Alla inlägg den 28 augusti 2010

Av Niclas Carlson - 28 augusti 2010 20:53

De kommande dagarnas V65-omgångar avgörs i tur och ordning på Dannero (imorgon), Bollnäs (måndag) och Täby galopp (tisdag). Det innebär tyvärr att jag är helt offside vad det gäller att ha koll på hästarna, och därför står jag över. Jag återkommer därför först på onsdag med tips till V64 på Solvalla. Hoppas att jag har några läsare kvar då i alla fall:)

Av Niclas Carlson - 28 augusti 2010 20:25

17000 personer på banan, och riktigt fina tävlingar. Visst är trav bäst på plats?


I V75-1 tog 6 Merriment ledningen. Såg inte bra ut i aktionen, men han lyckades hålla sig i trav hela vägen. Försökte dra stenhårt för att slippa en speeduppgörelse, men det höll inte hela vägen. 1 Ester Zonett fick en kanonresa i andra ytter, och det bet bra för henne när hon gick till attack 550 kvar. Kopplade greppet runt sista kurvan och gick undan till en klar seger. 7 Comets Viking satt i rygg på ledaren, kom ut i andra spår runt sista kurvan, men kunde inte ta in nåt på vinnaren. Blev stenhårt diskad efter en liten incident på upploppet. 12 Jackpot Gelj kunde inte följa med Ester Zonetts rygg runt sista kurvan, men avslutade klart godkänt, och blev tvåa efter diskningen av Comets Viking. 4 Tryffel satt långt ner i kön och avslutade mycket vasst till tredjepriset.


I V75-2 höll 1 Donna Sarina ledningen i en stenhård öppning. 7 Pols Walle försökte ta ledningen men lyckades inte och gav upp efter 400 meter. Då kom 8 GK Trademark farandes istället och pressade stenhårt för spets. Men Donna Sarina svarade alltjämt. Med 600 kvar gav dock Donna Sarina upp för dagen och GK Trademark tog över. Han var dock märkt av det hårda tempot, och tröttnade runt sista kurvan. 9 Bruce Tooma gottade sig åt körningen i tredje ytter. Gick till attack 500 kvar, och runt sista kurvan gick han ut i fjärdespår, sen small det till över upploppet, och Bruce Tooma kunde ta en överlägsen seger.


I V75-3 gled 4 Minos Vang till ledningen direkt. Fick stallkamraten 7 MT Cherokee på utsidan, och dessa två höll tempot nere till löjliga 14,9/1000. In på upploppet trodde väl de flesta att Minos Vang bara skulle sticka undan, men MT Cherokee utmanade rejält över upploppet. Det stod och vägde en stund, men 50 meter före mål kunde Minos Vang gå ifrån en bit och vann rätt så enkelt ändå. MT Cherokee var klart förbättrad och visade fin form igen.


I V75-4 tog 4 Aldermarin ledningen men släppte efter 600 till storfavoriten 11 Hallsta Lotus. Sen fick han hållas där framme, och runt den sista kurvan var det bara Aldermarin som kunde hänga med. Över upploppet gick dock Hallsta Lotus ifrån till en säker seger, och var precis så fin som han brukar vara. Aldermarin höll bra till andrapriset.


I V75-5 snabbstartade 15 Perfect Light från 20 meters tillägg och satt i ledning efter 400 meter. Fick sen bestämma tempot, och när 10 Cheek Ribb och 11 Justfixit gick till attack 500 kvar, ökade Perfect Light tempot. Perfect Light gled undan till en enkel seger, medan Justfixit krigade till sig andrapriset före Cheek Ribb.


I V75-6 (Sundsvall Open Trot) var 3 Torvald Palema snabbast från start. Fick direkt 4 Commander Crowe utvändigt, och det såg ut precis som planerat. Tempot var helt ok, 12,8/1000, och Torvald Palema såg fin ut i ledningen. 8 Lisa America låg på stenhårt i tredje ytter, och 700 före mål kunde Torbjörn Jansson inte hålla henne längre. Lisa America dundrade fram i tredjespår, kom ner utvändigt om Torvald Palema med 450 meter kvar, och tempot var mördande i det läget. In på upploppet stod det tidigt klart att Torvald Palema var slagen. Lisa America kopplade grepet, och lyckades sen hålla raketspurtande och skuttande 10 Beanie MM bakom sig. Torvald Palema fick nöja sig med tredjepriset, Commander Crowe blev fyra. När en storfavorit somTorvald Palema förlorar brukar det vara mot en smygkörd häst som inte är värd segern, men Lisa America var bara bäst idag och gjorde allt själv. En riktig topprestation!


I V75-7 tog 6 Niller ledningen. Fick sitta där i ett varv, sen kom 1 Nahar farandes. Med Nahar i dödens blev det ett högt tempo i loppet, och båda två där framme såg kanonfina ut. 600 kvar galopperade plötsligt Nahar och lämnade då en lucka till 4 Avanto som liftade med i rygg på Niller. Avanto gick ut till attack med 500 kvar, kopplade greppet runt sista kurvan, och gick sen ifrån till en klar seger. 5 Sir Holger avslutade riktigt bra, men blev diskad för trängning.


Spelmässigt blev det en sexa och 16 femmor, vilket blev 533:- tillbaka. Det blev lite plus i alla fall, och det hade knappast blivit mer om Torvald Palema hade hållit hela vägen. Formen på V75 finns där i alla fall, och det är glädjande.

V75
Av Niclas Carlson - 28 augusti 2010 02:00

Bergsåker kör sin största dag under lördagen, med V75 och Sundsvall Open Trot som huvudnummer. Tyvärr så ser det vansinningt favoritbetonat ut, och risken är stor att det blir låg utdelning och jackpot till nästa vecka.


I V75-1 ger jag tipset till 1 Ester Zonett som är bästa hästen i loppet. Hon har jättechans att vinna OM hon hittar ut. Hon är trög från start och risken är stor att hon sitter fast på innerspår. Kommer hon ut så löser hon detta. 12 Jackpot Gelj är stark och gillar distansen. Är i bra form, och med lite klaff på loppet så är han inte borta. 7 Comets Viking var fin när han vann näst senast. Låg på rätt hårt, men hade inga problem att vinna, men motståndet var väl inte så vasst. Senast fick han sen lucka och hann inte växla tempo. Kan få en fin resa här och är inte golvad. 2 Rebeval hade nog hellre sett att loppet var 500 meter längre, då han är stark som få. Kan avsluta vasst med rygglopp, men även ta ner dem från dödens.

Rank: 1, 12, 7, 2, 6, 9, 11, 3, 5, 10, 4, 8


I V75-2 får 1 Donna Sarina tipsettan. Hon har bra form, och tar förmodligen ledningen här. Det kan vara ett spikförslag, men jag har faktiskt hittat några riktigt intressanta luringar. 8 GK Trademark är i bra form för dagen, och här ska bara Daniel Olsson hitta ut i fritt läge, så kan han blåsa ner allt till slut. 9 Bruce Tooma har blivit alla travjournalisters rysare denna omgången, och han är i bra form. Får han ett lopp i ryggar kan han avsluta riktigt bra. 2 Pine Shot är inte så tokig, men spåret är ingen höjdare. Skulle han gå felfritt har han form och kapacitet för att segerstrida. 12 Filippa Moose har ett riktigt tråkigt läge, men har bra form och är alltid med där framme. Intressant med bra resa!

Rank: 1, 8, 9, 2, 12, 6, 7, 3, 5, 4, 10


I V75-3 så kommer dagens första spik. 4 Minos Vang är i knallform för dagen och senast såg han ut att kunna fortsätta hur länge som helst. Allt talar för att han sitter i spets direkt, och sen är det ingen som kommer ifatt honom. Det känns som en bra spik. Garderar man bör man plocka med 10 Tintomara Hornline som är i bra form och alltid gör bra lopp. Kommer farandes till slut, och ska ha bra platschans. 1 Bull Trap kan inte försvara innerspåret och riskerar därmed att sitta fast. Hittar han ut har han kapacitet för att segerstrida, men jag tror inte att han får lucka i tid.

