Alla inlägg den 5 september 2010

Av Niclas Carlson - 5 september 2010 18:01

Solen flödade över Jägersro idag och tävlingarna var rent lysande. Efter att ha sett de första fyra loppen förstod jag att Luddes stallform var på topp igen, och jag kände mig slagen redan innan första V65-avdelningen, då jag ju chansat bort Yukon Boko.


I V65-1 tog 2 Yukon Boko ledningen direkt. 5 Luisiana Tab kröp ner i rygg, medan 6 Caminetto galopperade kort från start. Yukon Boko fick sen bestämma tempot, men eftersom det är Ludde så blev det högt tempo ändå. Yukon Boko såg kanonfin ut runt sista kurvan, men det gjorde även jätteskrällen Luisiana Tab. Men in på upploppet kunde inte Luisiana Tab hota, och Yukon Boko vann ganska så enkelt.


I V65-2 var 3 Nightlife La Marc snabbast från start och tog ledningen. Fick 8 Redingman på utsidan, medan 11 Super G hamnade i rygg på ledaren. Nightlife la Marc fick bestämma tempot, och såg mycket fin ut runt sista kurvan. I dennes rygg satt Super G och såg ännu bättre ut. In på upploppet var det dock bensinstopp för Nightlife La Marc och Redingman kunde i en tuff slutstrid sätta dit nosen först, före 6 Robin Merc som avslutade bra från rygg på vinnaren och 7 Super Easy som även han avslutade vasst.


V65-3, Derbystoet, blev ett helt fantastiskt lopp. 5 Action Wind Ås var snabbast från start och tog ledningen. 3 Viola Silas lite halvsölig från start, hamnade i andra ytter, och 4 Vitesse d'Inverne kunde dra framåt och blev släppt till ledning. 500 meter öppnades på rappa 09,9, och då gick Viola Silas fram i dödens. Vitesse d'Inverne drog på stenhårt i ledningen, öppnade varvet på 11,7 och 1500 gick så snabbt som 12,3. Viola Silas såg tagen ut runt sista kurvan, men in på upploppet knäckte hon ledande Vitesse d'Inverne på två steg. I rygg på Viola Silas satt 7 Stepping Space och var den som utmanade upploppet ner. Viola Silas borrade ner huvudet men Stepping Space närmade sig hela vägen. Men kort före mål så var saken klar, Viola Silas visade återigen sin fantastiska vinnarskalle och vann med ett huvuds marginal och var makalöst bra återigen. Segertiden blev dessutom svenskt rekord – 12,7/2140a.


V65-4 var då Derbyt. 3 Joke Face var snabbast från start och tog hand om ledningen medan 1 GH Nemo fanns i rygg. 2 Never Again satt i andra ytter, medan 5 Juggle Face kom farandes i tredjespår. Juggle face hamnade i dödens, men tempot var inte så högt. 1500 meter före mål fick Åke Svanstedt nog av det lugna tempot och sände fram 6 Ågårds Ludde i tredjespår. Men han blev inte nersläppt av Juggle Face och det såg i det läget mörkt ut för Svanstedt. 1300 före mål galopperade plötsligt Juggle Face och dagen var förstörd för honom. Därmed fick Ågårds Ludde dödens, men det var bara för en kort stund då 2 Never Again kom farandes. Joke Face såg kalasfin ut, liksom Never Again och sista varvet blev en ruskig batalj mellan dessa två. GH Nemo hängde med bakom de två första, sen var det en stor lucka till resten. Runt den sista kurvan såg Joke Face tagen ut, men det gjorde även Never Again. GH Nemo vreds ut till attack, men fick det inte att bita. Istället höll Joke Face farten bäst och gick undan till en klar seger. Tvåa blev raketspurtande 8 Zorro Photo, som suttit i fjärde ytter, men blev fast när attacker kom bakifrån. Fick fritt 400 kvar men var då långt efter, men avslutade alltså ruskigt fort. Never Again blev trea och GH Nemo blev till slut fyra. Segertiden för Joke Face blev fina 13,6.


I V65-5 tog 1 Jerka Tilly hand om ledningen. Fick bestämma i sitt egna tempo och det gick för sakta för Staffan Nilssons smak, och han sände iväg 7 Merkur Vang. Merkur Vang pressade sen hårt på Jerka Tilly och in på upploppet var denne slagen. Men då kom 5 Yoggi Hornline som liftat med i rygg på Merkur Vang sista 500, och kunde kliva förbi kort före mål. Merkur Vang höll strålande och var hästen i loppet.


I V65-6 kunde 3 Mellby Ticket glida till ledning. Fick 13 Rania utanpå efter ett tag, medan 10 Winner's Rose hade lite trafikproblem. Joakim Lövgren och Winner's Rose gick iväg varvet före mål i tredjespår, men blev hängandes där när Rania var på humör idag och svarade ut. Mellby Ticket gav upp tidigt, Rania tog över, men då bara manglade Winner's Rose på och kunde glida ifrån över upploppet till en säker seger.


Spelmässigt blev det fyra rätt, och det var väl lite svagt att inte sätta sexan idag. Yukon Boko var en spik från början, men med Luddes form igår i minnet så chansade jag bort den. Yoggi Hornline hade visat galopper innan, och jag trodde helt enkelt inte på honom idag. Men så är det.

Imorgon är det jackpot på Halmstad. Hoppas kunna hitta några intressanta drag där, och återkommer alltså imorgon.

V65
Av Niclas Carlson - 5 september 2010 10:15

Söndagens V65-omgång avgörs traditionsenligt på Jägersro, med Derbyt som huvudnummer. Det ser öppnare ut än på länge, och det ska bli riktigt spännande att se vem som skriver in sig i historieböckerna.


I V65-1 ger jag tipset till 6 Caminetto, som såg fin ut senast. Släppte ledningen efter 300 meter, fick sen lucka men kunde inte utmana ledande/vinnande Tarpoon Bris. Bör ha gått framåt av det loppet, och ska ha bra vinstchans här. 9 Mellby Smaragd avslutade riktigt fint senast och såg bra ut. Satt i tredje ytter då, gick med i rygg i tredjespår, och egen attack över upploppet. Kanske speedar ner allt här? 5 Luisiana Tab satt fast senast med gott om krafter kvar. Kan vara en rysare här, men behöver rygglopp. 1 Midsummer King gick i dödens senast och höll ganska ok. Är väl ingen sprinter egentligen, men han vann över just sprinterdistans på Halmstad från tredje inner, så osvuret är bäst. 2 Yukon Boko blir storfavorit här, men så så som Luddes hästar presterade igår, väljer jag att plocka bort honom helt. Skulle det vara så att Yukon Boko vinner, då tar jag gärna på mig det...

Rank: 6, 9, 5, 1, 2, 4, 8, 3, 7


V65-2 är KG Bertmarks Minne, och det är ett vansinnigt jämnt lopp. Tipsettan går till 4 Housequake som var fin vid segern senast. Han är van vid tuffare motstånd än det här, och ska väl ha en fin chans till seger här. 3 Nightlife La Marc har varit bra en längre tid nu, och senast var han mycket fin då han höll undan från spets. Långt framme igen. 2 Rolls Royce gjorde ett bra lopp senast och är med och slåss om segern igen. 9 Montgomery Hill är en trög häst, men när han väl får upp farten så är han bra. Har ett intressant läge här, och gynnas om det blir toktempo i loppet. 11 Super G gjorde ett topplopp senast och närmar sig formen igen. Som ni märker så är det många med chans, jag hittar inte nån som inte kan vinna loppet, så det blir en helgardering här....

Rank: 4, 3, 2, 9, 11, 12, 10, 1, 7, 8, 6


V65-3 är Derbystoet, och jättefavorit och spik blir 3 Viola Silas. Hon såg fin ut senast och lämnade fältet över upploppet. Det enda negativa med henne, är att hon springer och tittar på allt som finns, och knappt ser intresserad ut av att tävla. Men det är en klasshäst, och visst hade det varit roligare att se henne i Derbyt istället? Det här vinner hon hur lätt som helst i alla fall. Vill man gardera, så är 4 Vitesse d'Inverne klar andrahäst. Har varit fin under sommaren, och enda missen är väl galoppen i Stochampionatet? Vann sitt försök ganska så enkelt, och är den som försöker att utmana här. 2 La Bellouet är i bra form och är alltid med där framme.

Rank: 3, 4, 2, 5, 1, 10, 6, 9, 11, 8, 12, 7


V65-4 är då Derbyt. Jag ger tipsettan till 3 Joke Face, som var mycket fin när han vann sitt kval och han har ju imponerat tidigare under sommaren också. Formen är som den ska, och jag tror han kommer köras framåt så fort det bara går. Enligt Ludde står Joke face i ett annat stall än de andra som startade igår, och kanske att han kan klarat sig undan från infektion i så fall. 2 Never Again släpptes till ledningen efter 400 meter senast och var riktigt fin när han avslutade neråt 10 sista 500. Formen är fin och han ska räknas tidigt. 1 GH Nemo har hittat formen på allvar. Var riktigt fin i sitt försök, och vann enkelt från ledningen. Kan överraska alla här. 8 Zorro Photo avslutade riktigt bra från tredje inner bakom Never Again senast. Han såg riktigt fin ut, och kommer han bara till från sitt tråkiga spår, så kanske han är årets rysare? 6 Ågårds Ludde såg även han fin ut senast, och det såg inte ut som att han kördes för fullt heller. Svanstedt och storlopp brukar gå hand i hand, ska passas! 4 Alvena Pampas gick i dödens utanpå länge ledande Sebastian K i sitt försök, och stegade undan på bra sätt till slut. Hänger alltid med i loppen, och kan vara vinnaren. 5 Juggle Face är riktigt bra i ordning för dagen, men återigen, med tanke på Luddes hästar igår, så plockar jag bort honom. Är han frisk, så har han klar vinstchans.

Rank: 3, 2, 1, 8, 6, 4, 5, 11, 7, 12, 10, 9


I V65-5 får 7 Merkur Vang agera tipsetta. Han är i mycket bra form för tillfället och var riktigt fin senast då han kämpade hela vägen och höll nosen först. Har ett tråkigt läge, men då de värsta motståndarna inte startat på ett tag ska det vara bra chans ändå. Jag chansspikar! 10 Global Lexicon är en fin häst som vann på bra sätt senast. Men det var två månader sen, och jag är allergisk mot hästar som inte startat på ett tag. 9 Norwegian Dream har inte heller startat på ett tag. Var i behov av lite vila efter senaste starten, och gör säkert ett bra lopp här.

Rank: 7, 10, 9, 5, 1, 3, 4, 2, 8, 6


I V65-6 ger jag tipset till 10 Winner's Rose som har varit rent lysande på slutet. Senast öppnade hon stenhårt, men fick till slut sitta i dödens. Hade inga problem att mosa ledaren och gå undan på ett bra sätt till en enkel seger. Är alltså i absolut toppform, och är svårslagen här. Det blir en spik här också....Värsta motbudet är 3 Mellby Ticket som även hon är i bra form. Galopperade kort efer start senast, men har varit fin innan dess. 15 Amber Diablo avslutade helt ok senast efter sen lucka, men såg lite trög ut. Bakspår på tillägg är inte kul, men en platschans kan det vara.

Rank: 10, 3, 15, 13, 2, 7, 5, 9, 1, 8, 12, 11, 14, 6


Systemet ser ut så här:


1) 6,9,5,1 (2-4)

2) Alla 11

3) 3 Viola Silas (4-2)

4) 3,2,1,8,6,4 (5-11)

5) 7 Merkur Vang (10-9)

6) 10 Winner's Rose (3-15)


264 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 5 september 2010 01:24

Pga lite olika omständigheter kommer tipsen till söndagens Derby-V65:a först vid 10-tiden...

Ovido - Quiz & Flashcards