Alla inlägg den 14 augusti 2010

Av Niclas Carlson - 14 augusti 2010 18:57

Ingen höjdare idag, endast fyra rätt....Nu var det dålig utdelning och en massa favoriter, och då är jag inte som bäst. Jag tar nya tag och återkommer med tips till V65 på Tingsryd imorgon.

V75
Av Niclas Carlson - 14 augusti 2010 03:45

Skellefteå står som värd för lördagens V75:a, och jag tycker omgången ser riktigt lurig ut. Vissa av favoriterna ska absolut synas, och det kan smälla till nånstans. Viktigt att tänka på är att Åke Svanstedt strukit sig själv, och sätter upp Torbjörn Jansson istället, vilket drar ner vinstchanserna betydligt!


I V75-1 kommer dagens första spik. 8 You Bet Hornline har tänt till nåt vansinnigt med racerbalans, och ser alldeles lysande ut för dagen. Senast bombade han till spets från åttondespår, och stack undan 300 kvar. Upploppet var rena defileringen och Robert Bergh bjöd på stor show, då han tog emot hyllningar och vinkade glatt till publiken sista 100. Här tror jag att han blåser till spets igen, och då är det toppchans. För de som vill gardera så är 7 Russell Hill klar andrahäst. Avslutade sylvasst när han fick sen lucka senast, och såg fin ut. Jag tycker dock att han inte gärna sätter nosen först, och av den anledningen tar jag inte med honom. 6 Flicka Rigas är bra i ordning och ser även hon lysande ut. Fin platschans.

Rank: 8, 7, 6, 9, 2, 3, 5, 11, 1, 4, 10


I V75-2 ger jag tipset till 5 Sir November. Han har varit lysande i Finland sedan flytten dit, och han är startsnabb och lär ta ledningen här. Bra chans därifrån. 6 Leo On Line avslutade bra senast och är i bra form. Kan få ett fint lopp härifrån, och ska räknas tidigt. 8 Year One är jättefavorit, och han höll strålande senast efter en mardrömsresa. Om hästen inte tagit illa vid sig har han chans, men vilken resa får han här? Med Torbjörn Jansson i sulkyn vet man aldrig, det kan bli precis vad som helst. 4 Count Harry har formen på topp, men vinner inte gärna. Senast gick han helt ok, men viljan att vinna är inte så vass. Bergh upp nu, och han kan locka fram det lilla extra. 3 Manos General blev frånåkt senast och såg inte alls rolig ut. Kan mycket bättre än så, och från ett bra läge, kan han vara en rysare att se upp med.

Rank: 5, 6, 8, 4, 3, 10, 12, 1, 9, 2, 7


V75-3 är Gulddivisionen, vilket kan vara svårt att se när man ser startlistan. Tipsettan går till 6 DJ Seabrook, som inte var som bäst senast. Satt i rygg på ledande Intoxicated men blev frånåkt den sista biten. Här har han läge för spets, och når han dit har han bra chans. 3 Conrads Epilog var riktigt fin senast i ett skräplopp. Han satt i tredje ytter, och sättet han blåste runt på var mycket bra. Läget talar för en bra resa, och han är loppets luring! Sen fegar jag till det och plockar ändå med 1 Go On Pale som är i bra form. Har körts extremt passivt på slutet, och har avslutat bra hela tiden. Har väl chans att vinna, men är ingen förstahäst för mig...

Rank: 6, 3, 1, 4, 9, 7, 5, 8


I V75-4 får 10 Othello Zet tipset. Senast avslutade han på ett ok sätt och visade fortsatt form. Mycket intressant med Goop nu! 4 Valleystream har imponerat på slutet. Näst senast gick han i dödens sista 1200, men gick ifrån på ett fint sätt och vann utan problem. Senast blev det dödens igen, fick ledningen när ledaren galopperade 600 kvar, men fick till slut ge sig mot Mill Qazvin. Krigade dock hela vägen, och han räknas tidigt här. 7 Dead Wood är i kanonform, och har tänt till enormt efter flytten till norr. Han har imponerat rejält vid segrarna, och då han är snabb ut ligger vägen öppen för ledningen. Men han har inte mött så hårt motstånd som han gör idag, därför är han bara en i mängden. 9 Bella Hammering var kanonfin när hon vann näst senast. Senast satt hon fast länge, men avslutade bra när luckan väl kom. Luring med rygglopp! 2 Dollar E imponerade på mig näst senast när han vann trots en resa i dödens. Gick dessutom undan på ett bra sätt och var riktigt bra. Senast kördes han till spets efter 500, men fick då ge sig mot en smygkörd Lira Launcher, som också är med här. Dollar E kan vara en luring! 3 Lira Launcher fick en kanonresa i andra ytter senast och spurtade förbi Dollar E på ett bra sätt senast. Med ett liknande lopp här fäller hon många till slut.

Rank: 10, 4, 7, 9, 2, 3, 6, 12, 5, 1, 11


I V75-5 hittar jag dagens andra spik. 3 Hallsta Lotus gjorde ett kanonlopp senast då han fick gå i stort sett hela loppet i tredjespår. En normal häst hade lagt av runt sista kurvan...Här blir det ledning, och sen kan han defilera i mål. Stenklar! Den som vill gardera gör klokt i att ta med 8 Moe Brage som är fältets näst bästa häst. Blev söndertryckt i spets av Hallsta Lotus under Elitloppshelgen, blev avklädd på hemmaplan gången efter. Är normalt sett tvåa en bit bakom Hallsta Lotus här. 2 AT Eko har gått bra i Finland men känns inte som nåt segerbud här.

Rank: 3, 8, 2, 9, 7, 5, 6, 12, 10, 1, 4, 11


I V75-6 ger jag tipsettan till 5 Cruising Cake. Han avslutade bra senast, och hade bara kusken kört i tid och valt rätt väg hade han hunnit fram till seger. Är i bra form, och har ett bra läge här. Chanstips! 7 El Sueco är i fin form, men har inte startat på några veckor. Är väl egentligen inte heller nån sprinter och här får han svar oavsett vad han hittar på i loppet. Det är en bra häst, men ingen spik. 2 Molly McGuire är i hyfsad form. Borde hållt undan till seger senast, men är väl som vassast bakifrån. Får hon ett lopp i ryggar så smäller det bara till den sista biten. 12 Livi Destiny blev grovt bortkörd senast och har inte startat sen dess. Det är en riktigt fin häst annars som imponerade rejält när han vann ett sprinterlopp i början av juni. Blir det tempo på loppet så gynnas han rejält. 11 Drop In LB gynnas också om det blir hårt tempo, och formen är helt ok. Rysare!

Rank: 5, 7, 2, 12, 11, 4, 9, 3, 10, 6, 1, 8


I V75-7 får 5 Staro Cold Carat tipset. Hade ingen tur senast och blev dragen bakåt i rygg på en trött häst. Sen körde Bergharn inte en meter, och det nästan lyste preparé om styrningen. Här ska han laddas för spets, och därifrån har han toppchans! Jag väljer att spika! Vill man gardera så finns det motbud. 4 Simb Robitaille fick en jobbig resa senast, men såg i övrigt bra ut. Ordinarie kusk igen och formen är på topp. Kapacitet för att segerstrida. 1 Minos Vang avslutade sylvasst efter sen lucka senast i ett riktigt blufflopp. Han visade att formen är kvar, och har väl en viss chans med rätt resa.

Rank: 5, 4, 1, 12, 3, 10, 11, 7, 6, 9, 8, 2


Systemet ser ut så här:


1) 8 You Bet Hornline (7-6)

2) 5,6,8,4,3 (10-12)

3) 6,3,1 (4-9)

4) 10,4,7,9,2,3 (6-12)

5) 3 Hallsta Lotus (8-2)

6) 5,7,2,12,11 (4-9)

7) 5 Staro Cold Carat (4-1)


450 rader = 225 kronor


Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards