Alla inlägg under september 2010

Av Niclas Carlson - 27 september 2010 00:30

Måndagens V65-omgång avgörs i Halmstad, och man har fått ihop en riktigt fin omgång. Det ser rätt så öppet och svårt ut, så jag tror att det kan bli ganska bra utdelning.


V65-1 är ett fint fyraåringslopp för ston, och här får 1 Carmen Tooma tipsettan. Hon var kalasfin senast då hon trots en resa i dödens enkelt gick undan till seger. Hon har utvecklats en del under sommaren och jag tror hon kommer att visa det ikväll. Jag chansspikar! Vill man gardera, så är 7 Polca i absolut toppslag för dagen. Hon avslutade bra senast och såg fortsatt fin ut. 2 La Bellouet var bra i kvalet till Derbystoet då hon avgjorde knappt mot Izara från dödens. Fick en fin resa i finalen, men kunde ingenting då. Loppet bör stå mellan dessa tre, men jag tar alltså en chansning här och spikar Carmen Tooma.

Rank: 1, 7, 2, 5, 3, 9, 8, 4, 6


I V65-2 ger jag tipset till 5 My Crown Kronos som vann i bländande stil senast. Satt långt bak i kön när hon avancerade framåt med 700 kvar. Var framme vid täten i utgången av sista kurvan och gick sen ifrån till en mycket lätt seger. Motståndet var inte det allra bästa, men intrycket var bra. Så pass bra att jag väljer att spika henne! För den som garderar kan nämnas att 2 Sacramento Sea gjorde ett mycket bra lopp senast. Galopperade i starten, kördes sen invändigt, och avslutade bra när luckan kom över upploppet. Visade fin form och ska räknas tidigt. 1 Bolets Luxor har haft ett tungt år, men visade gryende form senast när han avslutade bra efter en invändig resa. Platsbud.

Rank: 5, 2, 1, 8, 4, 6, 12, 10, 11, 3, 7, 9


V65-3 är ett fint treåringslopp, och här får 3 Caliber TT förstastrecket. Han flög fram senast efter en passiv styrning och såg fotrtsatt fin ut. Har hög kapacitet och från ett bra läge ska han vara med i segerstriden. 9 Perfect Toll tog sig en kort galopp i starten senast. Tappade inte så mycket på det och hamnade i tredje ytter. Gick till attack 500 kvar, och krigade ner ledaren kort före mål. Visade både form och bra inställning. Är ett tidigt streck här. 5 Torgil provade på V75 senast och såg ut som en segerkandidat runt sista kurvan. Men som alla andra av Luddes hästar den dagen stannade han över upploppet. Det har visat sig att man hade lagt in torv i boxarna, och dammet från torven satte sig i slemhinnorna på hästarna, och därmed kunde de inte göra sig själv rättvisa. Torgil har visat hög kapacitet och ska räknas tidigt han med.

Rank: 3, 9, 5, 1, 7, 6, 2, 4, 10, 8, 11


V65-4 är ett lopp över 2640 meter, som i stort sett är olösligt! Efter mycket om och men så ger jag tipsettan till 9 Living Peak. Han gjorde en fantastisk comeback i somras och var mycket fin då. Galopperade i starten efteråt och fick en kort paus igen efter det. Fick en ögonöppnare förra söndagen och ska ha gått framåt av det. Klarar att göra en del jobb själv, och är en kul idé. 7 Flibustier är stark, men tyvärr galopplysten. Galopperade 500 kvar näst senast och såg ut som en vinnare i det läget. Senast gick han i dödens sista 1100 och var nära segern. Räknas om felfri! 12 No Deal är en riktig segermaskin som är i toppform. Senast fick han bestämma i jämnt 17-tempo hela vägen, men fick övertalas rejält och höll knappt undan. Gav inget bra intryck då. Ska dock räknas på sin kapacitet. 1 Maverick hängde med från vinnarhålet senast och avslutade hyfsat när han fick luckan. Har ett bra läge för att smyga med igen, och kanske avgör nu istället. 3 French Friend surrades det om en hel del på Axevalla inför V75-starten näst senast. Då blev det galopp direkt. Var sen totalt överlägsen på Åby och visade fin kapacitet. Har inte startat på ett tag nu, men med det han visade på Åby så ska han räknas tidigt här. 10 Grand Southwind är riktigt trög och seg av sig i loppen, men så fort det drar ihop sig till upplopp så avslutar han riktigt bra. Gjorde det senast, och såg fin ut. Har han inte för långt fram 500 kvar blir han farlig. 14 Johan Chou gick helt ok på V75 näst senast. Senast var han blek och troligtvis sjuk. Har vilat efter det, och han kan behöva loppet. Men han har visat hög kapacitet och att han gillar distansen, så helt borta är han inte.

Rank: 9, 7, 12, 1, 3, 10, 14, 13, 4, 2, 8, 5, 11, 15, 6


I V65-5 är det svårt att inte ge tipsettan till 2 Classic Tile. Han var helt enorm senast på Solvalla och vann hur lätt som helst. Jag förstår alla som spikar honom, men jag har hittat två utmanare som jag vill ha med. 6 Qato Quattro var ute i ett hårt gäng senast på V75. Satt fast ganska länge, men fick lucka över upploppet och avslutade mycket bra. Han har kapacitet för att vinna, och formen börjar att infinna sig. Pass upp! 1 Roc Bourbon gör en intressant Sverigedebut här. Han är väldigt svårbedömd, och behöver förmodligen lopp i kroppen, men man vet aldrig vad Gooparna hittar på. Luring!

Rank: 2, 6, 1, 9, 5, 7, 11, 10, 8, 13, 4, 3, 12


I V65-6 får 6 Classic Grand Cru agera tipsetta. Han är i strålande form för tillfället och vann hur lätt som helst från ledningen senast i bra stil. Brukar göra bra lopp även i Sverige och ska ses med bra chans till att ta femte raka här. 5 Photocopy har tänt till under sommaren och nämndes som en utmanare till Torvald Palema i Sundsvall Open Trot näst senast. Då var han väldigt blek och inte helt kurant. Senast blev det galopp i Finland. Har visat att han kan avsluta ruskigt fort och ska räknas tidigt. 7 Spring Ray är en härlig kämpe som alltid gör sitt. Formen är helt ok, och skulle han ha lite flyt med positionerna, så är han med på målfotot.

Rank: 6, 5, 7, 10, 1, 3, 4, 8, 2, 9


Systemet ser ut så här:


1) 1 Carmen Tooma (7-2)

2) 5 My Crown Kronos (2-1)


3) 3,9,5 (1-7)

4) 9,7,12,1,3,10,14 (13-4)

5) 2,6,1 (9-5)

6) 6,5,7 (10-1)


189 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 26 september 2010 19:23

Det blev favoritbetonat idag, precis som jag förutspådde, men vad hjälpte det? Jag lyckades att klanta till det ändå, och det blev således fem rätt och ingen utdelning. Jag trodde helt enkelt inte på Yoop som vann V65-2 i rätt så enkel stil.

Spikarna satt idag i alla fall, de var bra båda två. Casher (V65-3) vann från dödens, medan Zapdos Håjt tog en fin seger från ledningen i V65-6.


Nya tips kommer imorgon, då till Halmstad.

V65
Av Niclas Carlson - 26 september 2010 00:30

Söndagens V65-omgång körs på natursköna Karlshamnstracet, och den banan är unik. Inte för att den mäter 800 meter, utan för att publiken står på innerplan. En rätt så kul grej. Själva omgången ser fin ut, men favoritbetonad.


I V65-1 ger jag tipsettan till 1 Arctic Tooma som håller bra form. Var för tre starter sen ute på V75, och galopperade då på upploppet med allt sparat. Vann gången efter, men kom aldrig in i loppet senast. Intressant läge här. 6 Luringen Palema följde med godkänt senast på V75. Är mycket startsnabb och han har passande förutsättningar. Ett givet streck. Jag tar även med 5 Fizz De Zeun, som har hög kapacitet. Han har inte visat nåt av det i sina två starter för Svanstedt, och senast såg han faktiskt bedrövlig ut. Men han blixtrar snart till, och då ska vi ha betalt...

Rank: 1, 6, 5, 2, 9, 4, 12, 10, 3, 11, 8, 7


I V65-2 får 5 Miracles Of Joy tipsettan. Hon tog ledningen senast, men släppte efter 400 meter. Fick lucka via open stretch och avgjorde lätt med en sylvass spurt. Har ett bra läge här och ska ses med bra chans. 3 Dreamic är i bra form, och har passande förutsättningar. Trivs över distansen och slutar långt framme. 6 Zoorina höll bra från dödens senast. Har viss kapacitet och jag tycker hon ska räknas med viss chans.

Rank: 5, 3, 6, 10, 12, 2, 4, 9, 7, 8, 1, 11


I V65-3 hittar jag dagens första spik. 3 Casher var mycket bra näst senast då han vann enkelt trots dödens hela vägen. Snubblade sig i galopp med varvet kvar senast. Här tror jag att han blåser till ledningen, och sen kommer ingen ikapp. Vill man gardera, så är 1 Principal Value värst emot. Har varit bra på slutet och närmar sig en seger. Formen är på topp, och från ett bra läge räknas han tidigt. 6 Nevio avslutade bra senast och visade fin form. Ett platsbud.

Rank: 3, 1, 6, 4, 10, 12, 8, 7, 9, 11


I V65-4 får 5 Renevatio agera tipsetta. Han har fått två lopp i kroppen efter en lång frånvaro, och bör ha gått framåt med dem i sig. Senast fick han gå i dödens hela vägen och höll bra. 6 Mistral's Daughter gick en ruggig långsida senast, men fick ge sig över upploppet mot smygkörde Sammarco. Såg fin ut och visade att formen är där. Räknas tidigt. 2 Cherrylady vinner inte ihjäl sig, men har fina förutsättningar här. Är snabb från start, och med ett rygglopp och lucka till slut har hon en sylvass avslutning. En rysare att se upp med. 10 New Ginger Wind är i fin form, och har bra fart. Läget är krångligt, men med lite flyt kan hon blanda sig i striden.

Rank: 5, 6, 2, 10, 12, 8, 1, 7, 4, 3, 9, 11


I V65-5 ges tipsettan till 2 Cool Caviar. Han avslutade bra senast och bör ha gått framåt med det loppet i sig. Ska ha hyfsad chans här. 4 Glorify är i bra form. Spetsade senast, släppte till stallkamraten Hello Dolly och hängde på bra till andrapriset. Är startsnabb och ska räknas med viss chans från ledningen. 1 Nagajka vann lite tursamt näst senast då hon satt i rygg på ledaren som galopperade 550 kvar. Gick dock undan på ett bra sätt och kanske hade vunnit ändå. Mötte för tufft motstånd senast. Har ett bra läge och ska vara ett tidigt streck. 3 Jeans N Overhalls är i bra form, men är lite ojämn av sig. Är med i striden här med passande förutsättningar. 7 Eskil var fin senast då han rusade iväg sista 400 efter lite trafikproblem sista varvet. Han visade bra fart och ska räknas trots det tråkiga spåret.

Rank: 2, 4, 1, 3, 7, 10, 11, 8, 12, 5, 6, 9


I V65-6 kommer då dagens andra spik. 2 Zapdos Håjt hade lekstuga senast och vann hur lätt som helst från ledningen. Han är vrålsnabb från start, och här blir det spets och slut. Vill man ha fler streck så är 3 Victoria Island i bra form. Hon lär laddas från start men får nog finna sig i att gå i dödens. 1 Calypso Sund var toppfin senast och gör en bra insats här igen.

Rank: 2, 3, 1, 5, 6, 8, 11, 10, 9


Systemet ser ut så här:


1) 1,6,5 (2-9)

2) 5,3,6 (10-12)

3) 3 Casher (1-6)

4) 5,6,2,10 (12-8)

5) 2,4,1,3,7 (10-11)

6) 2 Zapdos Håjt (3-1)


180 rader

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 25 september 2010 19:29

Vad ska man säga? Två rätt idag...TVÅ! Det är inte dåligt, det är totalt jävla uruselt! Men det är bara att inse att jag var superfel ute på det idag (igen). Hur jag än hade vridit och vänt på omgåpngen och bytt spikar, så hade jag inte fått mer än fyra rätt, så är det.

Kort om dagens spikar:

Zilverboy Worthy (V75-1) fick ett bra lopp i tredje ytter, fick gå till attack 800 kvar och det bet hyfsat för honom. Var dock totalt chanslös att rå på ledande/vinnande Opal Caesar. Gjorde ändå ett hyfsat lopp.

Yanantin Boko (V75-3) fick harva i dödens och det passade inte idag.


Det är bara att bryta ihop och komma igen, det gör jag i alla fall och återkommer med nya tips till imorgon....

V75
Av Niclas Carlson - 25 september 2010 02:15

Sverige, Karlstad och Färjestad travbana invaderas av en mängd norrmän på lördagen, då det är V75 med Unionstravet som avgörs. Svårt att ha full koll på norrmännen, men jag har gjort mitt bästa, och kan ha hittat några roliga drag. Omgången ser lurig ut, det kan faktiskt sluta precis hur som helst...


I V75-1 ger jag tipsettan till 10 Zilverboy Worthy som var kanonfin senast. Fick ett bra lopp i andra ytter, gick till attack 800 kvar och bara drog iväg till en lätt seger och såg närmast okörd ut. Gjorde ett mycket bra intryck, och jag drar till med en chansspik direkt! Vill man ha fler streck så är 12 Sammarco i bra form. Avgjorde på bra sätt senast efter att ha blivit framdragen i ryggar och såg fin ut. Får han ett liknande lopp blir han farlig. 7 Callela Dowjones vräkte sig i galopp i det finska Derbyt senast. Har visat bra form innan, och har hög kapacitet.Travar dock som en kratta, och galoppen ligger alltid nära till hands. Jag chansar bort honom här, och hoppas på en favoritgalopp.

Rank: 10, 12, 7, 5, 3, 6, 4, 9, 11, 1, 8


I V75-2 får 7 Eliott Hall tipset. Han är i fantastisk form för dagen och krossar allt som kommer i hans närhet. Körs förmodligen framåt mot spets i ett tidigt skede av loppet, och kommer han dit blir han svårslagen. Jag dubblar dock med 12 Pinball Wizard som älskar distansen och håller bra form. Han är både stark och speedig, och tränaren tror på bra chans. Bakom dessa två, kan man strecka 8 Tjacke Gold som höll bra från dödens senast. Visade full form, och gillar distansen. 9 Niller satte inte en fot rätt senast, men tränar bra och Svanstedt är optimist.

Rank: 7, 12, 8, 9, 10, 5, 1, 13, 6, 4, 2, 14, 3, 11


I V75-3 hittar jag dagens andra spik. 7 Yanantin Boko gjorde ett kanonlopp senast då han drog stenhårt i spets för att försöka skaka av sig Maharajah. Föll på eget grepp, men krigade hela vägen och såg fin ut. Bör ha gått framåt av det loppet, och motståndet här avskräcker inte. Det känns som en bra spik. Vill man gardera så är 3 Gentle Tilly i toppform. Avslutade vasst senast efter en resa i fjärde ytter. Det är en bra häst, men jag tror inte han rår på Yanantin Boko här. 10 Tom Raider var grym senast och visade sitt krigarhjärta. Är i bra form, men läget gör att det blir lite chansartat.

Rank: 7, 3, 10, 8, 6, 2, 1, 9, 5, 11, 12, 4


I V75-4 får 9 Matrix tipsettan. Han är i kalasform för tillfället, och var bra näst senast då han vann knappt efter en resa i dödens hela vägen. Avslutade vasst senast, och med ett liknande upplägg så kan han speeda ner allt till slut. 5 Höwings Oh Titan var sjuk näst senast, och tröttnade över upploppet. Galopperade efter 150 meter senast, men flög fram över upploppet och såg fin ut. Har inte provat autostart förut, och ska testas innan tävlingarna. Har kapacitet för att segerstrida. 8 Yatzy var fin vid segern senast och såg bra ut. Har inte starat på ett tag då man har siktat på detta lopp. Trots spåret, så tror jag att Yatzy är med i stiden. 4 Marjons Kiss har varit duktig på Visby under året. Senast var det full gas 1100 före mål, tog över ledningen med 700 kvar och bara stack undan till en överlägsen seger. Tuffare motstånd nu, men har viss kapacitet och är inte helt borta.

Rank: 9, 5, 8, 4, 1, 11, 6, 10, 2, 3, 7, 12


V75-5 är kallblodsloppet, och jag ger tipsettan till 1 Knell, som rapporteras vara i bra form. Kusken är segerviss och läget är passande. 2 Vålsvarten var heroisk senast då han efter en tung inledning pressade sig till ledning efter 700 meter. Fick sig en rejäl tryckare direkt efteråt och 400 meter framåt. Försvarade sig med allt han hade men fick ge sig kort före mål mot en smygkörd Lapp Lotus. Intressant från bra läge. 6 Torpa Glad ska vara snabb ut, och i bra form. Kanske kan bita ifrån sig länge om han får spets. 7 Tao Prins är en segermaskin som inte startat på ett tag. Ska träna bra och får nog ändå räknas med viss chans.

Rank: 1, 2, 6, 7, 5, 9, 15, 12, 8, 3, 10, 14, 11, 4, 13


I V75-6 ger jag tipsettan till 7 Nelle Pelle som är i bra form. Var kanonfin näst senast då han bara dundrade runt på en fin tid. Senast fick han ledningen, men fick ge sig sista biten mot en toppfin Ultradidact F. Är inte beroende av ledning, och ska räknas med bra chans här. 1 Last Speed Laday ska vara en riktig raket från start och norrmännen tror på ledning. Har bra form, och ska räknas tidigt. 6 Precious Value är i kanonform, och vann efter en fin resa senast. Kan få ett kanonlopp igen, och räknas med sin vassa speed. 3 I'm Alone Face gjorde comeback senast, och var riktigt bra. Gick fram i dödens efter 450 meter, och krigade sen ner ledaren över upploppet. Lyckades dessutom hålla undan för en störtdykande smygkörd häst. Har gått framåt rejält med det loppet i sig och ska vara med i striden. 8 Pop My Cork är loppets jätterysare. Har kanonform men ett tråkigt läge. Blir det hårt tempo, och hästen inte sitter för långt ner kan den vassa spurten bita bra över upploppet.

Rank: 7, 1, 6, 3, 8, 4, 11, 5, 10, 9, 2


V75-7 är ett stolopp, och tipsettan går till 5 The Editor som varit fin i sina starter i år. Vann lätt via open stretch senast och såg fin ut. Siktar mot tidig ledning och ska räknas därifrån. 9 Rania var urtapper senast och såg kanonfin ut. Börja hitta formen igen, och kan vara en rysare att se upp med. Det kan även 3 TLE's Nicedream vara. Raden ser inte rolig ut, men hon satt fast senast och enligt tränaren hade hon vunnit med fritt. En jätterysare! 7 Estancia var bra i Stochampionatet och var bra senast i ett kval till Derbystoet. Då hade hon halsbekymmer och var sjuk dagarna efteråt. Är frisk nu, men lite svårbedömd. Kapacitet för att segerstrida finns. 11 Case ska vara en riktigt bra häst och norrmännen låter otroligt optimstiska. Formen ser ut att vara bra, och hon får en plats på kupongen.

Rank: 5, 9, 3, 7, 11, 14, 4, 10, 13, 12, 8, 1, 6, 2


Systemet ser ut så här:


1) 10 Zilverboy Worthy (12-7)

2) 7,12 (8-9)

3) 7 Yanantin Boko (3-10)

4) 9,5,8,4 (1-11)

5) 1,2,6,7 (5-9)

6) 7,1,6,3,8 (4-11)

7) 5,9,3,7,11 (14-4)


800 rader = 400 kronor

Lycka till!

V75
Av Niclas Carlson - 24 september 2010 22:03

Fyra rätt idag igen, och kag är lite sur över det. Det borde varit sex rätt. Pirate Copy (V65-1) blev ju fullständigt överfallen i ledningen, och höll storstilat till tredjeplatsen. Puma Jerva (V65-2) vet jag kan avsluta ruskigt, och jag borde rankat henne högre...

Kort om kvällens spikar:

Pirate Copy (V65-1) blev som sagt överfallen i ledningen av Tap Dance. Höll kanonbra med tanke på löpningen och visade fortsatt form. Som en parentes kan även nämnas att Hot Tub gjorde ett toplopp direkt efter vila. Passas nästa gång!

Hallsta Lotus (V65-4) fick en tuff inledning men han brydde sig inte om det utan vann hur lätt som helst och saknar motstånd i Sverige.


Nu tar jag sikte på V75 imorgon...

V65
Av Niclas Carlson - 23 september 2010 23:35

Fredagens V65:a avgörs på Bergsåker. Jag har återigen haft lite problem att få tiden att räcka till, men har i alla fall kollat lite mer och bjuder således på rank och system ikväll.


Rankingen:


V65-1: 5, 3, 4, 6, 1, 12, 11, 8, 10, 9, 2, 7

V65-2: 5, 13, 12, 9, 7, 11, 8, 4, 3, 10, 1, 2, 6

V65-3: 7, 5, 11, 3, 2, 4, 12, 1, 6, 10, 8, 9

V65-4: 5, 10, 2, 3, 9, 1, 6, 7, 8

V65-5: 9, 8, 10, 12, 4, 6, 1, 3, 2, 11, 7, 5

V65-6: 12, 9, 1, 6, 8, 15, 4, 3, 7, 5, 11, 13, 10, 14, 2


Systemet ser ut så här:


1) 5 Pirate Copy (3-4)

2) 5,13,12 (9-7)

3) 7,5,11,3 (2-4)

4) 5 Hallsta Lotus (10-2)

5) 9,8,10,12,4,6 (1-3)

6) 12,9,1,6 (8-15)


288 rader


Kort om spikarna:

Pirate Copy (V65-1) är i riktigt bra slag för dagen, och även om han var lite sämre än vanligt senast så tror jag han har toppchans här. Det enda motbudet är Airstrike som höll bra från dödens senast.

Hallsta Lotus (V65-4) var med i stenhård öppning senast och orkade inte hela vägen. Det enda som kan störa här är femtespåret, löser han det är han överlägsen här.


Återkommer imorgon med full analys och tips till V75 på Färjestad!

Lycka till!

V65
Av Niclas Carlson - 23 september 2010 22:03

Fyra rätt ikväll, på en inte alltför svår omgång. Men det var nog max för min del, Shakira Trot (V65-1) hade inte visat nåt av värde innan och jag trodde hon skulle få svårt. Monkey Wrench (V65-3) såg jag senast och blev inte imponerad, trodde hon skulle få svårt också.

Kort om kvällens spikar:

Mill Nitro (V65-1) tog ledningen direkt, men gav upp loppet och släppte till Roadshow efter 700 meter. När Roadshow sen galopperade blev han kvar i vinnarhålet, fick lucka, men var aldrig segeraktuell. Han får absolut inte godkänt för sin insats.

Lucia Play (V65-4) var däremot mycket trevligare. Satt i fjärde ytter, och gick till attack 700 kvar. Formligen flög iväg, tog över ledningen 500 meter kvar och bara stack undan till en lätt och imponerande seger. Mycket bra!

V65

Presentation

Fråga mig

111 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards