Alla inlägg den 10 februari 2012

Av Niclas Carlson - 10 februari 2012 19:03


Lördagens V75-omgång avgörs på Halmstad. En omgång som ser lite småklurig ut, och som säkert kan bjuda på några skrällar. Jag tror det blir rätt så bra utdelning denna gång, och hoppas givetvis vara med och hugga en bra slant själv. Jag kör med tre spikar idag, och de har en gemensam nämnare: Danmark! Nu kör vi!


V75-1, Silverdivisionen, 1640a:

Ett riktigt bra lopp, som det så ofta är i de näst högsta klassen. Tipsettan går till 4 Crown's Banker som gjorde comeback senast. Fick visserligen loppet kört i halsen, men avslutade vasst och i bra stil. Bör vara än mer förbättrad till detta lopp, och han har begåvats med ett bra läge. Han är snabb från start, och jag tror han dundrar till ledningen här. Blir svårslagen därifrån, och jag inleder omgången med en spik. Vill man gardera så är 3 Indigo Broline och 12 Famous Fayline givna streck.

Rank: 4, 3, 12, 1, 5, 2, 7, 10, 8, 11, 9, 6


V75-2, Klass 2, 1640a:

Ett bra Klass 2-försök, där tipsettan går till kapable men snurrige 2 Unison. Han gjorde ett bra lopp näst senast, men vräkte sig i galopp direkt i starten senast. Gynnas av bilstart, och har ett bra läge. Formen ska vara fortsatt bra, och felfri är han med och slåss om segern. 4 Eklas Super Peach har varit riktigt fin i sina senaste starter och vunnit ganska så enkelt. Möter tuffare motstånd nu, men har visat sån kapacitet och form att han måste räknas tidigt här. 1 Fayence har gjort två starter efter lång frånvaro, och vunnit båda. Han är i fin form, men har ett krångligt läge då han inte är nån raket från start. Hittar han ”bara” ut så har ha fart för att segerstrida. 10 Sonof Montechristo är i kanonform och gick en bra långsida senast. Är inte så tokig i grunden, och har fart för seger. Inte helt borta om det stämmer på vägen.

Rank: 2, 4, 1, 10, 5, 8, 3, 7, 11, 6, 12


V75-3, Gulddivisionen, 2140a:

En hygglig gulddivision, men visst borde det varit bättre att fixa ett flerklasslopp istället? Tipsettan går hur som helst till 6 Spring Erom som var riktigt fin senast på Solvalla. Han visade då att han fortfarande har en del att hämta på banorna bara han går felfritt. Formen pekar uppåt, och hamnar han inte för illa till kan han sänka alla det sista varvet. 3 Nahar är det givna motbudet. Han blev lite bortkörd senast, men gjorde ett bra lopp. Formen är fin och han är definitivt med i segerstriden här. 9 Youpie håller på att växa in i högsta klassen. Har fått en liten vilopaus och kommer åter med laddade batterier. Har ett ganska bra läge här, och kan få en fin resa. Kan avsluta vasst och med lite flyt på vägen kan han speeda ner alla över upploppet. 12 Classic Grand Cru har två lopp i sig efter en kortare paus, och närmar sig toppformen. Gjorde en godkänd prestation senast, men har inget roligt läge här. Thomas Uhrberg på en Steen Juul-tränad häst brukar dock funka väldigt bra, och med lite flyt på vägen kan han vara med och slåss om segern. 8 Juggle Face har inte startat sen oktober förra året, och ska normalt sett behöva lopp i kroppen. Men han har ruggig kapacitet och kan inte räknas bort helt. Ludde brukar dessutom ha väl förberett när man kommer till start.

Rank: 6, 3, 9, 12, 8, 4, 2, 10, 7, 5, 1, 11


V75-4, Stolopp, lärlingslopp, 1640a:

Ston och lärlingar brukar kunna betyda skräll, men jag tror inte det denna gång. Tipsettan går till hetsiga 5 Freude DE som varit fin i två raka segrar. Hon är snabb ut, och kommer hon till ledningen här kan loppet vara över. Kan dock bli enormt hetsig, vilket kan fälla henne. Jag garderar därför med 3 Com Z som hade pausat inför senast. Behövde det loppet, och lär ha gått framåt rejält. Imponerade så smått vid segrarna innan, och är en av dem som kan vinna här. Ska räknas tidigt. 1 Naga Morich var fin senast och är i bra form. Har ett bra läge här och bör kunna vara med i striden här också. 2 Hanna Banker hade en hel del tur med sig senast, och efter lite slalomkörning sista 500 kunde hon speeda till en lätt seger. Är mogen för en rejäl rekordsänkning och är inte helt borta. 4 Out Of Love var vass vid segern näst senast, men svek i den senaste starten. Har hygglig fart i sig, och kan vara med i striden med lite flyt på vägen.

Rank: 5, 3, 1, 2, 4, 7, 10, 9, 12, 6, 8


V75-5, Stolopp, 2140:

Ett riktigt bra stolopp, där jag ger tipsettan till 8 Je M'appelle Belle. Hon var riktigt bra senast då hon trots en resa i dödens hela vägen visade sin vinnarskalle och krigade ner ledaren till slut. Det här är en fartfylld häst som har både styrka och speed, och hon är ganska bra för klassen. Hon tål att gå fram i dödens, men går lika bra bakifrån då hon kan avsluta ruskigt vasst. Hittar bara Max Nielsen fritt i tid, så är jag helt övertygad om att hon vinner detta, så bra är hon! Jag väljer att chansspika, även om det är tufft emot. Vid gardering är 12 Operett Ribb given. Hon vann lekande lätt senast och var riktigt fin. Kan dock vara svår att få iväg felfri ur volten. Går hon felfritt kan hon speeda riktigt vasst, men jag tror inte hon når min spik denna gång.

Rank: 8, 12, 13, 1, 3, 15, 4, 7, 2, 14, 9, 11, 10, 2, 6


V75-6, Klass 1, 2640:

Ett bra och jämnt lopp där jag streckar halva fältet. 8 Echauffour får tipsettan, då han är i riktigt fin form. Han hoppade bort sig senast, men visade bra takter innan det. Han gillar distansen, och kan fälla allt sista 700. 10 Armani Trot var lysande när han svepte fältet i Finland näst senast, men vek ihop sig från spets senast. Gick då med skor, vilket var en klar nackdel. Går barfota här igen, och är ett givet streck. 1 Ouch reparerade en stor startgalopp på bästa sätt senast och hade väl vunnit med 100 meter felfri. Har ett bra läge här, och kan leda hela vägen. Är dock ej att lita på då han kan hitta på vad som helst under loppen. 12 Breedlove har inte varit som bäst på slutet och galopperade bort sig senast. Har hög kapacitet och kan runda hela fältet om han är tillbaka i gott slag igen. 4 More Than Enough var bra vid segern senast och är i bra form. Klarar distansen, och är inte helt borta med lite flyt. 5 Yankee Flair har haft urusla lägen på slutet men gjort bra lopp ändå. Klarar distansen och felfri kan han skrälla till här. Formen är det inget fel på.

Rank: 8, 10, 1, 12, 4, 5, 3, 6, 2, 9, 7, 11


V75-7, Bronsdivisionen, 2140a:

Även Bronsdivisionen håller bra klass, och här får 8 No Fear Elkär agera tipsetta. Han är i kanonform och flög fram till seger senast på ett bra sätt. Tråkigt läge nu, men hittar han ner i en hygglig position så tror jag han kan svepa hela fältet igen, och jag väljer att chansspika honom här! Vid gardering så har 7 Lennart gjort en fin comeback. Har hög kapacitet, men jag tror inte han kan stå emot min spik här.

Rank: 8, 7, 3, 5, 1, 4, 10, 9, 6, 11, 2, 12


V75-systemet ser därmed ut så här:


1) 4 Crown's Banker (3-12)

2) 2,4,1,10 (5-8)

3) 6,3,9,12,8 (4-2)

4) 5,3,1,2,4 (7-10)

5) 8 Je M'appelle Belle (12-13)

6) 8,10,1,12,4,5 (3-6)

7) 8 No Fear Elkär (7-3)


600 rader = 300 kronor


Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards