Alla inlägg den 21 juli 2010

Av Niclas Carlson - 21 juli 2010 11:45

Så är det då dags för Stochampionatet 2010. Själva omgången ser ganska så lättlöst ut, men nånstans finns det nån fallgrop. Jag hoppas att jag undviker den:)


V65-1 är ett sexåringslopp med en del dugliga hästar. Tipset går till 7 Tom Raider som väl var lite blek om nosen senast då han fick gå i dödens och tröttnade sista biten. Har läge att ladda för spets här, och kommer han dit är det en bra chans. 6 Einar Celeber galopperade från start sist, men var bra i två starter innan. Räknas tidigt här. 2 Minos Vang gick sig rejält trött i lördags, men sitter inte det loppet i benen så är han med här framme. 1 Dust All Over återföll i sina galoppsynder i lördags igen. Felfri är han absolut med och slåss om segern. 5 Year In Review är en fin häst som nu gör årsdebut. Normalt sett behövs det nåt lopp i kroppen, men när det gäller Svanstedt så brukar de vara vassa direkt. Jag vågar inte ta bort denne kapable herre...

Rank: 7, 6, 2, 1, 5, 3, 4


I V65-2 ger jag tipset till 4 Vino Camielle. Han har passande förutsättningar, då han är starsnabb och är i bra form. Var mycket bra när han vann på Visby, och undviker han tokkörning, så är det en bra chans. 2 Quito Gold har formen på topp, men vinner inte så ofta. Kan lifta med i rygg på Vino Camielle här och hoppas på lucka till slut. 8 Yanantin Boko är väl klasshästen i gänget, men spåret gör att han får göra allt jobb själv. Räknas tidigt ändå.

Rank: 4, 2, 8, 5, 6, 3, 10, 9, 7, 1


V65-3 är Slaget vid Axevalla Hed, ett fint treåringslopp, där 1 Formula One får tipset. Var kalasfin då han vann efter en resa i dödens senast. Har bra förutsättningar här och kan vara en chansspik för den som vågar. Jag garderar dock, bla med den som var målfotoslagen tvåa efter Formula One sist, 2 Global Miracle. Då gick han i spets och höll sånär undan. Kan få revansch nu. 7 Noak LB har Ludde höga tankar om, men han har inte fått det att stämma riktigt i år. Har bra kapacitet och har absolut chans att utmana. 4 Classic Man gör bra ifrån sig hela tiden, och måste tas på allvar. Felfri har han kapacitet att vinna.

Rank: 1, 2, 7, 4, 5, 6, 3


V65-4 är Rixallsvenskans lopp, och här chansspikar jag 12 Gitano. Hästen har överlägsen fart för det här gänget, men är inte att lita på och galoppen kan komma när som helst. Felfri viner han det här överlägset! 8 Mr Jeowill är startsnabb och kanske kan roffa åt sig spets trots läget. Även han är dock galopplysten, men går han felfritt så ska han räknas. 10 Keep It Face är en hyfsad häst som kan en del. Platschans.

Rank: 12, 8, 10, 6, 11, 3, 2, 7, 5, 9, 4, 1


I V65-5 ger jag tipset till 5 Ilaria Jet som var mycket fin när hon vann ett försök till Elitloppet. Har varit direkt usel efter det, men det här gänget bör hon ändå kunna städa av. Men då formen är minst sagt diffus, så blir det gardering. 7 Paper Moon flög fram över upploppet sist, och gör hon om det så kan hon definitivt vinna. Bra form. 8 Debbie Brodda får nu möta lite enklare hästar än hon är van vid. Ska ha bra chans trots lget.

Rank: 5, 7, 8, 6, 2, 4, 1, 9, 3


V65-6 är då Stochampionatet 2010. Jag kan inte göra annat än att spika 3 Viola Silas. Hon såg fin ut sist, och vann efter behag. Har säkert gått framåt av det loppet också, och med den respekt hon för med sig, så tror jag att hon vinner det här också. Den stora varningen är 2 Vitesse d'Inverne som var lysande i sitt kval. Bombade runt på 14,5, och visade att hon är att räkna med. Tar andrapriset! 4 La Bellouet är i bra form nu, och hamnar långt framme här. Tror dock inte att hon kan vinna...

Rank: 3, 2, 4, 10, 9, 8, 1, 12, 7, 11, 6, 5


Systemet ser ut så här:


1) 7,6,2,1,5 (3-4)

2) 4,2,8 (5-6)

3) 1,2,7,4 (5-6)

4) 12 Gitano (8-10)

5) 5,7,8 (6-2)

6) 3 Viola Silas (2-4)


180 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 21 juli 2010 05:30

Veckans V75:a ser svår ut, och det kan bli stora pengar även denna lördag.


V75-1 är Silverdivisionen, och jag ger tipset till 7 MT Cherokee som svarat för toppinsatser på slutet. Senast satt han fast med rubbet kvar, och känslan är att han vunnit lätt med fritt. Kan få problem från spår sju, men kommer han bara till så sitter han inte fast denna gång. Stallkamraten 1 Conrads Garland var med i samma lopp som MT Cherokee sist. Gick ohyggligt fort i attacken från femte ytter, och var nära Chimall TT i mål. Nu blir det förmodligen ledningen, och därifrån ska han räknas tidigt. 11 Neo Smed inledde första varvet hängandes i tredjespår sist. Backades ner till sista häst, och satt sen i sjätte inner. Gick till attack runt slutsvängen, och gick med full fart över mål och såg fin ut. Kommer han bättre till nu, så är han med i segerstriden. 9 Giddman är i bra form för dagen. Gick i dödens senast, knäckte ledaren, men fick ge sig för smygkörda bakifrån. Får en bra resa här, och är en luring. 6 TX Zoogood gick riktigt bra från köposition sist och var inte stort slagen. Har formen på topp och är även han en luring.

Rank: 7, 1, 11, 9, 6, 12, 5, 10, 4, 2, 3, 8


V75-2 är ett stolopp över sprinterdistans, och här får 2 Simb Laurel tipsettan.  Senast var hon urtapper som tvåa från dödens, och höll kanonbra. Här tror jag att hon tar spets, och sen ska det vara bra chans. Motståndet är dock tufft, vilket gör att det blir gardering. 15 Poppy var var enorm senast, då hon från dödens stack ifrån hela fältet till en överlägsen seger. Har tidigare haft svårt att visa den klassen, men det hon visade senast gör att hon är solklar på kupongen. 3 Princess Qbin har varit lysande hela året, och visade en härlig inställning senast då hon kämpade ner ledaren. Får ett bra lopp här, och är med i segerstriden. 8 Karma har ett lurigt läge, men har hittat toppformen. Var bra senast då hon gick i dödens sista varvet och plockade ner ledaren på linjen. Chans med lucka.

Rank: 2, 15, 3, 8, 14, 13, 1, 11, 4, 9, 7, 12, 6, 5, 10


V75-3 är gulddivsionen, och här chansspikar jag 3 Noras Bean. Formen är på topp, vilket han visade sist då han reparerade en startgalopp på ett bra sätt. Felfri tar han ledningen här, och Ulf Stenströmer har givetvis laddat hästen för detta. Toppchans! 9 Triton Sund har inte haft det rätta flytet i år, även om han var bra i Elitloppet. Senast galopperade han från start, men reparerade det på ett bra sätt. Har dock inte startat på några veckor. Jag tror inte han rår på Noras Bean...6 Infatti November vann på ett bra sätt senast och visade att han är i toppform. Är ute på en passande distans nu, och ses med stor platschans.

Rank: 3, 9, 6, 4, 10, 2, 8, 5, 1, 7


I V75-4 kommer chansspik nummer två. 1 Johan Chou galopperade på väg mot ledningen senast. Har varit bra i starterna före det, och med det läget han har nu, tror jag att han tar spets och sen bara dansar undan. Som sagt, det är en chansspik! Den som vill gardera gör nog rätt i att plocka med 4 Orcas Bac som var riktigt bra senast. Galopperade när han skulle släppa ledningen, och hamnade sist istället. Gick ett mycket starkt slutvarv och med full fart över linjen. 6 Reina De Caballos har fått ett bra läge och slipper stå med tillägg nu. Är snabb ut och kan nå rygg ledaren med flyt. Har en vass spurt, och med lucka kan hon bli farlig...

Rank: 1, 4, 6, 10, 5, 7, 12, 3, 9, 8, 2, 11


V75-5 är ett stolopp för lärlingar, och här kommer dagens tredje spik i form av 6 Perfect Light. Senast tog hon ledningen efter 550 meter och bara länsade undan i mycket bra stil. Spetsar direkt här och blir svårstoppad! Den som vill gardera plockar i så fall med 1 April April som har varit bra på slutet. Insatsen senast var kanske inte av bästa märke, men från detta läge har hon klar platschans. 3 Senorita Rosita har även hon formen på topp, och ska räknas med bra platschans.

Rank: 6, 1, 3, 12, 11, 15, 9, 8, 4, 7, 5, 14, 13, 10, 2


I V75-6 ger jag tipset till startsnabbe 4 Baht Launcher. Senast spetsade han från spår sju, och höll ett stenhårt tempo. Höll undan med knapp marginal men var bra. Räknas från spets igen. 1 Simb River har fått ett perfekt läge. Har vunnit sina två senaste lopp via smyglöpningar och siktar på det här med. Har en sylvass kortspeed och blir farlig med lucka. 3 Kasper Scott visade inget extra sist. Formen är lite diffus, men vann enkelt från spets mot bra hästar i V75 i maj. Har ett bra läge och ska passas. 6 Conchita Exclusive gick riktigt bra från fjärde ytter sist och var en nos från segern. Med en liknande resa här blir hon livsfarlig och ska tas på allvar! 11 Cayenne Käbb har ett tråkigt läge, men har en fantastisk avslutning, och med det långa upploppet på Axevalla så har han chansen ändå. Formen är på topp, och han räknas!

Rank: 4, 1, 3, 6, 11, 5, 10, 12, 9, 2, 7, 8


V75-7 är ett otroligt jämnt och svårt bronsdivisionsförsök. Tipset ger jag till 1 Ewe Palema som är i fin form och har ett kanonläge. Han kanske inte kan försvara spets, men ska trots det räknas med bra chans att vinna loppet. 4 Pinepower Rose såg ut som en dröm senast och var kalasbra. Det blir kanske svårt att nå ledningen nu, men då han såg så bra ut sist så räknas han tidigt här. Formen är som den ska. 10 Nisse Bean svek rejält näst senast, men var då sjuk. Senast var han tillbaka i god form, och lekte hem ett lopp från ledningen. Han går aldrig att räkna bort, och ska ses med bra chans igen. 5 Practical Joke var ute på fel distans sist, men gjorde ett bra lopp ändå. Distansen är bättre nu, och han har en bra avslutning att tillgå. Kan vara loppets rysare! 7 Niller såg bara seg och tråkig ut sist. Har fått en kortare vila efter det och lär vara laddad inför detta lopp. Bra chans på sin höga kapacitet. 8 Global Limousine gick bra i Sprintermästaren, men en galopp efter 100 meter grusade chanserna på en framskjuten placering. Har bra kapacitet och ska inte räknas bort här. 6 Tjacke Gold gick hyfsat sist, och lär vara än mer vässad inför denna staren. Luring!

Rank: 1, 4, 10, 5, 7, 8, 6, 9, 2, 12, 3, 11


Systemet ser ut så här:


1) 7,1,11,9,6 (12-5)

2) 2,15,3,8 (14-13)

3) 3 Noras Bean (9-6)

4) 1 Johan Chou (4-6)

5) 6 Perfect Light (1-3)

6) 4,1,3,6,11 (5-10)

7) 1,4,10,5,7,8,6 (9-2)


700 rader = 350 kronor


Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 21 juli 2010 02:45

Axevalla kickar igång trippeltravshelgen med fina tävlingar på fredagen. Varning dock för att utdelningen kan bli låg...


V65-1 är ett försök till en final som går senare på kvällen. Jag gillar inte alls såna här lopp, pga att det inte alltid körs för seger. Tipset ger jag till 9 Across The Seas som var klart förbättrad sist. Fick ett smyglopp i fjärde inner, med lucka på upploppet. Gick mycket fort då, och var inte långt ifrån Ewe Palema som vann loppet. Bör kunna få ett rygglopp nu igen, och på Axevallas långa upplopp kan speeden räcka långt. 12 Nobility gick bra i Halmstad senast. Blev lite störd runt sista kurvan och tappade fart när en häst galopperade framför. Visade fortsatt fin form, och kan mycket väl vara vinnaren här. 5 Dunder Nalan avslutade bra mellan hästar efter ett smyglopp sist. Är en bra häst i grunden och räknas tidigt. 1 Coldplay Pellini lär ta hand om ledningen, och även om han trivs bäst på kort distans, så kan han hålla hela vägen. 6 Wiss Pen satt fast bakom trötta ryggar senast, och när luckan kom kort före mål sköt han till bra. Är uppåt i form, och ska inte nonchaleras!

Rank: 9, 12, 5, 1, 6, 2, 11, 10, 3, 7, 4, 8


V65-2 är ett femåringslopp, med endast sex hästar till start. Tipsettan går till 5 Yield Boko som skötte sig ok i ett stentufft lopp senast. Jag tror att han blåser till spets här, och sen bör loppet vara över. Men, Åke Svanstedt är på hemmaplan och har säkert trimmat upp 1 Youpie, som har varit lysande hela året. Såg kanske lite sliten ut i senaste loppet, och han har fått en kortare vila efter det. Jag spelar fegt, och tar med båda två.

Rank: 5, 1, 4, 3, 6, 2


V65-3 är ett treåringslopp för ston, och stor favorit lär 4 Moonbeam Hanover bli. Hon spetsade från sjundespår sist, och var fullständigt lysande när hon blev den första att besegra Prada Pellini. Blåser till spets här, och därmed bör loppet vara över. Jag gillar dock 8 Roxa Sisu, som är en stark och rejäl häst. Hamnar hon inte för illa till från spår åtta, så kan hon utmana, och jag tar med henne på lappen också.

Rank: 4, 8, 2, 9, 7, 3, 10, 1, 5, 6


V65-4 är ett stayerlopp, och här ger jag 13 Gidde TH tipsettan. Han var fullständigt lysande senast och det bara small till när han gick till attack. Han är förmodligen bästa hästen, men då flera av konkurrenterna ändå låter förhoppningsfulla, garderar jag. 9 Jeroboam trivs över lång distans, och är i bra form. Tog en fin seger senast och ska räknas tidigt. 3 Eliott Hall inledde första 900 hängandes i tredjespår sist. Togs upp och backades sist i fältet, sen kom han aldrig in loppet igen. Har bra styrka och skulle han kunna nå ledningen, då blir det fullt ös och favoriten kan då det svettigt i så fall. 7 Valeroso är ett riktigt långskott, men han gillar disatansen och står lite bättre till än han brukar göra. Rysare! 10 Upper M är i bra form, och har inget emot den långa distansen. Med rygglopp har hon en vass speed, och hon är en luring.

Rank: 13, 9, 3, 7, 10, 4, 2, 8, 6, 1, 11, 12, 5


I V65-5 får 8 Quantum Oliver tipset trots sitt usla läge. Näst senast flög han fram över upploppet till en säker seger. Senast kunde han inte plocka ner Minos Vang, men gick ändå godkänt. Ska ha en bra chans här. 9 Giddson är i bra form, men fick gå i dödens senast och tröttnade den sista biten. Kan få ett perfekt lopp nu, och räknas. 6 Lindus Key avslutade ruskigt fort över upploppet sist men hann inte dit. Kan överraska om han får ett rygglopp fram till det långa upploppet.

Rank: 8, 9, 6, 1, 10, 3, 2, 5, 4, 7


V65-6 är ett fyraåringslopp, och här kommer kvällens enda spik. 6 Ågårds Ludde har varit fullständigt lysdande i år, och sist var han tokigt bra. Gick i dödens utanpå Mr Wade i stentufft tempo, men gick undan med en längd till slut. Här möter han ett lite lättare gäng, och jag tror inte det finns nån som kan stoppa honom. Vill man gardera så är 8 Staro Dixieland i bra form. Har dansat hem en del lätta lopp på Solvalla och möter nu tuffare konkurrenter. Men han är bra själv, och kan absolut slåss om andrapriset. 3 Ultradidact F har hittat en otrolig formtopp och är riktigt bra i ordning nu. Platschans!

Rank: 6, 8, 3, 2, 5, 10, 4, 1, 9, 7


Systemet ser ut så här:


1) 9,12,5,1,6 (2-11)

2) 5,1 (4-3)

3) 4,8 (2-9)

4) 13,9,3,7,10 (4-2)

5) 8,9,6 (1-10)

6) 6 Ågårds Ludde (8-3)


300 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 21 juli 2010 00:35

Då jag ska iväg igen, denna gången till Axevalla, så lämnar jag ut spelförslag till torsdagens V65:a redan nu. Omgången körs på Bergsåker, och pga tidsbrist, så blir det enbart själva spelförslaget denna gång....


1) 9 Real De Rabut (5-3)

2) 3,5,7,10 (4-11)

3) 9 Hallsta Lotus (7-8)

4) 2,5,6,7,11,12,14 (15-13)

5) 2,4,5 (6-3)

6) 3,4,8 (5-6)


252 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 21 juli 2010 00:30

Så, då var jag tillbaka igen, och V64 är tillbaka på Solvalla.


I V64-1 ger jag tipset till 6 Speedy Gold, som var på vippen att ta ledningen från Torvald Palema senast. Misslyckades med nån centimeters marginal, och fick sen ett tungt lopp. Här har han bra chans att nå ledningen, och därifrån ska han räknas tidigt. 4 Victory Love kördes invändigt senast och hade gott om krafter kvar i mål. De kan han ha nytta av idag, och jag tror han kommer göra ett bra lopp. 7 Gjedo' Du Louvre är en hyfsad häst, som Leif Berggren har höga tankar om. Har inte visat nånting av värde i år, men gick bra i några starter förra året i Sverige. En jätteskräll!

Rank: 6, 4, 7, 5, 8, 1, 3, 2


V64-2 är ett härligt stayerlopp, och tipset går här till 13 Winning Love, som avslutade strålande sist. Är väl lite beroende av rygglopp, men har en härlig speed i dem lägena. Klarar distansen men det är ingen mordvinnare, så det blir gardering. 8 Roadshow är stark som få, men har i år ägnat sig åt galopp. Går han felfritt sitter ingen säker här. 7 Igloo Skift vann på bra sätt senast och gör säkert ett bra lopp igen. Är med i striden. 3 Evil Jagg har hög kapacitet men har inte varit att lita på i år. Sist gick han felfritt, men fick ett omöjligt lopp. Har styrkan och går han felfritt blir han att räkna med. 11 Moga Kannibalen gillar distansen och är rysaren i loppet....

Rank: 13, 8, 7, 3, 11, 12, 1, 4, 9, 10, 6, 5


I V64-3 hittar jag kvällens klaraste spik. 12 Global Jewel avslutade bra efter ett lite passivt lopp sist. Visade att formen sitter i, och det här motståndet ska hon lägga på rygg utan att bottnas. Stenklar! Motbuden är i första hand 10 Greta Töll som har bra form och kan få ett bra lopp i rygg på Global Jewel. Farlig i så fall. 5 Västerbofromheaven är i bra form, och vann på ett mycket bra sätt näst senast. Luring felfri.

Rank: 12, 10, 5, 8, 11, 9, 2, 1, 7, 6, 4, 3


V64-4 är dagens svåraste lopp, och här rekommenderar jag många streck. Tipset går till 9 Quando Streamline som satt fast i rygg på vinnaren sist. Goop upp nu och är hyperintressant! 1 Elle Fabulous höll bra från dödens näst senast och har ett intressant läge nu. Rysare! 11 Purple Sky drog i bra tempo i spets senast. Fick dock kämpa för segern men visade bra inställning. Med där framme. 8 Sanda Seacrest var bra senast efter ett smyglopp. Kan få det igen, och med senaste loppet på näthinnan kan hon vara en rysare. 10 Ywonne Hornline vann på bra sätt från ledningen senast. Bakifrån nu, men är säkert med där framme igen. 3 Noah Wibb gick bra senast och visade att formen är där. Ska räknas!

RanK. 9, 1, 11, 8, 10, 3, 2, 6, 7, 13, 14, 4, 5, 15, 12


V64-5 är ett trevligt treåringslopp, och tipsettan går till 1 Dollar Access, som visade ruskig fart sist. Öppnade bra till ledning, fick sen tryck i omgångar men svarade envist ledningen. Stack undan 600 före mål, men bröt plötsligt ut flera spår i sista kurvan. Kom tillbaka på upploppet men kunde inte ta sig förbi vinnaren då. Kapacitetsmässigt är det ingen som är i närheten, men uppträdandet sist gör att jag garderar. 3 Campbell Ås har även han visat bra fartresurser. I årsdebuten näst senast gick han till snabb attack 700 före mål, och höll farten hela vägen. Sist galopperade han i segerstriden. Räknas tidigt! 6 So Here I Am gick i dödens senast och bara gick undan över upploppet. Var kanonfin och är med där framme igen.

Rank: 1, 3, 6, 5, 8, 10, 9, 2, 4, 7


I V64-6 kommer då dagens andra spik, i form av 6 Le Cannibale. Fick öppna hårt för spets senast, och fick hårt tryck sista 800, och höll på ett bra sätt. Fickmålfotostryk av vasst spurtande 2 Treecko. Jag tror Le Cannibale går till spets igen, och håller hela vägen denna gången. 2 Treecko vann sist efter en sylvass spurt. Är i bra form, men känns huvudet kortare mot Le Cannibale. 5 Mils You Love vann på bra sätt senast, men såg inte rolig ut i aktionen. Gör säkert ett bra lopp igen, men jag tror inte det räcker till seger. 1 Nahar är stark som bara den, men långsam ut och riskerar att sitta fast

Rank: 6, 2, 5, 1, 13, 9, 10, 12, 11, 3, 7, 4, 8


Systemet ser då ut så här:


1) 6,4,7 (5-8)

2) 13,8,7,3,11 (12-1)

3) 12 Global Jewel (10-5)

4) 9,1,11,8,10,3 (2-6)

5) 1,3,6 (5-8)

6) 6 Le Cannibale (2-5)


270 rader

Lycka till!!

V64
Ovido - Quiz & Flashcards