Alla inlägg den 24 februari 2012

Av Niclas Carlson - 24 februari 2012 00:34

Fredagens V65- och DD-omgång avgörs på Kalmartravet. Man har fått ihop en riktigt bra omgång, med bl.a en årsdebuterande Lavec Kronos i V65-inledningen. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Ett riktigt bra lopp där jag ger tipsettan till 7 Cool Caviar. Han var fullständigt lysande senast då han efter en perfekt smörresa bara dundrade iväg över upploppet till en mycket lätt seger. Är tillbaka i form igen, och han tål att göra en del själv i loppen. Har en bra chans att vinna, men möter bra motstånd så jag väljer att gardera. 5 Splendid Value var riktigt fin senast då han vann relativt lätt från ledningen. Är väl som bäst över sprinterdistans, men når han ledningen igen så kan han hålla undan här. 6 Fragola är i kanonform, och har alltid en vass avslutning. Klaus Kern har bra snurr på stallet nu, och kör han bara med insidan av huvudet denna gång så kan Fragola faktidkt vinna loppet.


DD-2:

Ett hyggligt fyraåringslopp där vi får en jättefavorit i Lutfi Kolgjinis fine 10 Opitergium. Han var riktigt fin i årsdebuten senast och vann hur lätt som helst från ledningen efter vassa sista 500. Han har galopperat bort massvis med pengar, och är inte helt rumsren än. Tävlar mest mot sig själv egentligen. Ludde har jobbat hårt med hästen under vintern och känslan är att hästen har mognat en hel del. Jag tror han går felfritt här och då är han totalt överlägsen. Spik!


DD-systemet ser ut så här:


1) 7,5,6

2) 10 Opitergium


3 rader x valfri insats


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards