Alla inlägg den 27 september 2010

Av Niclas Carlson - 27 september 2010 22:08

Äntligen!

Sex rätt ikväll, och, om man får lov att skryta utan att låta alltför kaxig, ALLA sex vinnarna var förstatippade! Inklusive 50-oddsaren Living Peak som var riktigt bra då han krigade ner ledande Flibustier. Systemet gav en sexa och 12 femmor, vilket blev 4832:- tillbaka.

Kort om spikarna ikväll:

Carmen Tooma (V65-1) försvarade innerspåret lätt, och fick sen bestämma i behagligt tempo. Favoriten La Bellouet fanns i dödens och tryckte upp tempot under sista varvet, men Carmen Tooma krigade hela vägen och vann med en halv längd tillgodo.

My Crown Kronos (V65-2) flög direkt till spets. Fick bestämma i långsamt tempo, men sista varvet gick undan. Lyckades hålla undan knappt före en bra Continental.


Återkommer med nya tips till Eskilstuna imorgon...

V65
Av Niclas Carlson - 27 september 2010 00:30

Måndagens V65-omgång avgörs i Halmstad, och man har fått ihop en riktigt fin omgång. Det ser rätt så öppet och svårt ut, så jag tror att det kan bli ganska bra utdelning.


V65-1 är ett fint fyraåringslopp för ston, och här får 1 Carmen Tooma tipsettan. Hon var kalasfin senast då hon trots en resa i dödens enkelt gick undan till seger. Hon har utvecklats en del under sommaren och jag tror hon kommer att visa det ikväll. Jag chansspikar! Vill man gardera, så är 7 Polca i absolut toppslag för dagen. Hon avslutade bra senast och såg fortsatt fin ut. 2 La Bellouet var bra i kvalet till Derbystoet då hon avgjorde knappt mot Izara från dödens. Fick en fin resa i finalen, men kunde ingenting då. Loppet bör stå mellan dessa tre, men jag tar alltså en chansning här och spikar Carmen Tooma.

Rank: 1, 7, 2, 5, 3, 9, 8, 4, 6


I V65-2 ger jag tipset till 5 My Crown Kronos som vann i bländande stil senast. Satt långt bak i kön när hon avancerade framåt med 700 kvar. Var framme vid täten i utgången av sista kurvan och gick sen ifrån till en mycket lätt seger. Motståndet var inte det allra bästa, men intrycket var bra. Så pass bra att jag väljer att spika henne! För den som garderar kan nämnas att 2 Sacramento Sea gjorde ett mycket bra lopp senast. Galopperade i starten, kördes sen invändigt, och avslutade bra när luckan kom över upploppet. Visade fin form och ska räknas tidigt. 1 Bolets Luxor har haft ett tungt år, men visade gryende form senast när han avslutade bra efter en invändig resa. Platsbud.

Rank: 5, 2, 1, 8, 4, 6, 12, 10, 11, 3, 7, 9


V65-3 är ett fint treåringslopp, och här får 3 Caliber TT förstastrecket. Han flög fram senast efter en passiv styrning och såg fotrtsatt fin ut. Har hög kapacitet och från ett bra läge ska han vara med i segerstriden. 9 Perfect Toll tog sig en kort galopp i starten senast. Tappade inte så mycket på det och hamnade i tredje ytter. Gick till attack 500 kvar, och krigade ner ledaren kort före mål. Visade både form och bra inställning. Är ett tidigt streck här. 5 Torgil provade på V75 senast och såg ut som en segerkandidat runt sista kurvan. Men som alla andra av Luddes hästar den dagen stannade han över upploppet. Det har visat sig att man hade lagt in torv i boxarna, och dammet från torven satte sig i slemhinnorna på hästarna, och därmed kunde de inte göra sig själv rättvisa. Torgil har visat hög kapacitet och ska räknas tidigt han med.

Rank: 3, 9, 5, 1, 7, 6, 2, 4, 10, 8, 11


V65-4 är ett lopp över 2640 meter, som i stort sett är olösligt! Efter mycket om och men så ger jag tipsettan till 9 Living Peak. Han gjorde en fantastisk comeback i somras och var mycket fin då. Galopperade i starten efteråt och fick en kort paus igen efter det. Fick en ögonöppnare förra söndagen och ska ha gått framåt av det. Klarar att göra en del jobb själv, och är en kul idé. 7 Flibustier är stark, men tyvärr galopplysten. Galopperade 500 kvar näst senast och såg ut som en vinnare i det läget. Senast gick han i dödens sista 1100 och var nära segern. Räknas om felfri! 12 No Deal är en riktig segermaskin som är i toppform. Senast fick han bestämma i jämnt 17-tempo hela vägen, men fick övertalas rejält och höll knappt undan. Gav inget bra intryck då. Ska dock räknas på sin kapacitet. 1 Maverick hängde med från vinnarhålet senast och avslutade hyfsat när han fick luckan. Har ett bra läge för att smyga med igen, och kanske avgör nu istället. 3 French Friend surrades det om en hel del på Axevalla inför V75-starten näst senast. Då blev det galopp direkt. Var sen totalt överlägsen på Åby och visade fin kapacitet. Har inte startat på ett tag nu, men med det han visade på Åby så ska han räknas tidigt här. 10 Grand Southwind är riktigt trög och seg av sig i loppen, men så fort det drar ihop sig till upplopp så avslutar han riktigt bra. Gjorde det senast, och såg fin ut. Har han inte för långt fram 500 kvar blir han farlig. 14 Johan Chou gick helt ok på V75 näst senast. Senast var han blek och troligtvis sjuk. Har vilat efter det, och han kan behöva loppet. Men han har visat hög kapacitet och att han gillar distansen, så helt borta är han inte.

Rank: 9, 7, 12, 1, 3, 10, 14, 13, 4, 2, 8, 5, 11, 15, 6


I V65-5 är det svårt att inte ge tipsettan till 2 Classic Tile. Han var helt enorm senast på Solvalla och vann hur lätt som helst. Jag förstår alla som spikar honom, men jag har hittat två utmanare som jag vill ha med. 6 Qato Quattro var ute i ett hårt gäng senast på V75. Satt fast ganska länge, men fick lucka över upploppet och avslutade mycket bra. Han har kapacitet för att vinna, och formen börjar att infinna sig. Pass upp! 1 Roc Bourbon gör en intressant Sverigedebut här. Han är väldigt svårbedömd, och behöver förmodligen lopp i kroppen, men man vet aldrig vad Gooparna hittar på. Luring!

Rank: 2, 6, 1, 9, 5, 7, 11, 10, 8, 13, 4, 3, 12


I V65-6 får 6 Classic Grand Cru agera tipsetta. Han är i strålande form för tillfället och vann hur lätt som helst från ledningen senast i bra stil. Brukar göra bra lopp även i Sverige och ska ses med bra chans till att ta femte raka här. 5 Photocopy har tänt till under sommaren och nämndes som en utmanare till Torvald Palema i Sundsvall Open Trot näst senast. Då var han väldigt blek och inte helt kurant. Senast blev det galopp i Finland. Har visat att han kan avsluta ruskigt fort och ska räknas tidigt. 7 Spring Ray är en härlig kämpe som alltid gör sitt. Formen är helt ok, och skulle han ha lite flyt med positionerna, så är han med på målfotot.

Rank: 6, 5, 7, 10, 1, 3, 4, 8, 2, 9


Systemet ser ut så här:


1) 1 Carmen Tooma (7-2)

2) 5 My Crown Kronos (2-1)


3) 3,9,5 (1-7)

4) 9,7,12,1,3,10,14 (13-4)

5) 2,6,1 (9-5)

6) 6,5,7 (10-1)


189 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards