Alla inlägg den 14 juli 2010

Av Niclas Carlson - 14 juli 2010 21:45

Fantastiskt sommarväder och mycket folk på plats. Trav på sommaren är magiskt!


I V64-1 följde favoriten 5 El Sueco bilen och spetsade hur lätt som helst. Fick 2 Livi Destiny utvändigt om sig efter 300 meter, och när denne började köra för spets valde El Sueco att släppa. Tempot var stenhårt med 11/500, och 13/1000. 800 före mål drog Livi Destiny självmant iväg, vilket skapade en lucka för El Sueco att komma ut i. Det gjorde han och körde stenhårt för att hinna förbi ledaren innan sista kurvan. Det misslyckades och gav istället perfekt draghjälp till 1 Wallace Boko och 11 Jackpot Gelj, som kommit ut från tredje resp fjärde inner. Livi Destiny var slagen in på upploppet, El Sueco tog över i några meter, sen small det bara till när Wallace Boko satte in slutstöten och flög förbi till en lätt seger. Jackpot Gelj blev tvåa, El Sueco trea.


I V64-2 galopperade 2 Lönshults Bellman bort sig direkt. Hårt betrodda 10 MT Enigma och 11 PL Ballet galopperade bort sig i första sväng. 4 Crazy Madonna tog spets, men släppte efter 700 när 7 Bella Hammering kördes offensivt till ledning. Det blev ett vinstdrag för Bella Hammering, som enkelt kunde avfärda alla attacker, och vann hur lätt som helst. En bra insats i ett ganska så svagt lopp. Lönshults Bellman gick bra sista biten och passas i nästa start!


I V64-3 galopperade 4 Real De Rabut bort sig direkt i starten. 5 Trustworthy Ås var snabbast första biten, men släppte till 7 Marshland efter 500 meter. Efter det hände i princip ingenting under ett varv. 500 kvar försökte 10 Airstrike och 8 Victoria Sisu attackera från kön, och gick bra en bit. 3 Västerbo World lade press på Marshland ett tag, men tröttnade själv. In på upploppet gick Marshland undan med vad som behövdes, Victoria Sisu visade form med en bra avslutning och var bara en längd bakom.


I V64-4 sprintade 1 Simb Robitaille till ledningen, medan 3 Manna galopperade bort sig. 2 Manos General satt först i rygg på ledaren, men tog över ledningen efter 550 meter. Tempot var extremt långsamt, man varvade på 19....In i slutsvängen ökade tempot avsevärt, och Manois General försökte att rycka undan när det var 200 kvar. Då fick Simb Robitaille luckan och gick riktigt fort över upploppet och kunde kort före mål koppla greppet och vinna loppet.


I V64-5 var 5 Stabben snabbast första biten. 8 Staro Dow Jones tog sig direkt ut i andraspår, och satte fart mot täten. Men det blev lång näsa för Robert Bergh, för Stabben försvarade ledningen och första 500 gick efter 11,5. Staro Dow Jones kröp då ner i rygg på ledaren. Sen fick Stabben bestämma som han ville där framme, och in på upploppet såg allt klart ut. 6 Late Decision avslutade bra över upploppet och tog andrapriset utan att riktigt hota vinnaren. Staro Dow Jones satt fast i rygg på Stabben med gott om krafter kvar och är en mordvinnare nästa gång!


I V64-6 tog 1 Ginala enkelt hand om ledningen. Fick 8 Amanda Palema utvändigt om sig och dessa två körde em bit för spets. Ginala behöll den och Amanda Palema fick därmed traska i dödens. Favoriten 7 Belinda Sign satt i femte ytter, och försökte sig på en attack 600 kvar. Fick dock svar och såg inte ut att kunna vara med i striden, när Erik Lindegren lyfte ut henne i fjärdespår runt sista kurvan. Då small det bara till! Belinda Sign bara flög iväg och avgjorde hur lätt som helst. Hon gick ruskigt fort över upploppet och konkurrenterna ghade inte en chans. Bästa hästen vann, helt enkelt.


Spelmässigt inleddes det katastrofalt från min sida då Wallace Boko vann i V64-1. Sistarankad av mig, och det finns inga ursäkter. Sen satt ju Staro Dow Jones fast med vinnarkrafter i rygg på Stabben och fick aldrig chansen. Resten satt och det blev till slut sex fyror, och 120 kronor tillbaka....

V64
Av Niclas Carlson - 14 juli 2010 00:30

V64 körs ikväll på Solänget. Man har fått ihop en trevlig omgång, med bra sport, och jag hoppas kunna få ihop det hela....


I V64-1 blir 5 El Sueco favorit, och jag tippar honom etta. Han har tagit två enkla segrar på slutet, men samtidigt gjort det på bra sätt. Risken är att alla har sån respekt för hästen att han kommer bli släppt till spets tidigt, men jag tycker det är hårt motstånd och jag garderar. 9 Rumbleinthejungle har formen på topp och lekte hem ett långlopp senast. Satt då i dödens efter ett varv, och tryckte gasen i botten 500 kvar och bara försvann. Får han ett bra lopp här kan han fälla favoriten på speed... 7 Ted Blågul satt i rygg på ledande/vinnande Naughty Nanny senast och fick luckan när det var för sent. Är i hyfsad form, och med en offensivare taktik nu så kan det vara vinnaren. 2 Livi Destiny galopperade direkt i starten sist. Följde med godkänt efteråt utan att brukas nånting. Innan dess var han riktigt vass när han vann på Skellefteå. Räknas! 4 Important Face är i bra form, men står hårt inne i loppet. Har dock bra kapacitet och kan vara en luring. 3 Swift Triumph är bra i grunden, men har inte sett bra ut på slutet. Han har saknat viljan att ta sig framåt i loppen och får visa en rejäl uppryckning om han ska vara med i striden här. Kapaciteten har han, därför åker han med på kupongen.

Rank: 5, 9, 7, 2, 4, 3, 11, 8, 6, 10, 1


V64-2 ser obesegrade 10 MT Enigma som favorit, och efter vad han visat på banan hittills kan han bli svår att stå emot. Avgjorde på bra sätt senast och är med och slåss om det. Läget plus orutinen gör dock att jag garderar. 2 Lönshults Bellman är en bra häst i bra form, och kan öppna bra också. Kommer han till ledningen här kan han bli svår att nå. Senast gick han inte alls bra, men normalt sett så är han med i striden. 11 PL Ballet verkar vara en sprinter, men med bra resa så kan hon säkert utmana här med. 7 Bella Hammering är i bra form, och kan också vara med och utmana om segern.

Rank: 10, 2, 11, 7, 4, 3, 9, 1, 8, 6, 5, 12


I V64-3 blir 7 Marshland favorit, och han är i bra form även om han inte vunnit på slutet. Körs han för seger här, då vinner han loppet, men det är ju inte alltid Örjan Kihlström gör det. Jag spikar, men det är med viss tvekan...4 Real De Rabut börjar växa in i högsta klassen och formen är som den ska. Första utmanare. 10 Airstrike höll bra efter en toköppning senast. Ett lugnare upplägg nu och han kan fälla många på speed...

Rank: 7, 4, 10, 5, 8, 6, 9, 3, 2, 1


V64-4 är ett lurigt lopp över 2640 meter. Jag ger tipset till 3 Manna som visat bra form på slutet. Senast blev det galopp, men gången innan var han ruskigt bra. Här står han hårt inne i loppet, men känslan är att han har bra chans att vinna ändå. 1 Simb Robitaille är i knallform för dagen, men känns mer som en sprinter än en stayer. Klarar han distansen så är han med i striden. 12 Glen Summit har hittat formen i norr, och trots läget så kan han vara en rysare att se upp med. Har en härlig speed att sätta in på slutet... 2 Manos General var ute i ett tufft gäng senast och har vilat efter det. Gillar distansen och kan vara en rysare från spets... 10 Airborn Tooma har även han hittat formen och med en smygresa kan han fälla alla till slut med sin vassa speed...

Rank: 3, 1, 12, 2, 10, 7, 9, 5, 8, 6, 11, 4


I V64-5 ger jag tipset till 8 Staro Dow Jones, som är på väg mot toppformen. Han har ett knepigt läge här, men hittar bara Bergharn ut, då vinner han! Jag chansspikar... 7 Prince Kodak är snabb ut och tar förmodligen ledningen. Har bra chans att bli tvåa därifrån. 6 Late Decision är i bra form och har kapacitet för att ta en plats. Vinst blir endast aktuellt om Staro Dow Jones kommer bort...

Rank: 8, 7, 6, 3, 9, 11, 10, 12, 5, 4, 1, 2


V64-6 är en final i Diamantstoet, och favorit blir 7 Belinda Sign som varit kanonvass en bra stund. Senast höll hon bra efter en tuff resa, och med en snällare resa denna gången så lär hon väl flyga fram igen. Jag garderar dock då 1 Ginala har imponerat på mig, och med henne i spets så blir hon hyperfarlig. 8 Amanda Palema har visat upp bra fart och formen sitter där. Ryggar säkert favoriten och blir farlig på speed.

Rank: 7, 1, 8, 6, 14, 4, 9, 12, 10, 13, 3, 2, 11, 5, 15


Systemet blir så här:


1) 5,9,7,2,4,3 (11-8)

2) 10,2,11,7 (4-3)

3) 7 Marshland (4-10)

4) 3,1,12,2,10 (7-9)

5) 8 Staro Dow Jones (7-6)

6) 7,1,8 (6-14)


360 rader

Lycka till!

V64
Ovido - Quiz & Flashcards