Direktlänk till inlägg 21 augusti 2010

Sammanfattning V75 Örebro 21/8

Av Niclas Carlson - 21 augusti 2010 22:00

Återigen fick vi se fina prestationer idag, och särskilt en var helt makalös....


I V75-1 var 2 Bachelores Dream i ledning på 5 meter. Fick inleda väldigt lugnt och efter 600 meter avancerade 12 Pinepower Rose fram i dödens. Det hade dock ingen effekt på tempot, varvet gick på 15,8. 900 före mål började det röra på sig från kön. 4 Blue Rock fick gå först i tredjespår, i rygg hade han 9 Nisse Bean och i dennes rygg satt 10 Practical Joke. Då började Pinepower Rose att lägga press på Bachelores Dream, och det gick fort in i sista kurvan. 300 före mål gick Nisse Bean ut till egen attack, och bakom honom även Practical Joke. In på upploppet kopplade Pinepower Rose greppet på Bachelores Dream, men då kom Nisse Bean i en väldig fart. Båda passerade mållinjen samtidigt, och det krävdes ett uppförstorat målfoto innan segraren kunde ropas ut - Nisse Bean. Pinepower Rose var stor i nederlaget och var den som gjorde hela loppet. Practical Joke visade fortsatt form med en bra avslutning som fyra.


I V75-2 tog 2 Gatlin Bob ledningen, men valde att släppa efter 500 till 4 Wiss Rambo. Då dundrade 3 Strong Demand fram och ville överta ledningen, men Wiss Rambo svarade och Strong Demand fick krypa ner i rygg istället. Tempot var högt, 13,5 första varvet, och det skulle gynna köhästarna. 550 före mål gick 9 Sir Holger till attack från andra ytter, fick med sig 11 Baht Launcher och 8 Delvin Gold. In på upploppet var Wiss Rambo trött, och Sir Holger kopplade greppet., Då kom Baht Launcher farandes och kunde ta sig förbi kort före mål. Delvin Gold avslutade hyfsat, men såg fin ut i travet igen och han lirar jag nästa gång!


I V75-3 tog 3 Turnaround ledningen, men valde att släppa efter 500 meter när 1 Jodas Julia kom dundrandes. 10 Global Investment gick fram i dödens med varvet kvar, vilket gav 4 Conrads Epilog en fin rygg. Jodas Julia blev stekhet igen i ledning, och travade inte alls bra idag. 500 före mål började Global Investment att pressa på Jodas Julia, och då försvarade Jodas Julia sig med galopp. Därmed var Global Investment i ledning och Conrads Epilog attackerade för fullt. In på upploppet såg det ganska så klart ut för Global Investment, men Conrads Epilog närmade sig hela vägen. Men i mål skilde det en halv längd till Global Investments fördel.


I V75-4 dök 3 Royal Neo till spets direkt. Fick 6 Havbergs Gidde i dödens efter 400 meter. 9 Mils You Love satt i andra ytter, medan 11 Putte Topline fanns i tredje ytter. Den positionen var dock inte Robert Bergh nöjd med, utan styrde på 1200 kvar. Blev dock hängandes i tredjespår resten av loppet. Därmed satt också Mils You Love fast. Royal Neo och Havbergs Gidde ryckte istället undan in på upploppet och utkämpade en härlig batalj. Men Royal Neo var den som vill mest idag, och kunde ta en välförtjänt seger med en halv längds marginal. Plus i kanten för Havbergs Gidde som höll till andraplatsen, och även till Putte Topline som trots sin tunga resa blev fyra.


V75-5 blev tämligen odramatiskt när 6 Olivia Lavec stack till ledning, och 7 Alpha Degato kröp ner i rygg på denna. Olivia Lavec fick bestämma i ett ganska lugnt tempo, och det var först 550 kvar som det blev rejäl fart på det hela. 9 Fast Allegro kom farandes i tredjespår, och såg riktigt fin ut runt sista kurvan. Men då ökade Olivia Lavec tempot, och bara dansade undan till en lätt seger före Fast Allegro.


I V75-6, E3-finalen, var det full gas som gällde. 2 Västerbo Face It var snabbast från start, 3 Raja Mirchi försökte vara med från start men galopperade efter 150 meter. 4 Update var bra med och pressade stenhårt runt första kurvan, men Västerbo Face It försvarade ledningen via 07 första 500! Först då gav Update upp spetsstriden och gick ner i rygg på ledaren. Men 800 före mål var Update ute i dödens igen, och bjöd då 1 Classic Man på andra ytter. 8 Leclerc kom då fram i rygg på ledande Västerbo Face It. 550 före mål attackerade Classic Man i tredjespår, 6 Growup satt i rygg på denne men galopperade kort efteråt. 9 Embassy Caviar och 5 Deuxieme Picsous följde med där bakom. In på upploppet tröttnade Update och Classic Man var slagen han också. Västerbo Face It kämpade på så gott han kunde, men fick till slut sträcka vapen och blev fyra. Istället var det Deuxieme Picsous som kom dundrandes över upploppet, kopplade greppet 100 kvar och kunde vinna ganska så komfortabelt. Leclerc fick lucka och avslutade fint till andraplatsen, medan Embassy Caviar gick bra som trea. Vilka treåringar vi har i Sverige!


I V75-7 var 3 Persos Seaman snabbast från start och gick till ledning. Valde dock att släppa till favoriten 2 Chimall TT efter 600 meter. 8 Local Conch tappade inte så mycket som han brukar från start och styrde direkt fram i tredjespår. Kom fram utvändigt om Chimall TT efter 650 meter. 6 Roberto fick då en fin löpning i andra ytter. Sen började manglingen från Local Conchs sida. Han såg till att tempot hölls uppe, och tryckte Chimall TT sönder och samman. 700 före mål tog Local Conch över ledningen och fortsatte sen i sitt egna tempo. Roberto fick gå en rejäl långspurt, men Local Conch bara stånkade på där framme och var näst intill överlägsen idag. Vann mycket säkert med 1,5 längd tillgodo på Roberto som även han gick bra. 1 Frillan Filiokus avslutade sylvasst efter sen lucka och blev trea. Local Conch vann på lysande 12,4/2140a, och stod för dagens vassaste prestation! Gick nu upp i Guld, men kan nog hävda sig även där.


Spelmässigt blev det fem femmor, och det blev 500:- tillbaka. Missarna var Baht Launcher i V75-2, som ju fick ett perfekt lopp i tredje ytter och gick förbi via en bra spurt, och Deuxieme Picsous, som jag varnade för men hade ju spikat Raja Mirchi. Men ett litet tecken på att formen är på väg igen!

V75
 
 
Ingen bild

Micke Hjelm

21 augusti 2010 22:22

Bra jobbat Niclas 7:an sitter snart.

Mvh Micke hjelm

Niclas Carlson

21 augusti 2010 22:38

Tack Micke! Jag siktar på det:) Hur gick det för dig?

 
Ingen bild

underbarnet

22 augusti 2010 09:35

Vilken usel styrning av svanstedt med strong demand, lagom smart att försöka överta ledningen efter untersteiner kört sig dit istället för innan, o varför kunde ludde inte ta d lugnt han hade ju två häster till som kunde få upp tempot om ngn av hand ej fått ledningen

Niclas Carlson

22 augusti 2010 11:10

Jag håller med dig om Svanstedt. Mycket märklig styrning.Sen är Ludde Ludde, det är nog det som är felet. Men visst f-n är det konstigt att hästen galopperar bort sig i de största loppen?

 
Ingen bild

oge

22 augusti 2010 09:43

På 5 hästar borde du ha med Bath Launcher.Väldigt hög segerprocent och etta på turordningen.Annars var
det bra jobbat

Niclas Carlson

22 augusti 2010 11:08

Visst, men har du sett hans segerlopp? Han har fått rinna undan från ledningen över kort distans. om man dessutom hörde Björn Goop innan loppet så var han i princip chanslös. Så jag plockade helt enkelt bort honom. Nu fick han ett optimalt lopp med hårt tempo och rygg hela vägen, då kan t.o.m en kamel vinna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Carlson - 25 mars 2012 00:01

Jag har ju redan nämnt det tidigare i veckan, men från och med nu flyttar jag alltså bloggen. Den nya sidan som ni kan hitta mig på är:   http://niclastravtips.wordpress.com/       Denna sidan kommer att vara kvar, men kommer inte att upp...

Av Niclas Carlson - 24 mars 2012 01:51

Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna står som värd för veckans V75-omgång. En omgång som, trots att det kryllar av topphästar, inte känns så jätteupphetsande ändå. Jag kan inte sätta fingret på varför, men så är känslan. Flera av loppen känns öppn...

Av Niclas Carlson - 23 mars 2012 01:06

Fredagens V65- och DD-omgng avgörs på Romme. Loppen håller ganska hygglig klass, men det ser ut att bli favoritbetonat, så en låg utdelning är att vänta. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 3 Calvados Yankee har gjort två starter i år och närma...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 09:26

Hej på er, mina trogna läsare. Ja, alla nya också för den delen:) Jag har länge haft en egen önskan om att fixa till en lite mer personligare och trevligare sida än vad den här bloggen kan göra, och nu äntligen har jag haft tid och inspiration till...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 02:07

Torsdagens V65- och DD-omgång arrangeras av Östersundstravet. Man har fått ihop en rätt så bra omgång, och jag tror det kommer bli rätt så bra betalt för dem som lyckas pricka sexan. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 9 Insect Face var kraftig...

Ovido - Quiz & Flashcards