Alla inlägg den 16 juli 2010

Av Niclas Carlson - 16 juli 2010 22:13

Kvalen till Stochampionatet kördes ikväll och de flesta av favoriterna tog sig vidare till finalen nästa söndag. Och med resultatet i hand, så lär det bli strid om segern...


I det första försöket togs 1 Viola Silas väldigt lugnt från start och var sist efter 100 meter. Gick till attack efter 500 meter när alla radade upp sig på innerspår, och satt  spets efter ett varv som inleddes efter 15,8. 2 Stepping Space var den som hade ledningen och fick därmed en drömresa. 700 före mål började så Fredrik Persson att öka tempot och det fick effekt direkt. Många såg väldigt ansträngda ut, och när bomullen rycktes 300 kvar ökade Viola Silas ännu mer. Stepping Space var den enda som kunde haka på, och närmade sig något men segern var stenklar för Viola Silas. Tiden blev till slut 15,4.


I försök nummer två var 5 Pebbly snabbast från start. Höll dock på att köra över invändige 1 Calypso Sund, men lyckades undvika det med nån centimeter. Tempot var rätt så lugnt, och de värsta motbuden satt långt bak i fältet. 1200 före mål började 9 Jacky Glide att röra på sig. Gick först i tredjespår och fick dra fram resten. 11 Elvira E hängde på 700 kvar som tvåa i tredjespår. Jacky Glide kom ner i dödens runt den sista kurvan, medan Calypso Sund satt i rygg på ledande Pebbly. Med 200 meter kvar såg dock segern ut att gå till Pebbly när hon helt plötsligt stannade och Elvira E och Jacky Glide kunde ta sig förbi med den förstnämnde som segrare. Elvira E fick det smörlopp hon behövde medan Jacky Glide gjorde ett bra lopp. Tiden blev 15,5.


I det tredje försöket var 1 Cheek Ribb snabbast från start. 9 Carmen Tooma fick rygg på ledaren. Cheek ribb fick bestämma som hon ville där framme och såg svårslagen ut. 700 kvar ökades tempot och då attackerade 7 Polca från kön. Hon svepte hela fältet över bortre långsidan och kopplade direkt greppet på Cheek Ribb, som vek ner sig totalt. Tack vare den tempoökningen kom luckan för först 10 Borga Brunett från tredje inner, och därefter även för Carmen Tooma. Dessa två stred sen upploppet ner ,men Carmen Tooma kunde vinna med två längder tillgodo på 15,9.


I fjärde försöket tog 5 Caddie Elenor hand om ledningen. 6 Vitesse d'Inverne var hängandes i tredjespår runt första kurvan, men kördes framåt och blev släppt till spets efter 550 meter. Sen drog Vitesse d'Inverne fältet sönder och samman. Det var bara 8 Estancia, som kommit upp i dödens efter halva loppet, som kunde följa med. 10 Simb Ruby satt långt bak i kön, gick till attack runt sista kurvan, men kom aldrig i kontakt med Estancia. Estancia slutade tvåa och gjorde ett bra lopp, men bäst var Vitesse d'Inverne, som gick undan sista biten, vann med sex längder, på den strålande tiden 14,5.


I det femte försöket var 3 Omega Neo snabbast från start. Släppte dock välvilligt spetsen till 2 La Bellouet efter 500 meter. Sen var det rena sömnpillret, och inget tempo alls. 8 Jolly Broline gick fram i dödens efter ett varv, medan 1 BK Bonnie Pearl satt i tredje inner. Tempot trycktes upp 500 kvar, och då började det bildas luckor i fältet. BK Bonnie Pearl fick lucka och gick till attack in på upploppet. Jolly Broline försökte slå klorna i La Bellouet, men lyckades aldrig koppla greppet. La Bellouet höll undan med en längd, och vann på 17,0. Jolly Broline blev alltså tvåa.


Om det femte försöket var ett sömnpiller, så var det sjätte försöket rena valiumfestivalen...2 Izara tog ledningen i början, men släppte till 5 Dileva Käll efter 400 meter. Sen var det handbromsen i, och inget tempo alls. Första 1000 gick efter 19, 1500 efter 21...Dileva Käll hade givetvis inga som helst problem att sprinta undan sista 300, och vann med två längder före Izara. Tiden blev måttliga 17,2. 10 Zilan Boko tröttnade helt över upploppet och har nog tappat formen totalt...


Spelmässigt så blev det sex rätt! Utdelningen blev som väntat inte så hög, men plus är alltid plus....En sexa och 12 femmor blev det, och totalt blev det 686:- tillbaka....

V65
Av Niclas Carlson - 16 juli 2010 01:15

Då är det äntligen dags för kvalen till Stochampionatet 2010! Förutsättningarna är rätt så enkla, de två första i varje kval tar sig vidare till finalen.


I V65-1 kommer kulldrottningen 1 Viola Silas till start igen. Fick oväntat stryk senast på Kalmar, men gjorde ett topplopp ändå, då hon underskred det svenska rekordet och dessutom hade en halsinfektion! Ska enligt rapporter från Fredrik Persson vara fullt frisk igen och gick ett bra jobb i tisdags. Givetvis tar man inte ut henne om hon inte är frisk, och det här är dagens klaraste! Jag spikar! 4 Jill Tilly har gjort bra lopp på slutet, men har galopperat de två sista starterna. Orsaken till det vet jag inte, men hon har hög kapacitet och jag tror att hon tar den andra finalbiljetten. 7 April April har gjort två topplopp på slutet och varit riktigt bra. Senast gick hon på i tredjespår 600 kvar, och det var förmodligen det som gjorde att hon fick målfotostryk. Hade hon suttit kvar i andra ytter hade hon kunnat attackera senare och hållit undan. Har en hyfsad chans att ta sig till final.

Rank: 1, 4, 7, 2, 8, 10, 6, 11, 5, 3, 9


I V65-2 ger jag tipset till 5 Pebbly som har varit bra på slutet. Vann lätt från ledningen under Elitloppshelgen och har sen gått bra från svåra lägen i försök och final av Stosprintern. Nu är det 2640 som gäller, och jag är tveksam till distansförmågan. Därför blir det gardering. 11 Elvira E avslutade sylvasst på Halmstad sist och med en smygresa här kan spurten bita bra över det långa upploppet. Är i bra form och jag tror hon utmanar här. 1 Calypso Sund satt fast för länge näst senast i rygg på ledaren, men sköt till bra när luckan kom. I finalen av Stosprintern fick hon gå i dödens och det gillade hon inte. Förmodligen blir det ett snällare upplägg nu, och hon har kapacitet för att vinna. 2 Chouchou Aubiose är en stark dam som var riktigt fin när hon vann senast. Visade då upp en bra långspeed, och den kan vara vinstgivande även här. Klarar distansen! 9 Jacky Glide gillar distansen och är i bra form. Skulle de andra stanna eller göra bort sig så har hon styrkan att skrälla!

Rank: 5, 11, 1, 2, 9, 10, 3, 8, 7, 6, 4


I V65-3 är tyvärr 4 Jullan struken. Detta öppnar upp loppet och jag ger tipset till 1 Cheek Ribb som visat strålande form ett bra tag. För två starter sen lekte hon hem ett V75-lopp från ledningen, och senast hade hon lekstuga igen över dagens distans. Är snabb ut och jag tror hon försvarar innerspåret. Har en bra chans att vinna loppet. Men jag såg 9 Carmen Tooma senast, och hon var riktigt fin då. Avslutade riktigt starkt  och visade att hon är bra när hon går felfritt. 10 Borga Brunett galopperade på upploppet näst senast och såg inte så rolig ut då. Senast krokade hon ihop med stallkamraten Rania, och så var den dagen förstörd. Kan bättre än hon visat på slutet. Loppets storskräll är 3 Platinium Shine som gör debut för Åke Svanstedt. Har väl egentligen inte visat nåt som ska räcka till seger här, men då Åke väljer att köra denna själv, misstänker jag att det kan ha preparerats rejält ute på Bjertorp. Jätteskräll!

Rank: 1, 9, 10, 3, 6, 7, 11, 5, 8, 2


I V65-4 ger jag tipset till starka 6 Vitesse d'Inverne som är i kanonslag för dagen. Var riktigt vass senast då hon vann enkelt efter att ha tagit över ledningen efter 500 meter. Kan öppna bra och jag tror att hon sitter i spets här också, och då håller hon länge. 10 Simb Ruby är en av kulltopparna och har fått ett passande smygläge här. Vann pliktskyldigt från spets senast, och formen är bra. Klarar distansen och ska ses med bra chans att ta sig till final. 5 Caddie Elenor var underbar att se sist och det bara small till när Björn Goop lyfte ut henne i tredjespår. Är absolut med i striden!

Rank: 6, 10, 5, 1, 9, 8, 4, 7, 3, 2


I V65-5 får 2 La Bellouet tipsettan. Hon gjorde två bra lopp i Stosprintern, och har tidigare visat att hon är kulltvåa bakom Viola Silas. Gillar den långa distansen och ska ha en bra chans att ta hem det här. 1 BK Bonnie Pearl gjorde debut för Svanstedt sist, och vilken debut det blev! Inledde i dödens, som 900 före mål blev tredje inner. Gick ut i tredjespår 300 kvar och bara blåste ner resten av gänget över upploppet. Liknande prestation nu och hon har bra chans. 9 Good As Princess störtdök till knapp V75-seger senast efter en resa i tredje inner. Har ett passande läge nu, och med en ny smygresa så kanske hon sätter nosen först igen? Jag plockar även med 3 Omega Neo som är en bra häst, men som vilat ett litet tag nu. Har absolut kapacitet att vara med i striden.

Rank: 2, 1, 9, 3, 8, 7, 10, 6, 5, 4


I V65-6 kommer då dagens andra spik i form av 5 Dileva Käll. Aspirerar på att var tvåa i kullen efter Viola Silas och har gjort det bra så här långt. Var bra som tvåa i Drottningens Pokal. Fick en halsinfektion efter det och har inte startat på två månader. Gör dock alltid bra lopp efter vila och kommer väl förberedd på det här. Tar förmodligen ledningen och sen dirigerar hon det hela efter behag. 10 Zilan Boko kastade in handduken fullständigt i finalen av Stosprintern senast. Var mycket bra innan den starten och det var nog ett resultat av för högt tempo. Har god chans att vara tvåa här. 2 Izara har äntligen fått ett bra läge och kan vara loppets luring...

Rank: 5, 10, 2, 1, 6, 7, 11, 3, 4, 9, 8


Systemet blir så här:


1) 1 Viola Silas (4-7)

2) 5,11,1,2,9 (10-3)

3) 1,9,10,3 (6-7)

4) 6,10,5 (1-9)

5) 2,1,9,3 (8-7)

6) 5 Dileva Käll (10-2)


240 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards