Alla inlägg den 9 augusti 2010

Av Niclas Carlson - 9 augusti 2010 22:03

Det regnade en del på Mantorp ikväll men banan höll bra ändå. Vi fick se några fina prestationer också.


I V65-1 tog 5 Kayoba's Butterfly ledningen och svarade när 7 Tamina Silas ville överta. Tempot blev uppskruvat och 1000 meter nåddes på runt 14. Då kastade Kayoba's Butterfly ankar, och Tamina Silas kunde enkelt gå ifrån till en klar seger. Hon var mycket fin idag och landade på fina 13,7. Vad Calle Lindblom tänkte med när han svarade spets med en chanslös 52-oddsare som knappt tog sig i mål? Ingen aning. Respektlöst mot hästägarna dock!


I V65-2 bombade 3 Castor Race till ledning. Fick den knappe favoriten 7 Sundsvik Saigon på utsidan, och sen blev det på stället marsch. Trots att Castor Race fick bestämma som han ville såg han ganska så seg ut runt sista kurvan. 4 Winning Love gick till attack när Sundsvik Saigon gav upp 500 kvar, och såg ut att kunna koppla greppet, men lyckades aldrig med det. Castor Race försvarade sig på bra sätt och var klart förbättrad mot den senaste starten. Vann till slut med en halv längd.


I V65-3 höll 5 I Saw You på att springa förbi startbilen kort efter start. Han tog som väntat ledningen, men släppte sen till storfavoriten 8 Intoxicated. Intoxicated höll sen ett ganska så högt tempo, och det var bara I Saw You som kunde hänga med. I utgången av sista kurvan galopperade dock I Saw You, och Intoxicated vann hur lätt som helst.


I V65-4 kördes det hej vilt på flera håll. Tempot var ganska så uppskruvat vilket gjorde att tilläggshästarna aldrig kom in i loppet. 3 Olympus Hill attackerade 600 kvar och tog över ledningen. När Johnny Takter körde in i sista kurvan släppte helt plötsligt sulkyn på höger sida! Som genom ett under, och stor skicklighet av Johnny, så hände ingenting. Olympus Hill kunde dessutom hålla undan och vann före en svag 11 Rolls Royce.


V65-5 var ett treåringslopp över 2640 meter, och här var det full körning från start mellan 2 LOL och 3 Staro Evergreen. LOL höll ledningen, men släppte direkt när 7 Gitano kom fram. Gitano fick sen bestämma i behagligt tempo, och såg ut att gå mot en klar seger. 5 Tryptofan Håleryd attackerade 450 kvar, men fick inte travet att stämma helt hundra. Men över upploppet blev det en fight mellan dessa två, och den som visade skalle var Tryptofan Håleryd som kort före mål tog sig förbi Gitano och vann med ett huvuds marginal. Jag tycker nog att Gitano borde hållit undan för att få godkänt.


I V65-6 flög min idé 5 Too Much Too Soon till ledningen. Fick bestämma och öppnade 1000 meter efter 14. Såg fin ut i ingången till sista kurvan, men då kom attackerna bakifrån. In på upploppet var det bensinstopp för Too Much Too Soon. Istället var det 1 Estreet som såg ut att gå mot segern när 3 Good Capacity kom flygandes och lyckades sätta dit nosen först.


Spelmässigt var det ingen höjdare. Fyra rätt blev det. Så nu är man nere på jorden igen:) Men redan imorgon är det nya tävlingar, och då ska vi ta dem! Mot sex rätt!

V65
Av Niclas Carlson - 9 augusti 2010 02:30

Måndagens V65:a körs på Mantorp. Jag tror inte det kommer bli särskilt hög utdelning, loppen ser ganska så ihåliga ut nämligen.


V65-1 är ett stolopp över 1640 meter, och jag inleder med en spik. 7 Tamina Silas har härdats i V75 under sommaren och skött sig bra. Var riktigt bra som tvåa på Årjäng näst senast, men senast blev det en galopp. Just galopperna har ställt till det lite för hästen tidigare, men är faktiskt felfri med Stefan Söderqvist. Här är det spetsläge då hon är snabb ut, och jag tror hon sticker till spets och sen får de andra vara väldigt bra. En toppchans! Den som vill gardera plockar i så fall med 8 Naimi som gick bra senast efter ett rygglopp. Jag tror dock hon får svårt att rubba Tamina Silas. Detsamma gäller tredjehästen i loppet, 9 Niguma, som hittat en formtopp. Gick bra näst senast på Åby, och såg fin ut då. Platschans.

Rank: 7, 8, 9, 10, 4, 2, 3, 6, 1, 5


V65-2 är ett fyraåringslopp över 2640 meter. Tipsettan ger jag till 2 Klondike BB som har hittat formen. Var närgången mot Real De Rabut senast, och såg kalasfin ut. Räds inte distansen och han kan absolut vinna loppet. 6 Ultradidact F har formen på topp och gick helt ok senast när han var tvåa efter ett smyglopp. Klarar distansen han med och är given på kupongen. 4 Winning Love såg lite seg ut senast, men gillar förutsättningarna och kan avsluta bra. Då loppet är väldigt jämnt och jag vill ha med några till, så blir det faktiskt en helgardering här...

Rank: 2, 6, 4, 3, 7, 1, 5


I V65-3 hittar vi dagens andra spik. 8 Intoxicated gav sig lite väl enkelt senast för att få plusbetyg. Möter lättare motstånd nu och det här gänget käkar han till frukost. En stenklar spik! Tror man att formen är på väg ner för Intoxicated och vill gardera varnar jag i så fall för 5 I Saw You som är vesselsnabb från start och kommer att ta ledningen. Biter ifrån sig länge, men är nog bäst på sprinterdistans. 2 Laritz Supergoal har haft det tungt i år, men såg bra ut sist. Satt fast bakom en tröttnande konkurrent i sista kurvan, men gick godkänt över upploppet när luckan kom. Formen är på väg, men känns ändå inte segeraktuell nu...

Rank: 8, 5, 2, 9, 6, 7, 3, 1, 4


I V65-4 ger jag tipset till 11 Rolls Royce. Han var helt ok senast då han efter en tung löpning i dödens fick ge sig mot Avalon Spider den sista biten. Han såg fin ut annars och har bra segerchans här. 8 Egolina Sånna fortsätter jag att puffa för. Hon satt långt ner i kön i onsdags på Solvalla, och gick bra över upploppet. Det var bara det att alla andra gick lika bra så det var svårt att ta något. Hon är i bra form, och med ett rygglopp kan hon speeda till seger. Jag plockar också med 10 Kylie Moore som mött tufft motstånd i V75 på slutet. Intressant med Björn Goop nu...

Rank: 11, 8, 10, 7, 1, 9, 12, 4, 5, 3, 2, 6


V65-5 är ett treåringslopp över 2640 meter. Tipsettan går till Rixhästen 7 Gitano. Senast vann han pliktskyldigt efter ett riktigt smörlopp. Gångerna innan har han lämnat försprång till konkurrenterna genom galopper och sega starter. Ska ha lärt sig det hela nu, och går han felfritt får han en bra position. Han är stark och klarar distansen och han känns som det hetaste vinstbudet. Men då han nu möter tuffare motstånd, så väljer jag att gardera. 2 LOL vann efter en perfekt resa i andra ytter senast. Avgjorde på ett bra sätt och såg fin ut. Formen är bra också, och han är med där framme. 5 Tryptofan Håleryd galopperade i första kurvan senast. Var mycket fin gången innan, och är han lika fin nu som då så är han med på målfotot. 3 Staro Evergreen mötte kulltoppen senast och skötte sig hyfsat. Klarade av distansen på bra sätt och känns farlig här!

Rank: 7, 2, 5, 3, 4, 8, 9, 1, 6


I V65-6 får 5 Too Much Too Soon tipset. Det tipset bygger på att hon är startsnabb och tar hon ledningen här, så tror jag att hon är tillräckligt bra för att hålla undan. 7 MT Devil hade varit borta ett tag inan senaste starten och behövde det loppet i sig. Satt i tredje ytter, gick till snabb attack 600 kvar, men ville sen inte fortsätta runt den sista kurvan. Är förbättrad nu och kan bli farlig. 10 Nonstop har jag ingen direkt koll på, men han var bra förra året och det känns som att man trappar upp formen nu. Får dessutom Björn Goop i slukyn och han kan ju få fart på det mesta...

Rank: 5, 7, 10, 1, 6, 4, 3, 12, 9, 11, 2, 8


Systemet ser då ut så här:


1) 7 Tamina Silas (8-9)

2) 2,6,4,3,7,1,5

3) 8 Intoxicated (5-2)

4) 11,8,10 (7-1)

5) 7,2,5,3 (4-8)

6) 5,7,10 (1-6)


252 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards