Alla inlägg under september 2010

Av Niclas Carlson - 5 september 2010 10:15

Söndagens V65-omgång avgörs traditionsenligt på Jägersro, med Derbyt som huvudnummer. Det ser öppnare ut än på länge, och det ska bli riktigt spännande att se vem som skriver in sig i historieböckerna.


I V65-1 ger jag tipset till 6 Caminetto, som såg fin ut senast. Släppte ledningen efter 300 meter, fick sen lucka men kunde inte utmana ledande/vinnande Tarpoon Bris. Bör ha gått framåt av det loppet, och ska ha bra vinstchans här. 9 Mellby Smaragd avslutade riktigt fint senast och såg bra ut. Satt i tredje ytter då, gick med i rygg i tredjespår, och egen attack över upploppet. Kanske speedar ner allt här? 5 Luisiana Tab satt fast senast med gott om krafter kvar. Kan vara en rysare här, men behöver rygglopp. 1 Midsummer King gick i dödens senast och höll ganska ok. Är väl ingen sprinter egentligen, men han vann över just sprinterdistans på Halmstad från tredje inner, så osvuret är bäst. 2 Yukon Boko blir storfavorit här, men så så som Luddes hästar presterade igår, väljer jag att plocka bort honom helt. Skulle det vara så att Yukon Boko vinner, då tar jag gärna på mig det...

Rank: 6, 9, 5, 1, 2, 4, 8, 3, 7


V65-2 är KG Bertmarks Minne, och det är ett vansinnigt jämnt lopp. Tipsettan går till 4 Housequake som var fin vid segern senast. Han är van vid tuffare motstånd än det här, och ska väl ha en fin chans till seger här. 3 Nightlife La Marc har varit bra en längre tid nu, och senast var han mycket fin då han höll undan från spets. Långt framme igen. 2 Rolls Royce gjorde ett bra lopp senast och är med och slåss om segern igen. 9 Montgomery Hill är en trög häst, men när han väl får upp farten så är han bra. Har ett intressant läge här, och gynnas om det blir toktempo i loppet. 11 Super G gjorde ett topplopp senast och närmar sig formen igen. Som ni märker så är det många med chans, jag hittar inte nån som inte kan vinna loppet, så det blir en helgardering här....

Rank: 4, 3, 2, 9, 11, 12, 10, 1, 7, 8, 6


V65-3 är Derbystoet, och jättefavorit och spik blir 3 Viola Silas. Hon såg fin ut senast och lämnade fältet över upploppet. Det enda negativa med henne, är att hon springer och tittar på allt som finns, och knappt ser intresserad ut av att tävla. Men det är en klasshäst, och visst hade det varit roligare att se henne i Derbyt istället? Det här vinner hon hur lätt som helst i alla fall. Vill man gardera, så är 4 Vitesse d'Inverne klar andrahäst. Har varit fin under sommaren, och enda missen är väl galoppen i Stochampionatet? Vann sitt försök ganska så enkelt, och är den som försöker att utmana här. 2 La Bellouet är i bra form och är alltid med där framme.

Rank: 3, 4, 2, 5, 1, 10, 6, 9, 11, 8, 12, 7


V65-4 är då Derbyt. Jag ger tipsettan till 3 Joke Face, som var mycket fin när han vann sitt kval och han har ju imponerat tidigare under sommaren också. Formen är som den ska, och jag tror han kommer köras framåt så fort det bara går. Enligt Ludde står Joke face i ett annat stall än de andra som startade igår, och kanske att han kan klarat sig undan från infektion i så fall. 2 Never Again släpptes till ledningen efter 400 meter senast och var riktigt fin när han avslutade neråt 10 sista 500. Formen är fin och han ska räknas tidigt. 1 GH Nemo har hittat formen på allvar. Var riktigt fin i sitt försök, och vann enkelt från ledningen. Kan överraska alla här. 8 Zorro Photo avslutade riktigt bra från tredje inner bakom Never Again senast. Han såg riktigt fin ut, och kommer han bara till från sitt tråkiga spår, så kanske han är årets rysare? 6 Ågårds Ludde såg även han fin ut senast, och det såg inte ut som att han kördes för fullt heller. Svanstedt och storlopp brukar gå hand i hand, ska passas! 4 Alvena Pampas gick i dödens utanpå länge ledande Sebastian K i sitt försök, och stegade undan på bra sätt till slut. Hänger alltid med i loppen, och kan vara vinnaren. 5 Juggle Face är riktigt bra i ordning för dagen, men återigen, med tanke på Luddes hästar igår, så plockar jag bort honom. Är han frisk, så har han klar vinstchans.

Rank: 3, 2, 1, 8, 6, 4, 5, 11, 7, 12, 10, 9


I V65-5 får 7 Merkur Vang agera tipsetta. Han är i mycket bra form för tillfället och var riktigt fin senast då han kämpade hela vägen och höll nosen först. Har ett tråkigt läge, men då de värsta motståndarna inte startat på ett tag ska det vara bra chans ändå. Jag chansspikar! 10 Global Lexicon är en fin häst som vann på bra sätt senast. Men det var två månader sen, och jag är allergisk mot hästar som inte startat på ett tag. 9 Norwegian Dream har inte heller startat på ett tag. Var i behov av lite vila efter senaste starten, och gör säkert ett bra lopp här.

Rank: 7, 10, 9, 5, 1, 3, 4, 2, 8, 6


I V65-6 ger jag tipset till 10 Winner's Rose som har varit rent lysande på slutet. Senast öppnade hon stenhårt, men fick till slut sitta i dödens. Hade inga problem att mosa ledaren och gå undan på ett bra sätt till en enkel seger. Är alltså i absolut toppform, och är svårslagen här. Det blir en spik här också....Värsta motbudet är 3 Mellby Ticket som även hon är i bra form. Galopperade kort efer start senast, men har varit fin innan dess. 15 Amber Diablo avslutade helt ok senast efter sen lucka, men såg lite trög ut. Bakspår på tillägg är inte kul, men en platschans kan det vara.

Rank: 10, 3, 15, 13, 2, 7, 5, 9, 1, 8, 12, 11, 14, 6


Systemet ser ut så här:


1) 6,9,5,1 (2-4)

2) Alla 11

3) 3 Viola Silas (4-2)

4) 3,2,1,8,6,4 (5-11)

5) 7 Merkur Vang (10-9)

6) 10 Winner's Rose (3-15)


264 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 5 september 2010 01:24

Pga lite olika omständigheter kommer tipsen till söndagens Derby-V65:a först vid 10-tiden...

Av Niclas Carlson - 4 september 2010 19:05

Jösses, vad det small och dundrade på Jägersro idag....


I V75-1 tog 10 Don't Wear PJ's en spurtseger från tredje ytter. Gick ruskigt fort den sista biten, och hann precis fram till en positiv 1 Mysterious och en tapper 5 Bart Sjöhammar.


I V75-2 hade 3 Abano Suit tur över upploppet, fick lucka från tredje inner och spurtade förbi 1 Centro som såg klar ut strax innan mål. Trea en duktig 6 Sven Olof.


I V75-3 drog 3 Global Investment i vansinnestempo (07,4/500, 09,8/1000), och tröttnade över upploppet. 4 Rakas var perfekt placerad i andra ytter, och avslutade riktgt bra och vann säkert på 11,1.


Hårt tempo även i V75-4. 5 Havbergs Gidde fick återigen gå i dödens, och gjorde ett kanonlopp, men fick se sig besegrad när 6 Conchita Exclusive tog sig förbi 15 meter före mål. Min spik, 12 Midnight La Marc, var totalt chanslös, och det var ingen bra spik.


I V75-5 galopperade 2 Sinova Ribb och 13 Alpha Degato i sista kurvan, och känslan är att nån av dem galopperade bort segern. Istället kom 6 Aguila Blues från ingenstans och vann relativt enkelt till slut.


I V75-6 fick 3 Raja Mirchi ledningen efter 400 meter. Men han låg på hela loppet, och över upploppet sinade krafterna. 12 Formula One avslutade rykande fort, och hann förbi Raja Mirchi i god tid innan linjen.


I V75-7 kunde 4 Premier League ta sig förbi en tapper 6 Yason Boko över upploppet. Min spik här, 10 SJ's Otto, är helt klart helt ur form och var bara dålig.


Spelmässigt blev det ynka tre rätt, och det är absolut inte godkänt. Dåliga spikar blev mitt fall idag. Jag är tillbaka imorgon med tips till Derbyt...

V75
Av Niclas Carlson - 4 september 2010 02:15

Veckans V75-omgång körs på Jägersro, och det är ganska så bra klass på loppen. Jag tycker att omgången ser riktigt svår ut, och jag tror det kan bli rätt så hög utdelning om man träffar rätt.


I V75-1 ger jag tipsettan till 8 Odessa Santana som tänt till nåt enormt på slutet. Barfotapremiären avklarades på Halmstad näst senast, och han dansade undan på ett riktigt bra sätt. Senast var han ute i Danmark och vann bekvämt. Har ett tråkigt utgångsläge, men kan avsluta vasst, och med nuvarande form räds han ingen i fältet. 3 Global Limousine var lite blek senast då han tappade flera längder på Never Again över upploppet. Förlorade finalplatsen i Derbyt med en meter ungefär. Mer passande distans nu, och han har stor chans att vara med i striden här. 4 Sunrise Star DE var riktigt fin senast och vann busenkelt. Snabb ut, och från ledningen blir han mycket farlig. 6 Whiskey Hornline har varit lysande sen han kom till Claes Svensson. Senast tappade han 20 meter på startgalopp, men avslutningen var mycket fin och han ska räknas här också. 10 Don't Wear PJ's är i mycket bra form, och vann enkelt från spets senast. Här möter hon betydligt tuffare motstånd, men får ändå plats på kupongen.

Rank: 8, 3, 4, 6, 10, 5, 1, 7, 9, 2, 11, 12


I V75-2 får 3 Abano Suit tipset. Han mötte stenhårt motstånd senast och hängde med på bra sätt. Han har inget emot distansen, och med en bra resa har han klar chans att vara med i striden. 11 Jacky Glide har formen på topp, och avslutade bra senast som trea bakom omöjlige Cash Is Fun Zaz. Trivs över distansen och räknas mycket tidigt. 10 Flip A Coin har varit fin under sommaren och gjort bra prestationer. Har visat att han klarar distansen och ska med på kupongen. 9 Calvados Yankee har hittat foermen på allvar under sommaren. Näst senast reparerade han en stor stargalopp på bästa sätt och avslutade ruskigt fort. Senast kontrollerade han loppet från dödens och stack undan sista 500. Distansen är inga problem, och han är dessutom härligt understreckad. 1 Centro fick en lugn och behaglig resa i tredje ytter senast. När det återstod 550 meter gick han ut i tredjespår, och fullkomligt exploderade. Han rusade iväg till en överlägsen seger, och såg toppfin ut. Han är inte så snabb ut, men hittar han ut från innerspåret kan han vara med där framme. 12 Torgil är väldigt orutinerad, men har visat bra styrka, och med lite tur på vägen kanske han kan skrälla.

Rank: 3, 11, 10, 9, 1, 12, 7, 6, 2, 5, 4, 8


I V75-3, tillika Gulddivisionen, ger jag tipsettan till 5 Lavec Kronos. Han var fantastiskt fin när han vann Hugo Åbergs näst senast. Senast var det dock lite sämre, och han kom dessutom aldrig in i loppet. Här lär han braka till spets, och blir mycket svårslagen i så fall. Men, han har tidigare visat lite osäkerhet bakom bilen, och jag litar inte helt på honom, därför blir det gardering. 3 Global Investment var riktigt fin senast och vann på ett bra sätt. Han har toppform och kommer att vara med i striden. 4 Rakas satt fast bakom Yield Boko senast och fick aldrig lucka. Har körts lite passivt på slutet, kan vara dags för en offensiv styrning nu.

Rank: 5, 3, 4, 2, 1, 11, 10, 8, 6, 9, 7


I V75-4 kommer dagens första spik. 12 Midnight La Marc vann via en fantomspurt på Halmstad för tre starter sen. Näst senast avslutade hon sylvasst från kön och var mycket nära segern. Senast satt hon fast med allt kvar, och jag har bara gått och väntat på nästa start. Läget blev ju inte så lyckat nu, men då jag tror att det kan bli ordentlig fart i loppet, så tror jag att hon är vassast till slut och speedar ner hela fältet. Sätt dig inte fast nu, och kör i tid, Kenneth!! Den som vill ha fler streck tar i så fall med 4 Delvin Gold som var klart positiv senast. Avslutade bra, och såg framför allt mycket bättre ut. Travet flöt perfekt för honom, och det var klart tilltalande. Formen verkar därmed vara bra, och han ska ha bra chans att vara med på målfotot. 5 Havbergs Gidde stod för en kanoninsats senast då han var knappt slagen från dödens. Är inte gynnad av kort distans, men med rätt resa så är han med där framme.

Rank: 12, 4, 5, 7, 6, 2, 8, 3, 1, 9, 11, 10


V75-5 är ett stolopp, och här får 4 Zandina Boshoeve tipsettan. Hon var kanonfin näst senast då hon trots dödens hela vägen bara gick undan på ett bra sätt. Senast var hon lite segare, men avslutade bra igen och såg fortsatt fin ut. Tål att göra en del själv och ska vara med på målfotot. 13 Alpha Degato galopperade med tredjeplatsen inom räckhåll senast. Såg annars fin ut, men som jag sade för två veckor sedan, så är hon lite vek mot slutet av loppen. Men med ryggresa kanske det kan lösa sig ändå. 2 Sinova Ribb var bra vid segern näst senast och såg mycket fin ut. Senast blev det startgalopp. Får nog en snäll resa här, men kan avsluta bra och ska räknas tidigt. 10 Vinbär har varit bra mot enklare mostånd i Danmark. Hon är i bra form, och med en smygresa kanske hon kan skrälla till här. 11 Rio De La Plata var riktigt fin vid segern på Åmål näst senast. Såg sen inte alls lika fin ut några timmar senare, och möjligtvis klarade hon inte två lopp samma dag. Kan vara besvärlig i voltstart, men går hon felfritt har hon kapacitet för att strida om segern. 12 Elle De Mai gick riktigt bra näst senast som trea. Senast var hon inte alls bra och stod inte att känna igen. Kan dock avsluta rysligt fort med rygglopp, och kan vara en rysare till...

Rank: 4, 13, 2, 10, 11, 12, 1, 8, 9, 3, 5, 14, 15, 6, 7


V75-6 är Jägersros Stora Treåringspris, och här kommer dagens andra spik. 3 Raja Mirchi galopperade senast och såg inte helt fräsch ut. Här blir det en lugnare avgång från start, och han körs till ledning efter 5-600 meter. Jag har mycket svårt att se att han gör bort sig två gånger på raken, och det här är nog dagens bästa spik trots allt. Den som vill gardera måste i så fall plocka med 2 Deuxieme Picsous som var lysande senast. Flög fram över upploppet och vann relativt säkert till slut. Han lär avsluta lika vasst igen, men den här gången räcker det nog bara till en andraplats. 12 Formula One är en riktigt fin treåring som är i bra form. Får gå bakifrån nu, och jag tror han får svårt att rubba Raja Mirchi denna gång.

Rank: 3, 2, 12, 11, 1, 8, 6, 5, 7, 4, 9, 10


I V75-7 ger jag tipset till 10 SJ's Otto. Han var bedrövligt dålig senast och var inte alls sig lik. Gången innan flög han fram över upploppet till en enkel seger och såg mycket fin ut. Man har inte hittat några fel på honom, och han känns fin i träningen. Får Johnny Takter i sulkyn, och det tycker jag är mycket intressant. Såpass intressant så att jag drar till med en spik! Vill man gardera så är 6 Yason Boko i bra form. Fick sen lucka senast och avslutade klart bra. Enklare emot nu, och han kan absolut vara med på målfotot. 3 Frillan Filiokus flög fram över upploppet senast efter en invändig löpning och såg fortsatt finut. Behöver sin smyglöpning men kan avsluta ruskigt fort, och hon är långt framme här med.

Rank: 10, 6, 3, 7, 4, 5, 11, 12, 8, 1, 9, 2


Systemet ser ut så här:


1) 8,3,4,6,10 (5-1)

2) 3,11,10,9,1,12 (7-6)

3) 5,3,4 (2-1)

4) 12 Midnight La Marc (4-5)

5) 4,13,2,10,11,12 (1-8)

6) 3 Raja Mirchi (2-12)

7) 10 SJ's Otto (6-3)


540 rader = 270 kronor

Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 3 september 2010 23:41

Så kan det gå när man tror att man har lite koll....Ynkliga tre rätt blev det, och det är långt ifrån godkänt.

Nu tar jag nya tag mot V75:an imorgon...

V65
Av Niclas Carlson - 3 september 2010 01:00

Fredagens V65:a avgörs uppe i Umeå, och normalt sett så hade jag stått över när det går uppe i norr, men jag tycker jag har rätt så hyfsad koll här ändå, så jag kör på. Själva omgången ser bra ut, fina lopp, men med ganska så starka favoriter. Risken för låg utdelning är uppenbar, men nånstans kanske nåt av mina skrällbud kan trilla in...


I V65-1 ger jag tipsettan till 1 Staro Cold Carat, som suttit fast två gånger i rad på V75. Näst senast backades han ner i tredje inner, och satt sen fast där. Fick en liten lucka 50 meter före mål och såg fin ut. Senast satt han återigen i tredje inner, men denna gång utan att få fritt. Här lär han ta ledningen, och blir svårslagen i så fall. Jag litar dock inte 100 % på honom, utan tar med 4 Tintomara Hornline också. Hon blev grovt störd i starten senast, och galoppen var oundviklig. Har sett vass ut innan det, och är den enda som kan utmana Staro Cold Carat här.

Rank: 1, 4, 9, 8, 5, 3, 6, 2, 12, 11, 10, 7


V65-2 är ett stayerlopp, där tilläggshästarna bör ha bra chans att vara starkast. Tipsettan går till 11 Simb Robitaille som var ute i en tuff omgivning senast. Avslutade ok då, och tycker om förutsättningarna här. 10 Manos General var ute i ett tufft lopp senast, och gick väl hyfsat ändå. Har väl ingen toppform, men ska kunna blanda sig i striden här ändå. 9 Stanley Bar har stabiliserat sig på slutet och har hög kapacitet. Luring! 13 Chakir var tokgynnad av det hårda tempot senast, och van rätt så enkelt. Gillar förutsättningarna och ska räknas även här. 5 Permit Du Pommeau såg ut som en vinnare 300 kvar senast, då hon pressade hårt på ledaren. Kort därefter surnade hon till och stannade helt. Har kapacitet för att segerstrida, men är väldigt humörbetonad.

Rank: 11, 10, 9, 13, 5, 15, 12, 14, 1, 3, 4, 2, 7, 6, 8


V65-3 är ett kallblodslopp över sprinterdistans. 7 Farmfurir var lysande senast och vann överlägset. Här har han bara sig själv som motståndare, och går han felfritt vinner han hur lätt som helst. Jag spikar! Den som garderar kan då ta med 10 Bongsbofax som är i toppform. Hann inte ta in 40 meters tillägg senast, men gjorde ett bra lopp ändå. 3 Torlandia gillar distansen, och skulle hon ta ledningen här kan hon leda länge. Jag tror dock hon får svårt att stå emot Farmfurir till slut.

Rank: 7, 10, 3, 8, 6, 1, 12, 2, 4, 11, 5, 9, 13


V65-4 är ett fyraåringslopp, och här kommer kvällens andra spik. 6 Mill Qazvin har varit helt lysande under sommaren och ser fortsatt fin ut. Fick gå sista 800 i tredjespår senast och hann inte ikapp vinnande Qator De Charmes. Här tror jag att han kommer avancera framåt tidigt, och sen lämnar han fältet över upploppet. Den som vill gardera kan ta med 8 Zagreb som är en bra häst i fin form. Var ute mot tuffa hästar senast och gjorde det bra ändå. 9 Monemill är stark och humörbetonad. Har hon vaknat på rätt sida så är hon ett platsbud.

Rank: 6, 8, 9, 2, 5, 11, 10, 13, 12, 15, 1, 3, 4, 14, 7


I V65-5 ger jag tipsettan till 4 Royal League som fått två lopp efter lång bortavaro. Gick klart bra senast efter en invändig resa, och det kan vara dags för ett offensivt upplägg nu. Har hög kapacitet och formen pekar uppåt. 5 Pine Shot satt fast med rubbet kvar i lördags och såg fin ut. Kan ha nytta av det nu. 6 Tapfer vann på bra sätt senast och har hittat formen. Ska räknas tidigt igen. 3 Livi Elegance var lite seg av sig senast, och det var först sista 100 meterna hon fick upp farten. Såg fin ut annars och kan säkert vara med i striden här med.

Rank: 4, 5, 6, 3, 7, 11, 8, 10, 2, 12, 9


I V65-6 får 5 Ozzy Ness agera tipsetta. Han vann på bra sätt senast och såg mycket fin ut. Han är hyfsat snabb ut, och skulle han få ledningen kan loppet vara över. Men det är tuffare motstånd nu, och jag garderar. 4 Wotan Corner gjorde en godkänd Norrlandsdebut senast, men fick ge sig den sista biten. Har hög kapacitet när han fungerar, och med ett bra läge ska han räknas tidigt. 10 Jackpot Gelj avslutade riktigt fint i lördags, men var chanslös mot vinnande Ester Zonett. Motståndet känns lättare för honom här och han ska ha bra chans att vara med på målfotot. 9 Putte Topline fick segerraden spräckt senast, men han gjorde ett topplopp ändå. Blev hängandes i tredjespår sista 1200 men var ändå med och stred om det hela. Tuffare emot nu, men han har visat sig vara bra och ska räknas ändå.

Rank: 5, 4, 10, 9, 1, 6, 2, 7, 8, 11, 3, 12


Systemet ser ut så här:


1) 1,4 (9-8)

2) 11,10,9,13,5 (15-12)

3) 7 Farmfurir (10-3)

4) 6 Mill Qazvin (8-9)

5) 4,5,6,3 (7-11)

6) 5,4,10,9 (1-6)


160 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 2 september 2010 22:02

I V65-1 var 2 Victory Hill snabbast från start, men släppte direkt till 5 Device. Sen fick Håkan Eriksson styra och ställa som han ville, och när attackerna kom bakifrån hade Device inga som helst problem med att gå undan till en säker seger. 3 Airstrike gjorde ett ok lopp från dödens och blev tvåa, medan Victory Hill blev trea. Min tipsetta 7 Cash Winning Vita avslutade hyfsat från tredje ytter till en fjärdeplats.


I V65-2 kunde 5 New Chance ta ledningen, medan 4 Twins Vilda fick en perfekt resa i andra ytter. New Chance fick bestämma som hon ville, men när Twins Vilda kastades loss 500 kvar, då var det spela mot ett mål. Twins Vilda gick undan till en mycket enkel seger, medan New Chance höll till andrapriset. Min tipsetta och spik, 12 Jayporthasitall, fick en resa i fjärde ytter, gick med i tredjespår 600 kvar, men var helt utan tryck och räckte bara till en tredjeplats idag.


I V65-3 bombade 4 Save The Earth till ledningen. Fick även hon bestämma efter behag och såg fin ut hela vägen. Gick undan över upploppet till en enkel seger före 1 Maiden Ås som liftade med i rygg hela vägen. 10 Citron fick sitt rygglopp, men var ändå chanslös som trea.


I V65-4 tog 6 Season ledningen. Bestämde i måttlig fart där framme, och några attacker syntes inte till, förrän 5 Spike De Rabotiere gick iväg med varvet kvar från tredje ytter. Med i dennes rygg gick min spik, 10 Buddy Buddy Run, och serverades ett perfekt lopp. 600 före mål ökade Season tempot i ledningen, och Buddy Buddy Run gick till attack i fjärdespår. Med i hans rygg satt 15 Gunfighter som klistrad, och in på upploppet kom han med full fart. Season försvarade sig väl, men Gunfighter tog sig förbi kort före mål, och vann med en halv längds marginal. Buddy Buddy Run var tidigt slagen och blev femma. Behövde förmodligen loppet i kroppen ändå.


I V65-5 var 2 Edella snabbast från start. Fick direkt 5 Casher utvändigt om sig, men valde att behålla ledningen. 4 Grinnebys Aragon satt i tredje ytter, medan 9 Zílver Boko satt i fjärde ytter. Casher tryckte sig till ledning med 500 meter kvar, och fick då Grinnebys Aragon på utsidan. Zilver Boko kom då farandes i tredjespår, och dessa tre kom in på linje över upploppet. Casher visade sig vara den starkaste idag, då han kunde hålla undan med en hals, före Zilver Boko som avslutade mycket bra. 11 Staro Dynamite avslutade även han bra till tredjepriset, medan min tipsetta Grinnebys Aragon var lite svag och bara blev fyra.


I V65-6 kunde 4 Macho Gossip glida till ledning efter 300 meter, och fick sen bestämma i behagligt tempo. Ingen vågade göra nånting förrän 800 kvar när 7 Melton Kronos kom upp utvändigt om Macho Gossip. Men det hände inte så mycket mer, och över upploppet satt Håkan "Hockey" Eriksson bara och finåkte. Macho Gossip vann busenkelt före Melton Kronos, och en vasst avslutande 3 Kingpin La Marc som fick sen lucka från fjärde inner.


Spelmässigt blev det fyra rätt, där spikarna inte infriade förväntningarna. De var helt enkelt bara för dåliga idag, och det är inte mycket att göra åt.

Nu riktas blickarna mot fredagens V65-omgång, som körs i Umeå. Normalt sett hade jag sagt att jag är offside när det körs uppe i norr, men jag har tjuvkikat lite och jag har spännande idéer, så det blir en full genomgång ändå:)

V65
Av Niclas Carlson - 2 september 2010 00:45

Torsdagens V65-omgång avgörs på Örebrotravet, och det är en tunn och smaklös soppa vi bjuds på. Loppen är faktiskt riktigt usla, men jag tror mig ha hittat rätt i djungeln ändå...


V65-1 är ett sprinterlopp för "högsta" klassen. Tipsettan går till 7 Cash Winning Vita som inte har fått till det i år. Han var inte särskilt vass näst senast när han åkte dit på linjen från spets, men visade lite uppåtform senast. Då gick han till attack med drygt 400 kvar, och gick godkänt i mål. Här har han ett tråkigt utgångsläge, men ska ändå kunna vara med i segerstriden. 5 Device är lite upp och ner, men har formen hyfsat intakt i alla fall. Näst senast rusade han i spets och fick ge sig mot två topphästar. Senast var han rejält seg och oinspirerad och tog inte i för fullt. Har ett bra läge här, och ska vara med i striden. 2 Victory Hill är snabb som en vessla från start, och kommer han till spets så kan loppet vara över. Formen är mycket bra och han ska räknas mycket tidigt. 3 Airstrike har visat lite form under sommaren, och nu när det är enklare motstånd kanske han kan sätta nosen först. Kan vara en rysare att se upp med...

Rank: 7, 5, 2, 3, 1, 6, 8, 4, 9


V65-2 är ett stolopp, och här kommer kvällens första spik. 12 Jayporthasitall har knallform, och såg fin ut senast. Då spurtade hon ilsket via open stretch på Åby till en knapp målfotoförlust. Gången innan blev hon grovt störd på väg framåt. Här går hon i ryggar så länge det går, och sen blir det åka av sista 400. Kör bara i tid, Michael! Den som vill gardera kan då plocka med 5 New Chance som suttit fast med krafter kvar på slutet. Körs hon för seger denna gång kan hon vara värd ett streck. 4 Twins Vilda imponerade senast, men mötte ett riktigt skräpgäng. Men sättet hon vann på var tilltalande. Men måste visa att det inte var nån engångsföreteelse först. Platsbud...

Rank: 12, 5, 4, 7, 1, 6, 2, 8, 10, 3, 9


V65-3 är ett treåringslopp för ston, och här ger jag tipset till 4 Save The Earth. Hon har varit ute i tuffa sällskap på slutet men skött sig bra ändå. Möter lättare motstånd nu och ska definitivt vara med i segerstriden. 7 Nelli Cobell ville inte alls vara med senast och tog inte ett steg rätt. Har visat bra kapacitet innan och ska räknas tidigt. Stallkamraten 12 Very Sober har varit bra under sommaren, men var sämre senast. Kan få ett fint rygglopp här och kan avsluta bra. Rysare! 10 Citron har hyfsad form men är lite väl beroende av rygglopp. Får dock det här och med en vass avslutning kanske hon kan sätta nosen först.

Rank: 4, 7, 12, 10, 6, 2, 5, 8, 1, 11, 3, 9


V65-4 är ett riktigt lågvattenmärke, och man kan ju undra hur vissa hästar över huvud taget kom med i detta lopp? 10 Buddy Buddy Run är den som står för klassen i gänget, och trots att han varit borta i två månader, så tvekar jag inte det minsta att spika honom. På Kalmar näst senast var han ruskig och utklassade namnkunniga motståndare. Senast satt han för långt bak i kön för att strida om segern, men gick ändå bra. Det här ser ut som en toppchans. Vill man gardera, ja då har man att göra...5 Spike De Rabotiere är en fransman som trivs i ledningen. Tyvärr galopperar han väldigt ofta, men skulle han hålla sig till rätt gångart kan han mycket väl lägga beslag på andrapriset här. 13 Enduring Freedom hade inte startat på 1,5 år innan senaste starten, men gjorde det riktigt bra då. Han lär gått framåt rejält med det loppet, och kan vara ett platsbud.

Rank: 10, 5, 13, 2, 7, 8, 14, 11, 6, 15, 9, 1, 4, 12


I V65-5 ger jag tipset till 4 Grinnebys Aragon som är i kanonform för tillfället. Han avslutade bra senast och såg fortsatt fin ut. Han kan öppna riktigt bra om han vill, och från ledningen så har han bra chans. 9 Zilver Boko hade ett riktigt skräpläge senast men avslutade mycket bra långt ute i spåren. Får ett rygglopp här igen, och med den avslutningen han visade upp senast så kan han vara med i striden igen. 5 Casher har svikit rejält i sina senaste starter och galopperat som slagen. Möter enklare mostånd nu, och skulle han få ledningen kan han kanske hålla undan.

Rank: 4, 9, 5, 10, 2, 11, 12, 8, 7, 1, 6, 3


I V65-6 får 4 Macho Gossip första strecket. Han avslutade bra i lervällingen senast och visade fortsatt form. Slipper han göra allt för mycket grovjobb här så är han med i striden. 3 Kingpin La Marc har hittat en riktig formtopp under sommaren och varit lysande på slutet. Kan öppna bra och räknas tidigt i det här loppet. 6 Isalus har hög kapacitet och ganska bra form. Tyvärr så körs han av sin tränare Klaus Kern idag, och det är inte alltid det blir så bra styrningar. Men skulle han besinna sig, och ge hästen ett passande rygglopp, har Isalus en ruggig speed till slut som kan vara vinstgivande. 10 Prince Tagg vann på bra sätt senast på Tingsryd, och såg fin ut. Verkar ha hittat formen igen och ska räknas med bra chans. 11 Storm Brodde avslutade bra i sin comeback senast, och lär ha gått framåt rejält med det loppet i sig. Kan gå riktigt fort i spåren sista 700, och ska nog räknas ändå...

Rank: 4, 3, 6, 10, 11, 9, 7, 12, 5, 8, 2


Systemet ser ut så här:


1) 7,5,2,3 (1-6)

2) 12 Jayporthasitall (5-4)

3) 4,7,12,10 (6-2)

4) 10 Buddy Buddy Run (5-13)

5) 4,9,5 (10-2)

6) 4,3,6,10,11 (9-7)


240 rader

Lycka till!

V65

Presentation

Fråga mig

111 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards