Alla inlägg den 12 augusti 2010

Av Niclas Carlson - 12 augusti 2010 22:08

Då fredagens V65:a avgörs på Bergsåker med ganska så låg klass på loppen, så avstår jag från spel. Jag koncentrerar mig istället på V75 på lördag, och hoppas kunna bjuda er på nåt riktigt vasst!

V65
Av Niclas Carlson - 12 augusti 2010 21:48

Fin sport på Åby ikväll, och återigen var det nära full pott...


I V65-1 tog 1 True Q hand om ledningen, med 3 Tara Defi i rygg, och 5 Nouvelle Pelle i dödens. Tempot liknade mest kallblodstempo, första varvet gick inte snabbare än 19,7....500 meter före mål tryckte Nouvelle Pelle upp tempot, och såg vass ut i det läget. True Q började kippa efter andan när de svängde in på upploppet, Nouvelle Pelle tog över, men då kom Tara Defi via open stretch och kunde ta sig förbi med knapp marginal...


I V65-2 var det lite stafettkörning i ledning. Först tog 7 Therese Palema  ledningen, släppte till 6 My Fix, som sen släppte tillbaka till Therese Palema. 700 före mål kom 4 Merkur Vang farandes i en hastig attack och såg ut att koppla grepp direkt. Therese Palema återtog kommandot runt sista kurvan, och My Fix bara väntade på open stretch. Då kom 5 Mavi Laday farandes från tredje inner, och när de var mitt på upploppet hade My Fix inget att hämta. Merkur Vang lyckades få dit nosen först före Mavi Laday. My Fix blev trea, men såg halt och ofräsch ut, och borde kanske inte ha fått starta?


I V65-3 tog 2 Tamil Image ledningen, men släppte efter 500 meter till 3 Nightlife La Marc. 5 Precious Value hamnade i dödens och fick göra grovjobbet själv. Tryckte upp tempot på ledaren 500 kvar, Nightlife La Marc svarade, och Tamil Image följde med med lätthet i rygg. In på upploppet hade Precious Value gjort sitt, Nightlife La Marc såg lite plågad ut, och invändigt kom Tamil Image farandes. Men Nightlife La Marc lyckades hålla undan med en knapp marginal, och får därmed representera Åby i KGB:s minne på Jägersro under Derbyhelgen.


I V65-4 kunde 14 Gidde TH ta över ledningen med varvet kvar. Fick 9 Majors Snapscho tryckandes utvändigt, men in på upploppet stack Gidde TH undan och vann komfortabelt. 15 Hurricane Line avslutade vasst och visade form igen.


I V65-5 kunde 1 Peace Photo hålla ledningen med lätthet. Fick hållas där framme och såg ut att gå mot en klar seger när hon ryckte undan i sista kurvan. Men detta gjorde att 3 Elstar Pride kunde ta sig loss från tredje inner, och han avslutade ruskigt fort och kunde ta sig förbi till en säker seger.


I V65-6 kunde 3 Dreamalittledream ta över ledningen från stallkamraten 5 Lights On Broadway efter 500 meter. 4 Lady Pettersson fick gå i dödens, och hon tröttnade över upploppet. Dreamalittledream kunde gå undan till en enkel seger och såg fin ut.


Spelmässigt blev det en femma, som gav 425:- tillbaka. Det blev således en liten vinst, och det är ju alltid kul. Men det kunde ha blivit mer......

V65
Av Niclas Carlson - 12 augusti 2010 01:30

Torsdagens V65:a körs på Åby, och som vanligt är det ganska så bra klass på loppen. Det ser jämnt ut i flera av loppen, och jag hoppas att sexan sitter ikväll....


I V65-1 får 5 Nouvelle Pelle tipsettan. Han gick bra senast över upploppet efter en ganska passiv styrning, men såg fin ut och borde ha bra chans att ta hem det här. 6 High Hope Face gick helt ok senast i en tuff omgivning. Motståndet känns lättare nu, och hon är med där framme. 3 Tara Defi är den som har bäst form av alla här, och hon har varit bländande i de två senaste starterna. Nu möter hon tuffare motstånd, men är tuff själv, och hon kan mycket väl sätta dit nosen först ändå.

Rank: 5, 6, 3, 4, 2, 1, 7, 8


I V65-2 kommer dagens enda spik. 6 My Fix var helt lysande näst senast när han blåste iväg och var helt överlägsen. I den senaste starten hamnade han i femte inner, kom ut i andraspår 600 kvar, men fick ingen lucka förrän det var 250 meter kvar. Han spurtade som en demon, men hann inte fram. Om herr Dyhrberg bara kör i tid denna gång, så vinner han loppet efter behag. Vill man gardera tar man i så fall med 2 Nicolas De Mortree som är i fin författning. Gillar förutsättningarna och är med där framme. 8 Jealous Face är stark till tusen, men också galopplysten. Håller han sig felfri blir han farlig.

Rank: 6, 2, 8, 7, 5, 4, 3, 1, 9, 11, 12


V65-3 är ett amatörlopp, och tipsettan går til den klare favoriten 2 Tamil Image som har varit fin i sin comeback. Gjorde ett fantastiskt lopp när han tog ner Molly Rocket från dödens näst senast, och senast fick han bestämma i spets. Var då nära att åka dit, men höll undan. Här blir det åka av från start, och håller han ledningen har han bra chans att vinna. 3 Nightlife La Marc har toppform och har även han varit fin i de senaste starterna. Kanske att distansen är i kortaste laget för honom? 4 Menai Eden har varit grym i de senaste starterna och har formen på topp. Är snabb ut och utmanar om spets. Farlig därifrån.

Rank: 2, 3, 4, 10, 9, 5, 11, 7, 12, 1, 6, 8


I V65-4 går tipsettan till 14 Gidde TH. Han var bra när han vann på Åmål näst senast, men senast på Axevalla hade han inte vunnit om inte ledande Eliott Hall galopperat bort sig. Här har han en ganska så lämplig uppgift, men jag har hittat två roliga motbud, och jag garderar. 10 Vanmaker Limburgia vinner inte ihjäl sig, men är i toppform. Näst senast vann han lätt från spets, och senast provade han lyckan på Solvalla. Satt sist i kön då, och avslutade strålande och slog bla Derby Clipper och Dig For Dollars. En jätterysare! 8 Bronx Sisu galopperade från start näst senast och gjorde det hyfsat efteråt. Senast satt han fast alltför länge och fick lucka 150 före mål. Kördes ingenting då, och här kan han ha nytta av de krafterna. Kör för seger nu, Björn!

Rank: 14, 10, 8, 6, 13, 7, 15, 11, 5, 2, 12, 4, 1, 9, 3


I V65-5 får 9 Johan Chou agera tipsetta. Ni som läser min blogg vet att jag spikade honom senast på Axevalla. Då var han väldigt seg av sig men gick ändå bra som trea. Motståndet är lite enklare nu, och han är med där framme igen. 10 Orcas Bac gick i ledningen senast och såg ut att gå mot seger, men blev avslagen av en smygkörd häst. Får ett fint lopp nu och kan få sin seger nu istället. Loppets roliga drag är 1 Peace Photo som reparerade en startgalopp på bästa sätt senast. Skulle hon lyckas hålla upp ledningen här kan hon hålla hela vägen. 8 Running Moose är i fin form och farlig att nonchalera. Kan få ett drömlopp här och är att räkna med. Jätterysaren i loppet är 3 Elstar Pride som har gjort några ruskiga lopp under sommaren. Var bra som knappt slagen tvåa näst senast. Tyvärr verkar det vara en häst som hellre är tvåa än vinnare, men nån gång så kan han luras först. Kanske ikväll?

Rank: 9, 10, 1, 8, 3, 5, 2, 4, 11, 6, 12, 7


V65-6 är ett sprinterlopp för ston, och tipsettan går till 3 Dreamalittledream som gillar förutsättningarna. Senast blev det galopp i sista kurvan, och det är svårt att säga hur mycket krafter hon hade kvar då. Här står hon perfekt till för spets och blir svår att slå. 4 Lady Pettersson satt fast med krafter kvar mot hårt mostånd på Jägersro senast. Såg kalasfin ut då, och jag dubblar systemet med henne och hoppas att hon vinner denna gången istället...

Rank: 3, 4, 5, 12, 10, 1, 6, 2, 9, 8, 11


Systemet ser då ut så här:


1) 5,6,3 (4-2)

2) 6 My Fix (2-8)

3) 2,3,4 (10-9)

4) 14,10,8 (6-13)

5) 9,10,1,8,3 (5-2)

6) 3,4 (5-12)


270 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards