Alla inlägg den 18 september 2010

Av Niclas Carlson - 18 september 2010 21:38

Söndagens V65:a avgörs i Boden, och eftersom det är uppe i norr, så känner jag mig helt offside, och avstår därför. kommer tillbaka på måndag!

V65
Av Niclas Carlson - 18 september 2010 19:08

Usch och fy, ynkliga tre rätt idag och totalt fel ute. Det är så att man undrar vad man håller på med....

Kort om spikarna idag:

Lisa America (V75-1) avslutade sylvasst och hann fram till seger och gjorde en mycket bra insats.

Torvald Palema (V75-5) kunde inte försvara ledningen, fick en fin resa i rygg på ledande Beanie MM, men kunde inte ta sig förbi den fantastiska Lisa America.

Local Conch (V75-7) gjorde ett bra lopp, men var inte som bäst idag. Värmde dåligt, och var en dålig spik helt enkelt.


Lisa America vann idag Åby Stora Pris i två raka heat, och var helt fantastiskt bra. Stort grattis till alla runt hästen.

V75
Av Niclas Carlson - 18 september 2010 01:00

Då var det dags för världens bästa spel igen, V75! Denna lördagen kör man på Åby, med de två heaten av Åby Stora Pris som huvudattraktion. De andra loppen är ganska bra dem med. Omgången ser favoritbetonad ut till en början, men det finns fallgropar och jag hoppas att det smäller till på rätt ställen idag!


V75-1 är första heatet av Åby Stora Pris, och jag går ut hårt med en spik direkt! 4 Lisa America var ju makalöst vass när hon vann Sundsvall Open trot för några veckoer sen. Har därefter joggat hem ett billigt lopp i Finland, och är i absolut toippform. Jag tror att hon körs till ledning efter 3-400 meter, och sen är det ingen som plockar ner henne. Vill man gardera så lät Erik Adielsson äckligt lurig med 3 Skully Gully. Hon har inte haft nåt bra år, och vann ett billigt lopp senast. Kan vara på gång nu, och kan vara en obehaglig överraskning. 8 Torvald Palema åkte dit mot Lisa America senast, och var lite vek. Han ser dock ut att hålla formen, men med ett åttonsdespår känns han inte het i detta heatet.

Rank: 4, 3, 8, 1, 6, 5, 7, 2


I V75-2 ger jag tipset till favoriten 7 Flip A Coin. Han galopperade direkt i starten näst senast, men gjorde en bra upphämtning på innerspår och såg fin ut. Senast blev det galopp i starten igen. Skulle han få för sig att gå felfritt, så blir han förmodligen svår att rå på, men han ger inget pålitligt intryck just nu, och han ska absolut garderas. 5 Sven Olof trivs mycket bra i spets, och vann på ett bra sätt därifrån näst senast. Såg slagen ut 500 kvar, men krigade hela vägen och kontrade sig till segern. Senast var han ute på V75, satt återigen i spets, men fick motvilligt ge sig den sista biten. Har toppform, och ska definitivt med på kupongen. 4 Bon Caruso kördes till ledning med 1100 kvar senast, och försvann sen bara sista 500. Var riktigt fin, och kan vara en kul rysare här. 9 Discovery Håleryd gjorde ett bra sista varv näst senast och var inte stort slagen av Sven Olof. Senast blev det lite för tufft för honom, och han stumnade över upploppet. Har kapacitet för att segerstrida. 10 GK Trademark kördes bort å det grövsta senast. Vred på i vansinnestempo efter 500, pressade ledaren i ytterligare 500 meter, men stumnade sen. Kan avsluta riktigt bra och kan få ett kanonlopp härifrån. Farlig!

Rank: 7, 5, 4, 9, 10, 12, 1, 11, 2, 8, 6, 3


I V75-3 får 2 Totti T Dream agera tipsetta. Han är i en ruskig form för tillfället, och går precis lika bra bakifrån som i spets. Fick loppet kört i halsen senast, men avgjorde på ett bra sätt. Vann efter ett rykande upplopp näst senast, och var kanonfin från spets på Jägersro innan. Här kan Flemming välja lite som han vill, och det bör vara en bra segerchans. 3 Target Player ledsnade rejält i sista kurvan senast efter att ha fått gå i dödens från 1000 kvar. Har varit mycket fin från ledningen innan, och naturligtvis siktar Per Lennartsson dit igen. Bör vara med på kupongen. 1 MT Cherokee visade bra takter igen senast, och utmanade Minos Vang upploppet ner trots dödens hela vägen. Kan få ett riktigt kanonlopp här, och ska räknas tidigt. 10 Lindus Key är i absolut toppform, och kan vara ett roligt bud här. Fick ett körspö i huvudet senast, och hade varit segerfarlig utan den incidenten. Näst senast galopperade han när kusken ryckte av huvan. Har bra fart och rensar fint! 6 Tara Defi är i ruskig form även hon. Sprängde ljudvallen senast då hon flög fram över upploppet till seger. Trivs extra bra på Åby, och är farlig att nonchalera! 4 Nouvelle Pelle är i bra form, men han vinner inte gärna. Skulle han få ett lopp i ryggar kan han avsluta vasst och kanske att han t.o.m kan luras först över linjen...

Rank: 2, 3, 1, 10, 6, 4, 11, 12, 9, 7, 8, 5


I V75-4 ger jag tipset till 6 Nostro Value, som gav upp helt senast. Han drog i bra tempo, men hade inget svar över upploppet då. Han går faktiskt bättre bakifrån, så en snabb öppning till spets och sen släppa kan vara ett vinnande drag. 7 Power Victory hakade på godkänt bakom Eliott Hall senast och såg fin ut. Kanske är som bäst över längre distanser, men har ett bra läge och känns klart intressant. 1 Photo Diablo hamnade i tredjespår första 700 senast och backades sen sist i fältet. Galoppen kom 550 kvar, men var då helt utan chans. Kuskförstärkt idag, och är ett givet streck. 8 Tryffel har alltid vassa avslutningar, och trots att han bara är tre år så har han redan skaffat sig rutin och hårdhet. Kan få ett suveränt lopp här, och med open stretch i sikte så kan han speeda ner alla invändigt till slut! 2 King Of Kings är omgångens stora snackis. Gjorde comeback senast och flög fram över upploppet till en andraplats. Med ett sådant upplopp här blir han farlig och det känns som ett bra streck.

Rank: 6, 7, 1, 8, 2, 5, 9, 4, 12, 11, 10


V75-5 är då andra heatet i Åby Stora Pris, och precis som i det första heatet blir det en spik här. 1 Torvald Palema har fått ett kanonläge här, och här kan Svanstedt välja vad han vill göra. Antingen köra i spets eller släppa och utnyttja open stretch. Jag tror han blir svårslagen här, och ser sen fram mot skiljeheat mot Lisa America! Vill man gardera så har 2 Marshland formen på topp. Avslutade bra bakom Iceland senast, och såg fortsatt fin ut. Har ett fint läge här, och är intressant. 5 Lisa America har nog lite sämre chans att vinna här, och siktar förmnodligen in sig på att avgöra i skiljeheatet istället.

Rank: 1, 2, 5, 3, 4, 8, 6, 7


I V75-6 får 6 Practical Joke agera tipsetta. Är i mycket bra form för dagen och har alltid vassa avslutningar. Har ett bättre läge än på länge här, och då jag tror det blir hårt tempo här, så passar det perfekt. 7 Poppy är i kanonform, och imponerar stort för tillfället. Drar bara iväg när Goop ger henne anfallsorder, och ser toppfin ut. Är ett givet streck idag. 3 Odessa Santana satt fast med allt kvar senast. Var toppfin innan dess, och formen är som den ska. Ska med på kupoongen! 4 Kingpin La Marc är i bra form för dagen, och hänger med i de flesta tempon. Är beroende av smyglöpning här, men bara kusken tror på sin häst, så kan det vara en riktig rysare att se upp med!

Rank: 6, 7, 3, 4, 1, 10, 5, 2, 12, 11, 8, 9


V75-7 är Lyons lopp över 3140 meter. Tipsettan går till 9 Local Conch som bara mosade ihjäl motståndarna senast. Var ruggigt bra då, och visade full form. Höll bra även på Jägersro näst senast efter en tung inledning. Här blir det full laddning framåt efter ett litet tag, och jag tror han blir oerhört svårslagen. Jag spikar! Den som vill ha fler streck, kan då plocka med 7 Laughing Stock som är riktigt bra och gillar distansen. Flög fram över upploppet i Harpers och har sen vunnit lopp i Frankrike på bra sätt. Långt framme här! 1 Nahar är stark och riktigt bra, men har förtvivlat svårt att gå felfritt. Undviker han galopp idag så är han med i platsstriden.

Rank: 9, 7, 1, 6, 11, 8, 3, 12, 5, 2, 4, 13, 10


Systemet ser ut så här:


1) 4 Lisa America (3-8)

2) 7,5,4,9,10 (12-1)

3) 2,3,1,10,6,4 (11-12)

4) 6,7,1,8,2 (5-9)

5) 1 Torvald Palema (2-5)

6) 6,7,3,4 (1-10)

7) 9 Local Conch (7-1)


600 rader = 300 kronor

Lycka till!

V75
Ovido - Quiz & Flashcards