Alla inlägg under juli 2010

Av Niclas Carlson - 10 juli 2010 19:07

På grund av att jag ska ut nu ikväll och bedöva smärtan från fiasko-V75:an, så kommer en enkel sammanfattning sent ikväll. Imorgon kör man V65 på Boden, och eftersom jag inte har koll på gängen där uppe, avstår jag. Likadant blir det faktiskt på måndag, då Täby kör V65 (om nu inte strejken ställer till det). Därför återkommer jag först på tisdag med tips till V65 på Jägersro. Hoppas ni finns med mig då.

Av Niclas Carlson - 10 juli 2010 01:45

Sprintermästarmeetinget avslutas som vanligt med V75 på lördagen. En omgång som från början såg väldigt lätt ut, men efter att studerat den "på riktigt", så blev den faktiskt lurig och svår. Det finns en del tveksamma favoriter och vissa har blivit lite väl stora. Jag provar att välta några av dem..


I V75-1 blir 1 Skully Gully storfavorit. Hon svek rejält i årsdebuten senast under Elitloppshelgen, och har inte startat sen dess. Hon flyger till spets här, och sen kan hon rinna undan från spets. Men med tanke på hur hon stannade sist, så ska hon garderas. 5 Swept To Victory är i bra form för dagen, och gick klart godkänt sist. Fick då stryk av en topphäst i form av Mathilde Tröjborg. Tål ju inte att göra så mycket själv men har en vass speed om hon får sitta still till 300 kvar..8 Bring Me Luck US är i kanonslag för dagen och kommer hon bara vettigt till så kan hon fälla alla till slut. 6 Nursery Rhyme går bara i spets, och dit kommer hon inte nu...

Rank: 1, 5, 8, 6, 2, 4, 10, 3, 9, 7, 11


I V75-2 ger jag tipset efter mycket hattande till 1 Hotnight Crash. Det fullständigt lyser form runt hästen och jag hoppas att han kan svara upp innerspåret här. Annars får han ta sig ut tidigt. En bra vinstchans är det i alla fall. 7 Pinepower Rose var bra från dödens senast, och det är full form där med. Är lite trevande första biten men sen får han upp tempot och utmanar säkert om ledningen. Av kostnadsskäl blir jag tvingad till att låsa detta loppet på dessa två. Vill man ha med fler tycker jag att 8 Nightbreed tål att nämnas tidigt. Han har bra form och gjorde två bra lopp i Mantorp men fick då stryk av Sundbys Gidde båda gångerna. Skräll! 12 Capello Bob är en jätterysare och Lähdekorpi lät väldigt nöjd med honom. Det är i detta loppet jag känner mig minst säker....

Rank: 1, 7, 8, 12, 6, 9, 10, 3, 11, 5, 4


I Gulddivisonen, V75-3, kommer dagens första och bästa spik. 6 Commander Crowe galopperade strax innan start sist, men reparerade den på bästa sätt med en tung spurt över upploppet. Är normalt sett travsäker och den här gången blir det ingen galopp. Sitter förmodligen i spets efter 400 meter, och sen ska loppet vara över. Som sagt, dagens bästa spik! 2 Garland Kronos gick bra som trea i lördags efter ett tungt lopp i dödens. Sitter det inte i benen så kan han vara tvåa här. 3 Infatti November börjar växa in i eliten, och har hyfsad form. Gick et bra slutvarv sist och formen är som den ska. Platschans.

Rank: 6, 2, 3, 1, 10, 12, 7, 11, 8, 9, 5, 4


I V75-4 får 5 Mils You Love tipset. Visade startsnabbhet i senaste starten då han spetsade från spår sju. Det kan bli spets här med, men då han inte startat på sex veckor så väljer jag att gardera. 3 Havbergs Gidde kastade sig i galopp senast och var inte på humör. Formen är annars god och han är med i striden här. 6 Peace Photo är loppets stallskrik! Var bra vid segern näst senast då hon inledde i tredjespår runt första kurvan och gick resten av loppet i dödens. Sist galopperade hon under snabb attack och hade varit med i striden felfri. Nu blir det dessutom Erik Adielsson somkör, och trots tuffare motstånd nu känns hon klart intressant! Jag tar även med 10 Smell The Victory som var riktigt bra senast. Gör han om det loppet så kan han vara vinnaren här...

Rank: 5, 3, 6, 10, 2, 7, 1, 4, 9, 11, 12, 8


Ett stolopp utgör V75-5, och här kommer dagens andra spik. 11 Rania har inte vunnit på ett tag, men visade toppform i lördgas då hon spurtade bra som trea. Kommer hon bara någorlunda till härifrån, så avgör hon på sin styrka sen. 3 Olivia Lavec var riktigt fin senast och bara försvann över upploppet. Blir säkert släppt till ledningen nu och håller länge. Men jag tror att hon får vika sig mot Rania. 4 Borga Brunett vill inte gärna gå felfritt, men de dagar hon gör det har hon hög kapacitet och kan vara en platschans.

Rank: 11, 3, 4, 5, 14, 8, 12, 15, 1, 10, 7, 9, 6, 2, 13


I V75-6 får 6 Vincent Du Ling tipset. Det här är en topphäst som vann på bra sätt senast. Kommer han till ledning här kan han vara svårslagen, men eftersom han bara gått ett lopp över 2640 (Kriteriekval, startgalopp då), så får det bli gardering. 8 Hobbe Skift var lysande senast då han bara stack iväg över upploppet efter att ha tagit ledningen efter 500 meter. Klarar distansen, har bra form, och tar han sig bara ut så är chansen god. 2 Delvin Gold var mycket bra senast och skötte sig äntligen igen. Kan han sno åt sig ledningen så kan hålla hela vägen. Klarar även han distansen. 12 Eliott Hall är förmodligen den som gillar distansen allra bäst av de här, och jag tror att Forsgren kommer att gå fram tidigt. Kan avgöra på sin styrka! Till sist en riktig rysare: 10 Örbäckens Molle som inte alls har samma hårdhet som de andra här, men han flög fram över upplopet sist efter att ha drabbats av trafikproblem 400 kvar. Drogs då bak i fältet och hade långt fram till de två första, men via en rasande spurt så var han ite så långt efter. en smygare här så kan det smälla över upploppet...

Rank: 6, 8, 2, 12, 10, 5, 1, 7, 9, 11, 3, 4


I V75-7 får 7 Chimall TT tipset. Han galopperade från start sist men reparerade den på ett bra sätt. Det lär bli ett tufft lopp för honom nu, men den kapaciteten och vinnarskallen han visat hittills gör att jag tippar honom etta ändå. 3 Conrads Garland var lite blekare än väntat sist. Får förmodligen överta ledningen här efter 300 meter, och då kan han ha en bra chans att rinna undan. Har bra kapacitet så han är inte borta på nåt sätt. Två rysarbud får plats på kupongen också: 5 Dresscode gillar distansen och har bra form. Kan få en drömlöpning i rygg på Chimall TT om loppet blir som jag tror, och då kan han vara vass över upploppet. 9 MT Cherokee var riktigt bra sist och var nära att slå SJ's Otto från dödens. Kan få ett perfekt lopp här och känns farlig! Formen är där...

Rank: 7, 3, 5, 9, 1, 2, 11, 10, 8, 4, 6, 12


Systemet blir då så här:


1) 1,5,8 (6-2)

2) 1,7 (8-12)

3) 6 Commander Crowe (2-3)

4) 5,3,6,10 (2-7)

5) 11 Rania (3-4)

6) 6,8,2,12,10 (5-1)

7) 7,3,5,9 (1-2)


480 rader = 240 kronor

Lycka till!!

V75
Av Niclas Carlson - 9 juli 2010 22:30

Ytterligare en skrällkväll, inte lätt att hitta vinnarna här inte....


I V65-1 tog 2 Louisville Ås ledningen med en pressande 3 Moon Night utvändigt. 6 Sunrise Star DE hittade ner i tredje ytter. Tempot var högt uppskruvat hela vägen, vilket gav staplande hästar i mål. Louisville Ås galopperade i slutkurvan, vilket gav en perfekt lucka för jätteskrällen 10 Midsummer King från tredje inner. Han hade den bästa farten över upploppet och vann med en halv längd före 4 Neptun Damhus som satt bakom ledaren.


I V65-2 kunde 2 Fiona KL glida till ledning efter 600 meter när den då ledande 4 Orcas Bac galopperade. Sen var det spel mot ett mål, för Fiona KL var överlägsen denna kväll. 7 Nightlife La Marc avslutade sylvasst men ar ändå slagen med två längder.


I V65-3 bombade 7 Moonbeam Hanover till ledningen, medan jättefavoriten 9 Prada Pellini kom fram perfekt i andra ytter. Svanstedt fick bestämma tempot som han ville, och när Prada Pellini gick till attack 550 kvar, då tryckte Svanstedt gasen i botten med Moonbeam Hanover. Prada Pellini fick aldrig kontakt med ledaren som bara försvann, och blev bara trea. Moonbeam Hanover vann mycket enkelt på fina 12,9. 2 Quantum Dreamgirl positiv tvåa.


I V65-4 blåste 7 Baht Launcher direkt till ledningen. 6 Ultradidact F hittade andra ytter, men attackerade 700 kvar. Kom snabbt upp utvändigt om ledaren och de här två duellerade ett tag. In på upploppet såg Baht Launcher ut att ha allt under kontroll när krafterna började att sina. Ultradidact F kom tillbaka och närmade sig, och framför allt så kom 10 Conchita Exclusive farandes i hög fart. Men Baht Launcher räddades av målinjen och höll undan med en nos.


I Stosprintern, V65-5, tog 1 Zilan Boko med lätthet hand om ledningen. 5 Spirit Of The Day tryckte sig ner bakom ledaren, 9 Lucilu Hanover fick tredje inner, medan 4 La Bellouet fick dödens och 2 Don't Wear PJ's hamnade i tredje ytter. 400 före mål kom attacken från Don't Wear PJ's men det syntes redan då att det inte skulle gå. La Bellouet kopplade greppet in på upploppet, men då fick Spirit Of The Day och Lucilu Hanover lucka från innerspår och dök fram. Snabbast av alla gick 45-oddsaren Spirit Of The Day, och skrällen var ett faktum.


I V65-6 flög 8 Victoria Island till spets. Släppte dock välvilligt till 6 Livi Champagne efter 350 meter, bara för att återta ledningen 150 meter senare. 7 Indiana Brave provade för spets kort därefter och fick överta den efter ca 900. 1 Västerbostreetlite kom ut direkt från innerspåret, och satt en bit bak i kön. Styrde på 600 kvar och bevakade det hela i tredjespår. In på upploppet ryckte hon undan, men då fick 3 Yewel Boshoeve lucka och spurtade bra. Utgjorde dock aldrig nåt hot mot Västerbostreetlite som vann med en knapp längd tillgodo.


Spelmässigt blev det ynka tre rätt. Spikarna var jättefel, plus att skrällen i första var för svår. Med andra spikar kanske man kunde haft fem rätt i alla fall....Jag kommer igen, var så säker.

Nu ska jag kolla igenom V75:an till imorgon, och nya tips dyker upp strax efter midnatt....

V65
Av Niclas Carlson - 9 juli 2010 00:30

Travfesten fortsätter i Halmstad på fredagen då bl.a Stosprintern ska avgöras.


I V65-1 får 6 Sunrise Star DE tipset. Han har haft marginalerna mot sig i de senaste två loppen och åkt dit mot smygkörda hästar. Han är startsnabb och siktar mot ledningen igen. Frågan är bara hur det är ställt med vinnargnistan? 3 Moon Night gjorde sig ett namn för några veckor sen när han var på Solvalla. Var oregerlig då i tre omstarter, och höll på att orsaka minst en allvarlig olycka. Blev utkörd till slut och tvingad till ett kvallopp. I starten innan Solvalla var han hur fin som helst när han vann lätt från spets. Gör han om den prestationen är han långt framme här. 9 Practical Joke är en häst jag gillar skarpt, och han är dessutom i bra form. Får ett ra lopp härifrån och med överpace, som det mycket väl kan bli, så blir han tuff att stå emot till slut.

Rank: 6, 3, 9, 8, 2, 1, 5, 4, 11, 10, 12


V65-2 är ett lurigt stayerlopp. 2 Fiona KL imponerade rejält senast då hon efter en startgalopp fick en tung löpning i dödens. Manglade sönder ledaren som försvarade sig med galopp, och sen var hon överlägsen. En liknande prestation nu, och hon blir svår att slå. 5 Tandersson imponerade även han rejält sist. Gick på 900 före mål och bara flög iväg på bortre långsidan. Har visat att han tål distansen och slutar långt framme. 8 Lotto Lavec vill väldigt gärna galoppera, men de dagar han går felfritt har han hög kapacitet. Formen är som den ska, och felfri är han i segerstriden. 10 Colin McKenzie gjorde ett bra lopp på Visby senast, och har formen på topp. Får säkert en fin löpning här och blir farlig. 11 Quantum Beau är en stark och rejäl häst som har gått bäst i monté. Har dock visat sig bra även i trav, och klarar distansen. Luring!

Ranl: 2, 5, 8, 10, 11, 13, 9, 15, 7, 12, 4, 6, 1


I V65-3 kommer obesegrade 9 Prada Pellini till start igen. Hon är superläcker att se, och så länge hon bara vinner så kan jag inte gå emot. Det kan dock strula från bakspår, men känslan är att Thomas Uhrberg kör framåt tidigt och kontrollerar loppet sen. Jag spikar! 5 Pure Elite känns som det naturliga motbudet. Sitter förmodligen i ledning, och kan bli tuffast att slå för Prada Pellini. 7 Moonbeam Hanover inledde med två raka segrar, var sen fyra i stenhård konkurrens innan hon sist inte alls stod att känna igen. Har fått en liten paus efter det och gör säkert ett bra lopp igen. Platschans.

Rank: 9, 5, 7, 10, 2, 11, 4, 1, 6, 8, 12


V65-4 körs för att hylla Dan Widegren som passerade 1000 segrar för ett tag sen. 7 Baht Launcher har varit grym i årets två starter men har ett krångligt läge denna gången då det är flera startsnabba och formstarka hästar innanför. 6 Ultradidact F har varit en snackhäst sen debuten, men har inte riktigt motsvarat det man trodde om honom då. Senast var han dock ruskig då han vann hur lätt som helst och slog bra hästar. Gör han om det är han med i striden här. 4 Cuba Libre är en startsnabb sprinter som alltså har drömförutsättningar nu. Formen är hyfsad och det är en rolig skräll. 5 Rejäl Karsk är i bra form trots raden, och jag vet att herr Stenströmer har höga tankar om hästen. Är med där framme. Jag förmodar att det blir hård körning i loppet och då kan 10 Conchita Exclusive bli farlig över upploppet. Hon trivs över kort distans och har en sylvass speed när det stämmer. Rysare!

Rank: 7, 6, 4, 5, 10, 2, 3, 11, 9, 8, 1, 12


V65-5 är finalen av Stosprintern. Försöken kördes förra måndagen, och den som imponerade mest av alla var 2 Don't Wear PJ's som vann plättlätt från spets. Det ser ut att bli ledning igen, och då ska saken vara klar. Jag spikar. Kör Örjan!! 4 La Bellouet är alltid med i de stora loppen, och hon gör bra ifrån sig. Har hög kapacitet och ar en god chans att bli tvåa. 1 Zilan Boko vann sitt försök på ett bra sätt. Har bra form och gör upp om andrapriset.

Rank: 2, 4, 1, 9, 5, 10, 3, 7, 8, 6


I V65-6 ger jag tipset till 12 Global Jewel som är i knallform just nu. Avgjorde på bra sätt i ett V75-lopp på Boden sist, och bör få ett hyfsat lopp härifrån. Bra chans att speeda ner allt till slut. 3 Yewel Boshoeve fick ett perfekt lopp sist, men avgjorde på ett bra sätt. Behöver en liknande resa igen, och får hon det blir hon farlig. 1 Västerbostreetlite är kraftigt på väg uppåt i form, och avslutade godkänt sist. Innerspåret kan bli en fälla, men kommer hon bara ut så är hon med i striden.

Rank: 12, 3, 1, 8, 4, 10, 11, 9, 7, 5, 6, 2


Systemet ser då ut så här:


1) 6,3,9 (8-2)

2) 2,5,8,10,11 (13-9)

3) 9 Prada Pellini (5-7)

4) 7,6,4,5,10 (2-3)

5) 2 Don't Wear PJ's (4-1)

6) 12,3,1 (8-4)


225 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 8 juli 2010 22:34

Det blev en fantastisk kväll på Halmstad idag med många vassa prestationer. För att inte tala om fartfesten..


I V65-1 höll 1 Sebastian K ledningen från innerspåret. Blev överfallen av 5 Lisa's Big Boy som bara var någon centimeter från att snuva Sebastian K på täten. Men Luddes häst hade hovarna där och kunde hålla ledningen. Då gick Lisa's Big Boy över i passgång, och så var det kört för hans del. Sebastian K inledde första 500 på 07,9, och varvet gick på 12,0. Sen visade han vilken klasshäst han är och lämnade resten av in på upploppet och vann med betryggande avstånd ner till 4 Vejby Boom och 7 Hot Southwind som också tog sig till final.


I V65-2 dundrade 5 You Bet Hornline till spets. Fick 2 Alvena Pampas i rygg och favoriten 3 Zyrano Boko i dödens. Sen höll Bergh ett jämnt hårt tempo, och in på upploppet var sgern klar. Alvena Pampas satt fast med krafter kvar, medan Zyrano Boko tröttnade något den sista biten. Räddade dock en finalplats. Med till final gick även 10 Oracle som var hyfsad från tredje ytter.


I V65-3 var det "tuta och kör" som gällde. 1 Copy Tooma överraskade med att svara ledningen och 2 Alvena Pele tryckte på utvändigt. Det blev en vansinnig öppning, runt 08 första 500. Alvena Pele kröp ner i rygg efter 350 meter, men gick ut i andra spår 900 kvar. 5 Global Limousine fick då andra ytter, medan 10 Select Yankee satt hacket bakom. 600kvar kom attacken från Select Yankee, och i samma veva började Alvena Pele kasta in handduken. Galoppen 400 före mål kom som slagen. Select Yankee tog över ledningen in på upploppet, då kom 8 Turbo Viking farandes och utmanade rejält sista biten. Select Yankee höll undan med en halv längd, och såg ändå inte ut att köras för fullt. Segertiden blev den snabbaste i försöken, 10,9. Med till final som trea blev 5 Global Limousine.


V65-4 var ett stayerlopp och här galopperade 9 Derby Clipper bort sig direkt. 3 Abra Dimanche tog hand om ledningen, fick hård press direkt av 7 Mr Jef Fior, men ville inte släppa täten. Efter 1000 meter fick han dock göra det ändå, när 5 Nelson Derm kom fram och kunde ta över. 8 True Q fick en fin resa i andra ytter och satte in attacken 450 före mål. Kom fram utvändigt om Nelson Derm, men var utan tryck och var slagen tidigt. Nelson Derm däremot, han bara stack undan in på upploppet och tog en överlägsen seger. Han var hur bra som helst och det var en nöjd Steen Juul i vinnarcirkeln efteråt. 14 Nouvelle Pelle avslutade bra och visade stigande form.


I V65-5 tog 6 Turbo MM ledningen, men valde att släppa efter 500 meter när 7 Le Cannibale kom fram. 10 Zorroh ST satte sig utvändigt om ledaren varvet före mål. Le Cannibale såg dock fin ut hela vägen och in på upploppet såg han ut att ha avgjort till sin fördel. Då kom, från fjärde inner och lucka runt sista kurvan, 5 Treecko farandes med en vass spurt. Treecko gick dubbelt så fort som Le Cannibale sista biten och hann fram till seger med ett huvud tillgodo.


I V65-6 gasade Ludde allt vad som gick med 5 Global Legacy och tog ledningen in i första kurvan. Favoriten 2 Dreamalittledream satt först bakom ledaren, men gick sen ut i dödens efter 700 meter. 4 Nobility attackerade hastigt 700 före mål, men gick ner i rygg på favoriten 100 meter senare. I sista kurvan galopperade Dreamalittledream, och då såg det ut som att Global Legacy gick mot en klar seger. Men hon stumnade sista 75 meterna, och långt ut i banan kom jätteskrällen 11 Amber Diablo med en vass avslutning och hann dit i god tid före mål.


Spelmässigt såg det bra ut efter fyra lopp, sen tog det stopp när två skrällar levererades. Det får bli nya tag till imorgon, då jag har en stenklar vinnare i Stosprintern....

V65
Av Niclas Carlson - 8 juli 2010 10:18

Sprintermästaren avgörs ikväll på Halmstadtravet, och som vanligt har man fått ihop bra startfält. Låt oss hoppas att det blir soligt, varmt och ett lopp att minnas:)


V65-1 är första försöket till Sprintermästaren och storfavorit här blir 1 Sebastian K, som har imponerat oerhört i år. Han är startsnabb, har bra form, och är laddad inför det här loppet. Det ser ut som en toppchans och jag spikar! 5 Lisa's Big Boy är en fin häst i bra form, och han kan absolut nypa en finalplats här. 3 Windshear är en snabbstartare som är i bra form. Har passande förutsättningar nu och grejar en finalplats. 10 Commanding View är en spännande finsk gäst, som jag inte vet nånting om. Men jag vet att när Pekka Korpi kommer till Sverige, då har han nåt att köra med...

Rank: 1, 5, 3, 10, 7, 2, 8, 4, 9


V65-2 är det andra försöket till Sprintermästaren, och jag ger tipset till 3 Zyrano Boko som såg kanonfin ut senast. Satt då fast i ryggen på ledande och vinnande I Won't Dance, och fick luckan först 50 meter före mål. Sköt till bra då. Här sätter han sig inte fast, det kan t.o.m bli ledning. Ska ha en bra chans att ta hem det här. 2 Alvena Pampas är lite orutnerad i de här sammanhangen, men har gått bra lopp på slutet, och tog senast en fin seger i V75. Då gick han bra i spåren sista 600, här blir det nog ett lopp i ledning eller andra ytter. Bra chans att ta sig till final. 10 Oracle har verkligen ingen tur med spåren, och har fått bakspår igen. Har visat att han är en topphäst, men senast var han lite blek. Tar väl ändå en finalplats? 5 You Bet Hornline är startsnabb och lär laddas från start. Har tagits lugnt i år, och inte stött på det allra värsta motståndet. En outsider.

Rank: 3, 2, 10, 5, 7, 8, 9, 6, 1, 4


V65-3 är det tredje och sista försöket till Sprintermästaren. Tipset går till 2 Alvena Pele som har fått ett kalasläge. Hästen är i toppform, och här lär det bli ledningen. Toppchans! 10 Select Yankee är kanske bästa hästen i fältet, och han har utvecklats enormt sen jag såg honom i debuten för Svanstedt i början av april. Formen är bra, men läget gör att han blir rankad som tvåa. Toppchans at ta sig till final är det ändå. 5 Global Limousine är i toppform, och gör inte bort sig här. Har kanske inte hårdheten än, men det handlar om en bra häst. Platschans. 9 Kick Hanover tog en fin seger sist, och vsade upp en vass speed. Tar rygg på Svanstedt här och kanske speedar ner dem sen? Platschans...

Rank: 2, 10, 5, 9, 4, 8, 7, 1, 6


V65-4 är ett stayerlopp där tilläggshästarna står rätt så billigt inne i loppet. 9 Derby Clipper går bra hela tiden. Sist var han chanslös att utmana To Be Sir om segern, men det berodde på ett passivt upplägg och att ingen ville gå framåt. Körs han för seger idag har han en bra chans at ta hem det. 8 True Q gillar distansen, men har inte varit som bäst på slutet. Senast galopperade han direkt i starten, och han har samma läge nu...Kapaciteten finns för seger. 5 Nelson Derm var chanslös att utmana Joke Face senast. Gick i dödens större delen av loppet, och höll bra. kan utmana här. 7 Mr Jef Fior är en riktigt fin häst som är i bra form. Tar spets här och kanske kan hålla undan. 3 Abra Dimanche var enorm vid segern på Vaggeryd näst senast. Gillar distansen, men möter tuffare hästar nu. Kan dock överraska...Sista strecket hamnar på 13 Qato Quattro som är en topphäst, men som inte gärna visar det så ofta. Får Erik i sulkyn nu, och det känns klart spännande. Löper han upp till sin kapacitet så är han med i striden.

Rank: 9, 8, 5, 7, 3, 13, 2, 4, 11, 12, 14, 6, 10


I V65-5 hittar jag dagens andra spik i form av 7 Le Cannibale. Det här är en klassklättrare som har formen i topp. Vann lekande lätt sist på Visby, och tar förmodligen , hand om ledningen här. Det ska vara en toppchans det här. 10 Zorroh ST är i bra form och är väl den som kan utmana favoriten om segern. 6 Turbo MM gick bra senast och gör säkert ett bra lopp igen.

Rank: 7, 10, 6, 12, 4, 5, 1, 2, 8, 3, 11


V65-6 är ett stolopp och här ger jag tipset till 4 Nobility, som varit bra på slutet utan att få vinna. Näst senast mötte hon toppston i from av Bring Me Luck US, och gjorde det bra. Senast blev hon grovt störd 600 kvar under atack, och fick för långt fram till vinnaren. Har en bra chans att få revansch nu. 2 Dreamalittledream fick stryk för första gången i Sveige sist. Gick ändå hyfsat och formen ska fortsatt vara bra. Är snabb ut och är den som kan hota mitt tips. 3 Mozzarella Ås flög fram på bortre långsidan sist, och svepte fältet från tredje ytter. Såg mycket fin ut och kan vara en luring här.

Rank: 4, 2, 3, 10, 9, 1, 6, 5, 7, 8, 11, 12


Systemet ser då ut som så här:


1) 1 Sebastian K (5-3)

2) 3,2,10,5 (7-8)

3) 2,10,5,9 (4-8)

4) 9,8,5,7,3,13 (2-4)

5) 7 Le Cannibale (10-6)

6) 4,2,3 (10-9)


288 rader


Vem som vinner finalen av Sprintermästaren? Sebastian K eller Select Yankee...

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 7 juli 2010 23:59

Jag har varit borta ikväll, och när jag skulle se loppen på ATG play fanns de inte, ej heller i lopparkivet. Så det får bli väldigt kort och koncist ikväll. 5 femmor blev resultatet, 100:- tillbaka....inte vad jag hoppats på, men spikarna satt ju där de skulle i alla fall:)

Nu tar jag sats mot Sprintermästaren på Halmstad imorgon!

Av Niclas Carlson - 7 juli 2010 00:24

V64 är ute på turné, och nu är det Åmåls tur att stå som värd. Det här är nog den mysigaste banan som finns! Tänk på att den bara mäter 800 meter, och snäva kurvor. Det gäller att vara med där framme 500 kvar, annars är man rökt....


V64-1 är ett sprinterlopp för högsta klassen, och jag går ut hårt och spikar 2 Ryan Trot. Sist ville han inte gå framåt över upploppet, men det var mest en humörsak. Han ska gå i spets, så enkelt är det. Här tar han spets, och sen tror jag att han blir väldigt svårslagen. 8 Scarlets Aino är en startkatapult, men han har varit borta i två månader, och är svårbedömd. Har hög kapacitet annars. 9 Global Glide har varit urusel i år och jag tror inte att han vinner nu heller.

Rank: 2, 8, 9, 5, 6, 11, 4, 1, 3, 7, 10


I V64-2 chanstippar jag 9 GR Eco. Han vann på bra sätt från spest senast och har bra form. Läget här är lurigt, men kommer han bara till så kan han fälla allt. 2 Lanfranco Tab har bra läge och kommer att ta hand om ledningen här. Han är dock väldigt vek sista biten, och det känns inte alls säkert att han vinner här. 7 Redsky har varit ute i tuffa gäng på V75 och inte varit som bäst då. Har vilat i några veckor nu, och då han har hög kapacitet när han är som bäst, så kan han faktiskt vara först i mål här. 10 Nanymede K är i full form, men läget är svårt. Det är samma sak som för GR Eco, kommer han till kan han bli farlig. 8 Volentano värmde fint inför förra starten, men var sen chanslös att utmana om segern. Det är ingen dålig häst, men stridsmoralen kan diskuteras. 4 Destiny Bie Bopp visade upp en härlig speed senast, och med ett rygglopp kanske hon kan avgöra sista biten.

Rank: 9, 2, 7, 10, 8, 4, 11, 6, 3, 1, 5


I V64-3 ger jag tipset till 6 Hazard Brodde som var mycket fin sist. Fick en fin löpning i andra ytter, och avgjorde på ett rejält sätt. Gör han om den prestationen blir han svårslagen. 2 Paradissi kan dock sätta käppar i hjulen för favoriten. Han tar förmodligen ledningen, och sen ska det till en bra häst att sig förbi. Formen är helt ok. Jag tar även med 9 Royal Rapida som imponerade i årsdebuten senast. Satt visserligen i spets hela vägen, men sättet han vann på var tilltalande. Från bakspår kan det bli jobbigt, men med rätt resa blir han segerfarlig till slut.

Rank: 6, 2, 9, 11, 1, 10, 8, 12, 5, 3, 7, 4


Kvällens andra spik hittar jag i V64-4, kallblodsloppet. 13 Lix Mollyn blev grovt störd till galopp i sista kurvan senast. Hade speedat ner hela fältet annars. Här är det upplagt för revansch. Kör bara i tid, så är segern klar! 11 Åspe Kvikk satt fast med krafter kvar senast och såg fin ut. Klar andrahäst i mina ögon. 8 Skogli Vill vann efter en vass finish senast. Det var för övrigt samma lopp som Lix Mollyn och Åspe Kvikk var med i. Formen är på topp på Skogli Vill och han slutar långt framme igen.

Rank: 13, 11, 8, 9, 14, 1, 4, 5, 7, 2, 3, 6, 12, 10


I V64-5 får 3 Fast Allegro tipsettan. Hon vann på ett imponerande sätt senast efter dödens sista varvet. Här kan hon sitta i spets tidigt och då är det en bra chans. 11 Draw The Line flög fram över upploppet sist. Satt sist 200 kvar, men blev till slut fyra, inte långt efter vinnaren. Nu är upploppet på Åmål väldigt kort, så det gäller att köra i tid...9 Lill Surprise visade en fantastisk speed när hon vann för tre starter sen. Har därefter misslyckats, men med den farten hon har blir hon farlig här.

Rank: 3, 11, 9, 1, 8, 2, 7, 12, 10, 13, 6, 5, 4


I V64-6 ger jag tipset till 8 Clinton Tooma. Senast gick han i ledningen, men blev avslagen av en smygkörd Lemon Drop Kid. Trea i det loppet var en viss Viola Silas...Läget nu är inte roligt, men kan nån ta sig ut härifrån så är det Åke Svanstedt. Sen gasar han allt vad som går och då är segerchansen god. 9 Trotteur är en långväga gäst som har hög kapacitet när han fungerar. Det är inte alltid han gör det, men håller han sig på benen så är han med i striden. 7 Out Of Money tar förmodligen ledningen här, och därifrån kan han faktiskt hålla undan, om de första två får trafikproblem. 2 Night Lie Star vann ett billigt lopp senast, men gjorde det på ett bra sätt, och formen verkar vara kanon. Luring! 6 Increase Broline är en bra häst som dessutom är kraftigt kuskförstärkt ikväll. Kan överraska!

Rank: 8, 9, 7, 2, 6, 1, 3, 11, 10, 12, 4, 5


Systemet ser då ut så här:


1) 2 Ryan Trot (8-9)

2) 9,2,7,10,8,4 (11-6)

3) 6,2,9 (11-1)

4) 13 Lix Mollyn (11-8)

5) 3,11,9 (1-8)

6) 8,9,7,2,6 (1-3)


270 rader


Lycka till!

V64
Ovido - Quiz & Flashcards