Alla inlägg den 10 augusti 2010

Av Niclas Carlson - 10 augusti 2010 20:37

Det kördes E3-försök ikväll, och frågan är om man ska ha med såna lopp på streckspelen...


I V65-1 fick vi sen ny makalös uppvisning av 9 Raja Mirchi. Gick till attack efter 500 meter, och blev vänligt släppt till ledning med varvet kvar. Dundrade sen undan till en mycket lätt seger. Stort plus också till 3 Embassy Caviar som reparerade en startgalopp på ett mycket bra sätt.


I V65-2 kunde 10 Tamla Celeber vinna efter en resa i tredje ytter. Gick till attack 600 före mål, och gjorde sen inte mer än vad som behövdes.


I V65-3 galopperade 6 Global Miracle i första kurvan. 5 Kaffir Face tog ledningen och såg ut att gå mot seger, men galopperade i sista kurvan. 9 Västerbo Face It satt i tredje ytter, gick till attack 300 kvar, och var starkast över upploppet. 8 Update hyfsad efter en resa mestadels i dödens.


I V65-4 galopperade spiken 4 Popcorn Lavec direkt i starten. Kom ikapp fältet och satt sist utvändigt, men galopperade på nytt 850 kvar. Det såg faktiskt ut som att Svanstedt körde upp i vagnen framför med flit...2 Nice Kronos galopperade hon också, men kördes offensivt fram till dödens utanpå ledande 5 Andoverandout. När de svängde in på upploppet så var det Andoverandout som höll starkast och tog en säker seger.


V65-5 var ett konstigt lopp. 1 So Here I Am tog ledningen i en snabb öppning. Fick sen bestämma i hårt tempo, men gick undan hur lätt som helst över upploppet till en säker seger. Vad som var konstigt i loppet var att Björn Goop som körde 8 Domino Sund, fick en perfekt löpning i tredje ytter. Men han visade att han inte var intresserad av att vinna, då han bara måttade in hästen till ett andrapris. Skandal, herr Goop!


I V65-6 fick vi sen en imponerande vinnare i form av 10 Classic Man som inledde i tredje ytter. Gick till attack 700 kvar och svepte till ledningen. Drog sen undan med 20 meter och var överlägsen. Stumnade lite mot mål, men såg okörd ut på 12,4...8 Deuxieme Picsous kunde inte hänga med i rygg på Classic Man, men gav sig inte och blev tvåa till slut efter en fin avslutning.


Spelmässigt blev det endast fyra rätt. Det blev återigen lite tokigt med fel spik, och sen ett gäng som inte ville vinna. Jag tar nya tag och nu får vi se vad vi kan hitta på till imorgon....


V65
Av Niclas Carlson - 10 augusti 2010 01:15

Tisdagens V65-omgång avgörs på Gävle, och det är inte vilken omgång som helst, utan uttagningarna till korta E3! Det lär bli en fartfest på Gävles snabba bana, och vi får garanterat se mängder med fina prestationer. Ska man spekulera i utdelningen på V65, så lär den inte bli hög, men jag ska jobba på att fälla någon av favoriterna i alla fall....Värt att tänka på är att i den öppna klassen så går de fyra främsta i varje försök till final, motsvarande siffror för stoklassen är att de tre främsta går till final...Observera dessutom att det är kuskändringar på Lutfi Kolgjinis samtliga hästar, då Ludde ligger sjuk i Kroatien....


I V65-1 kommer huvudfavoriten till slutsegern, 9 Raja Mirchi, ut. Han är i en strålande form, och är klassen bättre än sina kamrater i detta försöket. Sist hade han uppvisning på Jägersro, och var helt överlägsen. Jag hittar inget som kan fälla honom och inleder således med en blytung spik! Är man på jakt efter pengar och vill gardera så gör man klokt i att strecka 8 Flash Dreamcatcher, som flög fram över upploppet senast. Han satt långt bak i kön och kördes bara sista 200, men de klockades till vassa 05,5....Han ska enligt uppgift köras till spets, och har viss chans därifrån. 7 Archie Ride var med i samma lopp som Raja Mirchi och Flash Dreamcatcher senast och satt i rygg på Raja Mirchi hela vägen. Tappade en del över upploppet men höll till andrapriset. Klar platschans!

Rank: 9, 8, 7, 1, 3, 2, 4, 6, 10, 5


I V65-2 ger jag tipset till 3 Astrid Wibb som fick ett helt omöjligt lopp senast. Gick trots det med krafter kvar i mål och hade vunnit utan allt strul. Har ett bra läge här, kan öppna hyfsat, och jag tror på en chans att fälla favoriten här...10 Tamla Celeber blir klar favorit här, och kapacitetsmässigt är det rätt. Hon lekte hem "långa" E3-finalen (2140m) senast, men har sen inte startat. Det kan därför fattas lite tempo i henne, och jag tycker hon ska garderas. Jag tar även med 5 Roxa Sisu som är en fin häst. Senast var hon inte så jättevass men kördes väldigt uppgivet då. Har styrkan som vapen och blir intressant här.

Rank: 3, 10, 5, 1, 9, 4, 8, 2, 6, 7, 11


I V65-3 får 6 Global Miracle tipset. Han har absolut toppform, och var bara en nos ifrån att slå Formula One näst senast. Senast satt han i rygg på just Formula One och spurtade sylvasst efter en sen lucka. Är han lika bra som i de två senaste starterna har han bra chans att vinna. 7 So Gå Diego var kalasfin senast i ett ganska billigt lopp. Spetsade från femtespår, låg på lite under vägen, men vann helt okörd på fina 13,5. Han är under fortsatt utveckling och han måste med på lappen. 5 Kaffir Face var lugn och sansad senast, men inte alls särskilt bra. Gången innan låg han på stenhårt och skentravade i ett lopp över 2609 meter. Kapaciteten har han, och är han på rätt humör så kan han vara först över linjen. 8 Update gick bra senast och var nära att räcka hela vägen. Fick gå i dödens sista 1100, och han kämpade hela vägen. Har ett tråkigt läge, men är så bra att han kan vinna ändå. 9 Västerbo Face It var bra på Forus näst senast. Fick gå i dödens utanpå vinnande Nevele Wood sista 1300, och höll bra. Senast satt han i spets hela vägen, men fick ge sig med en nos och borde nog hållit undan för att få godkänt. Kan smyga med här och ta dem till slut...

Rank: 6, 7, 5, 8, 9, 10, 3, 4, 2, 1


I V65-4 hittar jag kvällens andra spik. 4 Popcorn Lavec har seglat upp som en av kulltopparna under sommaren, och har formen på topp. Fick en fin resa i "långa" E3-finalen och var inte långt ifrån andrapriset. Senast gick hon i ledning hela vägen och var okörd i mål. Tar hand om ledningen här, och seglar sen ifrån till en enkel seger. Vill man gardera tar man i så fall med 1 Amalfi Boko som höll bra från dödens senast. Är i bra form, och gör upp om en finalplats. 2 Nice Kronos är trög ut och är ingen sprinter. Har dock bra kapacitet och på den kan hon slåss om en finalbiljett. Men Svanstedt är först i mål...

Rank: 4, 1, 2, 9, 5, 6, 10, 3, 7, 8


I V65-5 ger jag tipsettan till 2 Varenowa som skrällde rejält när hon vann ett försök till "långa" E3. Senast satt hon fast i rygg på ledaren och hade mycket krafter kvar. Är snabb ut och spetsar här, och körs hon i ledning har hon bra chans att vinna det här. Men hon möter bra motstånd, och jag garderar. 8 Domino Sund är en klasshäst, som var bra i E3-finalen näst senast. Senast var hon inte lika bra och borde hängt på lite bättre. Läget nu är tråkigt, men körs för första gången av Björn Goop, och han kan ju väcka liv i de flesta. Intressant trots läget. 7 Dashing Tooma kördes spårsnålt senast och störtdök över upploppet. Gick med bra fart då, och med ett liknande upplägg kanske hon kan räcka hela vägen? 9 Aurora Boko är i bra form och med ett intressant smygläge. Kan avsluta bra och ska med på kupongen. 3 Karin Tilly har inte rosat marknaden på sista tiden, men hon tränar bra och Claes Sjöström lät uppåt häromdagen. Kan öppna bra och från ledning kanske hon håller hela vägen...

Rank: 2, 8, 7, 9, 3, 5, 4, 1, 6, 10


I V65-6 får 5 Top Dreamcatcher agera tipsetta. Resultatraden är ingen rolig läsning, men han har bra kapacitet och har laddats mot detta. Niklas Robertsson är inne på att han spetsar och därifrån biter han ifrån sig bra. Kul tipsidé! 10 Classic Man var heroisk senast när han gick i dödens utanpå Formula One och var knappt slagen. Ville aldrig ge sig, och gick en bra tid i leran. Har visat bra kapacitet och är given på kupoingen. 8 Deuxieme Picsous är en treåring som jag gillar skarpt. Är ute på favoritdistansen nu, och formen är som den ska. Läget är inte roligt, men han har visat bra fart tidigare och är med och slåss om segern.

Rank: 5, 10, 8, 6, 4, 7, 1, 3, 9, 2


Systemet ser ut så här:


1) 9 Raja Mirchi (8-7)

2) 3,10,5 (1-9)

3) 6,7,5,8,9 (10-3)

4) 4 Popcorn Lavec (1-2)

5) 2,8,7,9,3 (5-4)

6) 5,10,8 (6-4)


225 rader

Lycka till!!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards