Alla inlägg under december 2011

Av Niclas Carlson - 26 december 2011 00:31

Annandag jul betyder traditionsenligt V75-finaler på Solvalla. Det vimlar av sportsliga godbitar, och jag tycker att omgången ser svår ut. Det är mycket möjligt att jag gör det väldigt svårare än vad det är, men jag garderar upp de två största favoriterna och hoppas att det är rätt. Vinner de är utgångsvärdet 25 kronor efter två lopp, och då är det inte roligt...Men jag tar en chansning och så får vi se om det håller. Nu kör vi!


V75-1, Klass 1, final, 2140a:

Alla loppen är bra idag, så jag tänker inte skriva det inför varje lopp. Här ger jag tipsettan till 3 Natural Wonder som är obesegrad i Lennartssons regi. Han var riktigt fin och bra senast, och har ett fint läge här. Riskerar att få gå den tunga vägen i dödens, men det klarar han. Segerchansen är rätt så hög, och han är ett givet streck på kupongen. 11 Global Manhattan är draget i loppet. Senast hoppade han bort sig och hans rad är inte rolig. Men det här rör sig om en riktigt bra häst, och han har kapacitet för att kliva upp i guld under våren. Sköter han sig idag är han med i segerstriden. Jättefavoriten 2 Mr Picolit vann med en gäspning senast och såg riktigt in ut. Han är startsnabb och piper direkt till ledning, men distansen är ingen fördel idag. Han har dessutom lätt för att hetsa upp sig, och gör han det är han rökt. Han har givetvis chans att vinna, men är bara en i mängden för mig. 8 Look La Marc är i dunderform. Senast aviserades preparéstyrning inför detta lopp, men han vann lätt ändå. Spåret avskräcker en del, men med den formen han har så är jag inte det minsta förvånad om han vinner detta. 12 Admiral Sea har även han knallform, men ett tråkigt läge. Kan avsluta vasst, och om det flyter på vägen så är han med i striden.

Rank: 3, 11, 2, 8, 12, 9, 7, 5, 6, 4, 1, 10


V75-2, Baroness Karsks lopp, Stoeliten, 2140a:

Här har vi en ny jättefavorit i 3 Mathilde Tröjborg. Hon har varit väldigt ojämn under hela året, och näst senast var hon inte alls bra. Senast gick hon i dödens större delen av loppet och krigade sig till segern på ett bra sätt. Mötte dock inget särskilt motstånd (Inzaghi DK var tvåa), men såg i alla fall fin ut. Är hon som hon ska vinner hon detta enkelt, men jag litar inte på henne och streckar några till. 1 CC Westside gjorde en bra debut för Björn Goop senast och var stor i nederlaget. Har ett passande smygläge här och har en vass speed. Farlig om hon får lucka i tid. 8 Hilda CD satt fast med allt sparat så sent som i måndags och såg tokfin ut. Uruselt läge såklart, men kan gå fort en bit och är inte helt avsågad. 9 Rydens Cindy vann lätt från spets senast och var jättefin. Går bra bakifrån också, och är med i segerstriden. 4 Opaline d'Atout satt fast för länge senast men levererade en vass spurt när hon fick fritt. Har ingen rolig rad, men är bättre än så. Kan få en fin löpning här och är med i striden.

Rank: 3, 1, 8, 9, 4, 11, 2, 10, 7, 5, 6


V75-3, Gulddivisionen, final, 2140a:

Det här är en ren tvåhästarsduell, och min tipsetta går till 3 Quarcio Du Chene, som ser ut som en ny häst numera. Han har gått från flåbuse till att vara lugn som en filbunke under några månader, och kanske att vi får se hans fulla kapacitet nu. Senast brakade han till ledning och vann avstannande på ett bra sätt. Lär ta hand om ledningen igen och har en bra chans att vinna. Han utmanas dock av lokomotivet 4 Local Conch, som ståtar med fem raka segrar. Senast vann han relativt enkelt i sin lufsande stil, men jag tycker ändå inte att han imponerar särskilt mycket. Får mangla i dödens denna gång, men det bryr han sig inte om. Det lär bli en sevärd duell mellan dessa två, och jag tar det säkra före det osäkra och streckar båda.

Rank: 3, 4, 2, 8, 1, 10, 7, 5, 9


V75-4, Klass 2, final, 2140a:

Här kommer dagens första spik, och det är inte favoriten! Jag spikar istället 5 Ouch, som bromsade bort segern senast. Han måste hållas igång hela vägen, och inte ha nåt stort försprång för då stannar han. Detta vet Johnny Takter om, och då Ouch är snabb från start, bygger jag mitt tips på att han sticker till spets direkt. Väl där tror jag han blir svårslagen, och jag ser det som en toppchans. Vill man ha fler streck, så gjorde 4 Nocturnal ett bra lopp senast. Han är i dunderform, och är med och gör upp om platserna bakom min spik. 7 Long Night imponerade senast då han vann efter en jättegalopp, och är i bra form. Spåret kan stöka till det, men är långt framme när mållinjen passeras. Storfavoriten 9 Lovelock vann plättlätt senast, men stilen lämnade en del att önska. Får gå bakifrån nu vilket jag ser som negativt för denna storklivande häst. Jag tror inte han når ända fram denna gången.

Rank: 5, 4, 7, 9, 8, 2, 12, 6, 3, 11, 10, 1


V75-5, Diamantstoet, final, 2140:

Här kommer dagens andra och sista spik, i form av 1 Cherion Tooma. Hon visade sig från sin bästa sida senast och spurtade vasst till en säker seger. Formen är kanon, och hon kan öppna bra. Jag tror att det är ledning hela vägen som gäller här, och väljer därmed att chansspika. Vill man ha fler streck, så visade 3 Magnolia Laser nyvunnen form senast. Höll emot länge från spets, och är inte så tokig. Går bra bakifrån också, och är en rysare att se upp med!

Rank: 1, 3, 9, 2, 15, 11, 14, 8, 6, 4, 10, 13, 7, 5, 12


V75-6, Bronsdivisionen, final, 2140a:

Ett riktigt getingbo, där jag hoppas det räcker med mina tre streck. Tipsettan går till 5 Mad Image, som imponerade stort näst senast när han vann från dödens. Gjorde ett bra lopp senast och visade fortsatt form. Kan öppna rätt så bra och lär hitta en bra position direkt. Han är med i segerstriden! 6 Tion Medon Sisu vann enkelt senast, och visade bibehållen form. Tränaren låter lyrisk, och den här starke krabaten tål att göra en del i loppen. Kan ta dem på sin styrka. 3 Kalle Quivivra spurtade bra senast och visade att han duger i de här sällskapen. Med ett passande rygglopp blir han livsfarlig över upploppet, och kan hinna fram denna gången.

Rank: 5, 6, 3, 9, 11, 1, 10, 12, 2, 4, 7, 8


V75-7, Silverdivisionen, final, 2140a:

Ytterligare ett getingbo, och tipsettan går till 4 I Saw You som är i absolut toppform. Han har radat upp vassa prestationer på slutet, och senast var inget unantag. Flög fram över upploppet och var den moraliske vinnaren. Finns det nån rättvisa i världen så vinner han detta, men jag är inte helt säker. 5 Sundbys Gidde flög fram över upploppet senast och var inte stort slagen. Två lopp i kroppen efter en tids vila nu, och bör bli bättre hela tiden. Kan få en fin resa här och är ett tidigt streck. 7 Dream Director satt fast senast med allt kvar. Han ser seg ut mest hela tiden, men han har bra fart i sig, och kör bara Pekka Korpi i tid denna gång så kan han skrälla till rejält. 6 Isak CD vann busenkelt senast och är i kanonform. Får ingen ledning denna gång, och kan hamna i dödens. Med den formen han har är han ett givet streck, men får göra lite mer jobb själv idag.

Rank: 4, 5, 7, 6, 9, 12, 1, 2, 11, 10, 8


V75-systemet ser därmed ut så här:


1) 3,11,2,8,12 (9-7)

2) 3,1,8,9,4 (11-2)

3) 3,4 (2-8)

4) 5 Ouch (4-7)

5) 1 Cherion Tooma (3-9)

6) 5,6,3 (9-11)

7) 4,5,7,6 (9-12)


600 rader = 300 kronor


Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 24 december 2011 23:32

Efter en travfri julafton känns det gött att komma igång igen. Juldagens V65- och DD-omgång avgörs på Örebrotravet. Det är ganska hygglig klass på omgången, och jag tror det kan bli hyggliga pengar till slut för sex rätt. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Ett treåringslopp där jag ger tipsettan till 10 Quantum Alexia, som är i kanonform. Hon vann på bra sätt senast och är under fortsatt utveckling. Kan få ett bra lopp trots spåret och har en jättechans att vinna. Jag väljer dock att dubbla systemet med 12 Fruitcake som fixat två raka segrar på slutet. Formen är således på topp, och trots läget tror jag att hon är med i segerstriden här också.


DD-2:

Här har vi en svårslagen jättefavorit i 1 Persos Smokie. Han är i dunderform, har ett kanonläge och det mesta talar för att det är ledning hela vägen här. Jag tror inte att nån avmotståndarna rubbar honom här.


DD-systemet ser då ut så här:


1) 10,12

2) 1 Persos Smokie


2 rader x valfri insats


Lycka till!!

Av Niclas Carlson - 23 december 2011 22:58

Rätt rad:


9 Campbell Ås (8,53) (10%)

9 Breedlove (8,33) (8%)

10 I Won't Dance (3,42) (29%)

10 Troll Elden (6,15) (30%)

12 Pixel Chic (13,70) (16%)

8 Fantastic Ås (44,00) (2%)

8 Chip Dealer (6,01) (29%)


7 rätt: 13 836 575:-

6 rätt:       51 995:-

5 rätt:         2 088:-


Jag sade i mina tips att jag trodde på en svår omgång med hög utdelning, vilket ju blev alldeles rätt. Två vinnare lyckades sätta sjuan, en av dessa hade dessutom spelat V7, vilket innebär att han kan hämta ut ca 35 miljoner...Inte illa, och det är bara att lyfta på hatten för dessa två duktiga spelare. För egen del blev det fyra rätt, sedan två av spikarna svikit rejält, och 44-oddsaren Fantastic Ås hade jag räknat bort helt pga läget. Bara att ta nya tag till annandag jul, då det är V75 igen. Synd bara att det inte blev en jackpotomgång till...


Kort om kvällens spikar:


Breedlove (V75-2) fick en kanonstart, och hamnade i andra ytter från start. Efter 500 meter blev det dock dödens, men det var inget som bekom denna starka herre idag. Med 300 kvar hade ha knäckt ledande storfavoriten Baron Sundance, och bara dundrade undan till en mycket lätt seger. Imponerade stort och som jag skrev i tipsen, får han vara hel och frisk har han mycket att hämta framöver.


You Bet Hornline (V75-3) öppnade inte alls så bra som jag hade hoppats på. Hamnade i tredje ytter, men tog sig fram till dödens med varvet kvar. Såg märkt ut av det hårda tempot med 500 kvar, men visade krigarhjärta och kämpade sig kvar i loppet. Var med i segerstriden fram till 75 kvar då han blev nerspeedad av vinnaren. Höll starkt till andraplatsen och får godkänt ändå.


Rigel Odin (V75-4) fick en pangstart och efter 500 meter satt han i spets. Fick sen bestämma som ha ville, men såg seg och sliten ut redan 400 kvar. Stannade helt sista 100 och var urusel.


Imorgon är det julafton och därmed travfritt! Hur ska vi överleva detta? Jag är tillbaka med tips till juldagens DD-omgång, och sen blir det V75 på annandagen.


God jul!!

V75
Av Niclas Carlson - 22 december 2011 23:53

Dan före dopparedan och uppesittarkväll. Självklart ska den avnjutas med en V75-omgång, och den avgörs på Bergsåker. Det är dessutom jackpot, vilket gör att det är stort spelvärde i det hela. Jag tycker att omgången ser riktigt svår ut, och jag tror det blir stora pengar för sju rätt ikväll.


V75-1, 550001-950000:-, 1640a:

Ett öppet sprinterlopp inleder omgången, och tipsettan går till 4 Livi Destiny. Han var direkt dålig senst och kan betydligt bättre än så. Här har han perfekta förutsättningar då han trivs över distansen, är snabb ut och har ett bra läge. Får dessutom Örjan Kihlström i sulkyn vilket är ett plus. Har bra chans att vinna här, men med den senaste insatsen i minne väljer jag att gardera. 1 Elles W Phedo är i bra form och var riktigt fin senast. Kan öppna bra, och lyckas hon hålla ledningen kan hon leda hela vägen. 9 Campbell Ås svek senast, men är i normal författning en given segerkandidat här. Kan få ett perfekt lopp och har en vass speed. Ska räknas tidigt!

Rank: 4, 1, 3, 9, 2, 12, 10, 5, 7, 11, 6


V75-2, 100000-250000:-, 2140a:

Ett riktigt bra och jämnt lopp där det finns flera segerbud. Jag tar dock fram hammaren här och hittar kvällens första spik! 9 Breedlove har två lopp i kroppen efter en lång frånvaro, och gjorde ett bra lopp senast. Han har riktigt hög kapacitet, och får han vara hel under vintern kommer han tjäna mycket pengar. Närmar sig toppformen med stormsteg, och jag tror han blir svårslagen här. Tål att göra en hel del själv, och kan krossa alla den tunga vägen. Jag tror han vinner detta lätt! Vill man ha fler streck så har vi omgångens största favorit i 2 Baron Sundance. Han är alltjämt obesegrad för Stig H, och har gjort det bra i sina starter. Men nu möter han tuffare motstånd, och jag tror inte att han lyckas försvara sig mot Breedlove...

Rank: 9, 2, 10, 3, 1, 11, 4, 5, 8, 6, 12


V75-3, Norrländskt Varmblodsmästerskap, 1640a:

En ganska så tunn "Gulddivision" gör upp här, och jag väljer att spika 4 You Bet Hornline. Han vann lätt mot ganska beskedligt motstånd senast, och är nu redo för större uppgifter. Han har kapacitet för att möta de allra bästa, så i det här gänget bör han faktiskt vara smått överlägsen. Jag tror han bombar till spets tämligen omgående här och sen ska det vara en ren expeditionsaffär. Kör hela vägen, Robban! Vill man gardera så verkar 5 Excallibur vaknat till liv igen. Han spurtade nåt helt enormt senast och hann fram precis innan linjen, och slog då bl.a You Bet Hornline Har bra fart i sig, men jag tror han får svårt att slå "Bergharns" kanon en gång till.

Rank: 4, 5, 10, 1, 8, 7, 6, 3, 12, 11, 9


V75-4, Kallblod, högst 595000:-, 2140:

Ett kallblodslopp som är riktigt öppet och svårt att bena ut. Jag tar dock ställning, som det så populärt heter, och chansspikar 4 Rigel Odin. Han var riktigt bra vid segern näst senast, men senast fungerade han inte riktigt. Trivs med Jorma, och läget är passande. Bör kunna ta sig ut i andraspår omgående och sen köra sig till spets. Väl där tror jag han har toppchans och jag väljer som sagt att spika. Vill man ha fler streck så varnar jag för 1 Stenegårds Odin som är i bra form. Kan leda länge om inte Rigel Odin tar över, och kan då lura alla.

Rank: 4, 1, 5, 3, 6, 10, 2, 7, 15, 11, 9, 13, 14, 8, 12


V75-5, Ston, högst 750000:-, 2140:

Ett öppet stolopp över stressiga 1640 meter. Tipsettan går till 7 Diamond Sund som hade lekstuga senast. Formen är kanon, och hon kommer att hitta en bra position direkt. Har bra chans, men möter tuffare motstånd nu och jag vill ha fler streck. 2 Lönshults Ingrid är en bra häst, som gjorde en bra insats senast. Har stigande form och trampar hon iväg felfritt härifrån har hon kapacitet för att segerstrida. 3 For My Life var riktigt fin vid segern senast. Är i kanonform, och ska räknas tidigt. 6 Norah Garline var bra senast och är i fin form. Har ett kanonläge här då hon är snabb ut, och når hon ledningen kan hon leda väldigt länge, kanske hela vägen. 5 Kite Face vann busenkelt senast och var riktigt fin. Brottas med ett femtespår här, men felfri är hon med i striden igen. 12 Pixel Chic gjorde ett bra lopp i söndags, och visade form. Läget är inte kul, men är det nån av tilläggshästarna som kan vinna så är det hon. Har bra fart när hon sköter sig och tål tuffa upplägg. Inte helt borta.

Rank: 7, 2, 3, 6, 5, 12, 9, 1, 10, 15, 13, 8, 14, 4, 11


V75-6, 250001-550000:-, 1640a:

Ett rivigt sprinterlopp där jag ger tipsettan till 6 Le Cupole. Han var bra seg senast, men kunde ändå vinna till slut och gjorde en bra insats. Han har bra fart i sig, och är ruskigt snabb ut om man laddar med honom. Går dock lika bra bakifrån, och har en bra chans att vinna loppet. 5 Nero Capar gjorde ett bra lopp efter galopp senast. Han är snabb ut, och når han ledningen har han en hygglig chans att vinna. 9 Axelite var smällfin näst senast, men betydligt sämre senast. Har kapacitet för seger, och kan få ett fint lopp här. Kan avsluta bra och jag tror han är med på målfotot här. 2 Chuck Liddell såg riktigt fin ut i sin comeback senast och satt fast för länge. Har nu haft ett kortare uppehåll igen, men är bra i grunden och bör få ett fint lopp här. Ska inte nonchaleras!

Rank: 6, 5, 9, 2, 4, 11, 8, 1, 7, 3, 10


V75-7, 3-åringar, 20000-315000:-, 2140:

Ett mycket svårt treåringslopp avslutar omgången och här gäller det att strecka allt vad man orkar. Tipsettan går till 7 Hoboken som gjorde ett bra lopp efter galopp senast. Har bra form och är med och slåss om segern om han går felfritt. 8 Chip Dealer är inte så tokig och gjorde en bra insats senast. Han är snabb ut, och kanske kan nå ledningen med lite flyt. Ska räknas tidigt. 9 Magnificent Match gjorde en bra insats senast och är i bra form. Är också snabb ut, och bör hitta en bra position direkt. Med i striden här. 3 Staro Fantastic har inlett karriären lovande och var bra senast. Formen är fin, och han är med och slåss om segern igen. 4 Lexus Broline är inte så tokig, och är i bra form. Ska kunna vara med i segerstriden här. 12 Uruguay De Daline gick större delen av loppet i dödens senast. Tappade travet runt sista kurvan men krigade ändå hela vägen. Håller han ihop travet denna gång kan han dyka upp i striden igen. 10 Evergreen Vice hoppade bort sig direkt senast, men hade visat bra takter inna dess. Kan få ett bra lopp här och kan skrälla till med lite flyt.

Rank: 7, 8, 9, 3, 4, 12, 10, 1, 5, 14, 15, 11, 2, 6, 13


V75-systemet ser därmed ut så här:


1) 4,1,9 (3-2)

2) 9 Breedlove (2-10)

3) 4 You Bet Hornline (5-10)

4) 4 Rigel Odin (1-5)

5) 7,2,3,6,5,12 (9-1)

6) 6,5,9,2 (4-11)

7) 7,8,9,3,4,12,10 (1-5)


504 rader = 252 kronor


Lycka till!


Jag passar även på att önska alla mina trogna läsare en riktigt God Jul!!

V75
Av Niclas Carlson - 21 december 2011 23:59

Torsdagens V65- och DD-omgång avgörs på Åby. Omgången håller hyfsad klass, men det finns en viss risk att det även ikväll blir låg utdelning för sex rätt. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

För tre veckor sen spikade jag honom från tolftespår på V75. Han kördes lite knepigt då, men avslutade hyggligt men helt utan vinstchans. Ikväll möter han mycket lättare motstånd, och trots att det är 500 meter kortare denna gången kan jag inte se hur 7 Shiraz Exclusive ska kunna förlora detta. Kör framåt direkt, Ingves, så löser hästen resten! Jo, jag spikar Shiraz Exclusive igen:)


DD-2:

Ett bra långlopp där jag inleder med att såga favoriten 9 Classic Tile. Han har varit ifrån ett tag och såg inte rolig ut i senaste starten. Jag tror han får svårt att vinna här, och plockar bort honom direkt. Istället går tipsettan till 5 Ottens Vigo som närmar sig toppformen med stormsteg. Blir bättre och bättre för varje start, och bör ha bra chans att vinna detta. Jag garderar dock med 3 Wiss Rambo som kan mycket i sina ljusa stunder. Var bra senast, och gillar distansen. Kan få en fin resa här och är livsfarlig på speed. Jag tror faktiskt att det räcker med dessa två...


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 7 Shiraz Exclusive

2) 5,3


2 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 21 december 2011 23:34

Rätt rad:


5 Royal Neo (2,95) (42%)

5 Lilljeppe (3,11) (24%)

1 Kash's Cantab (2,08) (51%)

2 Mr Dreamcatcher (2,16) (37%)

6 Barham Hanover (3,63) (26%)

9 Derby Lady (6,08) (17%)

8 Nahar (1,83) (57%)

5 Dreams Take Time (1,39) (80%)


8 rätt: 5 026:-

7 rätt:     48:-

6 rätt:       0:-


Det blev som jag förvarnade om en favoritparad ikväll, och en ny jackpot väntar nästa vecka. Äntligen var jag rätt ute, och det höll hela vägen! Det blev full pott ikväll, och resultatet blev en åtta, 14 sjuor, och 77 sexor. Nu gav ju inte sexorna nånting, men det blev i alla fall 5698:- tillbaka vilket jag är nöjd med. Kul att kunna sätta dit nåt för alla er trogna läsare!


Kort om kvällens spikar:


Lilljeppe (V86-2) flög till ledningen dirket. Såg fin ut runt sista sväng, men tröttnade den sista biten och hade nog förlorat om inte Robbie Williams galopperat med 20 meter kvar. Ändå en bra insats av Lilljeppe.


Nahar (V86-7) togs lugnt från start, och kördes fram till dödens när tempot bedarrade. Knäckte ledaren med 200 kvar och lufsade sen undan till en lätt seger. Blir kul att följa i Gulddivisionen under vintern!


Dreams Take Time (V86-8) flög även han till ledningen. Fick viss press under vägen, men hade gott omkrafter kvar runt sista kurvan och ansade undan över upploppet till en lätt seger. Blir kul att följa nästa år!

V86
Av Niclas Carlson - 21 december 2011 00:02

Onsdag igen, vilket betyder Solvalla och V86. Jag måste inleda med att säga att omgången håller hygglig klass sportsligt sett, men spelmässigt känns den faktiskt iskall. Favoriterna ser starka ut i de flesta loppen, och jag tror inte det blir nån större utdelning för åtta rätt ikväll, trots att det ju faktiskt är jackpot. Här följer mina idéer i loppen:


V86-1:

Ett bra inledningslopp där jag streckar halva fältet. 4 Quantum Winner var bra senast bakom bra hästar. Är i bra form och bör ha bra chans att vinna här. 7 Luck Smith är en riktigt bra häst som dock haft svårt att övertyga i Sverige. Formen är på topp, och jag tror han är med och slåss om segern denna gång. 1 Handsome Face är i dunderform. Senast kom han inte till från ett omöjligt läge, men innan dess har han gjort fina prestationer. Har ett perfekt läge här och blir farlig. 5 Royal Neo har ett lopp i kroppen nu och bör vara kraftigt förbättrad. Har kapacitet för seger.

Rank: 4, 7, 1, 5, 3, 6, 8, 2


V86-2:

Ett hyggligt sprinterlopp där jag väljer att chansspika 5 Lilljeppe. Han hade pausat ett kort tag innan senaste loppet och behövde det i sig. Lär vara förbättrad nu, och jag tror han leder runt om. Vid gardering så får man se upp med 7 Robbie Williams som också har ett lopp i kroppen efter vila.

Rank: 5, 7, 6, 12, 10, 3, 4, 9, 11, 2, 1, 8


V86-3:

Ett riktigt fint treåringslopp där tre hästar höjer sig över mängden. Jag streckar dessa tre och ger tipsettan till 1 Kash's Cantab som var riktigt fin senast. Har ett bra läge här och kan vinna igen. 5 On Track Piraten var ra senast och visade nyvunnen form. Är riktigt bra i grunden och ska räknas med bra segerchans. 4 Västerbo Highflyer är alltjämt obesegrad och var riktigt vass senast. Möter tuffare motstånd nu, men visade bra kapacitet senast och ska inte räknas bort helt.

Rank:1, 5, 4, 3, 7, 9, 8, 2, 6


V86-4:

Ett öppet lopp men jag nöjer mig ändå med fem streck. Tipsettan till 2 Mr Dreamcatcher som är i bra form. Har ett bra läge och kan leda hela vägen. Kan spräcka segernollan nu. 9 Pippin kan allt ibland. Formen är bra och klarar han bara spåret är han med i segerstriden. 14 Rayon Lascaux svek senast men har visat bra form innan. Är inte så tokig och trots läget är han med i striden. 11 Binni Dreamcatcher hoppade bort sig direkt i sin comeback senast. Har kapacitet för seger och kan skrälla. 7 Staffan Palema har ett lopp i kroppen efter vila. Har en vass avslutning och kan vara en rolig skräll att hoppas på.

Rank: 2, 9, 14, 11, 7, 3, 4, 6, 15, 13, 5, 12, 10, 8


V86-5:

Ett fyraåringslopp av hygglig klass. Tipsettan går till 4 Head Line som var blek senast. Kan bättre än så, och har ett bra läge här. Med i striden igen. 2 Archie Ride är i hygglig form, och har ett bra läge. Han är snabb ut, och från ledningen kan det bära hela vägen. 6 Barham Hanover var positiv i debuten för Per Lennartsson. Har viss kapacitet och kan vinna med lite flyt på vägen.

Rank: 4, 2, 6, 9, 7, 8, 1, 3, 5


V86-6:

Ett ganska så lågklassigt stolopp, där jag nöjer mig med fyra streck. Tipsettan går till 8 Loch Ness Broline som vann direkt i comebacken senast. Är bra i grunden och är med och gör upp om segern igen. 14 Karamell Broline gjorde en bra insats i sin comeback senast och är säkert förbättrad till detta lopp. Kan öppna bra och kan hitta en hygglig position. Med i striden. 9 Derby Lady mötte bra motstånd senast och skötte sig bra. Har en vass spurt att tillgå och med ett rygglopp till upploppet är hon inte helt borta. 7 Teaser Å har aldrig vunnit, men är i bra form och är snabb ut. Når hon ledningen kan segernollan spräckas.

Rank: 8, 14, 9, 7, 5, 11, 1, 12, 10, 15, 6, 2, 13, 4, 3


V86-7:

Ett lopp för högsta klassen och här spikar jag 8 Nahar utan att tveka. Han var lite för laddad senast och hoppade bort sig då. har annars varit stabil som ett lås, och här behöver han knappt vara i form för att vinna. Jag tycker det ser ut som en straffspark utan målvakt. Vill man ha fler streck, så ska man i så fall se upp med 4 Vanessa Du Ling som är på väg uppåt i form.

Rank: 8, 4, 1, 9, 5, 7, 10, 3, 2


V86-8:

Vinterfavoriten, och här hittar jag kvällens säkraste spik. 5 Dreams Take Time imponerade nåt oerhört senast, och var ruskigt bra. Drar till spets igen och förlorar inte detta loppet. Stenklar! Vill man ha fler streck så rekommenderas 12 Global Offshore. Han hoppade bort sig i starten senast, men har visat bra form innan dess.

Rank: 5, 12, 10, 9, 7, 1, 2, 8, 11, 3, 6, 4


V86-systemet ser därmed ut så här:


1) 4,7,1,5 (3-6)

2) 5 Lilljeppe (7-6)

3) 1,5,4 (3-7)

4) 2,9,14,11,7 (3-4)

5) 4,2,6 (9-7)

6) 8,14,9,7 (5-11)

7) 8 Nahar (4-1)

8) 5 Dreams Take Time (12-10)


720 rader = 180 kronor


Lycka till!

V86
Av Niclas Carlson - 19 december 2011 23:16

Jägersro står som värd för tisdagens V65- och DD-omgång. En rätt så bra omgång sportsligt sett. Spelmässigt ser det ut som att utdelningen kommer att hålla låg nivå, men vinner min DD-spik blir det bra betalt...


DD-1:

Ett ganska så hyggligt långlopp där jag väljer att chansspika 12 Osvaldo Simoni. Det här är en riktigt bra häst som är ute över sin favoritdistans. Han är stark och rejäl, tål tuffa upplägg och räds inte dödens. Han är dessutom i bra form och gjorde ett bra lopp senast. Jag håller tummarna för att Kenneth bara kör hela vägen, då ska han ha rätt så bra segerchans. En mycket kul chansspik! Vill man ha fler streck så varnar kag framför allt för 4 Dollar E, 1 Dark Princess och även favoriten 3 Nicole Kidman. Alla är i bra form och kan vinna om min spik sviker.


DD-2:

Ett rivigt sprinterlopp avslutar. Tipsettan går till 10 Niels Langkjaer som vann direkt i comebacken senast. Han har hög kapacitet och kan avsluta ruskigt vasst. Går bra sista 600 och är en tänkbar vinnare. 3 Vekas Pride gjorde ett bra lopp senast men fick ge sig den sista biten. Har ett bra läge här och bör vara med i segerstriden. 4 Nectarine har varit lysande på slutet och det verkar ha lossnat på allvar för henne. Jag är dock lite tveksam om distansen passar, men med den kapaciteten hon har vågar jag inte ta bort henne. 5 Mystic Flame har hoppat bort sig två gånger på raken och det oroar en aning. Bra form innan dess, och skulle hon gå felfritt är jag övertygad om att hon är med och slåss om segern. Bortglömd idag!


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 12 Osvaldo Simoni

2) 10,3,4,5


4 rader x valfri insats


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards