Alla inlägg den 4 juli 2010

Av Niclas Carlson - 4 juli 2010 18:21

Forus Travbane utanför Stavanger var värd för V65 idag. Vassa lopp med fina prestationer blev resultatet av det hela.


I V65-1 4 Campari Akema hand om ledningen. 2 Pinball Wizard kröp ner i rygg på denne, medan 3 Yason Boko satt i tredje inner. Yason Boko gick ut ett spår när 13 Yarrah Boko var på väg framåt efter ca 1200 meter. Yarrah Boko galopperade dock bort sig, och därmed fick Yason Boko gå i dödens resten av loppet. Men som han gjorde det! Lade tryck på ledaren 750 meter kvar, och 500 kvar hade han sänkt denne. Stack undan och hade en betryggande ledning runt sista kurvan när 15 Prince De Montfort angrep i spåren. Över upploppet var det inget snack om saken, Yason Boko höll farten bra och vann mycket enkelt.


I V65-2 blev det en ordentlig fartfest. 8 Cumulus blåste till ledning från åttondespår, med 6 Peter Lugar utvändigt. Dessa två öppnade 500 meter efter 09,1. Då tryckte sig Peter Lugar till täten, och varvade på 09,7. 4 Navy Seal US följde med lätthet med som tredehäst, och när Cumulus gav upp 700 kvar började Navy Seal US att gå till attack. Runt den sista kurvan körde han sig till spets, tätt följd av stallkamraten 9 Atlantic Ås. Navy Seal US höll undan med lätthet och van med en säker längd tillgodo på fina 11,4. Bakom dessa två spurtade 12 Moon Dreamer till sig tredjepriset, kanske är på väg tillbaka?


I V65-3 var 4 Poker Siem snabbast från start, men fick tryck av 7 Dominus och släppte. Efter 600 meter gled 8 Nevele Wood fram till ledaren och fick överta, och sen var loppet över. Nevele Wood fick bestämma, och även om 5 Dressedforsuccess US försökte sista 500, så var Nevele Wood aldrig i förlustfara. Det här kan vara en blivande topphäst!


I V65-4 rusade 1 Unforgettable till ledningen. Fick uppvaktning av 5 Cecena Ås en bit, men höll med lätthet täten. Sen var det spel mot ett mål. 10 I'm Simonis Molar försökte sig på en attack 600 kvar, men galopperade i sista sväng. Istället vann Unforgettable väldigt enkelt med 4 Strong Boy DE som tvåa i rygg på ledaren.


I V65-5 galopperade 6 Noras Bean direkt i starten. hamnade sen i tredje ytter. 1 Neo Holmsminde höll spets, men fick 8 Baltic Dream över sig. In i första sväng galopperade Neo Holmsminde bort sig och därmed satt Baltic Dream i spets. Då kom 2 Micro Mesh farandes och tog över ledningen varvet kvar. Stack sen undan med några längder och var riktigt fin idag. 3 Frisk'em blev tvåa, Noras Bean bra trea.


I V65-6 tillika Forus Open flög 7 Torvald Palema till spets. 2 Brioni försökte att svara men fick ge sig. Brioni gick ut i dödens varvet kvar för att försöka ge Torvald Palema en match, men det var lönlöst. Torvald Palema bara dansade undan över upploppet, och vann hur lätt som helst före bra avslutande 4 Lisa America. Brioni slutade sexa till slut.


Spelmässigt så blev det succé! 1 st sexa och 11 femmor ger 3351:- tillbaka, så grattis ni som fick in det hela!

V65
Av Niclas Carlson - 4 juli 2010 00:30

Söndagens V65:a avgörs i Norge, på Forus, med Forus Open som huvudattraktion. Jag måste till att börja med erkänna att jag inte har koll på alla norska och franska hästar, men tror det går vägen ändå:)


V65-1 är Forus Maraton över 3010 meter. Jag ger tipset till 13 Yarrah Boko som var helt suverän i Harpers senast. Han har inte startat efter det, men det har inte varit nåt fel med hästen. Här har han bra chans att vinna igen, men det finns intressanta motbud. 2 Pinball Wizard har jag inte sett, men det verkar vara en häst som klarar lång distans. Hästar som ståtar med fem raka segrar bör tas på allvar...3 Yason Boko gjorde ett bra lopp senast då han var tvåa från dödens. Kunde inte rå på ledande/vinnande Unix Brodde, men såg ändå fin ut. Kan överraska här! 15 Prince De Montfort har ju skövlat rent i montéloppen i Norden under våren, och var ju övergrym när han vann på nytt världsrekord på Solvalla. Det är en helt annan sak att vara med i ett travlopp, men det faktum att han står över montéloppet här, och istället är med i detta loppet, gör att jag tror han är med i striden här med.

Rank: 13, 2, 3, 15, 4, 14, 9, 6, 12, 8, 7, 10, 11


I V65-2 hittar jag dagens enda spik i form av 4 Navy Seal US. Det här är en kanon som lika gärna kunde varit med i Forus Open. Han var med i den otäcka olyckan i påskas, och har bara gjort ett lopp efter det. Var inte som bäst då, men ska nu vara fit for fight igen. Jag spikar som sagt, det här ska han bara vinna! Hemmahästen 2 Rembrandt Hanover ser ut att vara i bra form, och kan säkert hugga en plats här. Jättskrällen i loppet är 12 Moon Dreamer som för två år sen vann några stora treåringslopp i Sverige. De senaste två åren har han dock inte gjort nån glad, men kapaciteten finns där, och skulle Navy Seal US svika, så kan han vara med i striden.

Rank: 4, 2, 12, 5, 3, 6, 9, 10, 11, 8, 1, 7


V65-3 är ett treåringslopp, och här ger jag tipset till 5 Dressedforsuccess US, som varit mycket bra i sina starter i Norge. Har ett bra läge här, och det kan vara spets runt om som gäller. Jag garderar dock med 8 Nevele Wood som var bra när han vann Treåringseliten på Solvalla sist. Erik Adielsson körde slalom vid ingången till upploppet då, och vann rätt lätt. Erik sitter upp nu också, och han vet ju vad som finns att köra med. Loppet känns låst med dessa två. Bakom dessa kan 4 Poker Siem och 9 Västerbo Face It vara dem som slåss om tredjepriset...

Rank: 5, 8, 4, 9, 3, 7, 1, 2, 6


I V65-4 får 1 Unforgettable tipset. Han var lysande senast i Danmark, öppnade snabbt från innerspår, och gick undan över upploppet till en lätt seger. Kan kopiera det här. Men motståndet känns tuffare idag, därför plockar jag med 4 Strong Boy DE som varit borta i två månader. Han är snabb ut, och trivs över kort distans, och blir farlig här. 10 I'm Simonis Molar är kanske fältets bästa häst, men läget kan stöka till det rejält. Hittar han bara position, så kan han fälla alla...

Rank: 1, 4, 10, 2, 9, 3, 5, 11, 7, 6, 8


Rex Rodney's Ärespris är namnet på V65-5. Tipset går till 1 Neo Holmsminde som håller på att slå sig in i eliten. Han är startsnabb och jag tror att han håller spetsen här. Bra chans därifrån! 6 Noras Bean gör sällan dåliga lopp, och är i bra form. Han är ett måste på kupongen. 2 Micro Mesh har väl egentligen inte visat nån form sen i april, men rätt som det är så gör han ett dunderlopp, och det kan det vara dags för idag. 7 Redlight Jet vinner ju inte ihjäl sig, men gjorde en fin insats senast, och kan vara farlig här.

Rank: 1, 6, 2, 7, 8, 3, 5, 4, 9, 10, 11


Så är det då dags för Forus Open. Det är svårt att gå emot 7 Torvald Palema som har sett helt fantastisk ut på sistone. Naturligtvis har han bra chans att vinna igen. 2 Brioni har slagit sig in i eliten på allvar i år, och gjorde det bra i Elitloppet, och var smällfin då han vann i Finland senast. Kommer han till ledningen här blir han svårslagen. 4 Lisa America galopperade i starten senast, men gjorde en makalös upphämtning och var inte långt efter Brioni i mål. Felfri kan hon vara med och utmana! 5 Ilaria Jet var fin när hon vann försöket till Elitloppsfinalen, men sämre i finalen sen. Var utan tryck i Finland, men löper hon upp till sin kapacitet är hon med här med.

Rank: 7, 2, 4, 5, 1, 9, 10, 3, 6


 


Systemet ser ut så här:


1) 13,2,3,15 (4-14)

2) 4 Navy Seal US (2-12)

3) 5,8 (4-9)

4) 1,4,10 (2-9)

5) 1,6,2,7 (8-3)

6) 7,2,4 (5-1)


288 rader.

Lycka till! (och lämna gärna en kommentar, det uppskattas)

V65
Ovido - Quiz & Flashcards