Direktlänk till inlägg 28 augusti 2010

Sammanfattning V75 Bergsåker 28/8

Av Niclas Carlson - 28 augusti 2010 20:25

17000 personer på banan, och riktigt fina tävlingar. Visst är trav bäst på plats?


I V75-1 tog 6 Merriment ledningen. Såg inte bra ut i aktionen, men han lyckades hålla sig i trav hela vägen. Försökte dra stenhårt för att slippa en speeduppgörelse, men det höll inte hela vägen. 1 Ester Zonett fick en kanonresa i andra ytter, och det bet bra för henne när hon gick till attack 550 kvar. Kopplade greppet runt sista kurvan och gick undan till en klar seger. 7 Comets Viking satt i rygg på ledaren, kom ut i andra spår runt sista kurvan, men kunde inte ta in nåt på vinnaren. Blev stenhårt diskad efter en liten incident på upploppet. 12 Jackpot Gelj kunde inte följa med Ester Zonetts rygg runt sista kurvan, men avslutade klart godkänt, och blev tvåa efter diskningen av Comets Viking. 4 Tryffel satt långt ner i kön och avslutade mycket vasst till tredjepriset.


I V75-2 höll 1 Donna Sarina ledningen i en stenhård öppning. 7 Pols Walle försökte ta ledningen men lyckades inte och gav upp efter 400 meter. Då kom 8 GK Trademark farandes istället och pressade stenhårt för spets. Men Donna Sarina svarade alltjämt. Med 600 kvar gav dock Donna Sarina upp för dagen och GK Trademark tog över. Han var dock märkt av det hårda tempot, och tröttnade runt sista kurvan. 9 Bruce Tooma gottade sig åt körningen i tredje ytter. Gick till attack 500 kvar, och runt sista kurvan gick han ut i fjärdespår, sen small det till över upploppet, och Bruce Tooma kunde ta en överlägsen seger.


I V75-3 gled 4 Minos Vang till ledningen direkt. Fick stallkamraten 7 MT Cherokee på utsidan, och dessa två höll tempot nere till löjliga 14,9/1000. In på upploppet trodde väl de flesta att Minos Vang bara skulle sticka undan, men MT Cherokee utmanade rejält över upploppet. Det stod och vägde en stund, men 50 meter före mål kunde Minos Vang gå ifrån en bit och vann rätt så enkelt ändå. MT Cherokee var klart förbättrad och visade fin form igen.


I V75-4 tog 4 Aldermarin ledningen men släppte efter 600 till storfavoriten 11 Hallsta Lotus. Sen fick han hållas där framme, och runt den sista kurvan var det bara Aldermarin som kunde hänga med. Över upploppet gick dock Hallsta Lotus ifrån till en säker seger, och var precis så fin som han brukar vara. Aldermarin höll bra till andrapriset.


I V75-5 snabbstartade 15 Perfect Light från 20 meters tillägg och satt i ledning efter 400 meter. Fick sen bestämma tempot, och när 10 Cheek Ribb och 11 Justfixit gick till attack 500 kvar, ökade Perfect Light tempot. Perfect Light gled undan till en enkel seger, medan Justfixit krigade till sig andrapriset före Cheek Ribb.


I V75-6 (Sundsvall Open Trot) var 3 Torvald Palema snabbast från start. Fick direkt 4 Commander Crowe utvändigt, och det såg ut precis som planerat. Tempot var helt ok, 12,8/1000, och Torvald Palema såg fin ut i ledningen. 8 Lisa America låg på stenhårt i tredje ytter, och 700 före mål kunde Torbjörn Jansson inte hålla henne längre. Lisa America dundrade fram i tredjespår, kom ner utvändigt om Torvald Palema med 450 meter kvar, och tempot var mördande i det läget. In på upploppet stod det tidigt klart att Torvald Palema var slagen. Lisa America kopplade grepet, och lyckades sen hålla raketspurtande och skuttande 10 Beanie MM bakom sig. Torvald Palema fick nöja sig med tredjepriset, Commander Crowe blev fyra. När en storfavorit somTorvald Palema förlorar brukar det vara mot en smygkörd häst som inte är värd segern, men Lisa America var bara bäst idag och gjorde allt själv. En riktig topprestation!


I V75-7 tog 6 Niller ledningen. Fick sitta där i ett varv, sen kom 1 Nahar farandes. Med Nahar i dödens blev det ett högt tempo i loppet, och båda två där framme såg kanonfina ut. 600 kvar galopperade plötsligt Nahar och lämnade då en lucka till 4 Avanto som liftade med i rygg på Niller. Avanto gick ut till attack med 500 kvar, kopplade greppet runt sista kurvan, och gick sen ifrån till en klar seger. 5 Sir Holger avslutade riktigt bra, men blev diskad för trängning.


Spelmässigt blev det en sexa och 16 femmor, vilket blev 533:- tillbaka. Det blev lite plus i alla fall, och det hade knappast blivit mer om Torvald Palema hade hållit hela vägen. Formen på V75 finns där i alla fall, och det är glädjande.

V75
 
 
Vinnarskalle

Vinnarskalle

28 augusti 2010 22:39

Var du där...? Själv kunde jag inte gå i år, men kunde höra speakern ända hem... Önskade mig verkligen dit! Open Trot är bäst på plats, helt klart!

http://vinnarskalle-jc.blogspot.com

Niclas Carlson

28 augusti 2010 23:34

Nej, jag bor i Göteborg, så det var lite för långt att åka dit:) Men kommer nog att försöka vara där nästa år!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niclas Carlson - 25 mars 2012 00:01

Jag har ju redan nämnt det tidigare i veckan, men från och med nu flyttar jag alltså bloggen. Den nya sidan som ni kan hitta mig på är:   http://niclastravtips.wordpress.com/       Denna sidan kommer att vara kvar, men kommer inte att upp...

Av Niclas Carlson - 24 mars 2012 01:51

Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna står som värd för veckans V75-omgång. En omgång som, trots att det kryllar av topphästar, inte känns så jätteupphetsande ändå. Jag kan inte sätta fingret på varför, men så är känslan. Flera av loppen känns öppn...

Av Niclas Carlson - 23 mars 2012 01:06

Fredagens V65- och DD-omgng avgörs på Romme. Loppen håller ganska hygglig klass, men det ser ut att bli favoritbetonat, så en låg utdelning är att vänta. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 3 Calvados Yankee har gjort två starter i år och närma...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 09:26

Hej på er, mina trogna läsare. Ja, alla nya också för den delen:) Jag har länge haft en egen önskan om att fixa till en lite mer personligare och trevligare sida än vad den här bloggen kan göra, och nu äntligen har jag haft tid och inspiration till...

Av Niclas Carlson - 22 mars 2012 02:07

Torsdagens V65- och DD-omgång arrangeras av Östersundstravet. Man har fått ihop en rätt så bra omgång, och jag tror det kommer bli rätt så bra betalt för dem som lyckas pricka sexan. DD-loppen löser jag så här:   DD-1: 9 Insect Face var kraftig...

Ovido - Quiz & Flashcards