Alla inlägg den 16 augusti 2010

Av Niclas Carlson - 16 augusti 2010 20:37

Det regnade rätt så bra över Halmstad ikväll men banan klarade sig fint ändå.


I V65-1 tog 1 Pion Launcher ledningen. Fick hållas där framme i 2500 meter, sen kom 8 Yolly Tolli T dundrandes från tredje ytter. Yolly Tolli T pressade sig till ledning i den sista kurvan, och gick sen undan med vad som behövdes.


I V65-2 fick 7 MT In Flames gå i dödens första varvet. När ledaren sen galopperade 600 kvar, tog han över ledningen och höll strålande hela vägen in i mål. Min spik 10 D Side satt sist utvändigt, försökte sig på en attack 600 före mål, tvekade rejält en bit och det var först 200 kvar som D Side tog fart på allvar. Närmade sig vinnaren men var för sent ute.


I V65-3 galopperade 4 Uncle Joe's Jet direkt i starten. Ledningen togs av 3 Beijing Man, och sen radade resten av fältet upp sig på innerspår. Således inget direkt tempo i loppet. 1200 kvar gick 6 Joel Cortina ut i andraspår och försökte sätta press på ledaren. Tempot skruvades upp, och den som det passade bäst var densom satt i rygg på ledaren, 1 Leader Chip. Denne såg ut som en atombomb runt sista kurvan, och in på upploppet fick han luckan. Bomben briserade direkt och Leader Chip stegade undan till en säker seger.


I V65-4 kunde favoriten 2 Rite On Target köras till ledning efter 400 meter. Fick sen bestämma som han ville och såg ut att gå mot en lätt seger när han stumnade sista 100. Jätteskrällen 5 Party maker satt i rygg på ledaren och försökte hitta ett ledigt spår innanför....Han fick dock andrapriset men utan att få lucka. 11 Grand Southwind höll bra från dödens, medan 13 Power Victory avslutade bra efter en passiv styrning.


I V65-5 fanns det ingen dramatik alls. Favoriten 2 Vekas Pride försvarade innerspåret med lätthet och drog sen i hårt tempo. Öppnade varvet på 13, och såg ut som en världsstjärna. In på upploppet försvann han från de övriga och landade till slut på fina 12,9. Var precis lika bra som sist, och han har nog mer att hämta...


Den avslutande avdelningen var inte heller särskilt dramatisk. 4 Odessa Santana tog ledningen efter 50 meter, och drog sen stenhårt i spets. Varvet öppnades på 11,3....Ryckte undan in på upploppet och var totalt ohotad. 12 Majestic Kronos höll jättebra efter en tung resa i dödens. Segertiden på Odessa Santana blev fina 11,8.


Spelmässigt blev det fem rätt, detta sedan D Side inte hann fram i V65-2.Tyvärr blev det ingen utdelning på fem rätt då favoriterna var för bra...

Jag är tillbaka imorgon med nya fräscha tips...

V65
Av Niclas Carlson - 16 augusti 2010 02:30

Måndagens V65-omgång avgörs på Halmstad och ser mycket trevlig ut. Jag vill passa på att säga att det här är en ren chansning från min sida, jag kan stå med dumstruten på efter loppen... Jag inleder nämligen hårt med två spikar...


I V65-1 hittar jag kvällens första spik i 8 Yolly Tolli T. Han var mycket bra när han vann trots tolftespår på Åmål i den näst senaste starten. Var sen lite sämre i finalen, men kom därifrån med hedern i behåll ändå. Han har tidigare visat att han klarar distansen, och det här gänget ska han bara plocka ner hur lätt som helst. Den som vill gardera kan plocka med 10 Upper M som i stort sett alltid gör sitt. Hänger med i de flesta gäng, men sätter aldrig nosen först. Avslutade sin vana trogen på ett bra sätt senast. Motståndet nu är betydligt lättare och hon har bra chans att kunna vara tvåa. 4 Bad Migren har formen på topp och har visat att han klarar distansen. Han har bra kapacitet och är ett platsbud.

Rank: 8, 10, 4, 7, 2, 5, 1, 9, 6, 3


I V65-2 kommer då kvällens stora chansning. 10 D Side var ruskigt bra senast då hon efter en tung löpning bara stack ifrån sina konkurrenter över upploppet. Såg kalasfin ut, och jag tror hon blir svårslagen här. Att vinna från bakspår över kort distans är inte lätt, men jag tror hon löser det här. Den som vill gardera tar i så fall med 7 MT In Flames som var helt ok senast. Är lite seg och trög av sig, men är på nåt sätt med där framme hela tiden. Ett bra platsbud. 4 Makelele avslutade bra senast men var inte körbar sista 100, hade vunnit loppet annars. Löper han upp till sin förmåga så slutar han långt framme här.

Rank: 10, 7, 4, 3, 2, 5, 6, 12, 1, 9, 11, 8


I V65-3 ger jag tipsettan till 4 Uncle Joe's Jet som gjorde comeback senast. Såg lite seg och trög ut och behövde säkert loppet. Lär ha gått framåt av det, och löper han upp till sin kapacitet kan det vara vinnaren i loppet. 6 Joel Cortina har varit på en liten Frankrike-turne och klarat sig rätt hyfsat. Var bra senast och är den som utmanar i första hand. 1 Leader Chip är snabb ut och skulle han lyckas få ledningen kan han hålla hela vägen. Det är ingen dålig häst och formen är på topp. 7 Kassio Roland har varit lite tveksam i sina senaste starter. Han har dock hög kapacitet och han kan inte räknas bort.

Rank: 4, 6, 1, 7, 5, 3, 2


I V65-4 får 6 Connery tipset. Han gick helt ok i debuten för Joakim Lövgren på Åby för tre starter sen, och såg fin ut. Var sen i Berlin där han inte riktigt räckte till. Har ett bra läge här, och han ska ses med bra chans. 13 Power Victory var bra näst senast på Åby. Förlorade då knappt mot en så bra häst som Ottens Julia. Var senast ute i ett hårt gäng på Solvalla, och gjorde bra ifrån sig. Hade han inte haft bakspår på tilläggsvolten hade det varit en spik. 14 Zirko Boko blev offer för familjen Goops fulkörningar senast. Släppte som storfavorit ledningen till pappa Goop, hade fullt i linorna i utgången av sista kurvan, men tog sig inte förbi ändå. Det såg fult ut, och jag begriper inte varför ingen reagerar. Hästen har i alla fall full form, och med ett rygglopp kan han avsluta bra. 2 Rite On Target är den bästa hästen på startvolten och visade bra inställning vid segern för tre starter sen. Gick då i dödens en bra bit bakom ledaren, men krigade sen ner denne och en till i en tät slutstrid. Får han ledningen kan han hålla undan. 11 Grand Southwind är en trög men stark häst. Kan avsluta riktigt bra men behöver rygglopp, och det får han här. Formen är väl sådär, men har hyfsad kapacitet och han kan skrälla.

Rank: 6, 13, 14, 2, 11, 7, 10, 15, 4, 8, 9, 12, 1, 5, 3


I V65-5 ger jag tipsettan till 2 Vekas Pride som var ruskigt bra senast. Kördes reolut till ledning efter 500 meter och drog sen bara iväg för sig själv. Ledde med 20 meter med 500 kvar, och när de andra började närma sig i sista kurvan, då stack han iväg igen. Såg helt lysande ut! Nu är motståndet lite hårdare och jag garderar. 8 Simb Laurel var mycket bra som tvåa näst senast från dödens. Fick gå i dödens även senast, och tröttnade sista 50. Får ett tufft lopp igen, men är tuff själv, och ska kunna ha bra chans att kriga om segern. 3 Mignon FH avslutade riktigt bra senast och var inte långt efter vinnaren. Såg fin ut och från ett mycket bättre läge nu blir hon farlig.

Rank: 2, 8, 3, 9, 12, 1, 4, 6, 5, 10, 7, 11


I V65-6 får 9 Housequake tipsettan. Han har härdats i tuffa gäng på V75 under våren och sommaren och gjort bra insatser nästan hela tiden. Var lite sliten efter senaste starten och fick vila lite. Återkommer med laddade batterier nu, och jag tror att han kan svepa hela fältet här. 4 Odessa Santana lär sitta i ledningen här, och då kan hon ha en bra chans. Har ännu inte vunnit i Sverige, men visat bra fart och bra kapacitet. Farlig från spets! 8 Good Capacity avgjorde knappt förra måndagen på ett bra sätt. Gav sig aldrig och lyckades få nosen först. Har bra form och blir trots spåret farlig. 12 Majestic Kronos var riktigt bra senast och vann från ledningen då. Spår 12 över kort distans är inte roligt, men han har bra kapacitet och han är med på målfotot.

Rank: 9, 4, 8, 12, 11, 6, 5, 7, 1, 3, 10, 2


Systemet ser ut så här:


1) 8 Yolly Tolli T (10-4)

2) 10 D Side (7-4)

3) 4,6,1,7 (5-3)

4) 6,13,14,2,11 (7-10)

5) 2,8,3 (9-12)

6) 9,4,8,12 (11-6)


240 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards