Alla inlägg den 24 augusti 2010

Av Niclas Carlson - 24 augusti 2010 22:48

Då var Derbykvalen körda, och det blev som de flesta hade räknat med...nästan.


I V65-1 gled 5 Juggle Face till ledning efter 500 meter, fick sen bestämma och trots lite knackigt trav kunde han vinna ganska så enkelt. Tvåa blev 1 Monster Drive från rygg på Juggle Face, medan 2 Copy Tooma galopperade i starten men reparerade det på ett bra sätt, som trea, dock utanför finalen.


I V65-2 kunde 4 GH Nemo ta ledningen då 3 Zyrano Boko tappade travet i ingången till första kurvan. var sen totalt ohotad och såg fin ut. Tvåa blev 2 Ågårds Ludde efter en bra avslutning.


I V65-3 fick 2 Sanity ta över ledningen efter drygt 500 meter. Fick stenhård press av 9 Staro Dixieland 450 före mål och såg ut att få ge sig. Med 100 meter kvar galopperade Staro Dixieland med segergreppet kopplat, istället flög 6 Victor LH fram till en överraskande seger, före Sanity.


I V65-4 blev 7 Never Again släppt till ledning efter 600 meter. Fick bestämma allt, och kunde enkelt gå undan till en säker seger. Tvåa blev 2 Zorro Photo efter en bra avslutning, trea en svag 6 Global Limousine.


I V65-5 fick storfavoriten 8 Sebastian K ledningen och bestämde i lustempo. Ryckte åt sig en 15-metersledning in på upploppet, men stannade helt och gick nästan i mål som klart slagen femma. Istället var det 10 Alvena Pampas som kunde vinna efter en fin avslutning. Tvåa, och med till final, en fint avslutande 9 Oracle.


I V65-6 ägnade sig 1 Cash Is Fun Zaz åt galopp två gånger om, och så var hans finalchanser borta. 9 Joke Face forcerades till ledning efter 450 meter, och drog sen i bra tempo. Ryckte iväg 600 kvar, hade en stor ledning, men stumnade över upploppet. Han klarade dock segern med klar marginal till 7 Propeller, som avslutade fint och blev tvåa.


Spelmässigt blev det fyra rätt. Victor LH var på tok för svår för mig, där hade jag redan räknat in Staro Dixieland när han galopperade. Sen svek ju Sebastian K nåt vansinnigt. Så det var väl nästan godkänt ändå...

V65
Av Niclas Carlson - 24 augusti 2010 01:00

Tisdagens V65-omgång avgörs på Jägersro, och för oss sanna travälskare är det en riktig höjdarkväll som väntar. Det är dags för Derbykval, och 59 fyraåringar gör upp om 12 finalplatser. Då det är sex kvallopp, innebär det att endast ettan och tvåan går vidare, så räkna med att det blir körning i loppen. Normalt sett brukar det inte vara några favoritfall, men jag tycker det finns lite svaga favoriter i de inledande loppen, och jag hoppas att det rensar lite där. Annars är det stor risk för bottenutdelning...


I V65-1 ger jag tipset till 2 Copy Tooma. Han är i riktigt bra form, och har avslutat vasst de senaste starterna. Han klarar distansen, och skulle han få ledningen här säljer han sig dyrt. 1 Monster Drive avslutade klart godkänt senast och såg fortsatt fin ut. Gången innan var han riktigt vass, och visade bra skalle. Han är stark och jag tror att han gynnas av distansen. Ska ha bra chans att nå en finalplats. 5 Juggle Face är loppets bästa häst, och han är i fantastisk form för dagen. Har imponerat stort i de senaste loppen, och visat bra skalle och inställning. Tål tuffa upplägg och bör normalt sett vinna detta. Varför rankar jag då honom trea? Jo, det är Ludde som kör ikväll, och vid de senaste starterna med Ludde har det blivit galopp. Vid de två senaste segrarna har Daniel Olsson kört. Därför blir han nerrankad, men felfri är det ingen som rår på honom. 3 Gills Abbe fick en efterlängtad seger senast när han fick fritt spurtutrymme via open stretch. Har tidigare suttit fast eller avslutat vasst från dåliga lägen. Kan få ett fint lopp här och kan avsluta vasst. Rysaren!

Rank: 2, 1, 5, 3, 8, 4, 7, 6, 9, 10


I V65-2 får 4 GH Nemo tipsettan. Han är ruskigt formtoppad för dagen och har sett fin ut på slutet. Dominerade fullständigt på Axevalla i ett försök- och finallopp, och senast gick han från sista häst till fjärde via en sylvass avslutning mot bra motstånd. Är startsnabb och kan han sno åt sig ledningen här ska han tas på allvar. 3 Zyrano Boko kördes vansinnigt passivt senast och satt fast med allt kvar. Förmodligen var det ett test om han klarar distansen, vilket han gjorde. Får nu göra lite mer jobb, men har bra finalchans. 2 Ågårds Ludde stred som en tiger i dödens senast. Var inte stort slagen och gjorde ett topplopp. Har siktat på detta sen dess och är laddad till tänderna. Ska räknas tidigt. 8 Caballion imponerade stort vid två raka V75-segrar under sommaren. Är stark till tusen, klarar absolut distansen, och tål att göra lite själv också. Har dock inte startat på 1,5 månad men det kanske inte är nåt problem? På sin kapacitet har han bra finalchans. 7 Klondike BB har utvecklats rejält under våren/sommaren och börjar ta upp kampen med kulltoppen. Var bra som tvåa bakom Real De Rabut näst senast, men kanske lite svagare senast. Har dock visat att han tål distansen, och han kan avsluta bra. Johnny Takter upp nu och det känns intressant!

Rank: 4, 3, 2, 8, 7, 10, 5, 9, 6, 1


I V65-3 ger jag tipsettan till 9 Staro Dixieland. Han har gått snabbt upp i klasserna, men ser ut att kunna klara det med bravur. Satt fast senast och hade vunnit hur lätt som helst med lucka. Får ett lopp i draget här, och kan avsluta bra. Dagens drag! 2 Sanity var inte som bäst senast och tappade mycket sista 100. Fick i och för sig gå i dödens men borde hållt bättre. Har ett fint läge här och tar ledningen. Får han bestämma en bit blir han farlig. 10 Turbo Viking har hittat en ny formtopp och det ser nästan ut som den "gamle" Turbo Viking igen. Var mycket bra i Sprintermästaren,och såg mycket fin ut runt sista kurvan senast. Tappade dock mycket sista 100, och var lite tveksam. Får han ett rygglopp igen så kan han avsluta bra och ska räknas tidigt. 4 Sammarco har varit en besvikelse i år, men har hittat stilen nu. Avslutade bra näst senast och senast var han mycket nära att spurta till sig segern. Med rygglopp kan det smälla till här...

Rank: 9, 2, 10, 4, 8, 3, 7, 1, 5, 6


I V65-4 får 6 Global Limousine tipset. Han avslutade vasst efter sen lucka näst senast på Axevalla och såg fin ut. Gick godkänt senast i ett stenhårt lopp. Kan få en fin position här, och ska ha bra chans här. Det finns dock motbud, i form av 7 Never Again, som är en mycket fin häst. Senast satt han i fjärde ytter, gick med i attack 800 kvar, men travet flöt inte och på upploppet kom galoppen som ett brev på posten. Har man fixat till honom nu, så är han med och gör upp om en finalbiljett. 10 Alvena Pele var på väg mot seger näst senast men blev utkontrad av Juggle Face då. Senast släppte han spets till Select Yankee och blev kvar där i mål. Ser fin ut och han har hög kapacitet. Kan avsluta vasst och ska med på kupongen.

Rank: 6, 7, 10, 2, 4, 1, 5, 3, 9, 8


I V65-5 kommer kvällens bästa spik. 8 Sebastian K har varit mycket bra under året, och vann Kungapokalen i våras. Vann också ett försök till Sprintermästaren men var sjuk den dagen. Lyckades ändå först vinna på 11,5, och sen vara femma i finalen på 11,6. Bara det talar om vilken kapacitet den här hästen har. Senast fick han inleda med att gå i dödens första varvet, fick sen lite draghjälp, men gick till attack 500 kvar. Var dock chanslös mot Select Yankee som fick bestämma i spets. Här bombas det mot ledningen och sen får de andra bara se ryggen på honom. Vill man gardera tar man i så fall med 10 Alvena Pampas som var bra i Sprintermästaren. Var lite sämre senast och hade knappast vunnit om inte Zakeus galopprat i sista kurvan med grepp. Har läge för rygglöpning nu, och är förste utmanare. 9 Oracle har körts av Tarzan på slutet och inte varit som bäst. Vek ner sig sista biten i spets näst senast, och senast var han urusel. Kan bättre än så, men är bara en luring i loppet.

Rank: 8, 10, 9, 2, 4, 6, 3, 7, 1, 5


I V65-6 drabbar två av sommarens snackhästar samman. 9 Joke Face har imponerat oerhört vid sina V75-segrar, men var chanslös senast mot bra hästar. Han hade då svårt att hänga med och hade lite aktionsproblem dessutom. Dessa ska nu vara fixade och han har visat att han klarar distansen. Blir svårslagen här och jag spikar! Den andre snackhästen är 1 Cash Is Fun Zaz som varit ruskig i sina segerlopp. Har tyvärr ovanan med att galoppera lite här och där, men felfri kan han slå vem som helst. Är urstark och ser inte ut att kunna bli trött. Var ruskig senast på V75, och det ska bli kul att se hur han klarar sig här. Jag tror inte att han slår Joke Face, men han kan ta sig till final. 7 Propeller har varit i bra form länge, och såg fin ut fram till galoppen i sista kurvan senast. Har hög kapacitet och han strider om en finalplats han med.

Rank: 9, 1, 7, 8, 4, 5, 2, 6, 3


Systemet ser ut så här:


1) 2,1,5,3 (8-4)

2) 4,3,2,8,7 (10-5)

3) 9,2,10,4 (8-3)

4) 6,7,10 (2-4)

5) 8 Sebastian K (10-9)

6) 9 Joke Face (1-7)


240 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards