Alla inlägg under augusti 2010

Av Niclas Carlson - 25 augusti 2010 22:49

En nattsvart onsdag blev det, och det är bara att inse att formen är lååångt borta just nu. Tre rätt blev det idag, och något drastiskt måste göras. Jag ger dock inte upp, utan är tillbaka imorgon med förhoppningsvis sex vinnare till Åbys V65:a

V64
Av Niclas Carlson - 25 augusti 2010 04:00

Onsdag + Solvalla + V64 = färglöst och dålig utdelning.

Så brukar det se ut, men denna onsdagen ser det faktiskt svårt ut, och jag tror det kan bli bra pengar ikväll.


V64-1 är ett treåringslopp, och här får vi se ett riktigt jättelöfte som kan bli hur bra som helst. 5 One Too Many har imponerat i sina senaste starter. Gick fram i dödens näst senast, och gick undan lätt med gott om krafter kvar. Senast blev han forcerad till ledning, ryckte undan över upploppet och såg kalasfin ut. Vissa favoriter kan man gardera på ett eller annat sätt, men inte den här. Jag tror han vinner lätt igen, och jag spikar. Vid gardering så är 1 Daro Later första motbud. Var riktigt fin från spets senast och är i bra form. 7 Jackpot Brodde var chanslös mot One Too Many senast men gjorde ändå ett bra lopp. Formen är ok.

Rank: 5, 1, 7, 6, 2, 4, 3, 8


I V64-2 ger jag tipsettan till 11 Winnerofitall. Det här är en stark treåring, som tål att göra en hel del själv. Har formen på topp, och ska ha bra chans att kliva runt det här gänget. 1 Fighter Gull var riktigt fin då han vann senast trots dödens hela vägen. Tryckte sönder ledaren och ryckte sen bara undan. Utmanar! 8 Mon Petit Cheval är i fin form, och vann enkelt efter en bra avslutning näst senast. Senast fick han gå i dödens hela vägen, men utmanade vinnaren till slut och var inte stort slagen. Bra chans om lopp i ryggar. 2 VN Rasmus har avslutat bra i sina senaste starter. Får han ett rygglopp kan han avsluta vasst igen.

Rank: 11, 1, 8, 2, 12, 7, 9, 3, 10, 6, 4


I V64-3 får 9 Longisland Icetea tipset. Hon var riktigt vass senast då hon blåste förbi Caliber TT över upploppet och vann på svenskt rekord. Såg laddad ut hela vägen, och med Johnny Takter blir hon mycket intressant. Det finns dock motbud i form, därför blir det gardering. 3 Dashing Tooma flög fram efter sen lucka näst senast. Var sen ute i E3-försök men lyckades inte ta en finalplats. Tillbaka i rätt omgivning och räknas tidigt. 4 Isabella Kemp har sett fin ut vid segrarna. Är startsnabb och kan ta ledningen här. Bra chans därifrån. 10 Ashado Boko avslutade bra senast efter en invändig resa. Behöver ett lopp i ryggar, och kan flytta på sig snabbt den sista biten.

Rank: 9, 3, 4, 10, 2, 11, 5, 8, 1, 6, 7


I V64-4 får 4 Höwings Oh Titan tipset. Har sett mycket fin ut i år och bara bollat med motståndet. Spåret innebär dock galopprisk, därför blir det gardering. Vinner felfri! 2 Tang Launcher är oftast med där framme men vinner inte ihjäl sig. Har bra form och det kan vara dags för en seger nu. 1 Ideal Kemp har fått ett fint läge och är i bra form. Kan överraska från ledningen. 7 Zorroh Boshoeve var bra i Sverigedebuten, men har inte fått till det sen. Kan en hel del, och bör vara med där framme. 11 Generation XL har inte startat på ett år och är mycket svårbedömd. Ser dock ut att ha bra kapacitet och kanske kan räcka till seger direkt?

Rank: 4, 2, 1, 7, 11, 10, 14, 15, 6, 9, 8, 3, 13, 12, 5


I V64-5 ger jag tipsettan till 4 Laurentius Emile som var riktigt bra på Axevalla näst senast. Visade fin kapacitet och han ska ha bra chans att ta hem det här. 3 Quando Streamline är en humörhäst, och var riktigt bra näst senast då han vann från dödens. Senast ville han inte alls, galopperade och såg inte bra ut. Motståndet skrämmer inte och jag tycker han har en bra chans att strida om segern. 5 Outlaw Merci kördes till ledning efter 650 meter senast och drog på i hyfsat tempo. Kunde sen hålla undan för attacker bakifrån och såg fin ut. Ska med på kupongen.

Rank: 4, 3, 5, 8, 2, 11, 9, 1, 10, 7, 12, 6


I V64-6 kommer kvällens andra spik i form av 12 Yewish Boko. Han gick helt ok senast efter att ha fått gå i dödens sista 1200. Såg bra ut i travet och är segermogen nu. Jag tror han blåser förbi det här gänget och visar vilken topphäst han egentligen är. Vill man gardera tar man i första hand med 1 Perfect Pilot som avslutade mycket bra senast. Gillar distansen och kan leda loppet länge. 15 Paris Turf SL gillar också distansen och med rygglopp är han sylvass till slut.

Rank: 12, 1, 15, 5, 2, 14, 10, 9, 13, 3, 4, 6, 8, 11


Systemet ser då ut så här:


1) 5 One Too Many (1-7)

2) 11,1,8,2 (12-7)

3) 9,3,4,10 (2-11)

4) 4,2,1,7,11 (10-14)

5) 4,3,5 (8-2)

6) 12 Yewish Boko (1-15)


240 rader

Lycka till!

V64
Av Niclas Carlson - 24 augusti 2010 22:48

Då var Derbykvalen körda, och det blev som de flesta hade räknat med...nästan.


I V65-1 gled 5 Juggle Face till ledning efter 500 meter, fick sen bestämma och trots lite knackigt trav kunde han vinna ganska så enkelt. Tvåa blev 1 Monster Drive från rygg på Juggle Face, medan 2 Copy Tooma galopperade i starten men reparerade det på ett bra sätt, som trea, dock utanför finalen.


I V65-2 kunde 4 GH Nemo ta ledningen då 3 Zyrano Boko tappade travet i ingången till första kurvan. var sen totalt ohotad och såg fin ut. Tvåa blev 2 Ågårds Ludde efter en bra avslutning.


I V65-3 fick 2 Sanity ta över ledningen efter drygt 500 meter. Fick stenhård press av 9 Staro Dixieland 450 före mål och såg ut att få ge sig. Med 100 meter kvar galopperade Staro Dixieland med segergreppet kopplat, istället flög 6 Victor LH fram till en överraskande seger, före Sanity.


I V65-4 blev 7 Never Again släppt till ledning efter 600 meter. Fick bestämma allt, och kunde enkelt gå undan till en säker seger. Tvåa blev 2 Zorro Photo efter en bra avslutning, trea en svag 6 Global Limousine.


I V65-5 fick storfavoriten 8 Sebastian K ledningen och bestämde i lustempo. Ryckte åt sig en 15-metersledning in på upploppet, men stannade helt och gick nästan i mål som klart slagen femma. Istället var det 10 Alvena Pampas som kunde vinna efter en fin avslutning. Tvåa, och med till final, en fint avslutande 9 Oracle.


I V65-6 ägnade sig 1 Cash Is Fun Zaz åt galopp två gånger om, och så var hans finalchanser borta. 9 Joke Face forcerades till ledning efter 450 meter, och drog sen i bra tempo. Ryckte iväg 600 kvar, hade en stor ledning, men stumnade över upploppet. Han klarade dock segern med klar marginal till 7 Propeller, som avslutade fint och blev tvåa.


Spelmässigt blev det fyra rätt. Victor LH var på tok för svår för mig, där hade jag redan räknat in Staro Dixieland när han galopperade. Sen svek ju Sebastian K nåt vansinnigt. Så det var väl nästan godkänt ändå...

V65
Av Niclas Carlson - 24 augusti 2010 01:00

Tisdagens V65-omgång avgörs på Jägersro, och för oss sanna travälskare är det en riktig höjdarkväll som väntar. Det är dags för Derbykval, och 59 fyraåringar gör upp om 12 finalplatser. Då det är sex kvallopp, innebär det att endast ettan och tvåan går vidare, så räkna med att det blir körning i loppen. Normalt sett brukar det inte vara några favoritfall, men jag tycker det finns lite svaga favoriter i de inledande loppen, och jag hoppas att det rensar lite där. Annars är det stor risk för bottenutdelning...


I V65-1 ger jag tipset till 2 Copy Tooma. Han är i riktigt bra form, och har avslutat vasst de senaste starterna. Han klarar distansen, och skulle han få ledningen här säljer han sig dyrt. 1 Monster Drive avslutade klart godkänt senast och såg fortsatt fin ut. Gången innan var han riktigt vass, och visade bra skalle. Han är stark och jag tror att han gynnas av distansen. Ska ha bra chans att nå en finalplats. 5 Juggle Face är loppets bästa häst, och han är i fantastisk form för dagen. Har imponerat stort i de senaste loppen, och visat bra skalle och inställning. Tål tuffa upplägg och bör normalt sett vinna detta. Varför rankar jag då honom trea? Jo, det är Ludde som kör ikväll, och vid de senaste starterna med Ludde har det blivit galopp. Vid de två senaste segrarna har Daniel Olsson kört. Därför blir han nerrankad, men felfri är det ingen som rår på honom. 3 Gills Abbe fick en efterlängtad seger senast när han fick fritt spurtutrymme via open stretch. Har tidigare suttit fast eller avslutat vasst från dåliga lägen. Kan få ett fint lopp här och kan avsluta vasst. Rysaren!

Rank: 2, 1, 5, 3, 8, 4, 7, 6, 9, 10


I V65-2 får 4 GH Nemo tipsettan. Han är ruskigt formtoppad för dagen och har sett fin ut på slutet. Dominerade fullständigt på Axevalla i ett försök- och finallopp, och senast gick han från sista häst till fjärde via en sylvass avslutning mot bra motstånd. Är startsnabb och kan han sno åt sig ledningen här ska han tas på allvar. 3 Zyrano Boko kördes vansinnigt passivt senast och satt fast med allt kvar. Förmodligen var det ett test om han klarar distansen, vilket han gjorde. Får nu göra lite mer jobb, men har bra finalchans. 2 Ågårds Ludde stred som en tiger i dödens senast. Var inte stort slagen och gjorde ett topplopp. Har siktat på detta sen dess och är laddad till tänderna. Ska räknas tidigt. 8 Caballion imponerade stort vid två raka V75-segrar under sommaren. Är stark till tusen, klarar absolut distansen, och tål att göra lite själv också. Har dock inte startat på 1,5 månad men det kanske inte är nåt problem? På sin kapacitet har han bra finalchans. 7 Klondike BB har utvecklats rejält under våren/sommaren och börjar ta upp kampen med kulltoppen. Var bra som tvåa bakom Real De Rabut näst senast, men kanske lite svagare senast. Har dock visat att han tål distansen, och han kan avsluta bra. Johnny Takter upp nu och det känns intressant!

Rank: 4, 3, 2, 8, 7, 10, 5, 9, 6, 1


I V65-3 ger jag tipsettan till 9 Staro Dixieland. Han har gått snabbt upp i klasserna, men ser ut att kunna klara det med bravur. Satt fast senast och hade vunnit hur lätt som helst med lucka. Får ett lopp i draget här, och kan avsluta bra. Dagens drag! 2 Sanity var inte som bäst senast och tappade mycket sista 100. Fick i och för sig gå i dödens men borde hållt bättre. Har ett fint läge här och tar ledningen. Får han bestämma en bit blir han farlig. 10 Turbo Viking har hittat en ny formtopp och det ser nästan ut som den "gamle" Turbo Viking igen. Var mycket bra i Sprintermästaren,och såg mycket fin ut runt sista kurvan senast. Tappade dock mycket sista 100, och var lite tveksam. Får han ett rygglopp igen så kan han avsluta bra och ska räknas tidigt. 4 Sammarco har varit en besvikelse i år, men har hittat stilen nu. Avslutade bra näst senast och senast var han mycket nära att spurta till sig segern. Med rygglopp kan det smälla till här...

Rank: 9, 2, 10, 4, 8, 3, 7, 1, 5, 6


I V65-4 får 6 Global Limousine tipset. Han avslutade vasst efter sen lucka näst senast på Axevalla och såg fin ut. Gick godkänt senast i ett stenhårt lopp. Kan få en fin position här, och ska ha bra chans här. Det finns dock motbud, i form av 7 Never Again, som är en mycket fin häst. Senast satt han i fjärde ytter, gick med i attack 800 kvar, men travet flöt inte och på upploppet kom galoppen som ett brev på posten. Har man fixat till honom nu, så är han med och gör upp om en finalbiljett. 10 Alvena Pele var på väg mot seger näst senast men blev utkontrad av Juggle Face då. Senast släppte han spets till Select Yankee och blev kvar där i mål. Ser fin ut och han har hög kapacitet. Kan avsluta vasst och ska med på kupongen.

Rank: 6, 7, 10, 2, 4, 1, 5, 3, 9, 8


I V65-5 kommer kvällens bästa spik. 8 Sebastian K har varit mycket bra under året, och vann Kungapokalen i våras. Vann också ett försök till Sprintermästaren men var sjuk den dagen. Lyckades ändå först vinna på 11,5, och sen vara femma i finalen på 11,6. Bara det talar om vilken kapacitet den här hästen har. Senast fick han inleda med att gå i dödens första varvet, fick sen lite draghjälp, men gick till attack 500 kvar. Var dock chanslös mot Select Yankee som fick bestämma i spets. Här bombas det mot ledningen och sen får de andra bara se ryggen på honom. Vill man gardera tar man i så fall med 10 Alvena Pampas som var bra i Sprintermästaren. Var lite sämre senast och hade knappast vunnit om inte Zakeus galopprat i sista kurvan med grepp. Har läge för rygglöpning nu, och är förste utmanare. 9 Oracle har körts av Tarzan på slutet och inte varit som bäst. Vek ner sig sista biten i spets näst senast, och senast var han urusel. Kan bättre än så, men är bara en luring i loppet.

Rank: 8, 10, 9, 2, 4, 6, 3, 7, 1, 5


I V65-6 drabbar två av sommarens snackhästar samman. 9 Joke Face har imponerat oerhört vid sina V75-segrar, men var chanslös senast mot bra hästar. Han hade då svårt att hänga med och hade lite aktionsproblem dessutom. Dessa ska nu vara fixade och han har visat att han klarar distansen. Blir svårslagen här och jag spikar! Den andre snackhästen är 1 Cash Is Fun Zaz som varit ruskig i sina segerlopp. Har tyvärr ovanan med att galoppera lite här och där, men felfri kan han slå vem som helst. Är urstark och ser inte ut att kunna bli trött. Var ruskig senast på V75, och det ska bli kul att se hur han klarar sig här. Jag tror inte att han slår Joke Face, men han kan ta sig till final. 7 Propeller har varit i bra form länge, och såg fin ut fram till galoppen i sista kurvan senast. Har hög kapacitet och han strider om en finalplats han med.

Rank: 9, 1, 7, 8, 4, 5, 2, 6, 3


Systemet ser ut så här:


1) 2,1,5,3 (8-4)

2) 4,3,2,8,7 (10-5)

3) 9,2,10,4 (8-3)

4) 6,7,10 (2-4)

5) 8 Sebastian K (10-9)

6) 9 Joke Face (1-7)


240 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 23 augusti 2010 22:40

Jag hade ju inte tid till att läsa på som jag brukar, och det avspegalde sig i resultatet av kvällens V65:a. Ynka två rätt blev det och det är givetvis inte godkänt. Nu ska jag begrava mig i tisdagens startlistor och återkommer med mycket bättre drag!

V65
Av Niclas Carlson - 23 augusti 2010 00:59

Veckans första V65-omgång avgörs på Rättvik, och det är en ganska så hyfsad omgång vi bjuds på.

Nu ska jag direkt säga att jag inte har hunnit med att studera så som jag brukar, men jag hoppas kunna hitta rätt ändå. Därför blir det också bara en rank av hästarna, men utan texten. Jag lovar att detta är sista gången det händer, sen ska jag köra på så det ryker!


Rankingen:

V65-1: 3, 4, 1, 9, 7, 2, 11, 5, 6, 10, 8

V65-2: 4, 7, 11, 5, 9, 12, 1, 10, 6, 2, 3

V65-3: 4, 2, 7, 3, 8, 1, 5, 6

V65-4: 11, 1, 7, 5, 10, 6, 2, 3, 4, 8, 9, 12

V65-5: 2, 10, 14, 8, 3, 6, 15, 13, 12, 11, 7, 4, 5, 9, 1

V65-6: 11, 5, 14, 15, 8, 6, 9, 12, 4, 13, 7, 2, 10, 1, 3


Systemet blir så här:


1) 3,4,1,9 (7-2)

2) 4,7,11,5,9 (12-1)

3) 4,2,7 (3-8)

4) 11 Ninepoints Kelly (1-7)

5) 2 Global Lion (10-14)

6) 11,5,14,15 (8-6)


240 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 21 augusti 2010 22:16

Då söndagens V65:a avgörs med galopp på Övrevoll så blir det inga tips här. Återkommer på måndag med fräscha idéer...

V65
Av Niclas Carlson - 21 augusti 2010 22:00

Återigen fick vi se fina prestationer idag, och särskilt en var helt makalös....


I V75-1 var 2 Bachelores Dream i ledning på 5 meter. Fick inleda väldigt lugnt och efter 600 meter avancerade 12 Pinepower Rose fram i dödens. Det hade dock ingen effekt på tempot, varvet gick på 15,8. 900 före mål började det röra på sig från kön. 4 Blue Rock fick gå först i tredjespår, i rygg hade han 9 Nisse Bean och i dennes rygg satt 10 Practical Joke. Då började Pinepower Rose att lägga press på Bachelores Dream, och det gick fort in i sista kurvan. 300 före mål gick Nisse Bean ut till egen attack, och bakom honom även Practical Joke. In på upploppet kopplade Pinepower Rose greppet på Bachelores Dream, men då kom Nisse Bean i en väldig fart. Båda passerade mållinjen samtidigt, och det krävdes ett uppförstorat målfoto innan segraren kunde ropas ut - Nisse Bean. Pinepower Rose var stor i nederlaget och var den som gjorde hela loppet. Practical Joke visade fortsatt form med en bra avslutning som fyra.


I V75-2 tog 2 Gatlin Bob ledningen, men valde att släppa efter 500 till 4 Wiss Rambo. Då dundrade 3 Strong Demand fram och ville överta ledningen, men Wiss Rambo svarade och Strong Demand fick krypa ner i rygg istället. Tempot var högt, 13,5 första varvet, och det skulle gynna köhästarna. 550 före mål gick 9 Sir Holger till attack från andra ytter, fick med sig 11 Baht Launcher och 8 Delvin Gold. In på upploppet var Wiss Rambo trött, och Sir Holger kopplade greppet., Då kom Baht Launcher farandes och kunde ta sig förbi kort före mål. Delvin Gold avslutade hyfsat, men såg fin ut i travet igen och han lirar jag nästa gång!


I V75-3 tog 3 Turnaround ledningen, men valde att släppa efter 500 meter när 1 Jodas Julia kom dundrandes. 10 Global Investment gick fram i dödens med varvet kvar, vilket gav 4 Conrads Epilog en fin rygg. Jodas Julia blev stekhet igen i ledning, och travade inte alls bra idag. 500 före mål började Global Investment att pressa på Jodas Julia, och då försvarade Jodas Julia sig med galopp. Därmed var Global Investment i ledning och Conrads Epilog attackerade för fullt. In på upploppet såg det ganska så klart ut för Global Investment, men Conrads Epilog närmade sig hela vägen. Men i mål skilde det en halv längd till Global Investments fördel.


I V75-4 dök 3 Royal Neo till spets direkt. Fick 6 Havbergs Gidde i dödens efter 400 meter. 9 Mils You Love satt i andra ytter, medan 11 Putte Topline fanns i tredje ytter. Den positionen var dock inte Robert Bergh nöjd med, utan styrde på 1200 kvar. Blev dock hängandes i tredjespår resten av loppet. Därmed satt också Mils You Love fast. Royal Neo och Havbergs Gidde ryckte istället undan in på upploppet och utkämpade en härlig batalj. Men Royal Neo var den som vill mest idag, och kunde ta en välförtjänt seger med en halv längds marginal. Plus i kanten för Havbergs Gidde som höll till andraplatsen, och även till Putte Topline som trots sin tunga resa blev fyra.


V75-5 blev tämligen odramatiskt när 6 Olivia Lavec stack till ledning, och 7 Alpha Degato kröp ner i rygg på denna. Olivia Lavec fick bestämma i ett ganska lugnt tempo, och det var först 550 kvar som det blev rejäl fart på det hela. 9 Fast Allegro kom farandes i tredjespår, och såg riktigt fin ut runt sista kurvan. Men då ökade Olivia Lavec tempot, och bara dansade undan till en lätt seger före Fast Allegro.


I V75-6, E3-finalen, var det full gas som gällde. 2 Västerbo Face It var snabbast från start, 3 Raja Mirchi försökte vara med från start men galopperade efter 150 meter. 4 Update var bra med och pressade stenhårt runt första kurvan, men Västerbo Face It försvarade ledningen via 07 första 500! Först då gav Update upp spetsstriden och gick ner i rygg på ledaren. Men 800 före mål var Update ute i dödens igen, och bjöd då 1 Classic Man på andra ytter. 8 Leclerc kom då fram i rygg på ledande Västerbo Face It. 550 före mål attackerade Classic Man i tredjespår, 6 Growup satt i rygg på denne men galopperade kort efteråt. 9 Embassy Caviar och 5 Deuxieme Picsous följde med där bakom. In på upploppet tröttnade Update och Classic Man var slagen han också. Västerbo Face It kämpade på så gott han kunde, men fick till slut sträcka vapen och blev fyra. Istället var det Deuxieme Picsous som kom dundrandes över upploppet, kopplade greppet 100 kvar och kunde vinna ganska så komfortabelt. Leclerc fick lucka och avslutade fint till andraplatsen, medan Embassy Caviar gick bra som trea. Vilka treåringar vi har i Sverige!


I V75-7 var 3 Persos Seaman snabbast från start och gick till ledning. Valde dock att släppa till favoriten 2 Chimall TT efter 600 meter. 8 Local Conch tappade inte så mycket som han brukar från start och styrde direkt fram i tredjespår. Kom fram utvändigt om Chimall TT efter 650 meter. 6 Roberto fick då en fin löpning i andra ytter. Sen började manglingen från Local Conchs sida. Han såg till att tempot hölls uppe, och tryckte Chimall TT sönder och samman. 700 före mål tog Local Conch över ledningen och fortsatte sen i sitt egna tempo. Roberto fick gå en rejäl långspurt, men Local Conch bara stånkade på där framme och var näst intill överlägsen idag. Vann mycket säkert med 1,5 längd tillgodo på Roberto som även han gick bra. 1 Frillan Filiokus avslutade sylvasst efter sen lucka och blev trea. Local Conch vann på lysande 12,4/2140a, och stod för dagens vassaste prestation! Gick nu upp i Guld, men kan nog hävda sig även där.


Spelmässigt blev det fem femmor, och det blev 500:- tillbaka. Missarna var Baht Launcher i V75-2, som ju fick ett perfekt lopp i tredje ytter och gick förbi via en bra spurt, och Deuxieme Picsous, som jag varnade för men hade ju spikat Raja Mirchi. Men ett litet tecken på att formen är på väg igen!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards