler segrar lär komma.


I V65-2 tog 1 Caliber TT ledningen. Drog i ganska så friskt tempo, och försökte att skaka av sig konkurrenterna runt sista kurvan. In på upploppet var han dock slagen, då 6 Politiken tackade för draghjälpen och stack förbi till en lätt seger före en bra avslutande 2 Madde SR.


I V65-3 kunde 1 Harpers Joker försvara innerspåret och höll ledningen. 4 Garland Kronos fick därmed gå i dödens. In på upploppet stod det och vägde en bit mellan dessa två, när helt plötsligt 6 Arras kom farandes och satte nosen först. Kul att se en 11-årig häst som fortfarande vill vara med och tävla!


I V65-4 var favoriten 6 Fiona KL inte på humör och galopperade direkt. 11 Nightlife La Marc fick en kalasstart och hittade andra ytter, som med 1500 meter kvar blev ledningen. Sen var det spel mot ett mål, och en överlägsen Nightlife La Marc bara försvann till en busenkel seger.


I V65-5 tog 6 Tamil Image ledningen direkt. Fick bestämma som han ville i ledningen, och in på upploppet såg han stenklar ut. Då kom 1 Ester Zonett som liftat med i rygg hela vägen upp på utsidan och utmanade, men Tamil Image höll nosen först.


I V65-6 galopperade 4 BK Bonnie Pearl direkt. 11 Tara Defi fick en fin resa i andra ytter, som sedermera blev dödens. Därifrån kontrollerade sen Flemming jensen allt och in på upploppet försvann hon till en enkel seger.


Spelmässigt blev det en femma idag, värd 699:-. Så det blev plus i alla fall, men utan pricken över i:et. Men det kommer....

V65
Av Niclas Carlson - 29 juli 2010 00:15

Torsdagens V65-omgång körs på Åby, och det ser ut att bli en ganska så lätt omgång. Men jag har haft fel förr....


I V65-1 ger jag tipset till 4 Edouardo, som släppte ledningen till Casher senast. Fick lucka när loppet i stort sett var över, men sköt till bra ändå. Kan få överta spetsen från 3 Zwack här, och sen ska han slås. Jag spikar! Den som inte vill spika direkt, kan i så fall plocka med 9 Nubi Lens som var bra på Charlottenlund för tre starter sen. Gick då i ledning och gav sig motvilligt mot en bra häst. Kan runt 14, och han räknas bakom Edouardo. 2 Grand Southwind är en lite trög häst som gärna vill ha rygglopp. Får han det har han en bra spurt att tillgå, och formen är helt ok.

Rank: 4, 9, 2, 10, 3, 5, 11, 7, 6, 1, 12, 8


V65-2 är ett lurigt treåringslopp. Tipsettan går till 4 Tryptofan Håleryd som vann på bra sätt senast. Tog över ledningen efter 500 meter, och stack sen bara undan. Motståndet kanske inte var så mycket att hurra över, men han gjorde det på ett bra sätt. Chans om han kommer till ledning igen. 8 Emerald Express är snabb ut och trots läget så kan han sitta bra till direkt. Vann efter lite tur senast då ledaren Dollar Access bröt ut i sista kurvan, varvid Emerald Express tog över ledningen och höll undan på ett bra sätt. Räknas tidigt! 1 Caliber TT var bra när han vann på Åby näst senast. Senast var han klart sämre och var inte som bäst då. Kan utmana från ett fint läge. 9 Holy Smoke vek sig från spets sist, men är bra i grunden och får ett fint lopp här. Farlig med klaff! 6 Politiken gick bra en bit på Åby när han var här sist men stannade helt på upploppet. Har gått bra i Danmark efter det och ska nog tas på allvar. 5 Once In A While är loppets jätterysare. Gick bra bakom kanonhästar som Formula One och Global Miracle senast och kan absolut skrälla här.

Rank: 4, 8, 1, 9, 6, 5, 2, 3, 7, 11, 10, 12


V65-3 är ett sprinterlopp för högsta klassen, och här får 4 Garland Kronos tipset. Han har skött sig bra i Gulddivisionen på slutet och nu är motståndet lite enklare. Flyger till spets här, och sen är loppet över. Solklar spik! Bakom Garland Kronos  har 1 Harpers Joker bra chans att bli tvåa. Återfaller ibland i gamla galoppsynder, men sköter han sig har han form och klass att bli tvåa. 5 Star Running fick ett smörlopp i rygg på Micro Mesh senast, men kunde inte hota honom. Formen är bra och kan nypa en plats igen.

Rank: 4, 1, 5, 9, 8, 6, 2, 3, 7


V65-4 är ett stayerlopp, och här kan man gå kort om man vill och vågar. 6 Fiona KL har varit lysande i sina senaste starter och vunnit väldigt enkelt. Det bara lyser form över hästen och får hon spets igen kan loppet vara över. 11 Nightlife La Marc flög fram över upploppet näst senast och var nära Fiona KL då. Vann sen ett lopp på Årjäng efter det och visade fortsatt form. Utmanar favoriten igen. 12 Stair Dance är lite upp och ner. Gillar distansen, men tar inte alltid ut sig helt. Får han ett rygglopp kan han avsluta bra och är en ständig rysare. 4 Quarl Du Goutier har inte startat på länge, men såg bra ut i kvalet, och det är en stark häst som älskar distansen. Flemming hade inte anmält hit om han inte tror att hästen har chans. 8 Lotto Lavec svek rejält sist, men han gillar distansen och kan få ett passande rygglopp här. Kan avsluta ruskigt fort och är en jätterysare.

Rank: 6, 11, 12, 4, 8, 10, 13, 2, 7, 3, 14, 9, 1, 5


I V65-5 sticker jag ut hakan lite och ger 2 Vejby Boom tipset. Hästen var lysande i Sprintermästaren och visade att han håller till i toppskiktet. Är kraftigt kuskförstärkt nu, och det här kan vara en fin vinnare. 1 Ester Zonett har gjort det bra i de senaste starterna. Har toppform och måste med på kupongen. 7 Rabane d'Atout är riktigt snabb från start och tar ledningen här - om hon går felfritt! Hon är lika snurrig som snabb, och galopperar tyvärr ofta. Håller hon sig på benen gör hon upp om segern. 6 Tamil Image svarade för en ruskig comeback senast. Tryckte rejält på ledande Molly Rocket och kunde till slut gå ifrån med en längd på en vass tid. Sitter inte det loppet i benen har han viss chans igen. 11 Mr Jef Fior blev det fel för senast. Tvingades till hård öppning i strid om ledningen, sen satt han i tredje inner. Var trött över upploppet, men har såpass hög kapacitet att han inte kan räknas bort här.

Rank: 2, 1, 7, 6, 11, 5, 3, 10, 9, 8, 12, 4


V65-6 är ett fint stolopp, och tipsettan ger jag till 11 Tara Defi som var lysande senast. Stack direkt till ledning och drog sedan de andra trötta. Går lika bra bakifrån och brukar göra bra lopp på Åby och det här ser ut som en bra chans. Det är dock jobbigt att ta in tillägg på sommaren, och därför plockar jag också med 4 BK Bonnie Pearl som var riktigt vass i debuten för Svanstedt näst senast. Försökte sen kvala in till Stochampionatet men missade med knapp marginal. Formen är bra och klarar hon bara fjärdespåret kan hon sitta i spets tidigt. Bra chans i så fall. Bakom dessa är det vidöppet, och den som har råd plockar med några till. 8 Yewel Boshoeve har formen på topp och med ett rygglopp blir hon farlig. 1 Tamina Silas har skött sig ok i hårda gäng, och kanske kan ramla undan från spets, om inte Svanstedt tar hand om den....

Rank: 11, 4, 8, 1, 6, 2, 5, 9, 10, 14, 12, 15, 7, 3, 13


Systemet ser ut så här:


1) 4 Edouardo (9-2)

2) 4,8,1,9,6,5 (2-3)

3) 4 Garland Kronos (1-5)

4) 6,11,12,4,8 (10-13)

5) 2,1,7,6,11 (5-3)

6) 11,4 (8-1)


300 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards