Alla inlägg den 3 augusti 2010

Av Niclas Carlson - 3 augusti 2010 21:59

Ytterligare en fin sommarkväll, med några riktgt bra prestationer...


I V65-1 stack 4 Reality Pride oväntat till ledningen. Fick sen bestämma efter behag och stack bara undan på upploppet. 8 Pandoro blev tvåa efter en hyfsad avslutning, resten var bara dåliga...


I V65-2 kom kvällens prestation när 3 Precious Value kunde vinna trots dödens hela vägen. 4 Beckham Bob öppnade snabbast och satt i ledningen, medan 12 Milliondollarbaby fick en perfekt resa i andra ytter. Beckham Bob var slagen när de svängde in på upploppet, och Milliondollarbaby sprang mest på tvären, men Precious Value var mycket fin och vann på lysande 12,1. En kanonprestation!


I V65-3 fick 3 Göstaville Håleryd ledningen i den första kurvan sedan de två som var framför galopperade. Fick sen bestämma som han ville, och var totalt ohotad i mål.


I V65-4 kunde 1 Barak Maxim vinna efter en spårsnål resa. Här galopperade 11 Outsider bort sig, liksom 7 Sven Olof. 10 Chip Silvio tog ledningen efter ett varv, men var chanslös att svara vinnaren över upploppet.


I V65-5 tog 6 Sjöhultets Cloe ledningen, 1 Nuffield satt i dödens och 8 Gill Silvio hamnade till slut i andra ytter. I den sista kurvan tryckte Nuffield på vad som gick och Sjöhultets Cloe försvarade sig med galopp. Då kom Gill Silvio farandes och såg ut att gå mot en klar seger, men ville helt enkelt inte ta sig förbi Nuffield, som därmed kunde hålla undan.


I V65-6 bombade 5 Lipton till spets och var sen totalt ohotad. 8 Rocket Fraxer var bara dålig, 7 Orfeus Brodde kunde inte ta nåt i den snabba avslutningen, och 1 Polca galopperade efter en riktg pajasstyrning av Johnny Takter.


Spelmässigt var det nattsvart. Ynka tre rätt och långt ifrån godkänt. Spikarna satt, men sen var det felrankat i princip överallt. Formen är långt borta känns det som, men jag ger mig inte,....

V65
Av Niclas Carlson - 3 augusti 2010 02:00

Tisdagens V65:a körs på Jägersro, och det är ingen större klass på loppen.


I V65-1 ger jag tipset till 6 Super Odds, som har hög kapacitet men inte alltid visar det i lopp. Näst senast blev han brutalt bortkörd av Ulf Stenströmer i ledning, och senast galopperade han i sista kurvan. Håller han sig på benen här har han fart för att vinna. 2 Einar Celeber har inte gjort nån glad på sistone. Näst senast var det galopp i starten, senast var han totalt oinspirerad och ville knappt gå framåt. Men i det här trötta gänget kan han vara långt framme ändå. 7 Golden Haro är en slitare, som sällan vinner. Men han såg fin ut senast när han satt fast i rygg på Pandoro, och han kan få nytta av de krafterna nu. Rysare! 8 Pandoro satt i spets näst senast, men vek ner sig för enkelt på upploppet. Senast var han ute i ett stenhårt gäng, men gick bra över linjen. Fart för att vinna. 5 Nick Nock har inte haft nåt roligt år, men är snabb från start och kan sitta i ledning här. Chans därifrån.

Rank: 6, 2, 7, 8, 5, 4, 3, 1


I V65-2 kommer då dagens första spik, i form av 3 Precious Value. Satt fast i en trött rygg senast och fick aldrig lucka. Är snabb från start och siktar på spets här. Då motståndet inte är särskilt vasst, så tycker jag att det här är en bra spik. Vill man gardera kan man ta med 5 Megastone Palema som är i hyfsad form. Var inte så värst vass näst senast, och senast blev det seger i ett billigt lopp. 6 Argus Hanover avslutade sylvasst näst senast och såg bra ut. Senast fick han ett bra lopp i andra ytter, men tappade över upploppet och var sist i mål. 12 Milliondollarbaby kanske är bästa hästen i fältet kapacitetsmässigt, men läget gör att han rankas ner...

Rank: 3, 5, 6, 12, 8, 10, 4, 7, 2, 1, 9


I V65-3 ger jag tipsettan till 3 Göstaville Håleryd. Formen pekar stadigt uppåt, och han har svarat för fina avslutningar i sina senaste lopp. Här har han ett bra läge, och då det enda motbudet har bakspår, väljer jag att spika. Motbudet är 10 Living Peak som imponerade stort när han vann i sin comeback senast. Gick då i dödens hela vägen och satte nosen först över linjen. 9 New Line är en lite trög häst men gör alltid sitt bästa. Gick godkänt över upploppet sist, och kanske har en platschans här.

Rank: 3, 10, 9, 11, 4, 7, 12, 8, 6, 1, 5, 2


V65-4 är ett lopp över 2640 meter, och tipsettan går till 10 Chip Silvio, som visade att han klarar distansen senast. Gick då helt ok från kön, men var långt efter vinnaren. Ska ha bra segerchans. 11 Outsider fick en invändig resa senast men avslutade bra och kanske hade hunnit fram till seger vid en offensivare löpning. Klarar distansen och är ett tidigt bud. 7 Sven Olof är en lite knepig herre, men går han felfrit har han stort kunnande. Kanske kan rinna undan från spets. 14 Opossum kördes i rygg på Chip Silvio senast och var längden efter i mål. Hänger med bra och är en luring....

Rank: 10, 11, 7, 14, 9, 15, 3, 1, 4, 12, 13, 2, 6, 8, 5


I V65-5 får 5 Deli Dancing tipset. Flög fram över upploppet näst senast till knapp seger. Var sen ute i ett alltför tufft sällskap från ett hopplöst läge. Klarar hon bara femtespåret så är detta en bra chans. 1 Nuffield är en bra danska som är i bra form. Är dock trög ut och riskerar att fastna invändigt. Hittar hon ut har hon fart för seger. 7 Nice Dream DE borde kanske vara tipsetta, men då hon är hopplöst osäker i volt rankar jag ner henne. Kapaciteten finns där, och går hon felfritt har hon bra chans. 6 Sjöhultets Cloe är loppets rysare. Gillar distansen och är ganska så kvick ut. Skulle hon nå spets kan det vara hon som vinner. 11 Izabell Lagö flög fram efter sen lucka senast och såg ut att gå mot seger. Blev dock avslagen precis på linjen. Får hon ett smyglopp här kan hon speeda bra och ställa till med en skräll!

Rank: 5, 1, 7, 6, 11, 2, 4, 8, 3, 10, 9


I V65-6 ger jag tipsettan till 1 Polca. Senast svepte hon det lilla fältet i sitt försök till Stochampionatet. Stumnade över upploppet och blev trea i mål. Bättre distans nu och har ett bra läge. Varning dock för att hon galopperade hejdlöst senast hon hade innerspår bakom bilen....8 Rocket Frazer har haft ett lysande år hittills och det bara lyser toppform runt honom. Har ett jobbigt läge nu, och kanske att distansen inte passar heller. Men han har sån kapacitet att han kan lösa detta ändå. 7 Orfeus Brodde har gjort allt rätt hittills, och det här är en blivande topphäst. Motståndet är det tuffaste hittills, men han kan vara mogen för de redan nu. Han har visat rätt inställning och gör bra ifrån sig igen.

Rank: 1, 8, 7, 3, 9, 2, 5, 10, 12, 6, 11, 4


Systemet ser då ut så här:


1) 6,2,7,8,5 (4-3)

2) 3 Precious Value (5-6)

3) 3 Göstaville Håleryd (10-9)

4) 10,11,7,14 (9-15)

5) 5,1,7,6,11 (2-4)

6) 1,8,7 (3-9)


300 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards