Alla inlägg den 4 februari 2012

Av Niclas Carlson - 4 februari 2012 23:23

Söndagens V65- och DD-omgång avgörs på Solv....Nej, det är i Kalmar idag! Trevligt med lite omväxling:) Man har fått ihop en bra omgång som inte ser helt lättlöst ut, och jag tror det kan bli ganska hyggliga pengar för sex rätt. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Ett bra sprinterlopp där jag väljer att chansspika 3 Pricken. Han kom bort helt senast, men har visat kanonform innan dess. Han är riktigt vass från start och jag tror han har bra chans att ta ledningen här. Då värsta motståndaren 5 Elaine har varit borta ett tag tror jag att Pricekn har toppchans att leda detta hela vägen.


DD-2:

Ytterligare ett bra lopp där jag ger tipsettan till 10 Pinocchio HJ. Han gjorde en hygglig insats senast på V75, och har vilat sen dess. Har hög kapacitet och ska ha en bra chans att kunna runda alla här. Men läget och det faktum att han har varit borta några veckor gör att jag garderar. 3 Ritano Freight fick en efterlängtad seger senast och var riktigt fin då. Har varit ute i tuffa sällskap hela tiden och har gjort bra ifrån sig. Bör vara med i striden även här. 1 Indro Love var kanonfin senast och har hittat formen. Innerspåret kan dock vara lurigt då han inte är nån blixt från start. Tråcklar han sig ut därifrån har han kapacitet att vara med i striden.


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 3 Pricken

2) 10,3,1


3 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 4 februari 2012 18:59

Rätt rad:


10 Rock Me (9,46) (9%)

3 Hurricane Blue (1,56) (75%)

7 Fabrice Axe (4,32) (21%)

3 BBS Mandarino (4,15) (38%)

7 Elora Hanover (8,64) (14%)

9 Nino Coger (4,83) (23%)

3 Tion Medon Sisu (9,14) (15%)


7 rätt: 132 121:-

6 rätt:    1 293:-

5 rätt:       113:-


Snacka om att vara fel ute....Ett rätt blev det idag, och jag skäms över hur ruskigt dåligt jag spelade idag. Usch!


Kort om dagens helrötna spikar:


First On Line Sec (V75-3) öppnade riktigt vasst och var på väg till ledningen, men det saknades en decimeter ungefär. Det blev till slut andra ytter men i ett mördande tempo, och med 500 meter kvar var ha trött och slagen. Hängde dock med dem in i mål, men slutade sist.


Frenchise (V75-5) ville inte alls vara med idag och vräkte sig i galopp direkt i starten. Blev diskad.


La Bellouet (V75-6) hamnade som väntat långt bak i fältet, närmare bestämt i femte ytter. Gick iväg i tredjespår med 1100 kvar, men var totalt iskall redan 700 kvar. Kunde inte alls hänga med och var knappast frisk.

V75
Av Niclas Carlson - 4 februari 2012 00:36

Mantorp står som värd för veckans V75-omgång. Det ser nåt helt vansinnigt öppet ut, och det i kombination med kylan gör att jag tror det blir miljonutdelning igen på V75. Det ryktas bli runt 13-15 minusgrader vilket gör att banan kommer bli stenhård. Barfota är knappast att tänka på, och därmed kommer en hel del hästar göra lite sämre insatser än vanligt. Denna vecka har jag en vettig spik, och två tokspikar. Känslan är bra, nu gäller det bara att hästarna är så bra som jag tror...


V75-1, Klass 1, 1640a:

Ett bra sprinterlopp där jag ger tipsettan till 1 Democrat. Han var sjuk senast, men rapporteras träna bra igen. Han har ett bra läge här då han är ruskigt startsnabb, men frågan är hur Örjan gör från start? Örjan är inte känd för att vara nån raket från start, så risken finns att han sitter fast invändigt. Lyckas Democrat hålla ledningen är det en toppchans, men jag garderar. 10 Rock Me såg fin ut senast, men straffade ut sig själv med en galopp med 900 kvar. Han är annars i lysande form, och har en bra avslutning. Blir det tempo på loppet är han med i striden. 6 Online d'Amour vräkte sig i galopp senast och var borta direkt. Fin vid segern gången innan och är i bra formRätt distans igen, och med i segerstriden felfri. 12 Chainier ser inte mycket ut för världen, men springa det kan han. Senast var han riktigt bra och slog ganska bra hästar. Läget är ju bedrövligt, men kör dem ihjäl sig där framme, kan han dyka upp i striden till slut. 4 Yesterday Weather var riktigt fin vid segern senast. Fick det visserligen serverat i rygg på ledaren med open stretch till slut, men intrycket var fint. Distansen är helt rätt, och läget är bra. Får en fin resa här och är inte borta.

Rank: 1, 10, 6, 12, 4, 7, 5, 3, 11, 8, 9, 2


V75-2, Fyraåringslopp, 2140:

Ett vidöppet fyraåringslopp och jag streckar halva fältet. Tipsettan går till 14 Obama Gel som var riktigt bra vid segern senast. Har ett bökigt läge igen, men är i kanonform och visade ju senast att han kan avsluta bra. Dyker upp i segerstriden igen. 4 Satchmo SRP flög fram till seger i comebacken senast. Har sen siktat på detta loppet, och tränaren är väldigt nöjd med hästen. Trampar iväg felfritt, men lär tappa från start. Hamnar han inte för taskigt till kan han speeda ner alla över upploppet. 8 Gigant Sånna var stor i nederlaget senast. Har ett lite lurigt läge nu, men hittar han bara ut är han en av dem som kan vinna. 5 Paladin Sisu gjorde comeback senast och behövde det loppet. Bör ha gått framåt rejält och går han felfritt är han inte så tokig. Storskräll! 7 Lass Magic vann på bra sätt senast och visade fin form. Trivs med Jansson, och är snabb ut. Farlig om han når spets. 1 Orlando Gel var kanonfin vid segern näst senast, men lite sämre senast. Har ett intressant läge och är med i striden här. 2 Västerbo Carreau hade inte en tanke på att gå felfritt senast. Bra insats innan det, och formen är fortsatt fin. Lycks Johnny få iväg honom felfritt är han stark och kan vinna den tunga vägen. Inte helt borta. Omgångens största favorit 3 Hurricane Blue var ruskigt imponerande senast. Gör han om den prestationen blir han svårslagen, men jag tycker det finns alldeles för mycket frågetecken runt honom. Dels har han bara en seger på nio starter, Ludde säger själv att han hästar inte klarar kylan så bra. Dessutom är Hurricane Blue stor och klumpig i volt, vilket gör att det är stor galopprisk. Det sista frågetecknet är Ludde själv. Vi vet ju att det kan brinna rejält i skallen på honom ibland, och särskilt när han vill visa upp en bra häst. Dessa frågetecken gör att jag helt enkelt plockar bort honom helt. Vinner han är det en smäll jag får ta...

Rank: 14, 4, 8, 5, 7, 1, 2, 9, 3, 10, 13, 12, 6, 11


V75-3, Gulddivsionen, 1640a:

Återigen en väldigt svag gulddivision, och att man inte skriver ut ett flerklasslopp istället är en gåta. Jag hittar dock dagens första tokspik här, och det är 5 First On Line Sec. Han har gjort två bra lopp efter vila och går framåt i form för varje start. Han är ruskigt snabb från start, och jag är helt övertygad om att han tar ledningen här. Han klarar dessutom kyla och hård bana, vilket är en klar fördel i detta lopp. Jag tror han leder detta från start till mål! Vid gardering vann 1 Persos Seaman ett liknande lopp senast efter en drömresa. Kan få en fin resa igen, och fixa andraplatsen bakom min spik. Favoriten 6 Timetosaygoodbye har normalt sett toppchans här, men han måste gå med skor pga banan, och det är ett jätteminus. Jag tror inte han fixar det, och rankar honom som trea bara.

Rank: 5, 1, 6, 3, 7, 10, 2, 4, 8, 11


V75-4, Klass 2, 2140a:

Ännu ett vidöppet lopp som kräver många streck. Tipsettan går till 9 Pampas SIR som var riktigt fin senast. Har hög kapacitet och en bra speed att tillgå. Går dessutom bäst bakifrån och han kan få rena drömloppet denna gång. Har bra chans, men möter vasst motstånd. 7 Penalty Fare hoppade bort sig senast, och Erik var inne på att det var segern som rök. Lurigt läge, men hittar han en bra position är han med i striden här. 6 Gede Star är en riktig tanks som är både stark och snabb. Är faktiskt obesegrad felfri, vilket skvallrar om vilka resurser detta sto har. Går hon felfritt är hon med och slåss om segern. 10 Hoboken gjorde ett kanonlopp senast och visade full form. Har kapacitet att runda alla och är ett givet streck. 1 Lineup Du Jape har två raka segrar, som båda tagits på bra sätt. Kan öppna bra, och får en fin position här. Kan avsluta vasst och är ett tidigt streck. 11 Disney Tooma har imponerat vid sina två segrar och är i kanonform. Tråkigt läge här, men kan avsluta sylvasst och är inte alls borta.

Rank: 9, 7, 6, 10, 1, 11, 12, 2, 3, 5, 4, 8


V75-5, Stolopp, 1640:

Dags för det obligatoriska stoloppet, och här hittar jag dagens vettiga spik, i form av 2 Frenchise. Hon gjorde ett ruskigt lopp senast och krigade sig till segern över upploppet. Såg riktigt fin ut och har absolut toppform. Spåret klarar hon, och hon visade senast att hon inte bryr sig om positioner så mycket. Bör ha toppchans här, och jag tycker det är omgångens bästa spik! Vid gardering är speedraketen 15 Simb Ruby given. Hon avslutade sin vana trogen sylvasst senast, men hann inte ända fram. Tillägg på kort distans är aldrig kul, men hamnar hon vettigt till kan hon fixa en ny andraplats bakom min spik.

Rank: 2, 15, 1, 10, 4, 8, 11, 7, 6, 3, 5, 13, 12, 14


V75-6, Silverdivisionen, 2640a:

Ett ganska bra lopp över lång distans där jag hittar dagens andra tokspik. 12 La Bellouet har svarat för två fina lopp hitills i år, och visar fin form. Senast avslutade hon riktigt vasst efter en passiv styrning, och hade krafter kvar i mål. Har ett tråkigt läge här, men om Håkan K Persson bara kör i tid, så tror jag hon har toppchans att vinna detta. Klarar både kyla och hård bana. Bakom La Bellouet är 6 Alandias Karisma given. Hon spurtar alltid vasst, och har bra form. Har siktat på detta loppet, men körs alltid på chans, och oftast blir det tyvärr lite för långt fram. Kan fixa andraplatsen bakom min spik.

Rank: 12, 6, 2, 3, 10, 9, 7, 11, 1, 4, 8


V75-7, Bronsdivisionen, 1640a:

Ett riktigt bra sprinterlopp avslutar omgången, och tipsettan går här till 1 Ego Sånna. Han är i kanonform och gjorde ett bra lopp senast som tvåa. Han är snabb ut och får en fin position här. Får han ledningen vinner han, får han gå bakifrån kan han avsluta vasst och är med i striden. Givet streck! 9 Sandrngham Hanover har hittat toppformen och nosade ut 4 Friction på bra sätt senast. Läget gör det hela lite chansartat igen, men med den formen och kapaciteten han har kan det gå ändå. Ytterligare ett givet streck! 5 Pheripherique ståtar med tre raka segrar och var riktigt bra senast. Formen är på topp, och ha ntrivs över distansen. Kan skrälla igen!

Rank: 1, 9, 5, 2, 4, 7, 12, 6, 11, 3, 10, 8


V75-systemet ser därmed ut så här:


1) 1,10,6,12,4 (7-5)

2) 14,4,8,5,7,1,2 (9-3)

3) 5 First On Line Sec (1-6)

4) 9,7,6,10,1,11 (12-2)

5) 2 Frenchise (15-1)

6) 12 La Bellouet (6-2)

7) 1,9,5 (2-4)


630 rader = 315 kronor


Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards