Alla inlägg under december 2011

Av Niclas Carlson - 7 december 2011 00:06

Onsdag igen, vilket numera betyder V86 och Solvalla. Vi bjuds återigen på mycket fin sport, och spelmässigt ser det lurigt ut igen. Det är jackpott då ingen hade åtta rätt förra veckan. Jag jagar såklart dessa miljoner, men har sansat mig en aning, och jag blir förvånad om det blir miljonutdelning denna gång. Så här ser jag på det hela:


V86-1:

Ett rivigt sprinterlopp inleder, och min tipsetta här blir 6 Inhibited. Han fick ge sig kort före mål senast och borde kanske ha vunnit för att få godkänt. Får gå bakifrån nu och är bättre då. Med i striden, men ingen spik. 2 Middle East har bra form och gör alltid bra lopp. Trivs bra med fullt ös hela vägen, så det är väl bara att gasa hela vägen här? Har han vaknat på rätt sida är han med på målfotot. Jag plockar också med favoriten 1 Opal Hall som normalt sett ska ha bra chans här. Men han verkar ha hamnat i en ond cirkel med galopperna på slutet. Felfri blir han svårfångad, men jag är inte säker...4 Pronto Ribb kan en hel del och är ute på rätt distans. Inte helt borta.

Rank: 6, 2, 1, 7, 4, 8, 3, 5


V86-2:

Här hittar jag dagens första spik, och tråkigt nog är det favoriten jag spikar. 4 Panne De Moteur hoppade bort sig senast men har visat fin kapacitet innan dess. Han är snabb ut, har ett kanonläge, och i mina tankar sitter han i spets in i första kurvan. Blir otroligt svårslagen sedan och det här är dagens bästa spik. För dem som vil gardera och letar skrällar så nämner jag 9 Morfars Boy som inte är så tokig och nu ute på rätt distans...

Rank: 4, 9, 6, 11, 10, 8, 2, 5, 12, 3, 7


V86-3:

Ett bra lopp över lång distans. Tipsettan går till 1 Ourselves som är i bra form. Galopperade bort sig senast men visade fin form näst senast. Kan knappast försvara innerspåret här, men hittar Örjan bara ut i tid så kan han ta dem på ren styrka. 12 Admiral Newport gav sig motvilligt mot Torgil senast och var riktigt bra. Distansen är dock ett frågetecken, men kapacitetsmässigt är han med och slåss om segern. 2 Vincent Van Kemp är stark och rejäl. Klarar distansen, har ett bra läge och är en rolig skräll som mycket väl kan vinna. 9 Jacques behövde loppet senast och bör vara lite förbättrad nu. Distansen är inga problem, och han är ett givet streck. Favoriten 8 Belgrado var fin senast, men han är ruskigt ojämn i sina prestationer. Har ett tråkigt läge här, och jag tror han får svårt att blanda sig i striden, därför får han inte plats på mitt system.

Rank: 1, 12, 2, 9, 8, 5, 10, 4, 6, 7, 3, 11


V86-4:

Ett bra Klass 2-försök, och här hittar jag kvällens andra spik. 9 Nettles är en riktigt bra häst i sina ljusa stunder. Senast galopperade han bort sig direkt, men var hygglig tvåa på V75 innan dess. Kan ta det lugnt från start ikväll, och jag tror att han avgör det hela över upploppet. Sitt inte och sov bara, Örjan! För dem som vill gardera kan loppet bli dyrt. 4 Long Night är i bra form och gör alltid bra lopp, 5 King Tilly är urstark men hur fixar han spåret? Bakom dessa finns det ytterligare ett gäng som inte är helt borta, men jag tror ändå att Nettles vinner detta.

Rank: 9, 4, 5, 7, 1, 2, 10, 6, 11, 8, 3


V86-5:

Ett lärlingslopp, där jag drar till med 3 Chainier som tipsetta. Han är i riktigt bra form och gjorde ett bra lopp senast från ett svårt läge. Han är snabb ut och får han ledningen här säljer han sig dyrt. Det finns dock motbud, så jag garderar. 8 Naughty La Marc spurtade till sig segern senast och var riktigt fin. Formen är bra och trots det usla spåret så bör han vara med i segerstriden även denna gång. 9 Lönshults Lilly var bra senast som tvåa. Formen är på väg uppåt igen, och hon har en ruggig spurt att tillgå. Kan skrälla om hon får rätt resa. 7 By Air är väl fältets mest kapabla häst, men han har inte varit ute på ett tag. Kapacitetsmässigt bör han lägga detta gänget på rygg, men han kan behöva loppet i kroppen.

Rank: 3, 8, 9, 7, 10, 6, 12, 1, 2, 11, 5, 4


V86-6:

Tvååriga ston över sprinterdistans låter som bäddat för en skräll, men inte ikväll. Här hittar jag nämligen kvällens tredje spik, och det i form av 6 Johanna Roc. Hon var riktigt fin senast då hon gick undan till en lätt seger från ledningen. Hon är startsnabb, och lär knappast missa spetsen här. Väl där blir hon svårslagen och jag tror hon vinner detta lätt. Vid gardering så är 4 Mygodwhata Face och 1 Sparkling Dreams givna motbud.

Rank: 6, 4, 1, 7, 12, 8, 13, 5, 11, 9, 3, 2


V86-7:

Treåriga ston över sprinterdistans. Ett bra lopp där jag ger tipsettan till 2 Raising Rhonda. Hon var helt ok senast och håller sin fina form. Har ett bra läge här och är ute på rätt distans. Med i striden, men är ingen spik. 6 Arctic America är i bra form och är också ute över rätt distans här. Bör kunna hitta en bra position direkt och är inte alls borta. 1 Pomona Wibb var hygglig senast och formen pekar uppåt. Kan öppna bra och får en bra position här. Med på målfotot. 8 Unleash Face var riktigt fin vid segern näst senast, men hoppade bort sig i Breeders'-finalen efteråt. Har ett uruselt läge, men är i bra form och är ett roligt skrällbud. Kapacitet finns! 4 Rosie La Marc var bra som tvåa senast och är i bra form. Är inte så tokig och är med istriden här också. Favoriten 12 Miss Shape har varit grymt fin vid sina senaste starter. Har ett iskallt läge nu, och lär knappast hinna fram denna gången. Därför tar jag inte med henne på mitt system...

Rank: 2, 6, 1, 8, 4, 12, 10, 11, 5, 9, 3, 7


V86-8:

Big Noon-pokalen, där treåringarna står 20 meter före fyraåringarna över sprinterdistans. Jag tror att fyraåringarna får svårt att hinna fram då det finns bra treåringar med. Tipsettan går till 6 Fight On Line som var bra som tvåa senast. Formen är fin, och Johan Untersteiner sade i "Vinnare söndag" att han tänker vinna detta loppet. Riskerar dock att bli omgångens stora stallskrik, och dessutom de flesta "experternas" stora drag. Kan mycket väl vinna, men ska garderas. 5 Kash's Cantab gjorde två kanonrace i Orsi Mangelli senast. Fick nöja sig med två andraplatser bakom två topphästar, och var som sagt riktigt bra. Fixar han bara spåret här så kan han vara vinnaren här. 8 Leader Of The Gang är en riktig skjutare, och gör här en mycket intressant Sverigedebut. Läget är inte roligt, men hittar Daniel Redén ut i andraspår så kan det bli åka av den sista biten. Mycket intressant! 3 Mr Vida är i toppform och gör aldrig ett dåligt lopp. Läget är helt ok, och han är med i segerstriden här. 10 Shaq Is Back blev grovt överkörd senast. Har sett fin ut innan det och är bra i grunden. Går dock bäst i spets, men har fart för att segerstrida. Favoriten 12 One Too Many har två lopp i kroppen, och bör vara förbättrad här. Jag tror dock inte att han är redo för seger här, och plockar därför bort honom...

Rank: 6, 5, 8, 3, 10, 12, 13, 1, 15, 2, 4, 14, 11, 7


V86-systemet ser därmed ut så här:


1) 6,2,1 (7-4)

2) 4 Panne De Moteur (9-6)

3) 1,12,2,9 (8-5)

4) 9 Nettles (4-5)

5) 3,8,9,7 (10-6)

6) 6 Johanna Roc (4-1)

7) 2,6,1,8,4 (12-10)

8) 6,5,8,3,10 (12-13)


1200 rader = 300 kronor


Lycka till!

V86
Av Niclas Carlson - 5 december 2011 23:18

Tisdagens V65- och DD-omgång avgörs på Jägersro. Inledningen av V65:an ser inte så svår ut, men de två avslutande DD-loppen är desto lurigare. Jag tror inte att det blir nån större utdelning för sex rätt, men tillskott i kassan är ju aldrig fel. DD-loppen försöker jag bena ut så här:


DD-1:

Ett sprinterlopp för ston där det finns flera segerkandidater. Jag tar dock ställning och spikar 6 Diadora Cane som varit riktigt bra i sina två senaste starter. Hon är stenhård, bryr sig inte om positioner, och gillar distansen. Jag tror att Johnny kör framåt tidigt och sitter i ledning efter 500. Sen bör det vara en toppchans till tredje raka segern.


DD-2:

Ett lågklassigt lopp över lång distans där det känns som att en skräll ligger på lut. Jag plockar bort favoriterna helt och hoppas att det är rätt melodi. Tipsettan går till 11 Senior Gelj som är i bra form. Gillar distansen och har en vass avslutning. Inte helt borta. 10 No For Sale blixtrar till emellanåt och har en intressant uppgift här. Klarar distansen och har också en vass spurt att tillgå. Är han bara med när det är 500 kvar kan det bli åka av. 2 Cashpoint Pellini har kapacitet för att vinna här, men har inte fått till det i år. Har ett bra läge och är med i striden.


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 6 Diadora Cane

2) 11,10,2


3 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 5 december 2011 00:24

Måndagens V65- och DD-omgång avgörs på Färjestad. Man har fått ihop en ganska bra omgång med en hel del intressanta hästar. DD-loppen ser lite luriga ut, och så här löser jag dem:


DD-1:

Ett öppet sprinterlopp där jag ger tipsettan till lägesgynnade 2 Lucas On Line. Han håller hygglig form, och har här ett dunderläge då han är snabb ut. Jag tror han tar hand om ledningen direkt, och därifrån har han en bra chans att vinna. Men det finns motbud, i första hand 8 Blackward som var ute på V75 senast. Han skötte sig bra där, och formen bör vara fortsatt bra. Blackward är även han ruskigt snabb ut, och bör hitta en bra position. Med i striden här. 1 Mentor Ås har bara gjort sporadiska starter sedan sommaren. Han har inte riktigt fungerat då, men har bra kapacitet och ett bra läge. Ett kul skrällstreck! 3 Empress Tile gör en intressant debut för Åke Svanstedt. Det är en galopplysten dam men hon har bra fart i sig när hon sköter sig. Har inte startat på ett tag, men Svanstedt brukar ha bra trimmat när han plockar ut hästarna, och det kan bli seger direkt.


DD-2:

Ett öppet stolopp där jag väljer att chansspika 5 CC Westside. Hon gör debut för Björn Goop här och har ett lopp i kroppen efter en längre vila. Hon har hög kapacitet när hon sköter sig och bör kunna hitta en bra position här. Har en vass avslutning och jag tror hon speedar ner allt till slut.


Därmed ser DD-systemet ut så här:


1) 2,8,1,3

2) 5 CC Westside


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 4 december 2011 00:32

Söndagens V65- och DD-omgång avgörs på Solvalla. En ganska så hygglig omgång men jag tror inte det blir några större pengar till dem som hittar sexan...DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Här kör jag en favorit i repris. 4 Axelite hade jag som spik senast och han vann tämligen lätt till slut. Men inte på det sättet jag trodde då han gick bakifrån. Har samma förutsättningar igen och det spelar alltså ingen roll om han går i spets eller bakifrån. Bör ha toppchans igen och jag spikar utan att tveka.


DD-2:

Ett kul långlopp där tipsettan går till 15 Kick Party. Han har fina förutsättningar här och är i fortsatt bra form. Har ett tungt slutvarv och en vass finish, och klafar det för honom har han bra chans att vinna. 7 Felix Vingboons var blek senast och kan mycket bättre. Är han som han ska är han med i segsrstriden. 8 Outlaw Merci ser ut som en kratta ibland, men har bra kapacitet. Får han det att stämma så är han en segerkandidat. 1 Kobold hänger med i de flesta gäng och gillar distansen. Blixtrar till emellanåt och har han vaknat på rätt sida kan han leda hela vägen.


DD-systemet ser ut så här:


1) 4 Axelite

2) 15,7,8,1


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 3 december 2011 18:59

Rätt rad:


7 Sacha Du Varlet (3,84) (48%)

13 Global Midnight (2,27) (51%)

2 Amaru Boko (3,15) (32%)

5 Bazire Brodde (3,95) (22%)

6 Queen Casino (13,28) (8%)

4 Natural Wonder (2,31) (53%)

3 Isak CD (9,40) (14%)


7 rätt: 54 670:-

6 rätt:     444:-

5 rätt:       40:-


Det blev ingen miljonutdelning idag som jag trodde från början. Jag var återigen tokfel ute på det hela och två rätt är inget annat än uruselt.


Kort om dagens (usla) spikar:


La Commission (V75-5) fick en dålig start och hamnade sist. Befann sig i sjätte ytter med varvet kvar, men hade klara problem att hänga med med 500 kvar. Kördes invändigt den sista biten och tog några placeringar, men var aldrig i närheten av nån seger och var urusel.


Shiraz Exclusive (V75-6) hamnade djupt nere i kön från sitt tråkiga läge. Gick med i tredjespår med varvet kvar men ville inte gå framåt. Sladdade längst ner i kön hela loppet och var bedrövligt dålig.

V75
Av Niclas Carlson - 3 december 2011 00:55

Då var det lördag igen och dags för V75. Axevalla mellan Skara och Skövde står som värd denna veckan, och det ser på förhand riktigt svårt ut. "Alla" verkar rörande överens om det, därför blir det väl sju favoriter som vinner, och så stor man där med lång näsa igen. Jag lirar för att vinna stora pengar idag, och sitter mina tips firar vi jul på Bahamas...


Så här ser jag på omgången:


V75-1, Bronsdivisionen, 2640:

Ett mycket öppet lopp inleder, och helst skulle jag velat måla på ordentligt, men med min egna gräns på 600 rader tillåts inte det. Det blir fyra streck, där jag tror mest på 10 Ritano Freight. Han gjorde ett bra lopp senast och håller sin fina form. Det är som vanligt galopp emot, men går han felfritt har han bra chans att vinna detta. 11 Kalle Quivivra är i dunderform, och var bra senast som knappt slagen. Har en vass avslutning och på Axevallas långa upplopp kan det resultera. 5 Burning Line Gral är även han i dunderform. Klarar han bara spåret här är han med och slåss om segern. 3 Ego Sånna var bra senast på för honom fel distans. Rätt distans idag och ett bra läge gör att han är ett givet streck.

Rank: 10, 11, 5, 3, 2, 4, 7, 1, 12, 8, 9, 6


V75-2, Stolopp, 2140:

Ett mycket lurigt stolopp, där jag tror det kan skrälla till. 7 Arby's Amalia var lite småseg senast, men visade att hon krigar till sista blodsdroppen. Hon har ett bra läge här och når hon ledningen kan loppet vara över. På sin kapacitet får hon tipsettan, men jag tror som sagt att det kan skrälla och streckar på. 14 Good As Princess har hittat formen och trivs helt klart med Björn Goop. Kommer att gå i ryggar så länge som möjligt, sen kan det bli åka av över upploppet. Löjligt bortglömd! 13 Global Midnight har aldrig förlorat, och trots att det är två månader sen senaste starten är hon ett givet streck. Svanstedt varnar dock för att det kanske inte är full form, men hon kan vinna ändå. 12 OU Glide kom aldrig in i loppet senast och kan bättre än så. Har en ruskig spurt att tiillgå, och är inte helt borta. 11 SHT's Playmate hade ett för dåligt läge senast. Har visat bra form innan dess och är en av dem som kan utmana om segern. 5 Listas Tara är i kanonform och är inte så tokig. Klarar hon spåret tror jag att hon är med på målfotot.

Rank: 7, 14, 13, 12, 11, 5, 1, 6, 2, 8, 9, 3, 15, 10, 4


V75-3, Gulddivisionen, 1640a:

Högsta klassen över sprinterdistans, med framför allt två som är ute efter ledningen. Jag tänker då på 1 Year In Review och 2 Amaru Boko. Jag tror de kommer att köra ihjäl sig där framme, vilket öppnar upp loppet för mina streck. Tipsettan går till 9 Global Investment som gick i dödens senast. Han kämpade så gott ahn kunde men orkade inte hela vägen. Får ett passande rygglopp här och gynnas av det hårda tempot. Blåser förbi allt till slut? 3 Neo Smed satt fast med gott om krafter kvar senast. Är i kanonform för dagen och med tempo på loppet är han med i striden. 11 Copper Beech var klart godkänd senast. Bättre distans idag och gynnas av tempot. Kan speeda sylvasst och är klart intressant idag.

Rank: 9, 3, 11, 1, 2, 4, 12, 7, 6, 5, 8


V75-4, Klass 2, 1640:

Sprinterlopp med voltstart i en låg klass. Visst luktar det skräll, men jag tror ändå inte att det blir det. Tipsettan går till 1 Elmer Gold som var hygglig senast. Har ett kanonläge här, det blir som sämst rygg ledaren, och med lucka i tid är jag övertygad om att han kan spurta ner allt. Han är sock inget lämpligt singelstreck, så jag garderar. 5 Bazire Brodde var riktigt bra senast och är i bra form. Ska klara spåret enligt Thomas Uhrberg, och då bör han vara med i striden här. 3 Allaballakaitoz är i bra form. Han är snabb ut och lär ta hand om ledningen här. Kan dock vara lite vek till slut, men kan vinna om han får fuska bort en bit. 2 Rayon Lascaux vann på bra sätt senast och har kapacitet för seger. Spåret oroar dock...

Rank: 1, 5, 3, 2, 6, 8, 12, 9, 11, 4, 7, 10


V75-5, Stolopp, lärlingslopp, 2140:

Ston och lärlingar i kombination. Det bara osar skräll om det här loppet, och jag tror det blir det. Men jag är fräck, och hittar dagens första spik här. Det i form av 13 La Commission, som gjorde en lysande comeback senast. Hon hade inte startat på tre månader, men var ändå nära att vinna. Lär ha gått framåt rejält med det loppet i sig, och är mycket intressant här. Jag är som sagt fräck idag, tar fram hammaren och spikar en 6%-are!

Rank: 13, 8, 14, 15, 6, 3, 1, 4, 2, 12, 5, 7, 11, 9, 10


V75-6, Klass 1, 2640:

Ett bra Klass 1-försök där jag kör en ny fräckis! 12 Shiraz Exclusive är i kanonslag för dagen och var bra senast. Han gillar distansen, och har ett mäktigt slutvarv att tillgå. Strular det inte för mycket på vägen tror jag han visar sig vara bäst här och det är en ny fräck spik, även han streckad på endast 6%!

Rank: 12, 6, 5, 8, 2, 11, 4, 1, 10, 7, 9, 3


V75-7, Silverdivisionen, 1640a:

V75-omgången avslutas med ett mycket bra sprinterlopp för näst högsta klassen. Tipsettan går till 2 Delvin Gold som är i toppform för dagen. Har ett kanonläge här och missar knappast ledningen. Har en bra chans därifrån, men jag väljer att dubbla systemet med 4 Handsome Face som även han är i dunderslag. Han var lysande näst senast och senast hade han uppvisning. Möter tuffare motstånd nu, men jag tror han får en fin resa här och att han kommer att blanda sig i segerstriden. Ett kul lås att avsluta med!

Rank: 2, 4, 5, 10, 3, 9, 1, 6, 12, 7, 8


Systemet ser därmed ut så här:


1) 10,11,5,3 (2-4)

2) 7,14,13,12,11,5 (1-6)

3) 9,3,11 (1-2)

4) 1,5,3,2 (6-8)

5) 13 La Commission (8-14)

6) 12 Shiraz Exclusive (6-5)

7) 2,4 (5-10)


576 rader = 288 kronor


Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 2 december 2011 00:20

Fredagens V65- och DD-omgång avgörs i Kalmar. Det ser lite lurigt ut och jag tror det kan bli bra pengar för sex rätt. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Ett bra sprinterlopp där jag ger tipsettan till 11 Mr Inkato som är i riktigt bra form. Han har inget roligt läge, men då jag tror att det kan bli rätt bra tempo i lopet är han inte borta. Han tål dessutom att göra lite jobb själv och han är definitivt med i segerstriden. Det finns dock motbud, och då i första hand 5 Ottey Coger som var riktigt fin senast. Lär hitta en bra position här och kommer att finnas med på målfotot. 9 GK Signatur var bra senast och är i fin form. Är sylvass på speed och blir mycket farlig över upploppet. 8 Naimi vinner sällan men är i bra form för dagen. Med lite flyt på vägen så kan det gå trots det trista spåret.


DD-2:

Ett mycket bra lärlingslopp där jag väljer att spika 2 Vendi. Hon var rent ruskig senast i sin comeback och vann hur lätt som helst trots bra tempo hela vägen. Snabb ut och lär ta hand om ledningen direkt, och blir sen ruskigt svårslagen. För dem som vill ha fler streck här så gjorde 3 Sybaris Hanover ett mycket bra lopp senast efter galopp. På väg uppåt i form och ska passas!


DD-systemet ser ut så här:


1) 11,5,9,8

2) 2 Vendi


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 1 december 2011 00:06

Då ramlar vi in i december, och torsdagens V65- och DD-omgång avgörs på Åby. En ganska så hygglig omgång med bra klass på loppen, men pinsamt att ha med ett lopp med bara fem hästar. Varför ha med det på V65? DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Ett bra långlopp med flera intressanta hästar. Tipsettan går till 10 Helge Palema som hade uppvisning senast. Mötte visserligen ett billigt gäng, men var riktigt fin. Gillar distansen och har bra chans att vinna. Jag garderar dock med två rysare, och det är 3 Cloria Victis och 6 Smash Express. Båda har lopp i krppen efter en tids vila och kommer vara förbättrade nu. Mycket intressanta båda två!


DD-2:

Storfavorit blir 3 Hobnob som vann lätt senast. Hade visserligen en del tur på vägen då ledaren galopperade med 600 kvar, men såg fin ut. Han är snabb ut och lär ta hand om ledningen direkt här. Blir sen svårstoppad och jag tror att han vinner igen.


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 10,3,6

2) 3 Hobnob


3 rader x valfri insats


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards