Direktlänk till inlägg 7 augusti 2010

Sammanfattning V75 Solvalla 7/8

Av Niclas Carlson - 7 augusti 2010 23:45

På förhand såg det ut som en svår omgång, och det blev det också denna gång.


I V75-1 tog favoriten 2 Jodas Julia ledningen direkt, men blev stekhet och låg på oerhört mycket. 9 Vanessa Du Ling kom upp i dödens efter 600 meter, och kunde överta ledningen 200 meter senare. När de svängde in på upploppet fick Jodas Julia lucka när 5 Calamara Donna tröttnade i dödens, kopplade greppet på Vanessa Du Ling och vann tämligen enkelt.


I V75-2 fick vi se en uppvisning utöver det vanliga! 12 Cash Is Fun Zaz inledde med att galoppera i starten och tappade ca 50 meter på det. Kom ikapp kön efter 1100 meter, och stack iväg i tredjespår direkt. Blev dock utsvarad och blev hängandes i tredjespår resten av loppet. Hade dock kraft och mod att knäcka de invändiga runt sista kurvan, och in på upploppet försvann han till en överlägsen seger. Han var helt makalös och satte nytt svenskt rekord - 14,5 - och var kalasfin! Positivt omdöme får också snabbt avslutande 6 Maximan Effect som visade att han håller bra klass han med.


I V75-3 tog 4 Micro Mesh hand om ledningen i en snabb öppning. Fick 5 Yanantin Boko på utsidan, medan 9 Skully Gully fick tredje ytter. Tempot bedarrade rätt så kraftigt, och 500 före mål gick Skully Gully till attack. Tre hästar i bredd runt sista kurvan, och in på upploppet var Micro Mesh slagen. Yanantin Boko stegade undan medan Skully Gully stumnade, och segern blev ganska så lätt för Yanantin Boko.


I V75-4 stack 6 Nostro Value till ledningen. Fick bestämma tempot efter behag, men såg seg ut redan 400 kvar. I vida spår kom 9 Wiss Rambo, som på upploppet gick snabbast av alla, och kunde sätta dit nosen först. Visade samma härliga form som på Axevalla senast.


I V75-5 kunde 5 Olympia ta hand om ledningen. Fick 13 Perfect Light utvändigt om sig. Tempot var rätt så uppskruvat, och när 600 meter återstod såg det ut som att Olympia var slagen. Perfect Light kopplade greppet med en halv längd, men kom aldrig förbi. Istället tog Olympia tillbaka greppet och in på upploppet såg det klart ut. Då kom 14 Global Legacy som efter en snygg styrning sista 600 hade krafter att passera Olympia, och vann med en hals.


I V75-6 galopperade mitt drag 5 Victory Hill direkt. Istället flög 4 Fittipaldi till ledningen. Höll ett högt tempo, och var tidigt slagen. 12 Practical Joke satt länge sist utvändigt, gick till attack 600 kvar, men såg inte ut att ha med segerstriden att göra. Men runt sista kurvan petade Bo Falsig i extraväxeln och hästen flög fram över upploppet. Kort före mål satte han nosen först, och kunde vinna med en halv längd, före en tapper 11 Blue Rock, som gått i dödens större delen av loppet.


I V75-7 stack 3 Nellie Vingboons till ledningen. Blev stekhet och drog iväg med 30 meter. När det återstod 600 meter hade de andra kommit ikapp, och det såg ut som att nån bakifrån skulle vinna. 12 Scargel gick till attack 500 kvar, och gick fort genom sista kurvan. Med i rygg på Scargel liftade 11 Youpie med, och över upploppet var det Youpie som gick snabbast. 4 Hardy Ribb avslutade vasst också, men Youpie vann med en halv längd till slut. Nellie Vingboons tapper fyra.


Spelmässigt blev det en femma till slut, vilket innebar 1427:- tillbaka. Man ska väl vara nöjd med det vid en så svår omgång, men faktum är att de jag missade på, hade jag som förstareserver, och varnade dessutom för dem...Utan att ta i för mycket, så kan jag i alla fall säga att det här förde fram mig i form, och nu ska det slipas på förslagen under nästa vecka...

V75
 
 
Ingen bild

Gregor

8 augusti 2010 02:35

Bra gjort Nicke......
hade själv med 12:an i första D och spikade Hardy Ribb i 2:a dubbeln. Så jag var i extas 50 meter ifrån mål, MEN DET GICK ÖVER.... fan 963 ggr degen åt skogen..

Gregor

 
Ingen bild

Chrille

8 augusti 2010 04:28

Har nattmanglat en slutgenomgång av Vallaomgången, och måste säga "surt sa räven" om att vara så nära... men ändå inte. Men som du säger... "nästa gång så".

Världens BÄSTA spel är det... V75! Två stora favoriter vinner direkt inledningsvis, ändå står vi där med över 10 mille då det är klart! Värde efter 6e avd dryga 7hundratusen... sen Pelle på en Svanen-häst! Skön lutning då man kollar på värdet avd för avd.

Tyvärr, måste jag säga, har vi nästa V75 i norr... svårt, och än jävligare blir det med annars trevliga Skellefteå, för där har de alltjämt Open Stretch! Stäng skiten, åtminstone då det är rikstoto! Något för spelombudsmannen, om en sådan skulle finnas. Känns nästan som man får småspela sig genom veckan, ta´t lite lungt nästa lördag och satsa fram emot Örebros V75a... men vi tar en dag i taget... och kollar dina idéer!

Åter igen Niclas... respekt!

 
Niclas

Niclas

8 augusti 2010 10:31

Fan vad surt Gregor! Det är jobbigt att vara så nära. Lider med dig!
Chrille: Håller med dig om os, att de inte kan plocka bort skiten! Ingen vill ju ha det, men likväl när de gör sina "undersökningar" på banan, så är det helt plötsligt väldigt många som vill ha kvar det. Fattar inte riktigt det....
Sen att V75 är världens bästa spel, det har vi vetat länge:) Håller med dig om strategin för nästa vecka, än så länge. När det närmar sig start så sitter man där igen med en kupong i näven och hoppas:) Nu tar vi dem!

http://travspel.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Chrille

8 augusti 2010 10:59

Skönt att höra att du är vid gott mod Niclas, sådana hjältar behöver vi... och jag gillar ditt ordspråk: "Nu tar vi dem!"

Det där med undersökningar hit o dit...har själv blivit stoppad vid entren på olika banor där de velat ha svar på olika enkäter... inte alltid man har så gott om tid då man kanske är sent ute och vill se värmningarna, skall hitta polarna, ute och jagar läktarplats mm... Sen är väl inte alla så "analytiskt lagda" då de svarar de svarar, det kan nog bli lite hur som helst, ungefär som att de flesta faktiskt tror på tomten då frågan ställs!

OS eller inte, visst sitter vi där och streckar då lördagen kommer, var så säker! Tills dess önskar jag dig en god vecka med flertalet vinster... och när lördagen kommer så säger vi i kör...

"Nu tar vi dem!"

 
Niclas

Niclas

8 augusti 2010 11:16

Klart jag är vid gott mod:) Det är ju fina tävlingar på Gävle på tisdag, med uttagningar till korta E3:)
Det kan nog stämma så som du säger med undersökningarna.
Ja, vi får hoppas att det blir en trevlig vecka:)
Ha det så gott och lycka till du med!

http://travspel.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Carlson - 25 mars 2012 00:01

Jag har ju redan nämnt det tidigare i veckan, men från och med nu flyttar jag alltså bloggen. Den nya sidan som ni kan hitta mig på är:   http://niclastravtips.wordpress.com/       Denna sidan kommer att vara kvar, men kommer inte att upp...

Av Niclas Carlson - 24 mars 2012 01:51

Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna står som värd för veckans V75-omgång. En omgång som, trots att det kryllar av topphästar, inte känns så jätteupphetsande ändå. Jag kan inte sätta fingret på varför, men så är känslan. Flera av loppen känns öppn...

Av Niclas Carlson - 23 mars 2012 01:06

Fredagens V65- och DD-omgng avgörs på Romme. Loppen håller ganska hygglig klass, men det ser ut att bli favoritbetonat, så en låg utdelning är att vänta. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 3 Calvados Yankee har gjort två starter i år och närma...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 09:26

Hej på er, mina trogna läsare. Ja, alla nya också för den delen:) Jag har länge haft en egen önskan om att fixa till en lite mer personligare och trevligare sida än vad den här bloggen kan göra, och nu äntligen har jag haft tid och inspiration till...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 02:07

Torsdagens V65- och DD-omgång arrangeras av Östersundstravet. Man har fått ihop en rätt så bra omgång, och jag tror det kommer bli rätt så bra betalt för dem som lyckas pricka sexan. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 9 Insect Face var kraftig...

Ovido - Quiz & Flashcards