Alla inlägg den 11 september 2010

Av Niclas Carlson - 11 september 2010 23:12

Söndagens V65:a avgörs på Täby Galopp, därför blir det inga tips idag....

Återkommer med tankar och idéer till måndagens V65:a på Romme istället....

V65
Av Niclas Carlson - 11 september 2010 21:41

Det blev en svårlöst omgång som jag trodde innan, dock ej med mina vinnare....


I V75-1 tog 2 Pinepower Rose ledningen direkt, och släppte sen ingen förbi sig. Var bara bäst och vann rättvist. Min tipsetta 5 Neo Smed satt i fjärde inner, fick lucka 250 kvar, ut i vida spår i slutet av sista kurvan, spurtade mycket bra men det räckte bara till andraplatsen.


I V75-2 galopperade 6 Andoverandout i ledning i första kurvan. 1 Gamay Ribb fick då ledningen, men orkade inte stå emot en mycket bra 9 Edda Dreamcatcher som bara var bäst efter ett tungt lopp. Min tipsetta 10 Twins Vilda avslutade ok som tvåa, men var långt efter och hade aldrig nån vinstchans.


I V75-3 tog 3 Yanantin Boko ledningen och fick 1 Maharajah utvändigt om sig efter 500 meter. Tempot var högt, och Maharajah såg plågad och slagen ut runt sista kurvan. Men in på upploppet tog han återigen fram sin fantastiska vinnarskalle, och segade sig förbi till en säker seger.


I V75-4 flög 8 Buddy Buddy Run till ledningen, med 1 Mellby Turbo i rygg. Mellby Turbo fick lucka runt sista sväng och avgjorde mycket enkelt över upploppet. Min tipsetta 6 Gaston Wood fick ett fint lopp i andra ytter men galopperade 600 kvar.


I V75-5 tog 1 Britt Hudson ledningen. Drog i bra tempo, och såg ut att gå mot en säker seger när 3 Windermere fick lucka från rygg på Britt Hudson, och tog sig förbi kort före mål. Min tipsetta 9 Good As Princess galopperade tidigt i loppet.


I V75-6 kunde 1 Nelle Pelle hålla ledningen fråm innerspåret. Fick min tipsetta 5 Ultradidact F utvändigt om sig efter 600 meter. In i sista kurvan såg Nelle Pelle klar ut, men Ultradidact F gav aldrig upp och krigade sig förbi den sista biten. Imponerande seger.


I V75-7 tog 1 Caddie Eagle ledningen och höll den hela vägen. Stack ifrån med några längder över upploppet och var kanonfin. Tipsettan 6 Aces Majesty satt i rygg på ledaren, men blev frånåkt över upploppet och blev bara trea.


Spelmässigt blev det fyra rätt. Skrällarna (V75-2 och V75-5) var jag helt offside på, även om jag läst att Edda Dreamcatcher var bra i ordning....Caddie Eagle var jag helt ute och cyklade på, och det var ingen bra ranlking av kmig.


Får hoppas att formen kommer tillbaka snabbt, för nu behövs det lite vinster...

V75
Av Niclas Carlson - 11 september 2010 01:00

Mantorp står som värd för veckans V75:a, och det är en väldigt intressant omgång som vi bjuds på. Jag har hittat många intressanta drag tycker jag, och jag tror det blir mycket hög utdelning, och spelar därefter....Mot miljonerna!!


V75-1 är Silverdivisionen, och några av sommarens följetonger på V75 gör här debut i näst högsta klassen. Tipsettan ger jag dock till 5 Neo Smed, som gjort bra lopp i hårda gäng under sommaren. Har vilat ett tag efter senaste loppet, men ska träna fint, och är nog nära toppform. Kan få ett fint lopp i draget och avgöra på sin fina speed över upploppet. 10 Nisse Bean har ju varit helt lysande hela året och är väl storfavorit till titeln "årets klassklättrare"? Gör alltid bra lopp, och är stark och rejäl. Kan få ett fint lopp här och ska räknas med bra chans. 2 Pinepower Rose var stor i nederlaget sist, och är väl värd en seger på V75? Han kan ta ledningen här, men det är inget måste. Kommer att vara med i striden igen. 9 Lewis OM såg fin ut senast, men hade lite otur med spårvalet sista 400. Hade gott om krafter kvar, och de kan han ha nytta av idag. 12 Frillan Filiokus är i kanonslag för dagen och har alltid en sylvass speed till slut. Flög fram näst senast och såg toppfin ut. Senast satt hon fast utan att få lucka, och såg fortsatt fin ut. Kuskplus idag och är mycket intressant. Miljondraget är 7 Qato Quattro som har körts hyfsat defensivt i år. Senast var han kanonfin men fick aldrig nån lucka utan satt fast i rygg på vinnande Totti T Dream, och hade ett ton kvar i linorna. Han gillar distansen och är härligt bortglömd.

Rank: 5, 10, 2, 9, 12, 7, 4, 11, 1, 3, 6


V75-2 är ett stolopp över 1640 meter. Tipset går till 10 Twins Vilda som varit ruggig i två starter för Per Lennartsson. Hon har i och för sig fått fina lopp, men när hon gått till attack så har det bara smällt till, och hon har fullständigt exploderat. Kan få ett fint lopp här igen, och på visad form är hon ett kul drag. 13 Fly High Kemp svarade för en riktigt vass långspurt senast på Solvalla. Det gick ruskigt fort, och är hon i samma slag idag kan hon hinna ända fram. 6 Andoverandout satt fast med massor kvar senast i E3-finalen, och såg fin ut. Har ett bra läge här, och trots att hon är orutinerad så ska hon nog räknas tidigt ändå. 1 Gamay Ribb gjorde comeback senast och tröttnade sista biten. Hon behövde det loppet i sig, och formen är på väg uppåt. Hon är snabb ut, och från ledningen kan hon vara ett riktigt roligt skrällbud.

Rank: 10, 13, 6, 1, 12, 7, 8, 11, 3, 14, 9, 5, 2


V75-3 är Gulddivisionen, och jättefavorit blir 1 Maharajah. Han var ruskigt fin senast då han vann relativt enkelt trots dödens. Här riskerar han att bli över från start, men jag tror att Örjan hittar ut i andraspår rätt så snabbt ändå och käkar upp motståndarna till slut. Jag spikar. Den som är ute efter en skräll här kan då strecka 9 Magic Sisa, som såg bra ut senast. Satt sist hela vägen, men vreds ut i vida spår till sen attack över upploppet och avslutade bra. Lättare emot nu, och han kan speeda riktigt fort. 7 Intoxicated har bra form för dagen, men känslan är att det blir svårt att vinna. Platsbud som bäst. 3 Yanantin Boko är på papperet värst emot Maharajah, men då Timo Nurmos hästar har drabbats av halsinfektioner, så rankar jag ner honom. Är han frisk så kan han utmana från ledningen.

Rank: 1, 9, 7, 3, 10, 2, 5, 6, 4, 8


I V75-4 ger jag tipsettan till 6 Gaston Wood. Han har varit mycket fin i år, och vann lätt från ledning näst senast. Senast tyckte han att 2640 var i längsta laget, men kämpade ändå hela vägen. Har vilat lite efter det, men ska ha bra chans att strida om segern här. 1 Mellby Turbo är i fin form, men riskerar att hamna långt ner på innerspår här, då han inte är så snabb ut. Är dessutom beroende av rygglopp, vilket gör att det ser lite chansartat ut. Men med fritt utrymme runt sista kurvan så kan han avsluta riktigt fort. 11 Editio galopperade i sista kurvan under frammarsch senast. Såg fin ut innan det och hade varit långt framme utan galoppen. Har en ruskig speed när det stämmer för honom, och trots läget så ska han inte nonchaleras. 5 Bennebos Jocke var fin vid segern näst senast. Senast blev han grovt störd vid ingången på upploppet, och det var nog segern som rök där. Han är lite seg och trög av sig, men när han väl fått upp farten så kan gå riktigt fort, och han är ett kul drag. 9 Ten To Ten vann pliktskyldigt senast men utan att imponera. Har ett fint läge här, och kanske är vassare bakifrån. Ska med på kupongen.

Rank: 6, 1, 11, 5, 9, 8, 2, 12, 7, 10


V75-5 är ytterligare ett stolopp, dessutom körda av lärlingar. Tipsettan går till 9 Good As Princess som ser lysande ut för dagen. Näst senast gick hon i ledning och gav sig motvilligt mot Necklace. Senast var hon ute i kval till Derbystoet, fick vida spår genom sista kurvan men avslutade mycket bra. Kan få ett fint lopp här och ska räknas tidigt. 11 Perfect Light är våldsamt startsnabb och satt i spets efter 350 meter senast. Vann hur lätt som helst då, och skulle hon hitta till ledningen även här, kan loppet vara över. Hon går dock bra även bakifrån, och har toppform. 13 Ester Zonett var riktigt bra senast och vann ganska så enkelt. Hon är stark och tål att göra en del i spåren, och kommer att vara med i striden här. 14 Amanda Palema har även hon ett risigt läge, men har en bra kusk så det löser sig nog ändå. Formen är helt ok, och med ett rygglopp kan hon avsluta ruskigt vasst sista 300.

Rank: 9, 11, 13, 14, 2, 1, 12, 7, 10, 8, 6, 5, 4, 3, 15


I V75-6 tar jag fram hammaren och bankar i en spik på kupongen. 5 Ultradidact F gick mot en finalplats i Derbyt senast när han snubblade sig i galopp under attack. Såg ruskigt fin ut innan, och jag tror han hade varit sämst tvåa i mål. Han är inte så snabb ut, men han gynnas av hårt tempo, och det lär det bli i detta loppet. Avslutningen är vass, och jag drar alltså till med en spik här. Vill man ha fler streck, så är 4 Bruce Tooma i dunderform., Var ruskigt fin senast då han bara exploderade över upploppet. Får han ett bra lopp igen så kan han vara med i segerstriden. 2 Jolly Broline slängde sig i galopp senast när det skulle laddas för spets. Det blir full laddning igen, då hon bara fungerar i spets. Formen är bra, men jag tror motståndet är för tufft för henne. 1 Nelle Pelle har bra form och ett kanonläge. Men han rankas ner pga Nurmos halsinfektioner. Är han frisk, så är han bra nog för att göra upp om segern...

Rank: 5, 4, 2, 1, 7, 3, 8, 11, 12, 9, 10, 6


I V75-7 får 6 Aces Majesty tipset. Han flög fram över upploppet senast och såg riktigt fin ut. Formen är helt ok, och kör man bara i tid idag så speedar han ner allt till slut. Jag chansspikar! Vill man gardera, så är 9 Avanto i tokform för tillfället. Var ruskigt fin senast efter ett rygglopp och bara flög iväg till en lätt seger. Kan få en fin resa här med, och kan vara med i striden. 11 Rocky Race har kanonform, och såg riktigt fin ut senast. Trivs kanske allra bäst i ledning, men har han lite tur med positionerna så kan han avsluta bra också. 7 Royal Neo har gjort fantastiska lopp på slutet och bara varit bäst. Gör nu debut i Bronsdivisionen, och eftersom han inte är nån raket ur blir det ingen ledning denna gången. Han har fått snabba pengar, och jag tro det blir för svårt för honom.

Rank: 6, 9, 11, 7, 1, 3, 10, 12, 4, 2, 5


Systemet ser då ut så här:


1) 5,10,2,9,12,7 (4-11)

2) 10,13,6,1 (12-7)

3) 1 Maharajah (9-7)

4) 6,1,5,11,9 (8-2)

5) 9,11,13,14 (2-1)

6) 5 Ultradidact F (4-2)

7) 6 Aces Majesty (9-11)


480 rader = 240 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards