Alla inlägg den 27 februari 2012

Av Niclas Carlson - 27 februari 2012 00:13

Romme står som värd för måndagens V65- och DD-omgång. Det är en brokig samling lopp vi bjuds på, och det ser inte helt lättlöst ut. Det kan bli ganska bra utdelning till slut, tror jag. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Ett härligt stayerlopp där jag ger tipsettan till 9 Evil Jagg som är på väg uppåt i form. Han gjorde en bra insats senast, men fick ge sig med minsta möjliga marginal. Han älskar distansen och är stark och rejäl. Kan krossa allt, men är inte helt att lita på då det kan komma en galopp precis var som helst. Har kapacitet för att vinna, men är ingen spik. 10 Chainier är i kanonform, även om han inte räckt till på V75 i de två senaste starterna. Distansen klarar han även om det inte är nån fördel, och det lär bli ett smyglopp här. Har dock en vass speed att spela ut, och med rygglopp fram till 3-400 kvar kan han explodera över upploppet. 14 Kricken CD var riktigt fin vid segern senast och är i bra form. Har ett bra läge här då han är startsnabb, och lär hitta en hygglig position direkt. Har en vass avslutning och är inte helt borta här. 13 Claude Du Nord är även han i bra form, och är inte så tokig i grunden. Kräver ett rygglopp, och får han det kan han blanda sig i segerstriden här.


DD-2:

Ett ganska så bra stolopp med flera segeraspiranter, men jag väljer att spika ändå. 15 Noir De Cherie gjorde comeback senast och gjorde en godkänd insats då. Bör ha gått framåt rejält med det loppet i sig, och tränaren lät mycket optimistisk i en intervju i onsdags. Hon har en vass spurt att tillgå om man väljer det upplägget, hon tål även att gå framåt direkt och mala sönder allt den tunga vägen om man väljer det. Jag tror hon visar vem som är bäst helt enkelt, och spikar den bästa hästen!


DD-systemet ser alltså ut så här:


1) 9,10,14,13

2) 15 Noir De Cherie


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards