Alla inlägg den 4 september 2010

Av Niclas Carlson - 4 september 2010 19:05

Jösses, vad det small och dundrade på Jägersro idag....


I V75-1 tog 10 Don't Wear PJ's en spurtseger från tredje ytter. Gick ruskigt fort den sista biten, och hann precis fram till en positiv 1 Mysterious och en tapper 5 Bart Sjöhammar.


I V75-2 hade 3 Abano Suit tur över upploppet, fick lucka från tredje inner och spurtade förbi 1 Centro som såg klar ut strax innan mål. Trea en duktig 6 Sven Olof.


I V75-3 drog 3 Global Investment i vansinnestempo (07,4/500, 09,8/1000), och tröttnade över upploppet. 4 Rakas var perfekt placerad i andra ytter, och avslutade riktgt bra och vann säkert på 11,1.


Hårt tempo även i V75-4. 5 Havbergs Gidde fick återigen gå i dödens, och gjorde ett kanonlopp, men fick se sig besegrad när 6 Conchita Exclusive tog sig förbi 15 meter före mål. Min spik, 12 Midnight La Marc, var totalt chanslös, och det var ingen bra spik.


I V75-5 galopperade 2 Sinova Ribb och 13 Alpha Degato i sista kurvan, och känslan är att nån av dem galopperade bort segern. Istället kom 6 Aguila Blues från ingenstans och vann relativt enkelt till slut.


I V75-6 fick 3 Raja Mirchi ledningen efter 400 meter. Men han låg på hela loppet, och över upploppet sinade krafterna. 12 Formula One avslutade rykande fort, och hann förbi Raja Mirchi i god tid innan linjen.


I V75-7 kunde 4 Premier League ta sig förbi en tapper 6 Yason Boko över upploppet. Min spik här, 10 SJ's Otto, är helt klart helt ur form och var bara dålig.


Spelmässigt blev det ynka tre rätt, och det är absolut inte godkänt. Dåliga spikar blev mitt fall idag. Jag är tillbaka imorgon med tips till Derbyt...

V75
Av Niclas Carlson - 4 september 2010 02:15

Veckans V75-omgång körs på Jägersro, och det är ganska så bra klass på loppen. Jag tycker att omgången ser riktigt svår ut, och jag tror det kan bli rätt så hög utdelning om man träffar rätt.


I V75-1 ger jag tipsettan till 8 Odessa Santana som tänt till nåt enormt på slutet. Barfotapremiären avklarades på Halmstad näst senast, och han dansade undan på ett riktigt bra sätt. Senast var han ute i Danmark och vann bekvämt. Har ett tråkigt utgångsläge, men kan avsluta vasst, och med nuvarande form räds han ingen i fältet. 3 Global Limousine var lite blek senast då han tappade flera längder på Never Again över upploppet. Förlorade finalplatsen i Derbyt med en meter ungefär. Mer passande distans nu, och han har stor chans att vara med i striden här. 4 Sunrise Star DE var riktigt fin senast och vann busenkelt. Snabb ut, och från ledningen blir han mycket farlig. 6 Whiskey Hornline har varit lysande sen han kom till Claes Svensson. Senast tappade han 20 meter på startgalopp, men avslutningen var mycket fin och han ska räknas här också. 10 Don't Wear PJ's är i mycket bra form, och vann enkelt från spets senast. Här möter hon betydligt tuffare motstånd, men får ändå plats på kupongen.

Rank: 8, 3, 4, 6, 10, 5, 1, 7, 9, 2, 11, 12


I V75-2 får 3 Abano Suit tipset. Han mötte stenhårt motstånd senast och hängde med på bra sätt. Han har inget emot distansen, och med en bra resa har han klar chans att vara med i striden. 11 Jacky Glide har formen på topp, och avslutade bra senast som trea bakom omöjlige Cash Is Fun Zaz. Trivs över distansen och räknas mycket tidigt. 10 Flip A Coin har varit fin under sommaren och gjort bra prestationer. Har visat att han klarar distansen och ska med på kupongen. 9 Calvados Yankee har hittat foermen på allvar under sommaren. Näst senast reparerade han en stor stargalopp på bästa sätt och avslutade ruskigt fort. Senast kontrollerade han loppet från dödens och stack undan sista 500. Distansen är inga problem, och han är dessutom härligt understreckad. 1 Centro fick en lugn och behaglig resa i tredje ytter senast. När det återstod 550 meter gick han ut i tredjespår, och fullkomligt exploderade. Han rusade iväg till en överlägsen seger, och såg toppfin ut. Han är inte så snabb ut, men hittar han ut från innerspåret kan han vara med där framme. 12 Torgil är väldigt orutinerad, men har visat bra styrka, och med lite tur på vägen kanske han kan skrälla.

Rank: 3, 11, 10, 9, 1, 12, 7, 6, 2, 5, 4, 8


I V75-3, tillika Gulddivisionen, ger jag tipsettan till 5 Lavec Kronos. Han var fantastiskt fin när han vann Hugo Åbergs näst senast. Senast var det dock lite sämre, och han kom dessutom aldrig in i loppet. Här lär han braka till spets, och blir mycket svårslagen i så fall. Men, han har tidigare visat lite osäkerhet bakom bilen, och jag litar inte helt på honom, därför blir det gardering. 3 Global Investment var riktigt fin senast och vann på ett bra sätt. Han har toppform och kommer att vara med i striden. 4 Rakas satt fast bakom Yield Boko senast och fick aldrig lucka. Har körts lite passivt på slutet, kan vara dags för en offensiv styrning nu.

Rank: 5, 3, 4, 2, 1, 11, 10, 8, 6, 9, 7


I V75-4 kommer dagens första spik. 12 Midnight La Marc vann via en fantomspurt på Halmstad för tre starter sen. Näst senast avslutade hon sylvasst från kön och var mycket nära segern. Senast satt hon fast med allt kvar, och jag har bara gått och väntat på nästa start. Läget blev ju inte så lyckat nu, men då jag tror att det kan bli ordentlig fart i loppet, så tror jag att hon är vassast till slut och speedar ner hela fältet. Sätt dig inte fast nu, och kör i tid, Kenneth!! Den som vill ha fler streck tar i så fall med 4 Delvin Gold som var klart positiv senast. Avslutade bra, och såg framför allt mycket bättre ut. Travet flöt perfekt för honom, och det var klart tilltalande. Formen verkar därmed vara bra, och han ska ha bra chans att vara med på målfotot. 5 Havbergs Gidde stod för en kanoninsats senast då han var knappt slagen från dödens. Är inte gynnad av kort distans, men med rätt resa så är han med där framme.

Rank: 12, 4, 5, 7, 6, 2, 8, 3, 1, 9, 11, 10


V75-5 är ett stolopp, och här får 4 Zandina Boshoeve tipsettan. Hon var kanonfin näst senast då hon trots dödens hela vägen bara gick undan på ett bra sätt. Senast var hon lite segare, men avslutade bra igen och såg fortsatt fin ut. Tål att göra en del själv och ska vara med på målfotot. 13 Alpha Degato galopperade med tredjeplatsen inom räckhåll senast. Såg annars fin ut, men som jag sade för två veckor sedan, så är hon lite vek mot slutet av loppen. Men med ryggresa kanske det kan lösa sig ändå. 2 Sinova Ribb var bra vid segern näst senast och såg mycket fin ut. Senast blev det startgalopp. Får nog en snäll resa här, men kan avsluta bra och ska räknas tidigt. 10 Vinbär har varit bra mot enklare mostånd i Danmark. Hon är i bra form, och med en smygresa kanske hon kan skrälla till här. 11 Rio De La Plata var riktigt fin vid segern på Åmål näst senast. Såg sen inte alls lika fin ut några timmar senare, och möjligtvis klarade hon inte två lopp samma dag. Kan vara besvärlig i voltstart, men går hon felfritt har hon kapacitet för att strida om segern. 12 Elle De Mai gick riktigt bra näst senast som trea. Senast var hon inte alls bra och stod inte att känna igen. Kan dock avsluta rysligt fort med rygglopp, och kan vara en rysare till...

Rank: 4, 13, 2, 10, 11, 12, 1, 8, 9, 3, 5, 14, 15, 6, 7


V75-6 är Jägersros Stora Treåringspris, och här kommer dagens andra spik. 3 Raja Mirchi galopperade senast och såg inte helt fräsch ut. Här blir det en lugnare avgång från start, och han körs till ledning efter 5-600 meter. Jag har mycket svårt att se att han gör bort sig två gånger på raken, och det här är nog dagens bästa spik trots allt. Den som vill gardera måste i så fall plocka med 2 Deuxieme Picsous som var lysande senast. Flög fram över upploppet och vann relativt säkert till slut. Han lär avsluta lika vasst igen, men den här gången räcker det nog bara till en andraplats. 12 Formula One är en riktigt fin treåring som är i bra form. Får gå bakifrån nu, och jag tror han får svårt att rubba Raja Mirchi denna gång.

Rank: 3, 2, 12, 11, 1, 8, 6, 5, 7, 4, 9, 10


I V75-7 ger jag tipset till 10 SJ's Otto. Han var bedrövligt dålig senast och var inte alls sig lik. Gången innan flög han fram över upploppet till en enkel seger och såg mycket fin ut. Man har inte hittat några fel på honom, och han känns fin i träningen. Får Johnny Takter i sulkyn, och det tycker jag är mycket intressant. Såpass intressant så att jag drar till med en spik! Vill man gardera så är 6 Yason Boko i bra form. Fick sen lucka senast och avslutade klart bra. Enklare emot nu, och han kan absolut vara med på målfotot. 3 Frillan Filiokus flög fram över upploppet senast efter en invändig löpning och såg fortsatt finut. Behöver sin smyglöpning men kan avsluta ruskigt fort, och hon är långt framme här med.

Rank: 10, 6, 3, 7, 4, 5, 11, 12, 8, 1, 9, 2


Systemet ser ut så här:


1) 8,3,4,6,10 (5-1)

2) 3,11,10,9,1,12 (7-6)

3) 5,3,4 (2-1)

4) 12 Midnight La Marc (4-5)

5) 4,13,2,10,11,12 (1-8)

6) 3 Raja Mirchi (2-12)

7) 10 SJ's Otto (6-3)


540 rader = 270 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards