Alla inlägg under augusti 2010

Av Niclas Carlson - 21 augusti 2010 02:15

Lördagens V75-omgång avgörs på Örebrotravet, med E3-finalen i den öppna klassen som huvudattraktion. Från början såg omgången lätt ut, men nu ser jag spöken överallt, och det kan sluta precis hur som helst.


I V75-1 blir 2 Bachelores Dream klar favorit efter uppvisningen senast. Kördes till ledning efter 500 meter, fick sen tryck i omgångar av Year One, men hade krafter nog att bara gå undan till en klar seger. Var helt enkelt övergrym, och jag kan inte gå emot henne när det gäller val av tipsetta. Hon ska tydligen träna bra efter detta också, och Thomas Lönn spikar henne i sina tips. Men som sagt, jag har hittat spöken överallt, och hon möter stenhårt motstånd, så det blir en gardering. 10 Practical Joke var riktigt fin senast och fick äntligen utdelning på sin form. Läge för rygglöpning igen, och han avslutar bra igen. 9 Nisse Bean var bra näst senast, men lite sämre gången efter. Möjligen att det var de täta starterna som ställde till det. Gör ett bra lopp igen och är med i striden. 12 Pinepower Rose är i bra form och var mycket bra som tvåa näst senast. Fick gå den tunga vägen för att åka dit på linjen mot Nisse Bean. Såg mycket fin ut när han vann ett skräplopp på Kalmar förra fredagen, och är med där framme igen. 5 Reach De Vandel har avslutat bra de senaste starterna, och närmar sig en seger. Kördes lite väl sent senast, men får nu Johnny Takter i vagnen, och det är väl ett kuskplus med 30 meter?

Rank: 2, 10, 9, 12, 5, 7, 4, 1, 6, 3, 11


I V75-2 ger jag tipsettan till 4 Wiss Rambo som varit mycket fin på slutet. Stod för helgens värmning på Axevalla näst senast och vann det loppet plättlätt. Avgjorde via en vass långspurt senast och har bra chans att upprepa den bedriften. 9 Sir Holger avslutade helt ok senast. Blev lite störd runt sista kurvan, men hade knappast vunnit ändå. Har hög kapacitet, och går han felfritt har han bra chans. 3 Strong Demand vann enkelt senast efter att ha fått bestämma allt i ledning. Det lär bli tuffare nu, men han är bra själv, och ska med på kupongen. 7 HG Top Line var ok på Axevalla näst senast, och gick klart godkänt efter galopp senast. Har visat att han kan hävda sig i klassen och ska räknas tidigt. 1 Turbo Amor har avslutat bra efter smygresor de senaste starterna och lär få en sådan här med. Farlig med lucka i tid!

Rank: 4, 9, 3, 7, 1, 6, 8, 10, 11, 2, 5, 12


I V75-3 får 10 Global Investment tipsettan. Var bra senast som knappt slagen tvåa, och visade fin form. Har härdats i tuffa gäng under sommaren och det har han nytta av här. Jag tycker han har väldigt bra chans här, och jag spikar faktiskt! Vid gardering så tycker jag att 3 Turnaround är bättre än sin tråkiga rad. Näst senast galopperade han 100 meter före mål när han skulle byta spår. Senast blev det galopp som slagen efter en tung resa. Jag tycker han är i bra form, och han är motbudet mot min spik. 1 Jodas Julia avslutade rykande näst senast. Senast tog hon ledning, blev stekhet och släppte ledningen. Fick lucka 200 före mål och tog sig förbi på ett bra sätt. Är med där framme igen, men inget hett vinstbud denna gången.

Rank: 10, 3, 1, 5, 9, 4, 2, 6, 7, 8


I V75-4 ger jag tipset till 3 Royal Neo som var mycket bra senast. Kördes till ledning efter 550 meter, blev sen överfallen och fick offra en speed efter 800. Blev överfallen en gång till när det återstod 500 meter, men då galopperade utmanaren. Blev då helt ensam i tät, kördes vad som gick, och även om han nästan kröp i mål, så var helhetsintrycket mycket bra. Bra chans här från ett fint läge. 9 Mils You Love har varit bra hela året. Var slagen med en halv nos näst senast efter att ha avslutat sylvasst. Senast satt han i vinnarhålet, letade lucka 400 kvar, fick backa sig loss, och avslutade fint. Kan få ett passande rygglopp här, och räknas tidigt. 6 Havbergs Gidde var lite seg på Jägersro näst senast. Senast satt han i rygg på ledaren när denne galopperade 400 kvar. Blev då grovt störd själv och galopperade också. Såg fin ut då, och det var nog segern som rök där. Har visat hög kapacitet och är given på kupongen. 1 Orcas Bac kördes invändigt senast, och galopperade i sista kurvan när luckan var på väg att komma. Galoppen kom pga att hästen trampade upp i sulkyn framför. Det luktade lite preparé-styrning om det hela och han ska ses med hyfsad chans att vinna här. 11 Putte Topline var bra senast då han vann från ledningen. Nu får han gå bakifrån istället, och motståndet är tufft. Men den kapaciteten han visat gör att han platsar på lappen. 12 King Cobol fick loppet kört i halsen senast men avgjorde på ett bra sätt och är en rysare igen.

Rank: 3, 9, 6, 1, 11, 12, 4, 7, 2, 8, 5


I V75-5 kommer dagens andra spik. 6 Olivia Lavec har varit lysande i sina starter i år. Näst senast reparerade hon en stor galopp på bästa sätt, och senast var hon överlägsen från ledningen. Motståndet nu är tuffare, men jag tror hon sitter i ledning direkt och sen kommer ingen i närheten. Vill man gardera, så är 7 Alpha Degato klar andrahäst. Hon har varit på utflykt till Tyskland där hon skötte sig bra med två andraplatser. Är startsnabb och den som kan lura Olivia Lavec på ledningen. Jag tror dock att Conrad Lugauer släpper till Olivia Lavec i så fall, då Alpha Degato brukar vara lite vek den sista biten. 8 Tamila Silas var helt lysande senast då hon trots ett tungt lopp bara var bäst. Motståndet nu är betydligt hårdare, men hon har bra kapcitet och kan lifta med till en plats.

Rank: 6, 7, 8, 9, 12, 14, 15, 5, 1, 10, 13, 11, 4, 3, 2


V75-6 är då E3-finalen för den öppna klassen. Här får vi se Europas bästa treåring (?) i form av 3 Raja Mirchi. Han lekte sig till överlägsen seger näst senast på Jägersro på 12,1, och han lekte sig okörd till överlägsen seger i försöket på 12,3. Alla lopp ska köras, men jag tror han är totalt överlägsen här, och lär vinna efter behag. Sen får vi se hur fort Ludde vill köra. Svenska rekordet är 11,8, bara så ni vet....Jo, jag spikar! Motståndet då? Ja, det vimlar av fina treåringar, och 1 Classic Man har gått framåt rejält under sommaren. Var mycket bra näst senast då han utmanade Formula One från dödens. Vann sen försöket på ett bra sätt. Jag tror han har en bra chans att lägga beslag på andraplatsen. 5 Deuxieme Picsous är en fin häst som jag gillar skarpt. Var chanslös att utmana Classic Man senast, men gick bra ändå. Har klar platschans. Sen vill jag även nämna 9 Embassy Caviar som var lysande efter galopp i försöket. Gjorde en mycket bra upphämtning och kan vara en platskandidat även han.

Rank: 3, 1, 5, 9, 4, 2, 7, 11, 12, 6, 8, 10


I V75-7 ger jag tipsettan till 5 Youpie som var mycket bra senast. Gick en ruskig långspurt och avgjorde knappt kort före mål. Såg helläcker ut, och han har bra chans att vinna igen. 2 Chimall TT var inte som bäst senast och är behandlad efteråt. Brukar göra bra lopp efter behandling, och han har ju ett löphuvud av guld. Formen är nog rätt så bra, och han är given på kupongen. 8 Local Conch var ju dunderbra på Årjäng när han krossade allt mostånd. Var sen sämre på Jägersro, men fick då ett tungt lopp. Det blir tungt här också, och kanske att distansen är i kortaste laget. Men blir det högt tempo, då är han en het segerkandidat. 10 SJ's Otto var mycket fin senast då han bara blixtrade förbi ledaren till en enkel seger. Gynnades givetvis av rygglöpning i stenhårt tempo. Får väl lifta med i ryggar igen, och kan avgöra med en svepning sista 300. 12 Hardy Ribb gjorde ett mycket bra lopp senast och var urtapper som knappt slagen tvåa. Är sylvass till slut med ett rygglopp och det kan det mycket väl bli här.

Rank: 5, 2, 8, 10, 12, 9, 4, 1, 6, 7, 11, 3


Systemet ser då ut så här:


1) 2,10,9,12,5 (7-4)

2) 4,9,3,7,1 (6-8)

3) 10 Global Investment (3-1)

4) 3,9,6,1,11,12 (4-7)

5) 6 Olivia Lavec (7-8)

6) 3 Raja Mirchi (1-5)

7) 5,2,8,10,12 (9-4)


750 rader = 375 kronor

Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 20 augusti 2010 22:46

I V65-1 tog 2 Target Player ledningen efter en liten strid mot 1 Premier League. Fick sen sitta ifred där framme, och gick undan över upploppet. Såg fin ut på nytt, och fler segrar är att vänta. Premier League tvåa på avstånd.


I V65-2 kunde 4 Roadshow glida till ledning efter 700 meter. Drog sen i jämnt 16-tempo, och kunde vinna efter behag. 9 Nellie Vingboons kom aldrig in i loppet men blev tvåa ändå.


I V65-3 hade jag helgarderat, vad händer då? Jo, självklart vinner förstastrecket 10 Namibia. Fick en behaglig väg till segern sedan 2 Classical Nancy galopperat bort sig i starten, och sen via rygg på 11 You Win Kievitshof. Avgjorde dock på ett bra sätt och såg fin ut igen.


I V65-4 galopperade båda mina streck 1 Global Miracle och 3 Kaffir Face bort sig. Global Miracle i starten, Kaffir Face efter 100 meter. 5 Super Thirst tog ledningen och drog i bra tempo. Såg ut att gå mot segern när 4 So Gå Diego kom farandes över upploppet, och kort före mål toig dig So Gå Diego förbi och vann med en halv nos...


I V65-5 kivades 1 Alexis Boko och 5 Mahagony om spetsen. Alexis Boko vann den kampen och fick sitta i ledningen. 3 Astrid Wibb fick andra ytter varvet före mål, men hade svårt att hänga med och såg oinspirerad ut. Gick ändå till attack 450 före mål, och då bet det hyfsat. Stannade sen upp lite i slutet av kurvan, och såg ut att vara borta. Mahagony fick lucka när det var 200 kvar, och kunde ganska enkelt ta sig förbi Alexis Boko och segern blev ganska så enkel före Astrid Wibb som gick bra till slut över upploppet.


I V65-6 tog 3 So Here I Am ledningen. Storfavoriten 2 Tamla Celeber hamnade i tredje ytter, gick till attack 500 kvar. Fick med sig 11 Roxa Sisu i rygg. So Here I Am gav upp in på upploppet, Tamla Celeber tog över men fick kämpa stenhårt för att hålla Roxa Sisu ifrån sig. Det var en härlig duell, men Tamla Celeber höll undan med ett huvud och kan nu titulera sig dubbel E3-vinnare. Tiden blev fina 12,1.


Spelmässigt blev det fyra rätt. Självklart satt de missade som första reserv, men det kanske är en liten fingervisning om att formen är på väg tillbaka? Nu tar jag nya tag, V75 imorgon, och på förhand ser det ut som att det kan bli en ny fem-rättsjackpot...

V65
Av Niclas Carlson - 20 augusti 2010 01:45

Örebro kör dubbeltrav i helgen. Först lite förfest med E3-finalen för ston, och E3-consolation på fredagen. Sen blir det E3-final i öppna klassen och V75 på lördag. Vi tar det från början och fredagens V65-omgång ser ut att kunna bli ganska så lättlöst....


I V65-1 hittar jag kvällens första spik i form av 2 Target Player. Han har visat fin form i sina två senaste starter som båda vunnits från ledning. De tidigare tendenserna till att stanna över upploppet är som bortblåsta och mycket talar för att han dirigerar det här från start till mål igen. Vid gardering så är 1 Premier League ett bra streck. Han har bra form för dagen och avslutade mycket bra senast. Klar andrahäst i loppet. 9 Man On The Moon har varit en besvikelse länge nu och tyvärr kan man inte skönja nån bättring. Likväl så tror jag att han kan ha en platschans här på sin höga kapacitet.

Rank: 2, 1, 9, 6, 10, 5, 4, 11, 12, 3, 7, 8


V65-2 är ett stayerlopp, och tipsettan går till 9 Nellie Vingboons som var mycket bra senast. Kördes då till ledning efter 500 meter, men blev stekhet och låg på en hel del. Det gick dessutom rätt så fort på den kladdiga banan, och att hon till slut blev fyra är inte mycket att klaga på. Men hon stred hela vägen och var bara en längd efter i mål. Har bra chans här. 4 Roadshow är i strålande form för dagen och älskar såna här lopp. Han har ett tungt slutvarv, och är svår att stå emot. Har bra chans även han. Loppet står mellan dessa två, och jag fegar till det och tar med båda, trots att jag har lärt mig Micke Nybrinks tes: "spika alltid i ett tvåhästarslopp!"

Rank: 9, 4, 6, 3, 7, 8, 5, 2, 1


V65-3 är ett stolopp, och jag tycker det är totalt olösligt. Det finns några som absolut inte kan vinna, men de kommer med på lappen ändå, då jag helgarderar... Tipsettan går till 10 Namibia som var bra senast. Fick visserligen loppet kört i halsen, men avgjorde på ett bra sätt. 2 Classical Nancy gjorde en fantastiskt fin debut senast, men det var för två månader sen. Svanstedt har säkert vässat lite där hemma, och hon gör säkert ett bra lopp igen. 6 Diva Brodda avslutade helt ok senast efter att nästan stått still 500 kvar. Viss chans. Som sagt, loppet är vidöppet, och jag rekommenderar en massa streck.

Rank: 10, 2, 6, 7, 13, 11, 1, 12, 15, 14, 4, 3, 5, 9, 8


V65-4 är E3-consolation för den öppna klassen. 3 Kaffir Face såg kalasfin ut senast då han helt plötsligt rullade över i galopp 400 kvar. Hade vunnit med många längder annars. Sköter han sig är det en riktigt bra chans. Men återigen så blir det två hästar på kupongen. 1 Global Miracle blev jag förtjust i näst senast då han sköt till bra efter sen lucka bakom Formula One. Senast blev det galopp i en knepig situation i första kurvan. Har bra chans om Kaffir Face gör bort sig.

Rank: 3, 1, 4, 6, 5, 7, 10, 8, 2, 9


V65-5 är E3-consolation för ston. 3 Astrid Wibb fick en jobbig resa senast, mestadels i dödens, och tappade finalplatsen i sista steget. Kämpade hela vägen och såg fin ut. Bra chans om hon kommer till ledning. 12 Popcorn Lavec galopperade från start senast och en gång till 900 före mål. Den andra galoppen får dock Svanstedt ta på sig då han körde upp i vagnen framför. Har bra kapacitet och var vass näst senast. Bra chans trots läget. 4 Poppy Lavec fick gå i dödens senast och det klarade hon inte av. Med en bättre resa nu blir hon farlig. 6 Karin Tilly fick en resa i vinnarhålet senast men blev frånåkt till slut och tappade finalplatsen i sista steget hon också. Får tillbaka Claes Sjöström i vagnen och ses som en rysare.

Rank: 3, 12, 4, 6, 5, 1, 9, 7, 8, 11, 10, 2


V65-6 är då E3-finalen för ston. 2 Tamla Celeber såg mycket fin ut i försöket då Örjan bara måttade in henne till en säker seger. Kommer förmodligen till spets ganska så tidigt här och blir svårslagen igen. Jag spikar. Vid gardering förordas 5 Helen Roc som var mycket bra senast. Fick gå i dödens hela vägen och blev avslagen 15 meter före mål. Ska ses med bra platschans. 4 Domino Sund kördes lite väl passivt senast och gick i mål med krafter kvar. Får en fin resa nu och är en platskandidat.

Rank: 2, 5, 4, 10, 1, 3, 11, 9, 6, 7, 8, 12


Systemet ser ut så här:


1) 2 Target Player (1-9)

2) 9,4 (6-3)

3) Alla 15 (10-2)

4) 3,1 (4-6)

5) 3,12,4,6 (5-1)

6) 2 Tamla Celeber (5-4)


240 rader

Lycka till

V65
Av Niclas Carlson - 19 augusti 2010 20:45

I V65-1 galopperade 2 Troubadour S bort sig direkt. 4 Salo stack till ledningen, svarade ut favoriten 7 Meadow Zoot i en snabb öppning. 6 Martin L Sisu fick en perfekt löpning i andra ytter, men var bara dålig ikväll. Gav upp helt redan 600 före mål. Istället blev det en fight mellan Salo och Meadow Zoot, och det var Salo som gick segrande ur den striden. Gled undan sista biten och vann rätt så bekvämt. Meadow Zoot höll bra till andrapriset medan Troubadour S kom tillbaka efter galoppen och blev trea.


I V65-2 stack 2 Diva Håleryd till ledningen. drog iväg i 20-30 meters ledning och såg ut att kunna hålla undan runt sista kurvan. Men när dem svängde in på upploppet tog krafterna slut hos Diva Håleryd och 12 Miamarie Ennoble kunde ta sig förbi. Miamarie Ennoble höll sen undan före en bra avslutande 3 Ariel Boko. Diva Håleryd höll till tredjeplatsen.


I V65-3 kunde favoriten 3 Farkstrek glida till ledning efter 75 meter. 8 Aspe olov fick en dryg inledning med fjärdespår runt första kurvan, kom ner i vinnarhået efter 500 meter. 7 Adrigo galopperade i första kurvan. Farkstrek fick sen bestämma tempot och såg fin ut när han helt plötsligt slängde sig i galopp 500 kvar. Aspe Olov hade precis tagit sig ut i andraspår, och fick då ledningen gratis. Drog sen undan rejält och vann mycket enkelt. En bra prestation som underlättades när Farkstrek galopperade.


I V65-4 tog 5 Hold'em No Limit ledningen, medan 2 Ozzy Ness hittade rygg på ledaren. 6 Robin Ru hamnade i fjärde ytter, och 12 Parks Princesse i femte ytter. 1300 före mål gick 11 Permit Du Pommeau till attack, utstött av Robin Ru. Permit Du Pommeau kom ner i dödens 1100 före mål, medan Robin Ru blev hängandes i tredjespår. Parks Princesse försökte ta rygg på Robin Ru, men gick mest bakåt idag och var urusel. In i sista kuvan tryckte Permit Du Pommeau stenhårt på ledande Hold'em No Limit, men krafterna tröt runt kurvan. Ozzy Ness lyckades ta sig ut runt sista kurvan och kopplade greppet över upploppet. 4 Simsala som liftat med i rygg på Ozzy Ness hela vägen försökte, men kunde inte ta sig förbi, och Ozzy Ness kunde vinna till slut.


I V65-5 tog 4 Doyouwanttodance enkelt ledningen. Fick 11 Greta Töll utvändigt efter 450 meter. 750 före mål kastade sig helt oväntat Doyouwanttodance i galopp i ledningen. Greta Töll fick då ledningen gratis och såg ut som en vinnare in i sista kurvan. Men då kom 9 Jetliner dundrandes, och med i rygg satt 10 Brianson. Jetliner kopplade greppet 100 före mål och gick med bra fart mot mål, men snabbare gick Brianson, som kort före mål kunde ta sig förbi till en knapp seger.


I V65-6 kunde 1 Royal Rapida hålla ledningen ganska så enkelt. 3 Rock You kröp ner i rygg på ledaren. Royal Rapida fick bestämma där framme, men kastade in handduken irekt när 4 Appel kom dundrandes i ett blixtrande speedryck 650 före mål. Appel stack iväg, Rock You fick lucka och tog sig ut i andraspår, och tog upp jakten på ledaren. In på upploppet såg Appel märkt ut, men Rock You var ganska seg han också. Kort före mål kunde dock Rock You ta sig förbi och höll dessutom undan för en snabbt avslutande 11 Staro Dow Jones som visade form igen.


Spelmässigt blev det bara tre rätt. Givetvis mycket tråkigt, men som sagt, formen är inte i topp....

V65
Av Niclas Carlson - 19 augusti 2010 02:00

Efter regn kommer solsken sägs det...I så fall lär jag ha några fantastiska dagar framför mig vad det gäller spelet...

Torsdagens V65:a körs på Bergsåker, och loppen håller hyfsad klass. Givetvis gör jag några försök till att fälla favoriterna, får se om det lyckas...


I V65-1 ger jag tipsettan till 4 Salo som såg mycket fin ut i värmningen senast. Kördes sen invändigt, men avslutade riktigt bra och såg fin ut. Passande motstånd nu och det är en rätt så bra segerchans. men jag garderar ändå, och då med 6 Martin L Sisu som trots den fula raden är i rätt så bra form. Har varit ute i tuffa gäng, och nu är motståndet betydligt lättare. Utmanar favoriten och han kan vara vinnaren. Jag tar även med 2 Troubadour S som inte vinner ihjäl sig precis. Men då och då blixtrar han till och är med där framme. Kanske dags nu?

Rank: 4, 6, 2, 7, 1, 5, 8, 3


I V65-2 ger jag tipsettan till 4 Kalypso Face som är i fin form. Kördes till ledningen senast och fick utstå hårt tryck där. Fick ge sig den sista biten men gav aldrig upp. Lär ta ledningen igen här och blir farlig därifrån. 9 Ed You har varit riktigt fin vid sina segrar. Har gått i ryggar de två senaste loppen, och sen bara gått undan på bra sätt. Får sitt rygglopp här igen, men möter lite hårdare motstånd nu. Men han ser fin ut och ska med på kupongen. 2 Diva Håleryd är lite ojämn av sig men var bra senast och med ett bra läge kan hon vara med där framme igen. 10 Blue Line var bra vid segern näst senast. Senast förstörde en galopp dagen. Kan få en fin resa här och har visat bra fart tidigare. Given!

Rank: 4, 9, 2, 10, 6, 3, 1, 8, 12, 11, 7, 5


I V65-3 får den store favoriten 3 Farkstrek tipsettan. Han hade inte en tanke på att gå felfritt senast, men besitter hög kapacitet. Felfri är han förmodligen bara bäst, men med de takterna han visade senast känns det klart att gardera. Jag gör det med 7 Adrigo, som alltid är med där framme. Är i ganska hyfsad form, och kommer vara med där framme igen. 8 Aspe Olov ståtar med tre raka segrar och var riktigt fin senast. Med den formen han har så är han given på kupongen.

Rank: 3, 7, 8, 4, 1, 6, 2, 12, 9, 5, 11, 10


I V65-4 har jag hittat omgångens stora drag! 12 Parks Princesse övertygade rejält när hon vann näst senast. Såg helt lysande ut och sättet hon avgjorde på var tilltalande. Senast satt hon fast i tredje inner, fick lucka först 100 kvar men sköt till rejält och flög fram över linjen. Med en bra resa här blir hon svår att stå emot. 5 Hold'em No Limit satt även han fast senast. Fick aldrig lucka och såg ut att ha mycket sparat. Lär ta ledningen här och denna gången släpper han inte. Bra chans från spets. 6 Robin Ru har bra form, och gör alltid sitt. Lättare motstånd nu och han är med där framme igen. 2 Ozzy Ness gick i dödens i hårt tempo senast. Höll bra och var inte långt efter vinnaren. Kan få en fin resa här och kan vara en luring att se upp med!

Rank: 12, 5, 6, 2, 4, 11, 3, 10, 9, 7, 1, 8


I V65-5 får 4 Doyouwanttodance tipset. Hon var riktigt vass senast och såg alldeles strålande ut. Kördes till spets i första kurvan, utmanades rejält sista 500, men gick bara undan över upploppet. Får vi be om en repris tack? Jag spikar utan att tveka! Vill man gardera så är 11 Greta Töll klar andrahäst i loppet. Hon har mött hårt motstånd på slutet och har härdats av det. Motståndet nu är lättare, men läget gör att hon inte kommer med på kupongen. 9 Jetliner är i bra form och dyker säkert upp där framme...

Rank: 4, 11, 9, 7, 5, 3, 6, 8, 10, 12, 1, 2


I V65-6 ger jag tipsettan till 1 Royal Rapida. Hade för svårt läge senast och kom aldrig in i loppet. Har visat bra form tidigare och är startsnabb. Tar ledningen här och defilerar sen hem en enkel seger. Stenklar spik! 6 Pine Shot galopperade senast och var inte på humör. Har varit bra innan dess och kan lägga beslag på andraplatsen nu. 3 Rock You var bra senast och är i bra form. Platschans...

Rank: 1, 6, 3, 7, 11, 12, 5, 4, 10, 2, 9, 8


Systemet ser ut så här:


1) 4,6,2 (7-1)

2) 4,9,2,10 (6-3)

3) 3,7,8 (4-1)

4) 12,5,6,2 (4-11)

5) 4 Doyouwanttodance (11-9)

6) 1 Royal Rapida (6-3)


144 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 18 augusti 2010 23:50

Oj, oj, oj, vilka underbara lopp det var på Solvalla ikväll. Flera vassa prestationer, och den här dagen var även publiken på plats...


I V75-1 tog 5 Yanantin Boko ledningen och fick hållas där framme. 6 Maharajah gick fram i dödens efter ett drygt varv, medan 3 Beanie MM kördes väldigt passivt i fjärde inner. Yanantin Boko ökade tempot sista varvet, och såg kalasfin ut runt sista kurvan. Men då visade Maharajah att han är den häst de flesta tror att han är. Han sög tag i Yanantin Boko, ruskade om honom, och sen höll han resten bakom sig. Vann med en säker längd, och såg fin ut. Travet höll hela vägen idag också. Beanie MM spurtade bra som tvåa, men Maharajah var vass idag.


I V75-2 spetsade 3 Victory Hill direkt, men släppte tämligen omgående till 4 Don't Wear PJ's. Och sen var loppet över. Don't Wear PJ's såg fin ut hela vägen, ryckte undan över upploppet, och lämnade lucka till Victory Hill som därmed kunde bli tvåa.


I V75-3 sprintade 5 Muscles Wiking BR till ledning direkt. Han fick sen sitta i lugn och ro där framme, och det var ingen som hade häst nog att kunna utmana. 1 Velten Couture fick lucka över upploppet, men var chanslös att utmana. Muscles Wiking BR såg riktigt fin ut, och han kan gå långt...


I V75-4 tog 3 Little Rainbow ledningen, men fick hård press av 4 Ridgehead Cahore, och 10 Having Said That som gick iväg från kön 800 kvar. Tempot var 12,4/1000, och tempot tog ut sin rätt på täthästarna. Med i rygg på Having Said That satt 9 Santana Ås, och upp i rygg på denne kom 11 Totti T Dream när det återstod 400 meter. In på upploppet kopplade Sanatana Ås greppet, och såg ut att gå mot segern. Då kom Totti T Dream farandes och satte huvudet först kort före mål. Jätteplus till 12 Rubberman som reparerade en stor startgalopp på bästa sätt. Hade blivit fyra i mål om han inte galopperat igen 5 meter före mål...


I V75-5 tog 1 Kobold ledningen inledningsvis. Släppte efter 1100 meter ifrån sig ledningen till 12 Hobbe Skift. I andra ytter satt 9 Racerstina som serverades en perfekt löpning. Attacken kom 400 före mål, och in på upploppet var det Racerstina som gick undan på ett bra sätt.


I V75-6 tog 4 Hepburn Broline enkelt ledningen men galopperade efter 200 meter. 5 Target Hoss fick istället ledningen. 7 Skully Gully masade sig fram till dödens, och varvet före mål vred 9 Mathilde Tröjborg ut i tredjespår, fram till Target Hoss, tryckte sig till ledning och drog sen stenhårt. Runt sista kurvan började Skully Gully att mattas, medan Flemming Jensen bara satt och tittade sig omkring. Över upploppet var det inget snack om saken, Mathilde Tröjborg  bara lunkade på där framme och vann okörd på 11,2. En lysande prestation.


I V75-7, tillika Jubileumspokalen, blev 3 Yield Boko släppt till spets av 2 Rakas efter 100 meter. 11 Nu Pagadi dundrade på direkt i tredjespår och hamnade i dödens efter 500 meter. Kontrollerade sen loppet därifrån, och in på upploppet gick han bara undan till en mycket lätt seger. 6 Noras Bean avslutade bra som tvåa, men Nu Pagadi var bara bäst. En otroligt bra prestation!


Spelmässigt blev det respass direkt då Yanantin Boko inte kunde hålla undan i V75-1. Totalt blev det fem rätt, men ingen utdelning, och tyvärr verkar det som att formen inte är där den ska vara. Men jag ger mig inte, snart blir det full pott!

V75
Av Niclas Carlson - 18 augusti 2010 05:00

Onsdag och dags för V6...nej, det är ju världens bästa spel ikväll, V75! Och vilka lopp man har lyckats få ihop! Riktigt hög klass på det hela, och det enda man kanske saknar är de bästa treåringarna, men de är ju upptagna av E3 på lördag....Omgången ser svår ut, och jag tror att det blir bra pengar till de som får sju rätt. Jag gör ett allvarligt försök att bli en av dem...


V75-1 är anrika "Cetes" Memorial, och jag inleder med en spik. 5 Yanantin Boko imponerade stort när han vann V75 senast. Gick i dödens hela vägen, men stegade bara undan i bländande stil. Såg otroligt fin ut. Här kan han få en fin resa, gå på sista 600, och vissla förbi alla. Den som vill gardera tar i så fall med 3 Beanie MM som jag tycker har varit ur form länge. Men ikväll är han rätt så intressant då han får en ny kusk i form av Per Lennartsson, dessutom ska han provas med ryckhuva för första gången i lopp. Mycket möjligt att han får bestämma i spets här, men jag tror inte han håller hela vägen. 6 Maharajah gör här comeback och blir klar favorit. Det tycker jag är helt fel, då Stefan Hultman i stort sett sagt att det inte är aktuellt att vinna detta lopp. Normalt när Maharajah startar så har han ju redan vunnit loppen med 100 meter...Jag tror det blir ett passivt upplägg, och fri körning sista 200, och det räcker inte till....

Rank: 5, 3, 6, 2, 1, 4, 7


I V75-2 ger jag tipsettan till 4 Don't Wear PJ's som var riktigt bra senast efter en månads uppehåll. Såg helläcker ut och behövde det loppet i sig. Jag räknar med att hon är ännu vassare nu, och det här ser ut som en toppchans. Jag spikar!! Garderingsbud finns, och det värsta motståndet står troligtvis 3 Victory Hill för. Han är i toppform, men senast vräkte han sig i galopp direkt i starten. Felfri tar han spets här, och kan hålla länge. 2 Melton Kronos visade upp sig under Hugo Åbergs-kvällen, och var bra som tvåa då. Fick göra grovjobbet själv i tredjespår sista 700, och trots en fin avslutning med 10 sista 400 hann han inte fram. Platschans.

Rank: 4, 3, 2, 7, 6, 10, 5, 8, 12, 1, 11, 9


V75-3 är EM för treåringar. Timingen är illa vald då det är E3-finaler till helgen och de allra bästa är alltså inte med... Jag ger tipset till 6 Partout Simoni som har sett lysande ut hela året. Han kommer från två enkla segrar i Danmark, men har varit mycket bra då. Dessutom får han Erik Adielsson i sulkyn, vilket gör honom hyperintressant! Men det är hårt motstånd, vilket gör att det blir gardering. 4 Tryptophan Ås formligen flög fram den sista biten senast och kunde avgöra trots en stor startgalopp. Såg väl inte helt fläckfri ut i aktionen, men det räckte till seger. Har ett bra läge här, och är med där framme.  5 Muscles Wiking BR har gjort i princip allt rätt hittills, och enligt far och son Goop är det här en av dem värsta treåringarna de har haft. Det säger en hel del, och han måste ju med på kupongen. Jag plockar även med 12 Amour Rapide som väl inte var helt fräsch senast. Var irriterad i munnen och det syntes väldigt väl. Gick bra efter galoppen, och visade ändå full form. Har ett smygläge här och blir farlig sista 700...

Rank: 6, 4, 5, 12, 9, 3, 8, 10, 7, 2, 1, 11


I V75-4 ger jag, med viss tvekan, tipsettan till 3 Little Rainbow. Han såg fin ut senast då han lekte hem segern i ett ganska så enkelt gäng. När han ryckte iväg 400 före mål gick det i 10-fart i 300 meter innan han stumnade sista 50 meterna. Tar han ledningen här så har han en hyfsad chans att vinna. 4 Ridgehead Cahore mötte ett riktigt skräpgäng senast, men såg bländande ut och vann efter behag. Kan öppna snabbt men jag tror att det blir dödens för honom. Bra chans ändå. 6Yucca Boko avslutade bra från kön senast och såg fortsatt fin ut. Är väl lite för trög för att vinna över 1640, men med rätt resa och tempo så kan det gå. 11 Totti T Dream var lysande när han vann senast. Tog över ledningen efter 400, och stred sen tappert mot Lewis OM upploppet ner. Var faktiskt slagen ett tag, men kontrade sista 100 och såg fin ut. Är väl bäst i spets, men kan avsluta sylvasst med rätt resa. 10 Having Said That har väl inte varit som bäst i år, men han har hög kapacitet. Gör här mycket intressant debut för Svanstedt, och är ett måste-streck...

Rank: 3, 4, 6, 11, 10, 12, 9, 2, 7, 5, 1


V75-5 är kvällens öppnaste lopp. Tipset går till 7 Manna som avslutade riktigt bra senast. Satt långt bak i kön, gick med i rygg på vinnande Ravello sista 600, och ut till egen attack 200 kvar. Kom allt närmare men hann inte dit. 500 meter kortare nu gynnar honom. 12 Hobbe Skift är väl fältets bästa häst, men han har ju otroligt svårt att gå felfritt. Var helt lysande vid segern på Eskilstuna för tre starter sen, men har sen ägnat sig åt galopp. Felfri har han bra chans. 11 Nobility var ute i ett försök och final-lopp senast. Var seg och oinspirerad i försöket, men var bättre i finalen. Möte dock övermakten i GH Nemo som var otroligt bra för dagen. Distansen passar Nobility och i normal författning har hon bra chans. 6 Jaghound gick bra näst senast som tvåa bakom Gidde TH. Visade sen att formen var kvar när han vann ett rätt billigt lopp på Åmål. Gillar distansen och med en smygresa här kan han avsluta bra. Rysare! 10 Quissi Du Goutier är stark som bara den, och tål att göra en hel del själv. Fick ett jobbigt lopp i dödens senast men var bara slagen med en halv längd. Har dock inte startat på två månader och kanske behöver loppet? 1 Kobold är loppets roligaste streck. Han är ganska så stark och skrällde ju rejält näst senast. Med Svanstedt i vagnen blir han mycket intressant och får han gå i ledning här ökar chanserna drastiskt. En riktigt kul idé!

Rank: 7, 12, 11, 6, 10, 1, 3, 9, 2, 5, 8, 4, 15, 13, 14


V75-6 är Queen L:s lopp. Det borde väl egentligen gått över 2640 med tanke på den styrkan hon hade? Nu är det 1640, och här kommer kvällens klaraste vinnare. 9 Mathilde Tröjborg har varit löjligt bra hela året och bollat med sina konkurrenter. Senast kördes hon till ledning med 700 kvar och dansade sedan bara undan på nya rekordet 10,5. Såg fantastiskt bra ut, och trots läget så är det här kvällens bästa spik! Letar man motbud hittar man 7 Skully Gully som gick helt ok senast bakom Yanantin Boko. Kommer mer och mer i form, och ska ha bra chans att bli tvåa här. 4 Hepburn Broline var riktigt fin i comebacken senast och avslutade rysligt fort. Såg fin ut och är ett platsbud här..

Rank: 9, 7, 4, 5, 1, 2, 10, 6, 11, 3, 8


V75-7 är då kvällens absoluta höjdare: Jubileumspokalen. Startfältet är mycket bra och det här ska bli kul att se. Tipsettan går till 3 Yield Boko som var helt ok senast. Satt i fjärde ytter, gick med i rygg 600 kvar, egen attack 200 kvar och flög fram sista 50. Har ett fint läge här, och ska ha bra chans att vara med på målfotot. 6 Noras Bean gick i ledningen senast och det ska han tydligen inte göra. Såg ut att ha allting klart, när han vek ner sig mot 106-oddsaren Xanthos Crown. Får en fin resa i ryggar här, och kan avsluta riktigt fort. 2 Rakas tar förmodligen spets här och blir mycket farlig därifrån. Kan dock även gå bakifrån. Formen är som den ska och han räknas tidigt här. 12 Lavec Kronos var lysande när han vann Hugo Åbergs senast. Gick då i spets och bombade runt på 09,9. Såg alldeles strålande ut. Har ett knepigt läge här, men har sån kapacitet att man inte kan räkna bort honom. Detsamma gäller 11 Nu Pagadi som blev rejält sliten efter starten i Finland senast. Stig H misstänkte t.o.m nån form av värmeslag... Kommer han till från sitt läge här så kan han vara med där framme.

Rank: 3, 6, 2, 12, 11, 7, 9, 5, 8, 4, 1, 10


Systemet ser ut så här:


1) 5 Yanantin Boko (3-6)

2) 4 Don't Wear PJ's (3-2)

3) 6,4,5,12 (9-3)

4) 3,4,6,11,10 (12-9)

5) 7,12,11,6,10,1 (3-9)

6) 9 Mathilde Tröjborg (7-4)

7) 3,6,2,12,11 (7-9)


600 rader = 300 kronor

Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 17 augusti 2010 22:10

Formen är ganska så kass just nu, åtminstone känns det så. Fyra rätt idag, och det borde ha varit i alla fall fem. Att spiken i V65-4, 12 Trixarn, inte ville gå framåt var bara tråkigt, men den jag borde haft med var ju naturligtvis Matrix Reloaded i V65-5. Men nu är det som det är, inte mycket att göra nåt åt. Jag ska nu gräva ner mig i startlistorna inför morgondagens V75:a, och hoppas att jag hittar nåt nyttigt!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards