Alla inlägg den 7 augusti 2010

Av Niclas Carlson - 7 augusti 2010 23:45

På förhand såg det ut som en svår omgång, och det blev det också denna gång.


I V75-1 tog favoriten 2 Jodas Julia ledningen direkt, men blev stekhet och låg på oerhört mycket. 9 Vanessa Du Ling kom upp i dödens efter 600 meter, och kunde överta ledningen 200 meter senare. När de svängde in på upploppet fick Jodas Julia lucka när 5 Calamara Donna tröttnade i dödens, kopplade greppet på Vanessa Du Ling och vann tämligen enkelt.


I V75-2 fick vi se en uppvisning utöver det vanliga! 12 Cash Is Fun Zaz inledde med att galoppera i starten och tappade ca 50 meter på det. Kom ikapp kön efter 1100 meter, och stack iväg i tredjespår direkt. Blev dock utsvarad och blev hängandes i tredjespår resten av loppet. Hade dock kraft och mod att knäcka de invändiga runt sista kurvan, och in på upploppet försvann han till en överlägsen seger. Han var helt makalös och satte nytt svenskt rekord - 14,5 - och var kalasfin! Positivt omdöme får också snabbt avslutande 6 Maximan Effect som visade att han håller bra klass han med.


I V75-3 tog 4 Micro Mesh hand om ledningen i en snabb öppning. Fick 5 Yanantin Boko på utsidan, medan 9 Skully Gully fick tredje ytter. Tempot bedarrade rätt så kraftigt, och 500 före mål gick Skully Gully till attack. Tre hästar i bredd runt sista kurvan, och in på upploppet var Micro Mesh slagen. Yanantin Boko stegade undan medan Skully Gully stumnade, och segern blev ganska så lätt för Yanantin Boko.


I V75-4 stack 6 Nostro Value till ledningen. Fick bestämma tempot efter behag, men såg seg ut redan 400 kvar. I vida spår kom 9 Wiss Rambo, som på upploppet gick snabbast av alla, och kunde sätta dit nosen först. Visade samma härliga form som på Axevalla senast.


I V75-5 kunde 5 Olympia ta hand om ledningen. Fick 13 Perfect Light utvändigt om sig. Tempot var rätt så uppskruvat, och när 600 meter återstod såg det ut som att Olympia var slagen. Perfect Light kopplade greppet med en halv längd, men kom aldrig förbi. Istället tog Olympia tillbaka greppet och in på upploppet såg det klart ut. Då kom 14 Global Legacy som efter en snygg styrning sista 600 hade krafter att passera Olympia, och vann med en hals.


I V75-6 galopperade mitt drag 5 Victory Hill direkt. Istället flög 4 Fittipaldi till ledningen. Höll ett högt tempo, och var tidigt slagen. 12 Practical Joke satt länge sist utvändigt, gick till attack 600 kvar, men såg inte ut att ha med segerstriden att göra. Men runt sista kurvan petade Bo Falsig i extraväxeln och hästen flög fram över upploppet. Kort före mål satte han nosen först, och kunde vinna med en halv längd, före en tapper 11 Blue Rock, som gått i dödens större delen av loppet.


I V75-7 stack 3 Nellie Vingboons till ledningen. Blev stekhet och drog iväg med 30 meter. När det återstod 600 meter hade de andra kommit ikapp, och det såg ut som att nån bakifrån skulle vinna. 12 Scargel gick till attack 500 kvar, och gick fort genom sista kurvan. Med i rygg på Scargel liftade 11 Youpie med, och över upploppet var det Youpie som gick snabbast. 4 Hardy Ribb avslutade vasst också, men Youpie vann med en halv längd till slut. Nellie Vingboons tapper fyra.


Spelmässigt blev det en femma till slut, vilket innebar 1427:- tillbaka. Man ska väl vara nöjd med det vid en så svår omgång, men faktum är att de jag missade på, hade jag som förstareserver, och varnade dessutom för dem...Utan att ta i för mycket, så kan jag i alla fall säga att det här förde fram mig i form, och nu ska det slipas på förslagen under nästa vecka...

V75
Av Niclas Carlson - 7 augusti 2010 03:15

V75 avgörs på Solvalla, och till skillnad från de tråkiga V64-loppen på onsdagarna, så känns det vidöppet i flera av loppen. Det kan bli bra pengar om man träffar rätt...


V75-1 är Stoeliten, och tipsettan går med tvekan till 5 Calamara Donna. Formen är kalasbra, och hon är sylvass när hon får spara sin speed. Fast det är just det som kan fälla henne, då hon lika gärna kan sitta fast i tredje inner hela vägen. Får hon draghjälp med lucka till slut, då vinner hon. 9 Vanessa Du Ling behövde loppet senast, och ska träna riktigt fint nu. Kan få ett perfekt lopp här, och räknas tidigt. 2 Jodas Julia var lysande i lördags. Hon har härdats i tuffa sällskap hela året och är den som klarar att göra mest jobb av alla här. Med där framme igen. 4 Swept To Victory fick gå sista 700 i dödens senast och det var mer än hon klarade av. Är liksom stallkamraten Calamara Donna beroende av rygglopp, men får hon det kan hon vara den som är först över linjen. 1 Sharapova avslutade hyfsat senast, men utan att kunna plocka något på vinnande Ilaria Jet. Får ett fint lopp nu, och är en ständig luring.

Rank: 5, 9, 2, 4, 1, 8, 6, 10, 3, 7


I V75-2 kommer dagens första spik, och det i form av 12 Cash Is Fun Zaz. Det här är en stark och rejäl häst, som tyvärr gärna vill galoppera. Felfri är han totalt överlägsen, och jag spikar utan att tveka. Bakom honom är det ganska så jämnt. 8 Västerbo Offspring har formen på topp, och gillar distansen. Hittar han bara ut från innerspåret kan han ställa till det för min spik. 10 Bruce Tooma har sett kanonfin ut på slutet, och räds inte distansen. Är ett hett platsbud.

Rank: 12, 8, 10, 6, 1, 3, 9, 11, 7, 5, 4, 2


I V75-3 kommer dagens andra spik. 4 Micro Mesh fick oväntat ge sig efter att ha bestämt som han ville sist. Jag tror faktiskt att det kan vara så att hästen inte trivs med Ludde som kusk, och därför inte brukar sig för fullt. Här sticker han till ledning, och sen finns det ingen som kommer i närheten av honom. Stenklar! 5 Yanantin Boko var ganska blek senast efter en fin resa. Borde kunnat bättre. Tränar fint igen, och skall räknas bakom Micro Mesh. 9 Skully Gully var direkt urusel senast, och har inte hittat formen än. Jag tror hon får svårt att räcka till annat än en plats här.

Rank: 4, 5, 9, 1, 7, 10, 2, 6, 8, 11, 3


I V75-4 får 10 Vincent Du Ling tipset. Läget spelar inte så stor roll, då han är stark och tål att göra en hel del själv. Formen är helt ok, och han dyker definitivt upp i segerstriden. 6 Nostro Value är snabb ut och sitter förmodligen i spets. Får han bestämma en bit kan han hålla undan även om han inte är nån hjälte den sista biten. 9 Wiss Rambo var lysande senast och såg riktigt fin ut. Läget nu passar perfekt, och med en smygare blir han giftig till slut. 11 Staro Dynamite går upp i klass nu, men är i toppform. Var fin senast, och kan vara med i striden igen. 12 Photo Diablo är loppets rysare. Formen är ok, och skulle han kunna smyga med så är han sylvass till slut. 4 Cayenne Käbb gör oftast bra lopp, med vassa avslutningar. Har ett bra läge nu, och med en offensiv styrning kan han vara vinnaren...

Rank: 10, 6, 9, 11, 12, 4, 7, 3, 2, 5, 8


I V75-5 hittar jag dagens tredje spik, i form av 13 Perfect Light. Gjorde ett ok lopp senast, men borde kanske hållt undan för April April ändå? Här får hon attackera bakifrån, och ska enligt Svanstedt vara ännu vassare då. Jag tycker det ser ut som en toppchans och spikar. Motbuden är i första hand 14 Global Legacy som är i toppform för dagen. Fick ett tungt lopp senast men höll ändå bra. Kan hon lifta med i ryggar här kan bli farlig till slut. 15 Yucca Boko kan få sitt drömlopp här med ryggar hela vägen. Farlig på speed!

rank: 13, 14, 15, 9, 5, 6, 7, 2, 11, 8, 1, 4, 12, 10, 3


I V75-6 ger jag tipset till "omgångens drag". 5 Victory Hill är sylvass från start och tar ledningen här. Sen hoppas jag att de kör där också, och inte släpper. Såg strålande ut senast och är i kanonform. Toppchans fråm spets. 1 Lewis OM var mycket bra senast. Gick iväg 700 kvar från köposition och gick med full fart hela vägen över linjen. Mötte en för bra häst då. Formen är som den ska, och han ska räknas tidigt. 6 Bart Sjöhammar var bra senast då han vann enkelt från spets. Får svårare att nå dit nu, men har såpass hög kapacitet att han kan lösa det ändå. 9 Saint Cloud är också hyperintressant. Avslutade vasst som tvåa bakom Crowns Banker senast, och såg mycket bra ut. Kan få en fin resa här och som han såg ut sist så har han fart för att segerstrida. 10 Monster Drive är i bra form och får inte glömmas bort. Kan avsluta bra han också, och han vet var mållinjen ligger. 12 Practical Joke är ett riktigt långskott, men han avslutade fint senast, då han gick i tredjespår hela sista varvet. Skulle det bli överpace inloppet är han inte avsågad.

Rank: 5, 1, 6, 9, 10, 12, 4, 2, 8, 7, 3, 11


I V75-7 får 7 To Be Sir förstastrecket. Han är i toppslag för dagen och trivs över distansen. Han kan öppna bra och skulle han få ledningen här kan loppet vara över. Bra chans. 5 Fraternity Party galopperade senast. Var bra gången innan och är jätteintressant med Johnny Takter! 11 Youpie var chanslös mot Yield Boko senast i ett riktigt blufflopp. Behövde kanske det loppet i sig och lär vara i full form igen. Har visat bra kapacitet tidigare och är med och gör upp om segern. 12 Scargel imponerade senast, men motståndet var ganska så klent också. Har styrkan för att lösa denna uppgiften och räknas tidigt.

rank: 7, 5, 11, 12, 3, 1, 2, 10, 4, 9, 8, 6


Systemet ser då ut så hät:


1) 5,9,2,4,1 (8-6)

2) 12 Cash Is Fun Zaz (8-10)

3) 4 Mictro Mesh (5-9)

4) 10,6,9,11,12,4 (7-3)

5) 13 Perfect Light (14-15)

6) 5,1,6,9,10,12 (4-2)

7) 7,5,11,12 (3-1)


720 rader = 360 kronor

Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 7 augusti 2010 02:00

Jaha, det blev som vanligt fyra rätt ikväll. Detta sedan Peter Ingves visat varför han är lärling/amatör med styrningen av Staro Dow Jones i V65-1. Lämna andra ytter för att krypa ner i vinnarhålet??? Då är det väl ingen idé att ens ställa upp? Sen i V65-5 så felrankade jag Ravello, det får jag ta på mig själv. Men nu ska jag borra ner mig i V75:an, och kommer att visa upp ett vasst systemförslag, var så säkra:)

V65
Ovido - Quiz & Flashcards