Rank: 4, 10, 1, 11, 7, 3, 6, 9, 12, 5, 2, 8


V75-4 är SM för kallblod, och trots att Järvsöfaks gått i pension, så hittar vi en nästan lika klar spik ändå. 11 Hallsta Lotus har varit fullständigt lysande i år, och det finns egentligen inget som talar emot honom här. Jag spikar och njuter av uppvisningen. Vill man gardera så är 4 Aldermarin närmast sörjande. Han har bra form och får återigen Adielsson i sulkyn. Sitter säkert i ledningen och kan bli tvåa därifrån. 2 Stamping har haft svårt att växa in i högsta klassen, men har bra kapcitet och ska väl ha en hyfsad platschans.

Rank: 11, 4, 2, 6, 5, 8, 1, 10, 7, 12, 9, 3


I V75-5 försöker jag återigen med 15 Perfect Light som tipsetta. Hon är våldsamt startsnabb och lär hitta en bra position här igen. Kanske att hon kan komma till spets denna gång? Gör hon det, då vinner hon loppet. Men denna gången blir det en gardering, då det finns bättre spikar. 12 Elvira E är i bra form, och med ett passande rygglopp kan hon avsluta riktigt vasst. Inte alls borta. 11 Justfixit är i bra form, och känns härligt bortglömd nu. Kan ställa till med en skräll om hon får ryggar till 400 kvar. 10 Cheek Ribb var sjuk näst senast och senast blev det galopp. Är normalt sett tillräckligt bra för att vinna detta lopp. Sylvass på speed. 1 Livi Evergreen kan vara en rysare från spets...

Rank: 15, 12, 11, 10, 1, 14, 6, 8, 3, 5, 13, 2, 9, 7, 4


V75-6 är då Sundsvall Open Trot, och tyvärr är loppet väldigt ihåligt i år. Tre, fyra hästar står för klassen, resten känns som statister. 3 Torvald Palema är som vanligt i bra form, och har en riktig toppchans här. Brakar förmodligen till ledningen, och sen får de andra bara se ryggen på Svanstedt. Det här är dagens bästa spik, och det är bara att luta sig tillbaka och njuta. Vill man gardera så plockar man med 4 Commander Crowe, som är i hyfsad form. Har sett trög och oinspirerad ut i år, men senast var det lite av den vanliga "Commandern" igen. Får dock gå i dödens här och får sikta in sig på andrapriset. 10 Beanie MM har jag dissat hela sommaren, och det har ju visat sig vara rätt. Såg dock fin ut senast, och han visade att han kan avsluta vasst också. Platschans härifrån.

Rank: 3, 4, 10, 2, 8, 9, 6, 5, 7, 1


I V75-7 får 9 Avalon Spider tipset. Han var mycket fin senast, förvisso efter en smygresa, men han avgjorde på ett bra sätt, och visade form. Får ett bra lopp härifrån och kan vara vinnaren. Men det är bra motstånd denna gång, därför blir det mera streck i loppet. 11 Tarpoon Bris har tagit två raka segrar på ett mycket bra sätt. Distansen klarar han, och han är härligt bortglömd. Får han en resa med ryggar till 400 kvar, då smäller det bara till! 10 Year One var riktigt bra senast trots att han förlorade. Var den moraliske vinnaren i loppet och såg fortsatt fin ut. Kan avsluta riktigt vasst och är intressant igen. 1 Nahar är förmodligen bästa hästen, men har ett lurigt innerspår, och han kan inte öppna. Problem två är att han kan galoppera när som helst, men går han felfritt och hittar ut så är nog loppet över. 6 Niller var inte så märkvärdig senast. Kan bätre än så och ska med på kupongen. 4 Avanto har hittat en riktig formtopp och har varit kanonbra på slutet. En kul rysare.

Rank: 9, 11, 10, 1, 6, 4, 7, 3, 5, 2, 12


Systemet ser ut så här:


1) 1,12,7,2 (6-9)

2) 1,8,9,2,12 (6-7)

3) 4 Minos Vang (10-1)

4) 11 Hallsta Lotus (4-2)

5) 15,12,11,10,1 (14-6)

6) 3 Torvald Palema (4-10)

7) 9,11,10,1,6,4 (7-3)


600 rader = 300 kronor

Lycka till!


V75
Ovido - Quiz & Flashcards