Alla inlägg den 21 augusti 2010

Av Niclas Carlson - 21 augusti 2010 22:16

Då söndagens V65:a avgörs med galopp på Övrevoll så blir det inga tips här. Återkommer på måndag med fräscha idéer...

V65
Av Niclas Carlson - 21 augusti 2010 22:00

Återigen fick vi se fina prestationer idag, och särskilt en var helt makalös....


I V75-1 var 2 Bachelores Dream i ledning på 5 meter. Fick inleda väldigt lugnt och efter 600 meter avancerade 12 Pinepower Rose fram i dödens. Det hade dock ingen effekt på tempot, varvet gick på 15,8. 900 före mål började det röra på sig från kön. 4 Blue Rock fick gå först i tredjespår, i rygg hade han 9 Nisse Bean och i dennes rygg satt 10 Practical Joke. Då började Pinepower Rose att lägga press på Bachelores Dream, och det gick fort in i sista kurvan. 300 före mål gick Nisse Bean ut till egen attack, och bakom honom även Practical Joke. In på upploppet kopplade Pinepower Rose greppet på Bachelores Dream, men då kom Nisse Bean i en väldig fart. Båda passerade mållinjen samtidigt, och det krävdes ett uppförstorat målfoto innan segraren kunde ropas ut - Nisse Bean. Pinepower Rose var stor i nederlaget och var den som gjorde hela loppet. Practical Joke visade fortsatt form med en bra avslutning som fyra.


I V75-2 tog 2 Gatlin Bob ledningen, men valde att släppa efter 500 till 4 Wiss Rambo. Då dundrade 3 Strong Demand fram och ville överta ledningen, men Wiss Rambo svarade och Strong Demand fick krypa ner i rygg istället. Tempot var högt, 13,5 första varvet, och det skulle gynna köhästarna. 550 före mål gick 9 Sir Holger till attack från andra ytter, fick med sig 11 Baht Launcher och 8 Delvin Gold. In på upploppet var Wiss Rambo trött, och Sir Holger kopplade greppet., Då kom Baht Launcher farandes och kunde ta sig förbi kort före mål. Delvin Gold avslutade hyfsat, men såg fin ut i travet igen och han lirar jag nästa gång!


I V75-3 tog 3 Turnaround ledningen, men valde att släppa efter 500 meter när 1 Jodas Julia kom dundrandes. 10 Global Investment gick fram i dödens med varvet kvar, vilket gav 4 Conrads Epilog en fin rygg. Jodas Julia blev stekhet igen i ledning, och travade inte alls bra idag. 500 före mål började Global Investment att pressa på Jodas Julia, och då försvarade Jodas Julia sig med galopp. Därmed var Global Investment i ledning och Conrads Epilog attackerade för fullt. In på upploppet såg det ganska så klart ut för Global Investment, men Conrads Epilog närmade sig hela vägen. Men i mål skilde det en halv längd till Global Investments fördel.


I V75-4 dök 3 Royal Neo till spets direkt. Fick 6 Havbergs Gidde i dödens efter 400 meter. 9 Mils You Love satt i andra ytter, medan 11 Putte Topline fanns i tredje ytter. Den positionen var dock inte Robert Bergh nöjd med, utan styrde på 1200 kvar. Blev dock hängandes i tredjespår resten av loppet. Därmed satt också Mils You Love fast. Royal Neo och Havbergs Gidde ryckte istället undan in på upploppet och utkämpade en härlig batalj. Men Royal Neo var den som vill mest idag, och kunde ta en välförtjänt seger med en halv längds marginal. Plus i kanten för Havbergs Gidde som höll till andraplatsen, och även till Putte Topline som trots sin tunga resa blev fyra.


V75-5 blev tämligen odramatiskt när 6 Olivia Lavec stack till ledning, och 7 Alpha Degato kröp ner i rygg på denna. Olivia Lavec fick bestämma i ett ganska lugnt tempo, och det var först 550 kvar som det blev rejäl fart på det hela. 9 Fast Allegro kom farandes i tredjespår, och såg riktigt fin ut runt sista kurvan. Men då ökade Olivia Lavec tempot, och bara dansade undan till en lätt seger före Fast Allegro.


I V75-6, E3-finalen, var det full gas som gällde. 2 Västerbo Face It var snabbast från start, 3 Raja Mirchi försökte vara med från start men galopperade efter 150 meter. 4 Update var bra med och pressade stenhårt runt första kurvan, men Västerbo Face It försvarade ledningen via 07 första 500! Först då gav Update upp spetsstriden och gick ner i rygg på ledaren. Men 800 före mål var Update ute i dödens igen, och bjöd då 1 Classic Man på andra ytter. 8 Leclerc kom då fram i rygg på ledande Västerbo Face It. 550 före mål attackerade Classic Man i tredjespår, 6 Growup satt i rygg på denne men galopperade kort efteråt. 9 Embassy Caviar och 5 Deuxieme Picsous följde med där bakom. In på upploppet tröttnade Update och Classic Man var slagen han också. Västerbo Face It kämpade på så gott han kunde, men fick till slut sträcka vapen och blev fyra. Istället var det Deuxieme Picsous som kom dundrandes över upploppet, kopplade greppet 100 kvar och kunde vinna ganska så komfortabelt. Leclerc fick lucka och avslutade fint till andraplatsen, medan Embassy Caviar gick bra som trea. Vilka treåringar vi har i Sverige!


I V75-7 var 3 Persos Seaman snabbast från start och gick till ledning. Valde dock att släppa till favoriten 2 Chimall TT efter 600 meter. 8 Local Conch tappade inte så mycket som han brukar från start och styrde direkt fram i tredjespår. Kom fram utvändigt om Chimall TT efter 650 meter. 6 Roberto fick då en fin löpning i andra ytter. Sen började manglingen från Local Conchs sida. Han såg till att tempot hölls uppe, och tryckte Chimall TT sönder och samman. 700 före mål tog Local Conch över ledningen och fortsatte sen i sitt egna tempo. Roberto fick gå en rejäl långspurt, men Local Conch bara stånkade på där framme och var näst intill överlägsen idag. Vann mycket säkert med 1,5 längd tillgodo på Roberto som även han gick bra. 1 Frillan Filiokus avslutade sylvasst efter sen lucka och blev trea. Local Conch vann på lysande 12,4/2140a, och stod för dagens vassaste prestation! Gick nu upp i Guld, men kan nog hävda sig även där.


Spelmässigt blev det fem femmor, och det blev 500:- tillbaka. Missarna var Baht Launcher i V75-2, som ju fick ett perfekt lopp i tredje ytter och gick förbi via en bra spurt, och Deuxieme Picsous, som jag varnade för men hade ju spikat Raja Mirchi. Men ett litet tecken på att formen är på väg igen!

V75
Av Niclas Carlson - 21 augusti 2010 02:15

Lördagens V75-omgång avgörs på Örebrotravet, med E3-finalen i den öppna klassen som huvudattraktion. Från början såg omgången lätt ut, men nu ser jag spöken överallt, och det kan sluta precis hur som helst.


I V75-1 blir 2 Bachelores Dream klar favorit efter uppvisningen senast. Kördes till ledning efter 500 meter, fick sen tryck i omgångar av Year One, men hade krafter nog att bara gå undan till en klar seger. Var helt enkelt övergrym, och jag kan inte gå emot henne när det gäller val av tipsetta. Hon ska tydligen träna bra efter detta också, och Thomas Lönn spikar henne i sina tips. Men som sagt, jag har hittat spöken överallt, och hon möter stenhårt motstånd, så det blir en gardering. 10 Practical Joke var riktigt fin senast och fick äntligen utdelning på sin form. Läge för rygglöpning igen, och han avslutar bra igen. 9 Nisse Bean var bra näst senast, men lite sämre gången efter. Möjligen att det var de täta starterna som ställde till det. Gör ett bra lopp igen och är med i striden. 12 Pinepower Rose är i bra form och var mycket bra som tvåa näst senast. Fick gå den tunga vägen för att åka dit på linjen mot Nisse Bean. Såg mycket fin ut när han vann ett skräplopp på Kalmar förra fredagen, och är med där framme igen. 5 Reach De Vandel har avslutat bra de senaste starterna, och närmar sig en seger. Kördes lite väl sent senast, men får nu Johnny Takter i vagnen, och det är väl ett kuskplus med 30 meter?

Rank: 2, 10, 9, 12, 5, 7, 4, 1, 6, 3, 11


I V75-2 ger jag tipsettan till 4 Wiss Rambo som varit mycket fin på slutet. Stod för helgens värmning på Axevalla näst senast och vann det loppet plättlätt. Avgjorde via en vass långspurt senast och har bra chans att upprepa den bedriften. 9 Sir Holger avslutade helt ok senast. Blev lite störd runt sista kurvan, men hade knappast vunnit ändå. Har hög kapacitet, och går han felfritt har han bra chans. 3 Strong Demand vann enkelt senast efter att ha fått bestämma allt i ledning. Det lär bli tuffare nu, men han är bra själv, och ska med på kupongen. 7 HG Top Line var ok på Axevalla näst senast, och gick klart godkänt efter galopp senast. Har visat att han kan hävda sig i klassen och ska räknas tidigt. 1 Turbo Amor har avslutat bra efter smygresor de senaste starterna och lär få en sådan här med. Farlig med lucka i tid!

Rank: 4, 9, 3, 7, 1, 6, 8, 10, 11, 2, 5, 12


I V75-3 får 10 Global Investment tipsettan. Var bra senast som knappt slagen tvåa, och visade fin form. Har härdats i tuffa gäng under sommaren och det har han nytta av här. Jag tycker han har väldigt bra chans här, och jag spikar faktiskt! Vid gardering så tycker jag att 3 Turnaround är bättre än sin tråkiga rad. Näst senast galopperade han 100 meter före mål när han skulle byta spår. Senast blev det galopp som slagen efter en tung resa. Jag tycker han är i bra form, och han är motbudet mot min spik. 1 Jodas Julia avslutade rykande näst senast. Senast tog hon ledning, blev stekhet och släppte ledningen. Fick lucka 200 före mål och tog sig förbi på ett bra sätt. Är med där framme igen, men inget hett vinstbud denna gången.

Rank: 10, 3, 1, 5, 9, 4, 2, 6, 7, 8


I V75-4 ger jag tipset till 3 Royal Neo som var mycket bra senast. Kördes till ledning efter 550 meter, blev sen överfallen och fick offra en speed efter 800. Blev överfallen en gång till när det återstod 500 meter, men då galopperade utmanaren. Blev då helt ensam i tät, kördes vad som gick, och även om han nästan kröp i mål, så var helhetsintrycket mycket bra. Bra chans här från ett fint läge. 9 Mils You Love har varit bra hela året. Var slagen med en halv nos näst senast efter att ha avslutat sylvasst. Senast satt han i vinnarhålet, letade lucka 400 kvar, fick backa sig loss, och avslutade fint. Kan få ett passande rygglopp här, och räknas tidigt. 6 Havbergs Gidde var lite seg på Jägersro näst senast. Senast satt han i rygg på ledaren när denne galopperade 400 kvar. Blev då grovt störd själv och galopperade också. Såg fin ut då, och det var nog segern som rök där. Har visat hög kapacitet och är given på kupongen. 1 Orcas Bac kördes invändigt senast, och galopperade i sista kurvan när luckan var på väg att komma. Galoppen kom pga att hästen trampade upp i sulkyn framför. Det luktade lite preparé-styrning om det hela och han ska ses med hyfsad chans att vinna här. 11 Putte Topline var bra senast då han vann från ledningen. Nu får han gå bakifrån istället, och motståndet är tufft. Men den kapaciteten han visat gör att han platsar på lappen. 12 King Cobol fick loppet kört i halsen senast men avgjorde på ett bra sätt och är en rysare igen.

Rank: 3, 9, 6, 1, 11, 12, 4, 7, 2, 8, 5


I V75-5 kommer dagens andra spik. 6 Olivia Lavec har varit lysande i sina starter i år. Näst senast reparerade hon en stor galopp på bästa sätt, och senast var hon överlägsen från ledningen. Motståndet nu är tuffare, men jag tror hon sitter i ledning direkt och sen kommer ingen i närheten. Vill man gardera, så är 7 Alpha Degato klar andrahäst. Hon har varit på utflykt till Tyskland där hon skötte sig bra med två andraplatser. Är startsnabb och den som kan lura Olivia Lavec på ledningen. Jag tror dock att Conrad Lugauer släpper till Olivia Lavec i så fall, då Alpha Degato brukar vara lite vek den sista biten. 8 Tamila Silas var helt lysande senast då hon trots ett tungt lopp bara var bäst. Motståndet nu är betydligt hårdare, men hon har bra kapcitet och kan lifta med till en plats.

Rank: 6, 7, 8, 9, 12, 14, 15, 5, 1, 10, 13, 11, 4, 3, 2


V75-6 är då E3-finalen för den öppna klassen. Här får vi se Europas bästa treåring (?) i form av 3 Raja Mirchi. Han lekte sig till överlägsen seger näst senast på Jägersro på 12,1, och han lekte sig okörd till överlägsen seger i försöket på 12,3. Alla lopp ska köras, men jag tror han är totalt överlägsen här, och lär vinna efter behag. Sen får vi se hur fort Ludde vill köra. Svenska rekordet är 11,8, bara så ni vet....Jo, jag spikar! Motståndet då? Ja, det vimlar av fina treåringar, och 1 Classic Man har gått framåt rejält under sommaren. Var mycket bra näst senast då han utmanade Formula One från dödens. Vann sen försöket på ett bra sätt. Jag tror han har en bra chans att lägga beslag på andraplatsen. 5 Deuxieme Picsous är en fin häst som jag gillar skarpt. Var chanslös att utmana Classic Man senast, men gick bra ändå. Har klar platschans. Sen vill jag även nämna 9 Embassy Caviar som var lysande efter galopp i försöket. Gjorde en mycket bra upphämtning och kan vara en platskandidat även han.

Rank: 3, 1, 5, 9, 4, 2, 7, 11, 12, 6, 8, 10


I V75-7 ger jag tipsettan till 5 Youpie som var mycket bra senast. Gick en ruskig långspurt och avgjorde knappt kort före mål. Såg helläcker ut, och han har bra chans att vinna igen. 2 Chimall TT var inte som bäst senast och är behandlad efteråt. Brukar göra bra lopp efter behandling, och han har ju ett löphuvud av guld. Formen är nog rätt så bra, och han är given på kupongen. 8 Local Conch var ju dunderbra på Årjäng när han krossade allt mostånd. Var sen sämre på Jägersro, men fick då ett tungt lopp. Det blir tungt här också, och kanske att distansen är i kortaste laget. Men blir det högt tempo, då är han en het segerkandidat. 10 SJ's Otto var mycket fin senast då han bara blixtrade förbi ledaren till en enkel seger. Gynnades givetvis av rygglöpning i stenhårt tempo. Får väl lifta med i ryggar igen, och kan avgöra med en svepning sista 300. 12 Hardy Ribb gjorde ett mycket bra lopp senast och var urtapper som knappt slagen tvåa. Är sylvass till slut med ett rygglopp och det kan det mycket väl bli här.

Rank: 5, 2, 8, 10, 12, 9, 4, 1, 6, 7, 11, 3


Systemet ser då ut så här:


1) 2,10,9,12,5 (7-4)

2) 4,9,3,7,1 (6-8)

3) 10 Global Investment (3-1)

4) 3,9,6,1,11,12 (4-7)

5) 6 Olivia Lavec (7-8)

6) 3 Raja Mirchi (1-5)

7) 5,2,8,10,12 (9-4)


750 rader = 375 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards