Alla inlägg den 6 juli 2010

Av Niclas Carlson - 6 juli 2010 23:06

Det blir en kort sammanfattning bara...

I V65-1 tog 1 I Won't Dance hand om ledning med 6 Never Again på utsidan. 3 Russell Hill satt i rygg på ledaren. 400 kvar tryckte Never Again till och kopplade greppet direkt på I Won't Dance, som gav upp helt över upploppet. Russell Hill fick luckan, men kunde aldrig hota. 2 Castor Race försökte utmana, men Never Again visade att han är på bra väg tillbaka mot den form som gjorde honom till V75-favorit i slutet av förra året.


I V65-2 blev favoriten 8 Eldsiri släppt till spets efter ett varv. Såg lite knepig ut i aktionen, och 600 kvar försökte 9 Karelli att ta sig förbi. Dessa två stack iväg från de övriga, och in på upploppet stod det och vägde. Men Eldsiri behöll sin fart, medan karelli stannade, och segern blev till slut rätt så bekväm för Eldsiri.


I den tredje avdelningen tog 1 Naughty Nanny hand om ledningen. 4 Ted Blågul kröp ner i rygg, medan 9 HG Top Line hamnade i tredje ytter. Naughty Nanny fick bestämma där framme, men blev lite utmanad över upploppet av just Ted Blågul och HG Top Line. Naughty Nanny vann dock ganska så enkelt ändå.


I V65-4 vräkte sig 7 Ulvsås Elvois i galopp direkt och så var han borta. 5 Vålsvarten och 15 Vessle Jahna duellerade ett bra tag om ledningen, och ingen ville ge sig. Tempot var väldigt högt, och 400 kvar tröttnade Vessle Jahna. Då kom 8 Mjölner Flaks i en snabb attack bakifrån, och Vålsvarten hade till slut inget svar mot denne. Överbetyg dock till Vålsvarten som höll till andrapriset.


Full körning var det även i V65-5, där 1 Colombian Necktie och 6 Airstrike körde om ledningen i gott och väl 700 meter. Colombian Necktie behöll ledningen och fick dämpa farten rejält. 3 DJ Seabrook fick en perfekt resa i andra ytter, oich gick till attack 500 kvar. Kunde dock aldrig koppla greppet på Colombian Necktie, som såg ut att gå mot segern, när 9 Giant Superman fick lucka från rygg ledaren och flög fram och avgjorde med ett huvud tillgodo.


I V65-6 var det en ren och skär uppvisning av 2 Horgen Tore som direkt satt i ledningen. Bestämde tempot själv, och 150 före mål så fick han fria tyglar och försvann med 20-30 meter. Totalt överlägsen var han och det här kan vara en blivande stjärna!


Spelmässigt blev det fyra rätt. Jag chansade bort Naughty Nanny, som fick bestämma i spets. Missade dessutom Mjölner Flaks, då jag hade spikat Ulvsås Elvis som galopperade bort sig. Fick in Giant Superman på reserven, men hade ingen glädje av det idag...

Nu tar vi nya tag mot Åmål och V64 imorgon!

V65
Av Niclas Carlson - 6 juli 2010 00:09

Boillnäs står som värd för tisdagens V65-omgång, och precis som på Hagmyren igår så är det tre kallblodslopp, och tre varmblodslopp. Intressant så det förslår. Det finns en klar risk att det blir väldigt låg utdelning, men om ifall att nån av de favoriterna som jag garderat förlorar, då kan det bli en liten slant i alla fall...


I V65-1 blir 1 I Won't Dance klar favorit. Senast var han alldeles för laddad och tokig bakom bilen och vräkte sig i galopp direkt. Jag misstänker att de kommer att värma honom lite tuffare imorgon, och på så sätt få honom stabil till loppet. Felfri är han överlägsen i detta gäng, men jag garderar ändå. 6 Never Again fick aldrig nån lucka i comebacken och såg fin ut. Kanske inte är redo för stordåd än, men han är klart på gång. Kapaciteten finns för att slåss där framme. 3 Russell Hill är väl spetsbudet om I Won't Dance försvinner, annars blir det rygg ledaren. Körs fortfarande lite väl passivt och nån gång vill jag se dig trycka av honom, Daniel! Formen finns där i alla fall. Det gör den även på 4 Caddie Eagle som var chanslös mot Sebastian K sist. Men han såg ändå bra ut och kapaciteten finns där.

Rank: 1, 6, 3, 4, 2, 11, 7, 5, 8, 9, 10


I V65-2 får 8 Eldsiri tipset. Står vansinnigt bra inne i loppet, och har skyhög kapacitet. Var dock inte alls bra sist, och ett frågetecken är det faktiskt för formen. Löper hon upp till sitt kunnande är det en bra vinstchans. 1 Nordvanja har ett bra läge, och med lite tur kanske hon kan ramla undan från ledningen. 12  Faste Lundi stannade helt sist och var inte frisk för dagen. Kan betydligt bättre än så och är en luring. 10 Alfia går sällan felfritt, men när hon gör det har hon bra kapacitet. Kan faktiskt fälla alla då. Loppets rysare tillsammans med 9 Karelli som ju inte heller har nån lysande rad, men är intressant med Adielsson i sulkyn.

Rank: 8, 1, 12, 10, 9, 5, 11, 6, 4, 7, 2, 3


I V65-3 får 4 Ted Blågul tipset. Han har svikit rejält på V75 i de senaste starterna, men har här ett vettigt spetsläge. Når han ledningen blir han svårslagen. 9 HG Top Line var riktigt bra då han fick sen lucka och var inte stort slagen av en så bra häst som Alvena Pampas senast. Kan få en fin resa härifrån och ta ner alla på slutet. 7 Kansas Rock var knappt slagen sist, och visade i alla fall lite av sitt kunnande. Det här är en trög häst som inte alltid tar ut sig helt, men har han vaknat på rätt sida så kan han vara först när mållinjen nås. 1 Naughty Nanny var svag sist efter en smörresa, och jag tror inte alls på henne. Lämnar henne därför utanför...

Rank: 4, 9, 7, 1, 12, 2, 8, 5, 6, 11, 10


I V65-4 hittar jag då dagens första spik. 7 Ulvsås Elvis var fullständigt lysande när han vann överlägset på Boden sist, och har samma läge nu. Det lär bli spets igen, och sen kommer ingen ikapp honom. En toppchans! 8 Mjölner Flaks ser ut att var en bra häst, och kan säkert lifta med till andrapriset. 10 Vingbo Stjärn avslutade strålande sist och var nära att hinna dit. Har han en bra dag så kan han nypa en plats.

Rank: 7, 8, 10, 2, 6, 4, 14, 15, 13, 3, 9, 5, 1, 11, 12


I V65-5 får 3 DJ Seabrook tipset. Han vann lätt senast efter en smörresa, men gick ändå sista 600 själv i tredjespår. Såg dunderfin ut och har bra chans att ta hem detta. 4 Master Växus flög fram över upploppet sist men utan chans att hinna upp vinnade Reven d'Amour. Han förlitar sig säkert på sin vassa speed igen, och den här gången kanske han hinner fram? 1 Colombian Necktie såg sliten och tråkig ut senast. Var helt utan sting och kan bättre än så. Kanske på väg ur form? 8 Knockout Rose har hög kapacitet men har körts enormt passivt hittills i år. Har dessutom inte startat på två månader, och är ett osäkert kort. Förmodligen blir det passivt igen, men då det är en så pass bra häst så plockar jag ändå med honom på kupongen.

Rank: 3, 4, 1, 8, 9, 6, 7, 2, 10


I V65-6 hittar jag dagens andra spik, i form av 2 Horgen Tore. Han imponerade nåt enormt  när han vann på Romme näst sist, och han blir svårslagen här. 10 Hovfaksen vann på bra sätt senast, och känns som en klar andrahäst här. Men Horgen Tore rår han inte på...

Rank: 2, 10, 5, 6, 9, 4, 3, 1, 11, 12


Systemet blir så här:


1) 1,6,3,4 (2-11)

2) 8,1,12,10,9 (5-11)

3) 4,9,7 (1-12)

4) 7 Ulvsås Elvis (8-10)

5) 3,4,1,8 (9-6)

6) 2 Horgen Tore (10-5)


240 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards