Alla inlägg den 5 januari 2012

Av Niclas Carlson - 5 januari 2012 23:45

Fredagens V65- och DD-omgång avgörs på Bergsåker. V65-omgången håller hygglig klass, men ser ut att bli hyfsat favoritbetonad. DD-loppen löser jag så här:


DD-1:

Ett smålurigt lopp där jag väljer att chansspika mig urr problemen. 3 Navaho Simoni är i bra form och gjorde en godkänd insats senast på V75. Har ett bra läge här och hittar en bra position direkt. Han är stark och tål att göra en del själv på vägen, och jag tror han avgör detta på styrka. Vill man gardera är 4 Quito Bay värst emot, men han var svag senast och är lite svårbedömd till denna start. I normal författning är han med i striden.


DD-2:

Ett bra sprinterlopp där tipsettan utan tvekan går till 4 Axelite. Han galopperade bort sig senast men såg fin ut innan det, och formen är fortsatt fin. Har ett bra läge igen, och är nu tillbaka mot Norrlandsmotstånd. Bör vinna detta lätt, men då han galopperat i de två senaste väljer jag att gardera. 11 Notre Crown har haft en hel del otur på slutet. Är annars i bra form och vinner lopp när som helst. Kanske redan ikväll? 8 Hazard Brodde har acklimatiserat sig i Norrland nu, och bör vara än mer förbättrad till denna start. Har hög kapacitet, och trots spåret tror jag han kan vara med i striden.


DD-systemet ser därmed ut så här:


1) 3 Navaho Simoni

2) 4,11,8


3 rader x valfri insats


Lycka till!

Av Niclas Carlson - 5 januari 2012 23:30

Rätt rad:


5 Kif Kif (17,97) (10%)

1 Ottens Vigo (1,89) (62%)

6 Poison Composite (1,34) 76%)

9 Crowne (2,91) (49%)

5 Gateruds Polyezter (13,77) (13%)

4 La Bellouet (16,84) (11%)


6 rätt: 31 427:-

5 rätt:     420:-


Det blev inte riktigt som jag trodde ikväll heller, utan det stannade på fyra rätt. Jag brukar vara rätt så elak mot mig själv, och det är jag även denna gång, jag borde haft minst fem.


Kort om dagens spikar:


Löjtens QC (V65-1) öppnade hyggligt och hamnade i andra ytter. Slarvade dock en del med travet runt första kurvan, och i den andra kurvan, med 900 meter kvar kom en förödande galopp. Tyvärr rapporterades det efter loppet att det var nåt som inte stämde, och vi kan hoppas att det inte är nåt allvarligt fel.


Ottens Vigo (V65-2) spetsade från början, men var chanslös att svara när Goop kom flygandes efter 50 meter. Det blev rygg på ledaren istället, och en perfekt lucka via open stretch på upploppet. Ottens Vigo spurtade förbi ledaren och tog en relativt lätt seger.


Poison Composite (V65-3) öppnade bra och tog ledningen direkt. Valde dock att släppa efter 300 meter, och gick med dryga varvet kvar ut i dödens. Tryckte gaspedalen i botten med 600 kvar och tog genast över ledningen. Drog iväg rejält och skapade en stor lucka till de bakomvarande, och in på upploppet hade han inga problem att hålla undan till en solklar seger. Mycket bra igen!

V65
Av Niclas Carlson - 5 januari 2012 00:13

Torsdagens V65-omgång avgörs på Åby. Efter förra torsdagens svåra rad är det jackpot, och eftersom jag inte hann med att skriva nåt inför onsdagens V86:a, får det istället bli fullt ös till idag, som en slags kompensation....

Omgången ser inte helt svårlöst ut, och jag inleder faktiskt med tre spikar. Sen får det gärna hända lite grejer på slutet....


V65-1:

Jag brukar ha svårt att se hästar som kommer ut efter en tids vila som tänkbara vinnare, än mindre som spik på ett V65-system. Men här kommer 3 Löjtens QC ut i comeback, och det är en häst utöver det vanliga. Han har ruskiga fartresurser, och han är snabb ut. Lär bomba till ledningen här, och sen blir han svårslagen. Skulle han av nån anledning missa ledningen är det ingen fara, då han går lika bra bakifrån. Jag har helt enkelt svårt att se honom förlora detta, då han är minst en klass bättre än motståndet. Jag inleder med en spik! Vill man ha fler streck så är värsta utmanaren 4 Mr Inkato. Han är i bra form och trivs bra över dagens distans. Bra chans om min spik gör bort sig.

Rank: 3, 4, 5, 1, 10, 2, 8, 6, 9, 11, 7


V65-2:

Ett bra lopp över lång distans, där jag hittar dagens andra spik. 1 Ottens Vigo är i bra form, och gjorde en bra insats senast. Fick då ge sig mot Classic Tile den sista biten, och det är inte så mycket att säga om. Ottens Vigo har ett kanonläge här då han är snabb ut, och jag tror han leder detta hela vägen. Spikas! Vid gardering är 8 Wiss Rambo given. Han är på väg uppåt i form, och har ett perfekt smygläge här. Kan spurta vasst, men rår inte på min spik.

Rank: 1, 8, 2, 5, 3, 6, 9, 10, 7, 11, 4


V65-3:

Ett montélopp på V65 är vi inte så vana vid, även om det börjar förekomma lite mer frekvent. Här kommer Sveriges bästa montéhäst ut, och det är 6 Poison Composite. Han har nu tre lopp i kroppen efter att ha varit borta i ett år, och han har haft lekstuga i de två senaste loppen. Senast slog han bl.a Hot Tub som länge ansetts som Sveriges bästa montéhäst. Den platsen har Poison Composite nu tagit över, och här tävlar han enbart mot sig själv. Brukar rusa iväg och sparar inte på några krafter. Krigar alltid hela vägen, och det här är omgångens bästa spik. Vill man gardera så kan 2 Molly Streamline vara en tänkbar vinnare om spiken gör bort sig. Hon är i bra form och trivs över distansen. Som sagt, det krävs dock att Poison Composite gör bort sig om nån annan ska kunna vinna.

Rank: 6, 2, 8, 1, 9, 3, 10, 4, 5, 7


V65-4:

Ett hyggligt sprinterlopp där jag ger tipsettan till 4 Nibrazac Blue. Han har ingen rolig rad, och återkommer efter vila. Således ingen stenklar vinnare, men han är snabb ut och lyckas han ta sig till ledningen krigar han hela vägen. Chanstippas, men ska garderas. 6 Caribou trivs över dagens distans och är i bra form. Satt fast senast så den nollan är bara att glömma. Hittar en bra position direkt och är med i striden. 9 Crowne gjorde comeback senast och var bra som tvåa. Lär ha gått framåt med det loppet i sig. Han har hög kapacitet, och bör vara med på målfotot här. 12 Ride Lie Star har haft tråkiga lägen på slutet, och har det även denna gång. Har dock gjort bra insatser och med lite flyt på vägen så kan han vara med och slåss om segern. 2 Going Strong vinner inte ihjäl sig precis, men har bra förutsättningar här. Visst, stallets form är inte bra, men läget gör att jag ändå plockar med Going Strong. 11 Osvald H är inte så tokig. Har ett tråkigt läge, men Jeppe Juel brukar köra offensivt, och det kan betala sig. En rolig skräll!

Rank: 4, 6, 9, 12, 2, 11, 7, 1, 3, 10, 5, 8


V65-5:

Ett vidöppet stolopp där de i mina ögon bästa hästarna fått de sämsta lägena. Tipsettan går till 9 Big Girl som gjorde comeback senast. Skötte sig klart godkänt då, och lär vara kraftigt förbättrad till denna starten. Har visat bra kapacitet tidigare och ska ses med bra segerchans. 8 Yvory Queen var inte alls bra senast. Har tidigare visat att hon kan en hel del. Behöver dock lite tur här, men är så pass bra att hon kan vinna trots läget. 12 Lapella Star har varit bra på slutet, men då fått väldigt bra lopp. Får gå bakifrån nu, men är i bra form och är nog med i striden till slut ändå. 11 Sudoku blev snöpligt nerspeedad senast, men gjorde en bra insats. Tre lopp i kroppen nu, och bör vara nära toppformen. Bör vara med i segerstriden igen. 2 Pion Zet gör en spännande debut för Kari Lähdekorpi här. Hon är snabb ut och jag tror hon leder länge här. Kanske hela vägen.

Rank: 9, 8, 12, 11, 2, 4, 1, 10, 3, 7, 6, 5


V65-6:

Ett bra lopp för dem med lite mer pengar på sig. Tipsettan går till 1 Muscles GT som haft lite otur på slutet. Har ett bra läge här och har en sylvass spurt. Rygg ledaren och slut? 4 La Bellouet gjorde comeback senast och behövde det loppet. Bör vara förbättrad nu, och har hög kapacitet. Hon kanske behöver lite tur på vägen, men ska inte nonchaleras. 8 Tom Raider är en riktig tuffing som nu har ett lopp i kroppen efter en tids vila. Bör vara förbättrad nu och han tål tuffa upplägg. Tveklöst en av dem som kan vinna. 6 Global Journey kommer tillbaka efter en tids vila. Han är en riktig kanon, men kan behöva lopp i sig. Har dock sån kapacitet att jag inte vågar lämna honom utanför. 5 Mars gjorde comeback senast och behövde det loppet. Bör vara förbättrad nu, och är inte så tokig i grunden. Kan avsluta vasst och är inte helt borta. 9 Nouvelle Pelle nöter på bra och är i fin form. Han har ett bra läge här och han ka få en riktigt fin resa. Har en sylvass spurt att tillgå, och han är en skräll att se upp med!


V65-systemet ser därmed ut så här:


1) 3 Löjtens QC (4-5)

2) 1 Ottens Vigo (8-2)

3) 6 Poison Composite (2-8)

4) 4,6,9,12,2,11 (7-1)

5) 9,8,12,11,2 (4-1)

6) 1,4,8,6,5,9 (3-7)


180 rader


För er som vill spela Dagens Dubbel ger jag er ett förslag här också:


DD-1) 9 Big Girl

DD-2) 1,4,8


3 rader x valfri insats


Lycka till!

V65
Ovido - Quiz & Flashcards