Alla inlägg den 2 september 2010

Av Niclas Carlson - 2 september 2010 22:02

I V65-1 var 2 Victory Hill snabbast från start, men släppte direkt till 5 Device. Sen fick Håkan Eriksson styra och ställa som han ville, och när attackerna kom bakifrån hade Device inga som helst problem med att gå undan till en säker seger. 3 Airstrike gjorde ett ok lopp från dödens och blev tvåa, medan Victory Hill blev trea. Min tipsetta 7 Cash Winning Vita avslutade hyfsat från tredje ytter till en fjärdeplats.


I V65-2 kunde 5 New Chance ta ledningen, medan 4 Twins Vilda fick en perfekt resa i andra ytter. New Chance fick bestämma som hon ville, men när Twins Vilda kastades loss 500 kvar, då var det spela mot ett mål. Twins Vilda gick undan till en mycket enkel seger, medan New Chance höll till andrapriset. Min tipsetta och spik, 12 Jayporthasitall, fick en resa i fjärde ytter, gick med i tredjespår 600 kvar, men var helt utan tryck och räckte bara till en tredjeplats idag.


I V65-3 bombade 4 Save The Earth till ledningen. Fick även hon bestämma efter behag och såg fin ut hela vägen. Gick undan över upploppet till en enkel seger före 1 Maiden Ås som liftade med i rygg hela vägen. 10 Citron fick sitt rygglopp, men var ändå chanslös som trea.


I V65-4 tog 6 Season ledningen. Bestämde i måttlig fart där framme, och några attacker syntes inte till, förrän 5 Spike De Rabotiere gick iväg med varvet kvar från tredje ytter. Med i dennes rygg gick min spik, 10 Buddy Buddy Run, och serverades ett perfekt lopp. 600 före mål ökade Season tempot i ledningen, och Buddy Buddy Run gick till attack i fjärdespår. Med i hans rygg satt 15 Gunfighter som klistrad, och in på upploppet kom han med full fart. Season försvarade sig väl, men Gunfighter tog sig förbi kort före mål, och vann med en halv längds marginal. Buddy Buddy Run var tidigt slagen och blev femma. Behövde förmodligen loppet i kroppen ändå.


I V65-5 var 2 Edella snabbast från start. Fick direkt 5 Casher utvändigt om sig, men valde att behålla ledningen. 4 Grinnebys Aragon satt i tredje ytter, medan 9 Zílver Boko satt i fjärde ytter. Casher tryckte sig till ledning med 500 meter kvar, och fick då Grinnebys Aragon på utsidan. Zilver Boko kom då farandes i tredjespår, och dessa tre kom in på linje över upploppet. Casher visade sig vara den starkaste idag, då han kunde hålla undan med en hals, före Zilver Boko som avslutade mycket bra. 11 Staro Dynamite avslutade även han bra till tredjepriset, medan min tipsetta Grinnebys Aragon var lite svag och bara blev fyra.


I V65-6 kunde 4 Macho Gossip glida till ledning efter 300 meter, och fick sen bestämma i behagligt tempo. Ingen vågade göra nånting förrän 800 kvar när 7 Melton Kronos kom upp utvändigt om Macho Gossip. Men det hände inte så mycket mer, och över upploppet satt Håkan "Hockey" Eriksson bara och finåkte. Macho Gossip vann busenkelt före Melton Kronos, och en vasst avslutande 3 Kingpin La Marc som fick sen lucka från fjärde inner.


Spelmässigt blev det fyra rätt, där spikarna inte infriade förväntningarna. De var helt enkelt bara för dåliga idag, och det är inte mycket att göra åt.

Nu riktas blickarna mot fredagens V65-omgång, som körs i Umeå. Normalt sett hade jag sagt att jag är offside när det körs uppe i norr, men jag har tjuvkikat lite och jag har spännande idéer, så det blir en full genomgång ändå:)

V65
Av Niclas Carlson - 2 september 2010 00:45

Torsdagens V65-omgång avgörs på Örebrotravet, och det är en tunn och smaklös soppa vi bjuds på. Loppen är faktiskt riktigt usla, men jag tror mig ha hittat rätt i djungeln ändå...


V65-1 är ett sprinterlopp för "högsta" klassen. Tipsettan går till 7 Cash Winning Vita som inte har fått till det i år. Han var inte särskilt vass näst senast när han åkte dit på linjen från spets, men visade lite uppåtform senast. Då gick han till attack med drygt 400 kvar, och gick godkänt i mål. Här har han ett tråkigt utgångsläge, men ska ändå kunna vara med i segerstriden. 5 Device är lite upp och ner, men har formen hyfsat intakt i alla fall. Näst senast rusade han i spets och fick ge sig mot två topphästar. Senast var han rejält seg och oinspirerad och tog inte i för fullt. Har ett bra läge här, och ska vara med i striden. 2 Victory Hill är snabb som en vessla från start, och kommer han till spets så kan loppet vara över. Formen är mycket bra och han ska räknas mycket tidigt. 3 Airstrike har visat lite form under sommaren, och nu när det är enklare motstånd kanske han kan sätta nosen först. Kan vara en rysare att se upp med...

Rank: 7, 5, 2, 3, 1, 6, 8, 4, 9


V65-2 är ett stolopp, och här kommer kvällens första spik. 12 Jayporthasitall har knallform, och såg fin ut senast. Då spurtade hon ilsket via open stretch på Åby till en knapp målfotoförlust. Gången innan blev hon grovt störd på väg framåt. Här går hon i ryggar så länge det går, och sen blir det åka av sista 400. Kör bara i tid, Michael! Den som vill gardera kan då plocka med 5 New Chance som suttit fast med krafter kvar på slutet. Körs hon för seger denna gång kan hon vara värd ett streck. 4 Twins Vilda imponerade senast, men mötte ett riktigt skräpgäng. Men sättet hon vann på var tilltalande. Men måste visa att det inte var nån engångsföreteelse först. Platsbud...

Rank: 12, 5, 4, 7, 1, 6, 2, 8, 10, 3, 9


V65-3 är ett treåringslopp för ston, och här ger jag tipset till 4 Save The Earth. Hon har varit ute i tuffa sällskap på slutet men skött sig bra ändå. Möter lättare motstånd nu och ska definitivt vara med i segerstriden. 7 Nelli Cobell ville inte alls vara med senast och tog inte ett steg rätt. Har visat bra kapacitet innan och ska räknas tidigt. Stallkamraten 12 Very Sober har varit bra under sommaren, men var sämre senast. Kan få ett fint rygglopp här och kan avsluta bra. Rysare! 10 Citron har hyfsad form men är lite väl beroende av rygglopp. Får dock det här och med en vass avslutning kanske hon kan sätta nosen först.

Rank: 4, 7, 12, 10, 6, 2, 5, 8, 1, 11, 3, 9


V65-4 är ett riktigt lågvattenmärke, och man kan ju undra hur vissa hästar över huvud taget kom med i detta lopp? 10 Buddy Buddy Run är den som står för klassen i gänget, och trots att han varit borta i två månader, så tvekar jag inte det minsta att spika honom. På Kalmar näst senast var han ruskig och utklassade namnkunniga motståndare. Senast satt han för långt bak i kön för att strida om segern, men gick ändå bra. Det här ser ut som en toppchans. Vill man gardera, ja då har man att göra...5 Spike De Rabotiere är en fransman som trivs i ledningen. Tyvärr galopperar han väldigt ofta, men skulle han hålla sig till rätt gångart kan han mycket väl lägga beslag på andrapriset här. 13 Enduring Freedom hade inte startat på 1,5 år innan senaste starten, men gjorde det riktigt bra då. Han lär gått framåt rejält med det loppet, och kan vara ett platsbud.

Rank: 10, 5, 13, 2, 7, 8, 14, 11, 6, 15, 9, 1, 4, 12


I V65-5 ger jag tipset till 4 Grinnebys Aragon som är i kanonform för tillfället. Han avslutade bra senast och såg fortsatt fin ut. Han kan öppna riktigt bra om han vill, och från ledningen så har han bra chans. 9 Zilver Boko hade ett riktigt skräpläge senast men avslutade mycket bra långt ute i spåren. Får ett rygglopp här igen, och med den avslutningen han visade upp senast så kan han vara med i striden igen. 5 Casher har svikit rejält i sina senaste starter och galopperat som slagen. Möter enklare mostånd nu, och skulle han få ledningen kan han kanske hålla undan.

Rank: 4, 9, 5, 10, 2, 11, 12, 8, 7, 1, 6, 3


I V65-6 får 4 Macho Gossip första strecket. Han avslutade bra i lervällingen senast och visade fortsatt form. Slipper han göra allt för mycket grovjobb här så är han med i striden. 3 Kingpin La Marc har hittat en riktig formtopp under sommaren och varit lysande på slutet. Kan öppna bra och räknas tidigt i det här loppet. 6 Isalus har hög kapacitet och ganska bra form. Tyvärr så körs han av sin tränare Klaus Kern idag, och det är inte alltid det blir så bra styrningar. Men skulle han besinna sig, och ge hästen ett passande rygglopp, har Isalus en ruggig speed till slut som kan vara vinstgivande. 10 Prince Tagg vann på bra sätt senast på Tingsryd, och såg fin ut. Verkar ha hittat formen igen och ska räknas med bra chans. 11 Storm Brodde avslutade bra i sin comeback senast, och lär ha gått framåt rejält med det loppet i sig. Kan gå riktigt fort i spåren sista 700, och ska nog räknas ändå...

Rank: 4, 3, 6, 10, 11, 9, 7, 12, 5, 8, 2


Systemet ser ut så här:


1) 7,5,2,3 (1-6)

2) 12 Jayporthasitall (5-4)

3) 4,7,12,10 (6-2)

4) 10 Buddy Buddy Run (5-13)

5) 4,9,5 (10-2)

6) 4,3,6,10,11 (9-7)


240 rader

Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards