Alla inlägg den 5 juli 2010

Av Niclas Carlson - 5 juli 2010 22:09

Vilken fin kväll det blev på Hagmyren! Fantastiska insatser blandades givetvis med urusla sådana, men totalt sett blev det en mycket fin kväll.


I V65-1 blev 5 Feseth Lynet släppt till spets efter 100 meter. Han försökte sedan dra på allt han hade och på så sätt försöka knäcka 8 Hallsta Lotus. Hallsta Lotus tog det lugnt och satt i dödens en bit bak, men när det var 450 kvar, då small det! Hallsta Lotus kopplade enkelt greppet på Feseth Lynet och bara försvann och vann hur lätt som helst på nya rekordet 19,6. Hur bra är han egentligen?


I V65-2 fick 6 Kejsare Play kämpa lite för att komma till ledning. 1 Dalstuga Garfield satt programenligt i rygg på denne och 11 Kingpin La Marc satt i dödens. Tempot var jämnt hela vägen, och när de svängde in på upploppet stod det klart att det skulle bli en fight mellan Kejsare Play och Kingpin La Marc. Kejsare Play sträckte dock på sig och visade att han var den bättre hästen idag och gick undan med två längder till slut. Men plusbetyg till Kingpin La Marc som nog har bra chans att vinna nästa gång!


I V65-3 tog 1 Lottmar hand om ledningen. Varvet före mål började det hända grejer. 6 Höstbouffe galopperade just som han skulle ta över ledningen. 7 Månprinsen AM gick till attack, medan 9 Filofax NO krånglade sig ut från tredje inner. Det gick riktigt fort för Månprinsen AM på bortre långsidan och i ett huj skaffade han sig 40 meter ner till närmaste häst. Det spelade ingen roll hur mycket de än försökte där bak, Månprinsen AM var totalt överlägsen och vann på mycket fina 27,9, bara nån tiondel över det svenska rekordet. 3 Varg Spik reparerade en galopp på ett bra sätt, och 8 Puma Jerva avslutade bra efter en sen styrning. Men Månprinsen AM var mycket imponerande!


I V65-4 galopperade 13 Yamaha Center bort sig direkt, medan 1 Nica Frontline hand om ledningen. Fick bestämma ett tag, men sen flög 7 Singing Matilda fram och tog över. Drog iväg och ledde med 20 meter när det återstod 600 meter. Det syntes dock att krafterna var på väg att ta slut, och 200 före mål var hon stenslagen. Istället tog 9 Hilda CD över och såg ut att gå mot seger när det tog stopp för henne på två steg. Det blev en hård fight mellan tre skrällar, och 15 Queen Isabella, som inte vunnit lopp på två år, lyckades sätta nosen först till 41 ggr degen. 11 Sprucefields Maggie blev tvåa, 12 Spacechip Broline blev trea.


I V65-5 spetsade 3 Clicquots Sun Rose, men blev av med ledningen efter 100 meter då 4 Inside Broline kördes till spets. 2 Trustworthy Ås satt i dödens, medan 5 Sergei Hanover hängde i tredjespår. Leif Witasp fick köra för fullt och varvet kvar kom Sergei Hanover ner i dödens. Tempot var högt uppskuvat, varvet gick efter 1,11...Sergei Hanover började se trött ut runt sista kurvan, samtidigt som Clicquots Sun Rose såg ut att ha krafter kvar i rygg på ledaren. Upploppet blev rafflande när Inside Broline bröt ut, Clicquots Sun Rose fick lucka invändigt, och Sergei Hanover hittade nya krafter. Det var stenhårt i mål, men Clicquots Sun Rose satte dit huvudet först och 5%-aren var ett faktum. Sergei Hanover får överbetyg för sin insats också.


I V65-6 gick 3 Flex till ledning när han galopperade efter 500 meter. Favoriten 11 Särpefanten sat långt bak i kön, men 600 kvar var det full attack, och då flög han fram till ledning. hade 9 Lome Mix i släptåg och denne vägrade släppa kontakten. In över upploppet stod det och vägde en bit, men sista 100 visade Särpefanten klassen och gick undan med 1,5 längd. Den här lär vi får se under flera år, en blivande elithäst!


Spelmässigt blev det tre st femmor, 762:- tillbaka, och alltså 474:- i ren vinst. Formen har anlänt, nu gäller det bara att bevara den också....

V65
Av Niclas Carlson - 5 juli 2010 00:45

Måndagens V65-omgång avgörs på Hagmyren. Man har fått ihop en trevlig omgång, med en del fina lopp. Dessutom delar man broderligt på loppen mellan varmblod och kallblod - tre lopp var...


V65-1 är Sleipners Elitlopp, och jag inleder med en spik direkt. 8 Hallsta Lotus är i en sanslöst bra form för tillfället, och det är inga blufflopp han vunnit, utan har fått göra det mesta av jobbet själv. Det här ser ut som en toppchans. 5 Feseth Lynet har stött på Hallsta Lotus på slutet och är i bra form, liksom 6 Stamping. Båda två är bra hästar, men de får kämpa om andrapriset...

Rank: 8, 5, 6, 3, 4, 1, 2, 7


I V65-2 ger jag tipset till 6 Kejsare Play som varit ute i tuffa sällskap på slutet. Han är startsnabb och trivs över kort distans, och mot enklare motstånd bör det vara en bra chans. 4 Livet Är En Strid gillar också distansen, och formen finns där. Utmanar! 1 Dalstuga Garfield var ytterst nära att vinna sist efter att ha fått bestämma i spets. Möjligen var det 10-öppningen som satt i benen till slut. Får han rygg på ledaren här och lucka till slut, kan rysaren vara ett faktum. Jag tar även med 2 Crusetta som var ute i V75 sist och inte räckte till då. Lättare nu, och med ett passande lopp har hon en bra speed på slutet...

Rank: 6, 4, 1, 2 ,10, 5, 7, 9, 11, 3, 8, 12


Hagmyrens Treåringspris för kallblod utgör V65-3, och här chanstippar jag 8 Puma Jerva. Gick i rygg på ledande/vinnande 9 Filofax NO, speedade förbi denne 600 kvar men blev upphunnen på linjen. Kan få revansch nu! Filofax NO satt alltså i spets senast, men blev överflyglad 600 kvar. Hann dock ifatt på linjen, men galopperade precis efteråt. Han är lite trög av sig och har problem med tempoökningar, men har styrkan att vinna. 7 Månprinsen AM var bara en halv längd efter de här två senast, så formen är bra. Utmanar. 6 Höstbouffe har redan visat prov på bra fart, men såg inte rolig ut sist. Felfri är han med i striden.

Rank: 8, 9, 7, 6, 3, 5, 2, 1


V65-4 är ett stolopp, och här går tipset till 13 Yamaha Center som varit lysande på slutet. Hon har både styrka och speed, och det ser ut som en bra chans här. Jag garderar dock med 7 Singing Matilda som gick ett mycket bra lopp sist. Upphämtningen efter galoppen var av bästa märke, med full fart över linjen. Chans från spets här. 9 Himla CD fick göra allt jobb själv sist och åkte dit mot tre smygkörda hästar. Visade att formen finns där, och med rygg på Yamaha Center kanske hon kan överraska?

Rank: 13, 7, 9, 1, 14, 12, 5, 4, 8, 11, 15, 3, 2, 10, 6


V65-5 är Mack Clown's Minne, och här tippar jag 3 Clicquots Sun Rose som etta. Hon är hypersnabb bakom bilen och tar ledningen här och kan hålla hela vägern. Var sämre än vanligt senast, men har passande förutsättningar nu. 5 Sergei Hanover är en riktigt fin fyraåring som vann på ett bra sätt sist. Har bra kapacitet och är med i striden. 7 Bull Trap var bra i stenhård konkurrens sist. Nu är det lättare motstånd, men knepigt läge. Kommer han till så har han bra chans. Det finns flera bra hästar här, men av kostnadsskäl får det räcka med dessa tre...

Rank: 3, 5, 7, 6, 9, 11, 8, 2, 1, 4, 10, 12


Den avslutande avdelningen är ett kallblodslopp, där sju av hästarna har mötts i de två senaste starterna! 11 Särpefanten får tipset, då han gjorde ett bra lopp senast och visade form. Det är långt fram men han är tillräckligt bra att lösa detta. 3 Flex vann sist, men stod då 20 meter bättre till. Kommer han till ledningen nu också kan han bli svårslagen igen. Varning för 2 Veabergetslindelin som har bra form också...

Rank: 11, 3, 2, 12, 9, 13, 7, 6, 8, 4, 5, 1, 10


Systemet ser d¨ut som följer:


1) 8 Hallsta Lotus (5-6)

2) 6,4,1,2 (10-5)

3) 8,9,7,6 (3-5)

4) 13,7,9 (1-14)

5) 3,5,7 (6-9)

6) 11,3 (2-12)


288 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards