Alla inlägg den 26 augusti 2010

Av Niclas Carlson - 26 augusti 2010 23:15

Solen sken över Åby ikväll, och vinden var inte så farlig heller. Vi fick se riktigt fina prestationer av några, och tyvärr en riktigt usel.


I V65-1 tog 1 Arras som väntat ledningen. Fick 5 Sundance Clover utvändigt, medan 8 Rutger Raket hittade ner i andra ytter. Arras fick bestämma i hyfsad fart där framme, och såg fin ut. 500 meter före mål gick Rutger Raket till attack i tredjespår, och in på upploppet stod det och vägde mellan Arras och Rutger Raket. Kort före mål tog sig Rutger Raket förbi och kunde vinna med ett huvuds marginal.


I V65-2 tog 6 Maxwell Mayday ledningen, men valde att släppa efter 400 meter till 1 Eliott Hall. Denne fick en snabbstartande 13 Gidde TH över sig direkt, men försvarade ledningen, och Gidde TH kröp ner irygg. Sedan fick Ludde bestämma med Eliott Hall i riktigt lustempo. Varvet före mål ökades tempot rejält, och in på upploppet gick Eliott Hall undan med vad som behövdes. Gidde TH försökte men blev tvåa, 1,5 längd bakom. Sista varvet gick efter 12, och sista 500 efter 09,5. Snygg seger!


I V65-3 bombade 6 Pole Position US till ledning, men släppte till storfavoriten 2 Noe d'Asolo efteer 400 meter. Noe d'Asolo fick sen bestämma och såg ut att vara stenklar runt sista kurvan. In på upploppet attackerade 5 Thierry efter en resa i tredje inner, och det bet bra för honom. 100 meter före mål var segergreppet kopplat och Thierry vann med två längder tillgodo före Noe d'Asolo och en bra avslutande 7 Soul Man Hall.


I V65-4 tog 3 Alfa Ravenna ledningen. Fick bestämma där framme, och drog iväg under slutvarvet. 15 A Place For Us gick till attack från andra ytter med 700 kvar, men var långt efter ledaren i det läget. Alfa Ravenna hade en stor ledning när han svängde in på upploppet, och segern såg stenklar ut. Men fem meter före mål galopperade helt plötsligt Alfa Ravenna, blev diskad, och segern gick till A Place For Us, som i det läget var klart slagen. Alfa Ravenna kördes barfota idag, och blev hovöm, därav galoppen över mål.


I V65-5 tog 2 Platinium Shine ledningen och fick sitta där totalt ohotad. 15 Fiona Southwind satt i dödens, men långt ner i kön. Favorten 11 Tara Defi hade 20 meters tillägg, och var 60 meter efter med ett varv kvar. Då eldade Platinium Shine på vad som gick, och såg ut att gå mot en överlägsen seger. Tara Defi gick med i rygg på 12 Yewel Boshoeve men hade långt fram när upploppet nalkades. Men via en riktig fantomspurt lyckades Tara Defi ta sig förbi ledaren kort före mål och vann med en halv längds marginal. Imponerande avslutning! (runt 10 sista 300)


I V65-6 var 7 Kristin Broline snabbast från start men galopperade i första kurvan. 8 Prada Pellini tog över ledningen, och efter 500 meter kom 3 Canaka BF farandes. Canaka BF provade för ledning, men Prada Pellini svarade. Då kröp Veijo Heiskanen och Canaka BF ner i rygg på Prada Pellini, men gick ut i dödens igen med 1200 kvar. 600 före mål tryckte Veijo ner gaspedalen i botten, och Prada Pellini fick släppa ifrån sig ledningen. Canaka BF gick ifrån i en klar ledning, medan 11 Dressedforsuccess US tog upp jakten. In på upploppet utökade Canaka BF avståndet till Dressedforsuccess US, men då dök 9 Rinette Streamline upp istället, och blev riktigt närgången mot mål. Canaka BF kunde dock hålla undan med en hals marginal. Prada Pellini däremot, gav upp fullständigt och var långt efter i mål. Kan knappast varit frisk idag heller. Men en imponerande seger av Canaka BF, och Rinette Streamline liras i nästa lopp!


Spelmässigt blev det riktigt bra till slut. Sexan satt, och det blev en sexa och 12 femmor. 3161:- blev det tillbaka, och det var väldigt skönt efter en period fylld av missflyt och dåliga förslag. Men det var med en hel del tur med i bilden, hade inte Alfa Ravenna galopperat fem meter för mål hade det varit som vanligt...Men ibland ler gudarna mot en...

V65
Av Niclas Carlson - 26 augusti 2010 00:30

Torsdagens V65:a körs på Åby, och man har fått ihop fina startfält rakt över. Risken för låg utdelning är dock uppenbar, då flera av favoriterna ser starka ut. Men jag gör ett försök till att fälla några i alla fall...


V65-1 är "The Red Mile" och körs över 1609 meter. 1 Arras får tipsettan här. Han var riktigt fin senast då han slog Harpers Joker och Garland Kronos. Brukar göra sina bästa lopp i spets, och han är startsnabb så vi kan nog räkna med att han sitter i ledningen. Är han lika bra nu som sist blir han svår att slå. Men nån spik blir han inte. 9 Timetosaygoodbye är i bra form och var fin när han vann från ledningen näst senast. Får ett fint lopp här, och siktar väl på open stretch över upploppet. Är jättespeedig och det är möligt att det kan räcka denna gången. 5 Sundance Clover höll bra näst senast från dödens. Formen är helt ok, och han trivs över kort distans. Räknas tidigt. 8 Rutger Raket är på väg att matchas in i gulddivisionen nu. Lättare motstånd nu, och har bra form, så trots sitt tråkiga spår åtta, så ska han räknas.

Rank: 1, 9, 5, 8, 3, 2, 4, 6, 7


V65-2 heter "Augustistayern", och här spikar jag 1 Eliott Hall. Han ledde överlägset näst senast på Axevalla och hade vunnit lätt om han inte galopperat i sista kurvan. Kom ner i trav igen, men var ur balans under upploppet och galopperade på nytt kort före mål. Senast var han toppfin och vann överlägset. Här siktar Ludde på spets, och sen drar han på i sedvanlig stil. Felfri tror jag han är stenklar. Den som vill gardera tar med 13 Gidde TH som vann loppet på Axevalla näst senast, men fick strida rejält mot Eliott Hall för det. Vann senast och visade fortsatt fin form. Jag tror inte han tar in 40 meter på en felfri Eliott Hall, men han har stora chanser att vara tvåa. 12 Hurricane Line avslutade fint senast, och även på Axevalla 3/6. Får han sitt rygglopp så kan han vara med och hugga på andraplatsen.

Rank: 1, 13, 12, 3, 7, 9, 11, 4, 6, 8, 2, 5


V65-3 är "Count's Pride-pokalen" för treåringar och tipsettan går här till 2 Noe d'Asolo. Han fick chansen för sent i långa E3-finalen näst senast, och senast avslutade han bra efter en strulig inledning. Här kan det bli tidig ledning, och då blir han svår att tas med. Jag garderar dock med två norskamerikaner, som båda ser bra ut för dagen. 7 Soul Man Hall hängde med hyfsat mot tufft motstånd näst senast. Såg ut att ha vinstchans runt sista kurvan då, men tröttnade över upploppet. Bekräftade sen formen med att vinna rätt så enkelt senast. Johnny Takter kör ikväll, och det gör honom extra intressant. 5 Thierry var en stor besvikelse under elitloppshelgen då han tröttnade helt i sista kurvan. Fick ta igen sig efter det och vann knappt senast mot hyfsat motstånd. Per-Oleg Midtfjeld kommer hit och kör själv, så de räknar nog med viss chans.

Rank: 2, 7, 5, 6, 3, 4, 8, 9, 1


I V65-4 får 9 Opal Simoni agera tipsetta. Han gjorde ett bra lopp näst senast då han gick till attack 800 kvar och sen pressade ledaren hela vägen. Kopplade grepp på denne under upploppet, men fick ge sig mot en som liftat med i rygg. Var sen ute i tufft Derbykval i Danmark, och räckte inte riktigt. Är snabb ut och kan få en fin resa här. Stallet är optimistiskt och det är jag med. Motstånd saknas dock inte, och 15 A Place For Us har varit fin på slutet. Vann lätt näst senast, och var på väg mot ytterligare en seger senast när hon fick ge sig mot en sylvasst avslutande Lucilu Hanover. Det såg ut som att Åke Svanstedt trodde han var i mål redan och han får ta på sig den förlusten. Räknas tidigt. 1 D Side var riktigt fin näst senast, och gjorde ett helt ok lopp senast. Kördes dock lite för sent och hann inte fram till ledaren då. Har ett fint läge här, och är inte helt borta. 7 Hello Dolly inledde med att ge konkurrenterna 15 meters försprång via en kort galopp i starten senast. Gick bra efter det och såg fin ut. Kan vara en luring från ett bra läge. 11 Gann Stone var riktigt trög senast men fick upp farten under sista varvet. Gick en tung långspurt sista 800 och såg fin ut. Intressant med Takter! 14 Sacramento Sea höll bra senast från dödens. Blixtrar till ibland och det kan vara dags nu. Formen är ok.

Rank: 9, 15, 1, 7, 11, 14, 13, 10, 2, 3, 4, 6, 12, 8, 5


I V65-5 ger jag tipsettan till 11 Tara Defi. Vann via open stretch senast och såg fortsatt fin ut. Har absolut toppform, och det är enklare mostånd nu. Det ser ut som en toppchans, och jag spikar. Vid gardering så är 12 Yewel Boshoeve i fortsatt fin form. Har visslande avslutningar och är alltid farlig med lopp på rulle. 10 Indra Pine kan när hon vill, men det är inte alltid hon är på humör. Har bra form och ska kunna blanda sig i platsstriden.

Rank: 11, 12, 10, 15, 14, 7, 3, 2, 13, 8, 1, 6, 4, 5, 9


V65-6 är "Quick Pay-pokalen" för treåriga ston, och här ger jag tipsettan till 3 Canaka BF, som har varit mycket bra på slutet. Var bra som tvåa bakom Popcorn Lavec näst senast, och senast vann hon lekande lätt efter att ha tryckt sig till spets efter 600 meter. Har bra chans här, men jag garderar ändå. 4 Joulin Song är inte lika meriterad som sina motståndare än, men hon ser kanonfin ut för dagen. Galopperade i sista kurvan näst senast i ledning, och hade nog vunnit det loppet felfri. Senast var det ledning hela vägen i fin stil. Startsnabb är hon och det kan vara rysaren i loppet. 8 Prada Pellini har varit sjuk i omgångar under sommaren och lyckats med konststycket att starta precis när hon blivit sjuk. Ska nu vara helt frisk igen, och har hög kapacitet. Ska räknas trots att formen kanske inte är den allra bästa.

Rank: 3, 4, 8, 7, 5, 11, 9, 1, 12, 10


Systemet ser ut så här:


1) 1,9,5,8 (3-2)

2) 1 Eliott Hall (13-12)

3) 2,7,5 (6-3)

4) 9,15,1,7,11,14 (13-10)

5) 11 Tara Defi (12-10)

6) 3,4,8 (7-5)


216 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards