Alla inlägg under juli 2010

Av Niclas Carlson - 16 juli 2010 01:15

Då är det äntligen dags för kvalen till Stochampionatet 2010! Förutsättningarna är rätt så enkla, de två första i varje kval tar sig vidare till finalen.


I V65-1 kommer kulldrottningen 1 Viola Silas till start igen. Fick oväntat stryk senast på Kalmar, men gjorde ett topplopp ändå, då hon underskred det svenska rekordet och dessutom hade en halsinfektion! Ska enligt rapporter från Fredrik Persson vara fullt frisk igen och gick ett bra jobb i tisdags. Givetvis tar man inte ut henne om hon inte är frisk, och det här är dagens klaraste! Jag spikar! 4 Jill Tilly har gjort bra lopp på slutet, men har galopperat de två sista starterna. Orsaken till det vet jag inte, men hon har hög kapacitet och jag tror att hon tar den andra finalbiljetten. 7 April April har gjort två topplopp på slutet och varit riktigt bra. Senast gick hon på i tredjespår 600 kvar, och det var förmodligen det som gjorde att hon fick målfotostryk. Hade hon suttit kvar i andra ytter hade hon kunnat attackera senare och hållit undan. Har en hyfsad chans att ta sig till final.

Rank: 1, 4, 7, 2, 8, 10, 6, 11, 5, 3, 9


I V65-2 ger jag tipset till 5 Pebbly som har varit bra på slutet. Vann lätt från ledningen under Elitloppshelgen och har sen gått bra från svåra lägen i försök och final av Stosprintern. Nu är det 2640 som gäller, och jag är tveksam till distansförmågan. Därför blir det gardering. 11 Elvira E avslutade sylvasst på Halmstad sist och med en smygresa här kan spurten bita bra över det långa upploppet. Är i bra form och jag tror hon utmanar här. 1 Calypso Sund satt fast för länge näst senast i rygg på ledaren, men sköt till bra när luckan kom. I finalen av Stosprintern fick hon gå i dödens och det gillade hon inte. Förmodligen blir det ett snällare upplägg nu, och hon har kapacitet för att vinna. 2 Chouchou Aubiose är en stark dam som var riktigt fin när hon vann senast. Visade då upp en bra långspeed, och den kan vara vinstgivande även här. Klarar distansen! 9 Jacky Glide gillar distansen och är i bra form. Skulle de andra stanna eller göra bort sig så har hon styrkan att skrälla!

Rank: 5, 11, 1, 2, 9, 10, 3, 8, 7, 6, 4


I V65-3 är tyvärr 4 Jullan struken. Detta öppnar upp loppet och jag ger tipset till 1 Cheek Ribb som visat strålande form ett bra tag. För två starter sen lekte hon hem ett V75-lopp från ledningen, och senast hade hon lekstuga igen över dagens distans. Är snabb ut och jag tror hon försvarar innerspåret. Har en bra chans att vinna loppet. Men jag såg 9 Carmen Tooma senast, och hon var riktigt fin då. Avslutade riktigt starkt  och visade att hon är bra när hon går felfritt. 10 Borga Brunett galopperade på upploppet näst senast och såg inte så rolig ut då. Senast krokade hon ihop med stallkamraten Rania, och så var den dagen förstörd. Kan bättre än hon visat på slutet. Loppets storskräll är 3 Platinium Shine som gör debut för Åke Svanstedt. Har väl egentligen inte visat nåt som ska räcka till seger här, men då Åke väljer att köra denna själv, misstänker jag att det kan ha preparerats rejält ute på Bjertorp. Jätteskräll!

Rank: 1, 9, 10, 3, 6, 7, 11, 5, 8, 2


I V65-4 ger jag tipset till starka 6 Vitesse d'Inverne som är i kanonslag för dagen. Var riktigt vass senast då hon vann enkelt efter att ha tagit över ledningen efter 500 meter. Kan öppna bra och jag tror att hon sitter i spets här också, och då håller hon länge. 10 Simb Ruby är en av kulltopparna och har fått ett passande smygläge här. Vann pliktskyldigt från spets senast, och formen är bra. Klarar distansen och ska ses med bra chans att ta sig till final. 5 Caddie Elenor var underbar att se sist och det bara small till när Björn Goop lyfte ut henne i tredjespår. Är absolut med i striden!

Rank: 6, 10, 5, 1, 9, 8, 4, 7, 3, 2


I V65-5 får 2 La Bellouet tipsettan. Hon gjorde två bra lopp i Stosprintern, och har tidigare visat att hon är kulltvåa bakom Viola Silas. Gillar den långa distansen och ska ha en bra chans att ta hem det här. 1 BK Bonnie Pearl gjorde debut för Svanstedt sist, och vilken debut det blev! Inledde i dödens, som 900 före mål blev tredje inner. Gick ut i tredjespår 300 kvar och bara blåste ner resten av gänget över upploppet. Liknande prestation nu och hon har bra chans. 9 Good As Princess störtdök till knapp V75-seger senast efter en resa i tredje inner. Har ett passande läge nu, och med en ny smygresa så kanske hon sätter nosen först igen? Jag plockar även med 3 Omega Neo som är en bra häst, men som vilat ett litet tag nu. Har absolut kapacitet att vara med i striden.

Rank: 2, 1, 9, 3, 8, 7, 10, 6, 5, 4


I V65-6 kommer då dagens andra spik i form av 5 Dileva Käll. Aspirerar på att var tvåa i kullen efter Viola Silas och har gjort det bra så här långt. Var bra som tvåa i Drottningens Pokal. Fick en halsinfektion efter det och har inte startat på två månader. Gör dock alltid bra lopp efter vila och kommer väl förberedd på det här. Tar förmodligen ledningen och sen dirigerar hon det hela efter behag. 10 Zilan Boko kastade in handduken fullständigt i finalen av Stosprintern senast. Var mycket bra innan den starten och det var nog ett resultat av för högt tempo. Har god chans att vara tvåa här. 2 Izara har äntligen fått ett bra läge och kan vara loppets luring...

Rank: 5, 10, 2, 1, 6, 7, 11, 3, 4, 9, 8


Systemet blir så här:


1) 1 Viola Silas (4-7)

2) 5,11,1,2,9 (10-3)

3) 1,9,10,3 (6-7)

4) 6,10,5 (1-9)

5) 2,1,9,3 (8-7)

6) 5 Dileva Käll (10-2)


240 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 15 juli 2010 22:18

Ett hällregn gjorde banan blöt, och kladdig, men den var snabb...


I V65-1 galopperade 1 Einar Celeber bort sig strax innan bilen släppte fältet. Till ledningen gick som väntat jättefavoriten 4 Yanantin Boko. 6 Brian Key blev hängandes i tredjespår runt första kurvan och blåste på framåt. Men det var bara för att skapa en liten lucka att klämma sig in i bakom Yanantin Boko. Favoriten fick bestämma i sitt egna tempo, och 600 kvar kom attackerna bakifrån. 5 Wood Laday satt i andra ytter, gick ut först i tredjespår, men såg bara tråkig ut. 11 TX Zoogood gick bra en bit, men tröttnade över upploppet. 12 Paper Moon satt i rygg på TX Zoogood, och levererade en kanonspurt över upploppet. Gick fort över linjen och vinner nästa gång! Åt ledaren, Yanantin Boko, fanns dock inget att göra. Han såg smällfin ut och han närmar sig toppformen på allvar.


I V65-2 sprintade snabbe men snurrige 6 Orlando Laser till spets. 2 Simb Laurel parkerade i dödens, medan 4 Golden Somolli fick andra ytter. Simb Laurel blev lite vass på utsidan och såg till att tempot hölls någorlunda uppe. 400 före mål så stannade Golden Somolli fullständigt och nånting måste vara fel med hästen. 1 Four Johannes fick lucka från rygg ledaren och såg farlig ut ett tag, men stumnade över upploppet. Orlando Laser såg trött ut när de svängde in på upploppet, men visade bra skalle och gav aldrig upp. Simb Laurel gjorde ett topplopp och försökte komma förbi, men det gick inte. Orlando Laser vann med en säker halv längd.


I V65-3 var 1 Sörgårdens Filippa snabbast från start. 2 Aquarelle Elegance försökte allt som gick för att komma förbi, men gav upp efter 300 meter och gick ner i tredje inner. Därmed fick 7 Poppy gå i dödens. 500 kvar stannade ledaren totalt, samtidigt som Björn Goop tryckte gasen i botten med Poppy, som bara försvann från de övriga. 4 Dream Leader försökte att haka på, men var totalt chanslös mot den överlägsna Poppy, som till slut vann med åtta längder på fina 13,0.


I V65-4 var det full fart från start mellan 2 Kobold och 3 Gabuck. Gabuck var snabbast från början, men Kobold gick fram och tog över ledningen i första kurvan. Då kom jättefavoriten 1 Cash Is Fun Zaz fram och blev släppt till ledning efter 500 meter. Sen fick ledaren hållas där framme, och han ökade tempot successivt. Ingen kunde haka på, och allting såg stenklart ut, när han helt plötsligt snubblade i galopp 500 kvar. Kobold tog då över täten och svarade envist alla attacker bakifrån. 9 Main ås gick bra efter en spårsnål resa, och 12 Paris Turf SL gick bra till slut. Kan vara en vinnare nästa gång! Men Kobold höll undan med en halv längd och dunderskrällen var ett faktum.


I V65-5 var 6 King Of The Moor snabbast från start och tog ledningen in i första sväng. Släppte dock välvilligt till 3 Kaffir Face efter 450 meter. Denne såg lugn och from ut, men helt plötsligt brann det till i huvudet på Kaffir Face. Han blev stekhet och näst intill skentravade i spets. King Of The Moor hakade på i rygg, och sen var det lååångt ner till övriga, där 11 Update gick i nåt som liknande dödens. 500 före mål såg Kaffir Face fortfarande hyfsat pigg ut, men när upploppet nalkades slog mjölksyran till rejält. King Of the Moor var också märkt av tempot, och Update tog över en kort bit. Då kom 1 Tryffel farandes från ingenstans och tog sig förbi med en halv längd, och den andra jätteskrällen var ett faktum. Kaffir Face höll ändå bra till en femteplats...


I V65-6 följde 2 Erik På Näver efter bilen och spetsade hur lätt som helst. Såg ut att få kunna bestämma tempot när det efter 400 blev full körning. 7 Cayenne Käbb satt i dödens, till synes nöjd med den positionen. 6 Pronto Ribb gick då ut i tredjespår, och i fjärdespår kom 12 Perfect Light farandes med hög fart. Perfect Light tog över ledningen med varvet kvar. Sen höll Perfect Light ett jämnt 13-tempo och trots att det försöktes bakifrån var det ingen som kunde gå i närkamp med hene. Hon vann hur lätt som helst på fina 13,3. Tvåa en bit bakom blev Cayenne Käbb efter en bra avslutning.


Spelmässigt blev det fyra rätt. De två dunderskrällarna var för svåra för mig.

Men det är bara att ta nya tag. Snart blir det full pott, och då ska vi ha bra betalt!

V65
Av Niclas Carlson - 15 juli 2010 01:30

Torsdagens V65-omgång körs på Örebro.


I V65-1 spikar jag 4 Yanantin Boko. Han gjorde årsdebut senast och kördes passivt då, satt fast i rygg på Colombian Necktie och hade en del sparat. Nu är det lättare motstånd, och här lär han sitta i ledning in i första sväng. Jag kan inte på nåt sätt se att han förlorar det här, och spiken är given. Den som letar motbud och skrällar hittar då 1 Einar Celeber som hittat formen igen. Vann på bra sätt näst senast, och gjorde det ok senast också. Klar andrahäst. 11 TX Zoogood är i bra form, och från ett framspår hade han hamnat på kupongen. Han var strålande från spets senast, men läget nu drar ner chanserna rejält.

Rank: 4, 1, 11, 12, 5, 9, 3, 7, 6, 10, 8, 2


V65-2 ser öppet ut. Tipset går till 5 All American Class som vann ett billigt lopp senast. Men sättet som han vann på var imponerande och han visade bra kapacitet. Räds inte dödens och har nog en ganska så hygglig chans. 2 Simb Laurel gick bra från omöjligt läge på Åmål sist. Visade dock att formen finns där, och läget nu är bra. Det enda orosmolnet är väl hur hon klarar distansen då hon är rätt så sprinterbetonad.  3 Celeber Sund har ett bra läge och har bra form. Vann väldigt lätt senast då ledaren galopperat och lämnat Celeber Sund ensam. Ser dock väldigt stegig ut i aktionen, och trots att hon inte tycks veta hur man galopperar så känns det som att galoppen kan komma när som helst. Har dock bra kapacitet och är långt framme. 6 Orlando Laser är en kapabel häst, men han galopperar gärna. Håller han sig felfri är han med i striden. Kan sitta i spets då han är snabb ut! 4 Golden Somolli är stark och inte så snabb från start. Brukar köras framåt en bit in i loppen, och har bra kapacitet. Var dock inte alls bra sist och har varit borta i två månader. Kan utmana med klaff. 11 Pitch Command är en stor och stark häst. Har dock galopperat på slutet och är inte att lita på. Kapacitet finns för att lägga detta gänget på rygg, men då måste han gå felfritt. En kul rysare!

Rank: 5, 2, 3, 6, 4, 11, 9, 8, 7, 1, 10, 12


V65-3 är ett sprinterlopp för ston, och här går tipsettan till 2 Aquarelle Elegance, som var kanonbra när hon flög till spets från spår åtta och vann överlägset näst senast. Sist fick hon gå i dödens och det gillar hon inte alls och lade ner rörelsen 300 kvar. Får hon ledningen här ska det vara en bra chans. 3 Luisiana Tab har inte fått till det i år, men har nu ett bra läge och visade gryende form senast med en bra avslutning. Gillar förutsättningarna och är med i striden. 7 Poppy är snabb från start och kommer säkert få en bra position. Blev frånåkt näst senast från rygg ledaren och var inte märkvärdig. Sist blev det en omöjlig resa från köposition. Kapaciteten finns och möter lite enklare motstånd nu. 11 One Wish hade ett fint fjolår och är en topphäst. Har inte fått till det i år, och läget nu är chansartat. Hon har dock visat bra fart tidigare, och kan överraska.

Rank: 2, 3, 7, 11, 12, 6, 8, 1, 9, 5, 4, 10


V65-4 är ett trevligt stayerlopp, och här kommer dagens andra spik. 1 Cash Is Fun Zaz imponerade stort då han vann ett liknande lopp på Solvalla för två månader sen. Reparerade då en stor startgalopp och var fullständigt överlägsen. Läget nu bör innebära ledning och sen blir han svår att slå. Trots att han inte startat på ett tag så tycker jag detta är en bra spik. 10 Quiway d'Heripre gick i ledning senast och blev hårt ansatt sista varvet av vinnande Gidde TH. Höll dock på ett bra sätt, och känns som klar andrahäst här. 12 Paris Turf SL har inte heller startat på ett bra tag, men gillar distansen och är en bra häst. Har klar platschans om inte uppehållet sätter spår.

Rank: 1, 10, 12, 6, 9, 7, 15, 14, 2, 5, 8, 11, 3, 4, 13


I V65-5 provar treåringarna på lång distans för första gången. Jag ger tipset till 11 Update som har visat toppform på slutet och var bra i E3-finalen från svårt läge sist. Läget nu spelar inte så stor roll, då det är lång distans. Jag tror att han körs framåt mot ledningen, och sen ska det vara en bra chans. 3 Kaffir Face har hög kapacitet men tävlar oftast mot sig själv. Kan bli vrålhet i ledning, och ibland galopperar han högst omotiverat. Han utmanar givetvis Update felfri och loppet bör stå mellan dessa två. Det kan bli en härlig duell!

Rank: 11, 3, 5, 6, 7, 2, 1, 8, 9, 4, 10


I V65-6 ger jag tipset till 2 Erik På Näver som satt fast med mycket krafter sparade sist. Här har han spetsläge och lär sälja sig dyrt därifrån. Chanstippas! 9 Grinnebys Aragon satt fast i samma lopp som Erik På Näver sist och hade också gott om krafter kvar. Kan få ett kalaslopp härifrån och det här är en bra häst. Passas noga! 12 Perfect Light har varit borta pga ett huggormsbett! Jag vet inte hur mycket hon har tappat på det, men kapacitet har hon. Läget är dock chansartat och det kan bli svårt att hinna fram. 7 Cayenne Käbb avslutade hyfsat senast, men det var svårt att ta nåt då. Har en fantastisk spurt, och kommer han bara till så biter den bra över upploppet. 1 Nightmare Merci har bra form och ett kanonläge. Gör ett bra lopp igen och måste med på kupongen.

Rank: 2, 9, 12, 7, 1, 6, 4, 3, 8, 5, 11, 10


Systemet ser ut så här:


1) 4 Yanantin Boko (1-11)

2) 5,2,3,6,4,11 (9-8)

3) 2,3,7,11 (12-6)

4) 1 Cash Is Fun Zaz (10-12)

5) 11,3 (5-6)

6) 2,9,12,7,1 (6-4)


240 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 14 juli 2010 21:45

Fantastiskt sommarväder och mycket folk på plats. Trav på sommaren är magiskt!


I V64-1 följde favoriten 5 El Sueco bilen och spetsade hur lätt som helst. Fick 2 Livi Destiny utvändigt om sig efter 300 meter, och när denne började köra för spets valde El Sueco att släppa. Tempot var stenhårt med 11/500, och 13/1000. 800 före mål drog Livi Destiny självmant iväg, vilket skapade en lucka för El Sueco att komma ut i. Det gjorde han och körde stenhårt för att hinna förbi ledaren innan sista kurvan. Det misslyckades och gav istället perfekt draghjälp till 1 Wallace Boko och 11 Jackpot Gelj, som kommit ut från tredje resp fjärde inner. Livi Destiny var slagen in på upploppet, El Sueco tog över i några meter, sen small det bara till när Wallace Boko satte in slutstöten och flög förbi till en lätt seger. Jackpot Gelj blev tvåa, El Sueco trea.


I V64-2 galopperade 2 Lönshults Bellman bort sig direkt. Hårt betrodda 10 MT Enigma och 11 PL Ballet galopperade bort sig i första sväng. 4 Crazy Madonna tog spets, men släppte efter 700 när 7 Bella Hammering kördes offensivt till ledning. Det blev ett vinstdrag för Bella Hammering, som enkelt kunde avfärda alla attacker, och vann hur lätt som helst. En bra insats i ett ganska så svagt lopp. Lönshults Bellman gick bra sista biten och passas i nästa start!


I V64-3 galopperade 4 Real De Rabut bort sig direkt i starten. 5 Trustworthy Ås var snabbast första biten, men släppte till 7 Marshland efter 500 meter. Efter det hände i princip ingenting under ett varv. 500 kvar försökte 10 Airstrike och 8 Victoria Sisu attackera från kön, och gick bra en bit. 3 Västerbo World lade press på Marshland ett tag, men tröttnade själv. In på upploppet gick Marshland undan med vad som behövdes, Victoria Sisu visade form med en bra avslutning och var bara en längd bakom.


I V64-4 sprintade 1 Simb Robitaille till ledningen, medan 3 Manna galopperade bort sig. 2 Manos General satt först i rygg på ledaren, men tog över ledningen efter 550 meter. Tempot var extremt långsamt, man varvade på 19....In i slutsvängen ökade tempot avsevärt, och Manois General försökte att rycka undan när det var 200 kvar. Då fick Simb Robitaille luckan och gick riktigt fort över upploppet och kunde kort före mål koppla greppet och vinna loppet.


I V64-5 var 5 Stabben snabbast första biten. 8 Staro Dow Jones tog sig direkt ut i andraspår, och satte fart mot täten. Men det blev lång näsa för Robert Bergh, för Stabben försvarade ledningen och första 500 gick efter 11,5. Staro Dow Jones kröp då ner i rygg på ledaren. Sen fick Stabben bestämma som han ville där framme, och in på upploppet såg allt klart ut. 6 Late Decision avslutade bra över upploppet och tog andrapriset utan att riktigt hota vinnaren. Staro Dow Jones satt fast i rygg på Stabben med gott om krafter kvar och är en mordvinnare nästa gång!


I V64-6 tog 1 Ginala enkelt hand om ledningen. Fick 8 Amanda Palema utvändigt om sig och dessa två körde em bit för spets. Ginala behöll den och Amanda Palema fick därmed traska i dödens. Favoriten 7 Belinda Sign satt i femte ytter, och försökte sig på en attack 600 kvar. Fick dock svar och såg inte ut att kunna vara med i striden, när Erik Lindegren lyfte ut henne i fjärdespår runt sista kurvan. Då small det bara till! Belinda Sign bara flög iväg och avgjorde hur lätt som helst. Hon gick ruskigt fort över upploppet och konkurrenterna ghade inte en chans. Bästa hästen vann, helt enkelt.


Spelmässigt inleddes det katastrofalt från min sida då Wallace Boko vann i V64-1. Sistarankad av mig, och det finns inga ursäkter. Sen satt ju Staro Dow Jones fast med vinnarkrafter i rygg på Stabben och fick aldrig chansen. Resten satt och det blev till slut sex fyror, och 120 kronor tillbaka....

V64
Av Niclas Carlson - 14 juli 2010 00:30

V64 körs ikväll på Solänget. Man har fått ihop en trevlig omgång, med bra sport, och jag hoppas kunna få ihop det hela....


I V64-1 blir 5 El Sueco favorit, och jag tippar honom etta. Han har tagit två enkla segrar på slutet, men samtidigt gjort det på bra sätt. Risken är att alla har sån respekt för hästen att han kommer bli släppt till spets tidigt, men jag tycker det är hårt motstånd och jag garderar. 9 Rumbleinthejungle har formen på topp och lekte hem ett långlopp senast. Satt då i dödens efter ett varv, och tryckte gasen i botten 500 kvar och bara försvann. Får han ett bra lopp här kan han fälla favoriten på speed... 7 Ted Blågul satt i rygg på ledande/vinnande Naughty Nanny senast och fick luckan när det var för sent. Är i hyfsad form, och med en offensivare taktik nu så kan det vara vinnaren. 2 Livi Destiny galopperade direkt i starten sist. Följde med godkänt efteråt utan att brukas nånting. Innan dess var han riktigt vass när han vann på Skellefteå. Räknas! 4 Important Face är i bra form, men står hårt inne i loppet. Har dock bra kapacitet och kan vara en luring. 3 Swift Triumph är bra i grunden, men har inte sett bra ut på slutet. Han har saknat viljan att ta sig framåt i loppen och får visa en rejäl uppryckning om han ska vara med i striden här. Kapaciteten har han, därför åker han med på kupongen.

Rank: 5, 9, 7, 2, 4, 3, 11, 8, 6, 10, 1


V64-2 ser obesegrade 10 MT Enigma som favorit, och efter vad han visat på banan hittills kan han bli svår att stå emot. Avgjorde på bra sätt senast och är med och slåss om det. Läget plus orutinen gör dock att jag garderar. 2 Lönshults Bellman är en bra häst i bra form, och kan öppna bra också. Kommer han till ledningen här kan han bli svår att nå. Senast gick han inte alls bra, men normalt sett så är han med i striden. 11 PL Ballet verkar vara en sprinter, men med bra resa så kan hon säkert utmana här med. 7 Bella Hammering är i bra form, och kan också vara med och utmana om segern.

Rank: 10, 2, 11, 7, 4, 3, 9, 1, 8, 6, 5, 12


I V64-3 blir 7 Marshland favorit, och han är i bra form även om han inte vunnit på slutet. Körs han för seger här, då vinner han loppet, men det är ju inte alltid Örjan Kihlström gör det. Jag spikar, men det är med viss tvekan...4 Real De Rabut börjar växa in i högsta klassen och formen är som den ska. Första utmanare. 10 Airstrike höll bra efter en toköppning senast. Ett lugnare upplägg nu och han kan fälla många på speed...

Rank: 7, 4, 10, 5, 8, 6, 9, 3, 2, 1


V64-4 är ett lurigt lopp över 2640 meter. Jag ger tipset till 3 Manna som visat bra form på slutet. Senast blev det galopp, men gången innan var han ruskigt bra. Här står han hårt inne i loppet, men känslan är att han har bra chans att vinna ändå. 1 Simb Robitaille är i knallform för dagen, men känns mer som en sprinter än en stayer. Klarar han distansen så är han med i striden. 12 Glen Summit har hittat formen i norr, och trots läget så kan han vara en rysare att se upp med. Har en härlig speed att sätta in på slutet... 2 Manos General var ute i ett tufft gäng senast och har vilat efter det. Gillar distansen och kan vara en rysare från spets... 10 Airborn Tooma har även han hittat formen och med en smygresa kan han fälla alla till slut med sin vassa speed...

Rank: 3, 1, 12, 2, 10, 7, 9, 5, 8, 6, 11, 4


I V64-5 ger jag tipset till 8 Staro Dow Jones, som är på väg mot toppformen. Han har ett knepigt läge här, men hittar bara Bergharn ut, då vinner han! Jag chansspikar... 7 Prince Kodak är snabb ut och tar förmodligen ledningen. Har bra chans att bli tvåa därifrån. 6 Late Decision är i bra form och har kapacitet för att ta en plats. Vinst blir endast aktuellt om Staro Dow Jones kommer bort...

Rank: 8, 7, 6, 3, 9, 11, 10, 12, 5, 4, 1, 2


V64-6 är en final i Diamantstoet, och favorit blir 7 Belinda Sign som varit kanonvass en bra stund. Senast höll hon bra efter en tuff resa, och med en snällare resa denna gången så lär hon väl flyga fram igen. Jag garderar dock då 1 Ginala har imponerat på mig, och med henne i spets så blir hon hyperfarlig. 8 Amanda Palema har visat upp bra fart och formen sitter där. Ryggar säkert favoriten och blir farlig på speed.

Rank: 7, 1, 8, 6, 14, 4, 9, 12, 10, 13, 3, 2, 11, 5, 15


Systemet blir så här:


1) 5,9,7,2,4,3 (11-8)

2) 10,2,11,7 (4-3)

3) 7 Marshland (4-10)

4) 3,1,12,2,10 (7-9)

5) 8 Staro Dow Jones (7-6)

6) 7,1,8 (6-14)


360 rader

Lycka till!

V64
Av Niclas Carlson - 13 juli 2010 22:23

I V65-1 tog favoriten 3 Strong Boy DE ledningen direkt. Fick 4 Sundance Clover utvändigt om sig, med 5 Micro Mesh i andra ytter. Strong Boy DE fick bestämma i lugnt tempo, men runt slutkurvan började han se matt ut när Sundance Clover var den som tryckte upp tempot. In på upploppet hade favoriten gjort sitt, och då kom Micro Mesh farandes i tredjespår, och avgjorde hur lätt som helst. 7 Star running avslutade bra, men det räckte bara till en tredjeplats.


I den andra avdelningen stack 5 My Fix till spets direkt, och när flera av konkurrenterna galopperade bort sig, då blev loppet ganska så dåligt. My Fix stack iväg runt sista kurvan och lämnade resterande gäng bakom sig och vann överlägset. Men som sagt, loppet höll ingen hög klass...


I V65-3 galopperade 1 Zazza Hornline bor sig direkt, medan 3 Flash Dreamcatcher dök till ledning på två steg. 8 Deuxieme Picsous togs lugnt från start, och fick tredje ytter efter 500 meter. 600 före mål vred Johnny Takter ut Deuxieme Picsous till atack, och han kom fram utvändigt ledaren ganska så snabbt. Sen var det strid hela upploppet ner, men Deuxieme Picsous drog det längsta strået och vann med ett huvuds marginal. Två bra insatser!


I V65-4 tog 6 Soliders Memory hand om ledningen. Fick bestämma som han ville, men in på upploppet fick 4 Listas Tiara lucka från rygg ledaren, och kunde ta sig förbi till en lätt seger. Övriga hästar är inte värda att nämna, så dåligt var detta loppet...


I V65-5 kunde 7 Lazer Crown köras till ledning efter 350 meter. Såg lite ansträngd ut i aktionen, och runt sista kurvan hade han gjort sitt. 2 Maserati It fick en kalasresa i andra ytter, och in på upploppet kunde han koppla greppet och vann ganska så enkelt. 10 Yolly Tolli T avslutade hyfsat från köposition och belv tvåa, medan Lazer Crown lyckades få med sig tredjepriset.


I V65-6 tog 4 Fool's Gold ledningen direkt, men släppte till 8 Pelle Pirat. Favoriten 2 Montgomery Hill satt då i tredje invändigt efter en sölig start. Detta upptäckte Jörgen Sjunnesson, och sände iväg 7 Unix Brodde från kön. Kunde ta över ledningen efter 550 meter, och sen var loppet avgjort. Montgomery hill hittade ingen lucka och fick backas ner till sista häst, och kunde attackera 300 kvar, men då var Unix Brodde 30 meter före. Unix Brodde vann enkelt, medan 11 Rafting Meslois gjorde ett bra lopp och blev tvåa. Montgomery Hill räddade tredjepriset via en rapp purt.


Spelmässigt såg det bra ut i tre lopp, sen var det totalt nattsvart. Två grymma felrankingar, och en dålig spik gjorde att det bara blev tre rätt. Nu får jag skärpa mig!

V65
Av Niclas Carlson - 13 juli 2010 00:00

Jägersro är värd för tisdagens V65-omgång, och det är en trevlig omgång vi bjuds på. Jag hoppas att det blir full pott ikväll...


I V65-1 ser vi de rutinerade snabbloppsrävarna över 1609 meter. Tipset går till 3 Strong Boy DE som satt som ett frimärke i rygg på ledande/vinnande Unforgettable i senaste starten. Jocke Lövgren valde ett snällt upplägg då, nu blir det annat! Han är snabb från start, och har bra chans att ta ledningen. Därifrån blir han svår att slå, och det kan vara en chansspik. Men jag lirar med hängslen och livrem, och plockar med tre till....5 Micro Mesh var mycket fin då han vann i Norge sist, och visade att han har mycket kvar att göra på banan. Läget är ok, han kan öppna bra, men jag tror inte han får nån ledning nu. Han kan mycket väl vinna ändå, men då får han inte ha nån dålig dag. 4 Sundance Clover är riktigt pigg och fin för dagen, och han är erkänt startsnabb. Utmanar om spets och skulle han nå ledningen kan han hålla undan. Sist satt han fast med gott om krafter kvar, de kan han utnyttja nu...7 Star Running vinner ju inte ihjäl sig, men har varit ute i stenhårda gäng hela tiden. Gick riktigt bra över upploppet sist och tog flera längder på Beanie MM, Garland Kronos och några till. Får han sitt rygglopp kan han spurta ner alla och skrälla...

Rank: 3, 5, 4, 7, 1, 6, 2


V65-2 är kvällens svåraste lopp. Tipset går till 4 Borups High, som är en snabb men snurrig dam. Går hon bara felfritt så har hon kapaciteten för att vinna här. Såg fin ut mellan galopperna sist, och hade nog varit segerfarlig felfri då. 5 My Fix vann efter en smörresa sist. Satt i andra ytter, och gick fort sista 600. Såg dock ut att tveka lite den sista biten men höll undan på bra sätt. Luring! 10 Livi Edvards gick i ledning senast och fick stryk av två bra hästar. Läget är väl inte så kul, men löper han upp till det han visade sist så är han med i striden. 2 Klio Face var inte fräsch sist och galopperade dubbelt. Ska vara uppfräschad nu, och kan en del. Inte alls borta. 7 Ypperlige Liss ramlade undan i knackigt trav i Danmark näst sist. Senast blev det en allt för tuff resa och han tröttnade helt 300 kvar. Bättre klass på motståndet nu, och med en snällare resa kan han skrälla.  9 Yorin vet jag inget om, men han är säkert bra tränad och kan vara en skräll om det klaffar.

Rank: 4, 5, 10, 2, 7, 9, 6, 8, 1, 11, 12, 3


V65-3 är ett fint treåringslopp, och klar favorit blir 8 Deuxieme Picsous, som är i toppform. Han gjorde bra ifrån sig i E3-finalen sist och tog in flera längder på Amaru Boko som vann. Då hans värsta konkurrenter inte startat på ett tag så spikar jag trots spår åtta. 1 Zezza Hornline är en kapabel häst som har ett bra läge här. Slåss om andraplatsen tillsammans med 3 Flash Dreamcatcher som flög fram över upploppet sist. Har dock inte startat sen dess och är svårbedömd.

Rank: 8, 1, 3, 4, 2, 7, 9, 5, 6


V65-4 är ett treåringslopp för ston, och här får 1 Frasse Linna tipset. Gjorde ett bra lopp på Åby sist och gick med bra fart över mål. Här blir det ledning och bör ha god chans att ta hem det hela. 2 Nelle Sas tröttnade sista 100 senast, och borde kanske hållt undan för att få fullt godkänt. Kan få en fin resa här och kanske går bättre bakifrån? 3 Bikini Pointer var mycket fin då hon enkelt vann från spets näst senast. I den senaste starten syntes hon aldrig med chans men gick ok ändå. Har kapacitet för att vinna och ska inte nonchaleras.

Rank: 1, 2, 3, 7, 11, 8, 4, 9, 12, 5, 6


I V65-5 ger jag tipset till 7 Lazer Crown som gör comeback efter två månaders vila. Han är snabb från start och lär sitta i ledning tämligen omgående. Han har hög kapacitet och löper han upp till det är han svårstoppad. Men avsaknaden av lopp kan göra sig påmind över upploppet...10 Yolly Tolli T var inte som bäst senast men var då ute i ett stenhårt gäng. Var bra från spets gången innan, och med en bra löpning här kan han absolut vinna loppet. 9 Arctic Tooma gick hyfsat sist efter ett invändigt lopp. Han kan smyga med här, och kanske kan fälla allt till slut. Rysare!

Rank: 7, 10, 9, 3, 1, 6, 11, 12, 4, 2, 8, 5


I V65-6 väljer jag att spika 2 Montgomery Hill. Han har varit fin i de starterna han gjort i år, och är solklar spetsfavorit. Det här är en toppchans och jag tror han vinner ganska så lätt. Vill man gardera tar man med 7 Unix Brodde som var bra näst senast och gick med full fart över linjen då. Han gjorde bra ifrån sig senast också, men det var i ett stenhårt gäng från ett uselt läge. Formen är på topp och han är första utmanare. 4 Fool's Gold har bra kapacitet och formen är hyfsad. Gillar förutsättningarna och kan överraska om de två förtnämnda gör bort sig.

Rank: 2, 7, 4, 3, 12, 5, 8, 11, 6, 1, 10, 9

 

Systemet ser då ut så här:


1) 3,5,4,7 (1-6)

2) 4,5,10,2,7,9 (6-8)

3) 8 Deuxieme Picsous (1-3)

4) 1,2,3 (7-11)

5) 7,10,9 (3-1)

6) 2 Montgomery Hill (7-4)


216 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 11 juli 2010 00:46

Skrällarna stod som spön i backen idag igen...För tredje veckan i rad smällde det i Gulddivisionen. Det gör ju att man börjar undra om den svenska eliten helt plötsligt blivit sämre, eller om det bara är tillfälligheter..


V75-1 inleddes med att 1 Skully Gully enkelt behöll ledningen. Fick bestämma i 12-tempo med värsta motbudet 5 Swept To Victory på utsidan. In på upploppet fick plötsligt 9 Calamra Donna lucka från tredje inner, och Skully Gully hade inget svar nu heller. Första skrällen var ett faktum..


I V75-2 blev det en suverän uppvisning av 7 Pinepower Rose. Han missade i starten, men släpptes till ledning efter 550 meter. 1 Hotnight Crash missade även han i starten men fick ändå andra ytter så småningom. Han var dock chanslös att utmana när Pinepower Rose bara stack undan över upploppet till en överlägsen seger.


I V75-3 var det racerfart från början. 4 Golden Haro var pigg värre och spetsade hur lätt som helst. Öppnade 07,5 första 500, och släppte då ledningen till 2 Garland Kronos. Därmed fick storfavoriten 6 Commander Crowe gå i dödens. 700 före mål började Commander Crowe att trycka upp tempot, och 300 före mål var Garland Kronos en slagen häst. Då kom 3 Infatti November hastigt fram i rygg på Commander Crowe och vreds ut till attack in på upploppet. Infatti November spurtade som en demon och gick förbi hur lätt som helst och dagens andra skräll var klar.


I V75-4 tog 1 Badly Drawn Boy ledningen, med 3 Havbergs Gidde på utsidan och 5 Mils You Love i andra ytter. Havbergs Gidde satte stenhård press på ledaren 400 kvar, och in på upploppet hade han kopplat greppet. Men då kom Mils You Love och 50 meter före mål hade Mils You Love avgjort loppet.


V75-5 blev ett galoppfyllt lopp. 3 Olivia Lavec galopperade efter 350 meter, 11 Rania galopperade efter 1300 meter på väg framåt. 7 Alice Håleryd satt i spets och fick bestämma efter behag. 600 före mål blev hon rädd när kusken ryckte öronkappan, och galopperade. Då fick 1 Midnight La Marc ledningen gratis, och stack bara iväg. Det fanns ingen som kunde haka på och den tredje skrällen vann överlägset. Olivia Lavec gick bra efter sin galopp och blev tvåa.


I V75-6 tog 5 Nostro Value hand om ledningen. 6 Vincent Du Ling fick traska i dödens, och det gillade han inte. När upploppet nalkades var Nostro Value slagen, istället kom 9 Propeller farandes efter en resa i de bakre regionerna. Propeller gick riktigt fort över upploppet och vann tämligen enkelt, och den fjärde skrällen var ett faktum.


I V75-7 var 1 Caddie Comet snabbast från start. 7 Chimall TT blev hängandes i tredjespår och kom fram till dödens efter 950 meter. Varvet öppnades efter 11,4 och då attackerade 3 Conrads Garland från fjärde ytter. Denne gick riktgit fort och var uppe jämsides med tätduon 300 kvar. In på upploppet kopplade Chimall TT greppet på Caddie Comet som gav upp. Conrads Garland försökte att ta sig förbi, 2 Hardy Ribb spurtade vasst och 9 MT Cherokee satt fast med gott om krafter kvar. Men det fanns inget att göra åt Chimall TT som imponerade nåt oerhört. Snacka om att ha en vinnarskalle! Segertiden fina 11,4.


Spelmässigt var jag helt offside idag. Tre rätt blev det, och det är inte godkänt. Nu blir det ett kort uppehåll, jag är tillbaka med tips till V65 på Jägersro på tisdag.

Ha det så gott så länge!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards