Direktlänk till inlägg 21 augusti 2010

V75 Örebro 21/8

Av Niclas Carlson - 21 augusti 2010 02:15

Lördagens V75-omgång avgörs på Örebrotravet, med E3-finalen i den öppna klassen som huvudattraktion. Från början såg omgången lätt ut, men nu ser jag spöken överallt, och det kan sluta precis hur som helst.


I V75-1 blir 2 Bachelores Dream klar favorit efter uppvisningen senast. Kördes till ledning efter 500 meter, fick sen tryck i omgångar av Year One, men hade krafter nog att bara gå undan till en klar seger. Var helt enkelt övergrym, och jag kan inte gå emot henne när det gäller val av tipsetta. Hon ska tydligen träna bra efter detta också, och Thomas Lönn spikar henne i sina tips. Men som sagt, jag har hittat spöken överallt, och hon möter stenhårt motstånd, så det blir en gardering. 10 Practical Joke var riktigt fin senast och fick äntligen utdelning på sin form. Läge för rygglöpning igen, och han avslutar bra igen. 9 Nisse Bean var bra näst senast, men lite sämre gången efter. Möjligen att det var de täta starterna som ställde till det. Gör ett bra lopp igen och är med i striden. 12 Pinepower Rose är i bra form och var mycket bra som tvåa näst senast. Fick gå den tunga vägen för att åka dit på linjen mot Nisse Bean. Såg mycket fin ut när han vann ett skräplopp på Kalmar förra fredagen, och är med där framme igen. 5 Reach De Vandel har avslutat bra de senaste starterna, och närmar sig en seger. Kördes lite väl sent senast, men får nu Johnny Takter i vagnen, och det är väl ett kuskplus med 30 meter?

Rank: 2, 10, 9, 12, 5, 7, 4, 1, 6, 3, 11


I V75-2 ger jag tipsettan till 4 Wiss Rambo som varit mycket fin på slutet. Stod för helgens värmning på Axevalla näst senast och vann det loppet plättlätt. Avgjorde via en vass långspurt senast och har bra chans att upprepa den bedriften. 9 Sir Holger avslutade helt ok senast. Blev lite störd runt sista kurvan, men hade knappast vunnit ändå. Har hög kapacitet, och går han felfritt har han bra chans. 3 Strong Demand vann enkelt senast efter att ha fått bestämma allt i ledning. Det lär bli tuffare nu, men han är bra själv, och ska med på kupongen. 7 HG Top Line var ok på Axevalla näst senast, och gick klart godkänt efter galopp senast. Har visat att han kan hävda sig i klassen och ska räknas tidigt. 1 Turbo Amor har avslutat bra efter smygresor de senaste starterna och lär få en sådan här med. Farlig med lucka i tid!

Rank: 4, 9, 3, 7, 1, 6, 8, 10, 11, 2, 5, 12


I V75-3 får 10 Global Investment tipsettan. Var bra senast som knappt slagen tvåa, och visade fin form. Har härdats i tuffa gäng under sommaren och det har han nytta av här. Jag tycker han har väldigt bra chans här, och jag spikar faktiskt! Vid gardering så tycker jag att 3 Turnaround är bättre än sin tråkiga rad. Näst senast galopperade han 100 meter före mål när han skulle byta spår. Senast blev det galopp som slagen efter en tung resa. Jag tycker han är i bra form, och han är motbudet mot min spik. 1 Jodas Julia avslutade rykande näst senast. Senast tog hon ledning, blev stekhet och släppte ledningen. Fick lucka 200 före mål och tog sig förbi på ett bra sätt. Är med där framme igen, men inget hett vinstbud denna gången.

Rank: 10, 3, 1, 5, 9, 4, 2, 6, 7, 8


I V75-4 ger jag tipset till 3 Royal Neo som var mycket bra senast. Kördes till ledning efter 550 meter, blev sen överfallen och fick offra en speed efter 800. Blev överfallen en gång till när det återstod 500 meter, men då galopperade utmanaren. Blev då helt ensam i tät, kördes vad som gick, och även om han nästan kröp i mål, så var helhetsintrycket mycket bra. Bra chans här från ett fint läge. 9 Mils You Love har varit bra hela året. Var slagen med en halv nos näst senast efter att ha avslutat sylvasst. Senast satt han i vinnarhålet, letade lucka 400 kvar, fick backa sig loss, och avslutade fint. Kan få ett passande rygglopp här, och räknas tidigt. 6 Havbergs Gidde var lite seg på Jägersro näst senast. Senast satt han i rygg på ledaren när denne galopperade 400 kvar. Blev då grovt störd själv och galopperade också. Såg fin ut då, och det var nog segern som rök där. Har visat hög kapacitet och är given på kupongen. 1 Orcas Bac kördes invändigt senast, och galopperade i sista kurvan när luckan var på väg att komma. Galoppen kom pga att hästen trampade upp i sulkyn framför. Det luktade lite preparé-styrning om det hela och han ska ses med hyfsad chans att vinna här. 11 Putte Topline var bra senast då han vann från ledningen. Nu får han gå bakifrån istället, och motståndet är tufft. Men den kapaciteten han visat gör att han platsar på lappen. 12 King Cobol fick loppet kört i halsen senast men avgjorde på ett bra sätt och är en rysare igen.

Rank: 3, 9, 6, 1, 11, 12, 4, 7, 2, 8, 5


I V75-5 kommer dagens andra spik. 6 Olivia Lavec har varit lysande i sina starter i år. Näst senast reparerade hon en stor galopp på bästa sätt, och senast var hon överlägsen från ledningen. Motståndet nu är tuffare, men jag tror hon sitter i ledning direkt och sen kommer ingen i närheten. Vill man gardera, så är 7 Alpha Degato klar andrahäst. Hon har varit på utflykt till Tyskland där hon skötte sig bra med två andraplatser. Är startsnabb och den som kan lura Olivia Lavec på ledningen. Jag tror dock att Conrad Lugauer släpper till Olivia Lavec i så fall, då Alpha Degato brukar vara lite vek den sista biten. 8 Tamila Silas var helt lysande senast då hon trots ett tungt lopp bara var bäst. Motståndet nu är betydligt hårdare, men hon har bra kapcitet och kan lifta med till en plats.

Rank: 6, 7, 8, 9, 12, 14, 15, 5, 1, 10, 13, 11, 4, 3, 2


V75-6 är då E3-finalen för den öppna klassen. Här får vi se Europas bästa treåring (?) i form av 3 Raja Mirchi. Han lekte sig till överlägsen seger näst senast på Jägersro på 12,1, och han lekte sig okörd till överlägsen seger i försöket på 12,3. Alla lopp ska köras, men jag tror han är totalt överlägsen här, och lär vinna efter behag. Sen får vi se hur fort Ludde vill köra. Svenska rekordet är 11,8, bara så ni vet....Jo, jag spikar! Motståndet då? Ja, det vimlar av fina treåringar, och 1 Classic Man har gått framåt rejält under sommaren. Var mycket bra näst senast då han utmanade Formula One från dödens. Vann sen försöket på ett bra sätt. Jag tror han har en bra chans att lägga beslag på andraplatsen. 5 Deuxieme Picsous är en fin häst som jag gillar skarpt. Var chanslös att utmana Classic Man senast, men gick bra ändå. Har klar platschans. Sen vill jag även nämna 9 Embassy Caviar som var lysande efter galopp i försöket. Gjorde en mycket bra upphämtning och kan vara en platskandidat även han.

Rank: 3, 1, 5, 9, 4, 2, 7, 11, 12, 6, 8, 10


I V75-7 ger jag tipsettan till 5 Youpie som var mycket bra senast. Gick en ruskig långspurt och avgjorde knappt kort före mål. Såg helläcker ut, och han har bra chans att vinna igen. 2 Chimall TT var inte som bäst senast och är behandlad efteråt. Brukar göra bra lopp efter behandling, och han har ju ett löphuvud av guld. Formen är nog rätt så bra, och han är given på kupongen. 8 Local Conch var ju dunderbra på Årjäng när han krossade allt mostånd. Var sen sämre på Jägersro, men fick då ett tungt lopp. Det blir tungt här också, och kanske att distansen är i kortaste laget. Men blir det högt tempo, då är han en het segerkandidat. 10 SJ's Otto var mycket fin senast då han bara blixtrade förbi ledaren till en enkel seger. Gynnades givetvis av rygglöpning i stenhårt tempo. Får väl lifta med i ryggar igen, och kan avgöra med en svepning sista 300. 12 Hardy Ribb gjorde ett mycket bra lopp senast och var urtapper som knappt slagen tvåa. Är sylvass till slut med ett rygglopp och det kan det mycket väl bli här.

Rank: 5, 2, 8, 10, 12, 9, 4, 1, 6, 7, 11, 3


Systemet ser då ut så här:


1) 2,10,9,12,5 (7-4)

2) 4,9,3,7,1 (6-8)

3) 10 Global Investment (3-1)

4) 3,9,6,1,11,12 (4-7)

5) 6 Olivia Lavec (7-8)

6) 3 Raja Mirchi (1-5)

7) 5,2,8,10,12 (9-4)


750 rader = 375 kronor

Lycka till!

V75
 
 
Ingen bild

Chrille

21 augusti 2010 17:21

Spelade bara i 7-potten = fel, sitter där med 5or som då inte ger ngt...
Spiken på Olivia men sen det mesta galet...
alla i ramen, men det oreducerade hade för många C-vinnare och inga A-vinnare i blocken! Godnatt!

Niclas Carlson

21 augusti 2010 19:55

Fan, det är surt när det blir så. Men det vänder snart Chrille. Snart sitter du där och korkar upp skumpan....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Carlson - 25 mars 2012 00:01

Jag har ju redan nämnt det tidigare i veckan, men från och med nu flyttar jag alltså bloggen. Den nya sidan som ni kan hitta mig på är:   http://niclastravtips.wordpress.com/       Denna sidan kommer att vara kvar, men kommer inte att upp...

Av Niclas Carlson - 24 mars 2012 01:51

Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna står som värd för veckans V75-omgång. En omgång som, trots att det kryllar av topphästar, inte känns så jätteupphetsande ändå. Jag kan inte sätta fingret på varför, men så är känslan. Flera av loppen känns öppn...

Av Niclas Carlson - 23 mars 2012 01:06

Fredagens V65- och DD-omgng avgörs på Romme. Loppen håller ganska hygglig klass, men det ser ut att bli favoritbetonat, så en låg utdelning är att vänta. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 3 Calvados Yankee har gjort två starter i år och närma...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 09:26

Hej på er, mina trogna läsare. Ja, alla nya också för den delen:) Jag har länge haft en egen önskan om att fixa till en lite mer personligare och trevligare sida än vad den här bloggen kan göra, och nu äntligen har jag haft tid och inspiration till...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 02:07

Torsdagens V65- och DD-omgång arrangeras av Östersundstravet. Man har fått ihop en rätt så bra omgång, och jag tror det kommer bli rätt så bra betalt för dem som lyckas pricka sexan. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 9 Insect Face var kraftig...

Ovido - Quiz & Flashcards