Alla inlägg den 31 augusti 2011

Av Niclas Carlson - 31 augusti 2011 22:03

Det regnade en del i Stockholm idag men banan var i utmärkt skick ändå. Vi fick se fina prestationer av bl.a Staro Dixieland, som var fin i comebacken, och Formula One som var helt överlägsen. Den stora utdelningen som jag var inne på, lyste dock med sin frånvaro...


Dagens spik var Rockefeller F. Han kördes av Adian Kolgjini, och ekipaget startade i V64-3. Så här gick det:

Rockefeller F öppnade bra men hamnade trots det som tvåa i tredjespår. När hästen framför började backa styrde istället Kolgjini jr framåt, och efter 500 meter satt ha i ledningen. Fick sen oväntad press, men försvarade såklart ledningen. Drog undan med 500 meter kvar och över upploppet var det ren uppvisning då ha gick ifrån med många längder. En riktigt snygg seger!


Odds: 1,75

V64-streck: 71%


Dagens skrällbud var Nimbus Hackstable med Björn Goop i sulkyn. De startade i V64-4 och så här gick det:

Nimbus Hackstable öppnade segt och hamnade i åttonde ytter (!). Gick med i tredjespår med 7-800 kvar men hade ruskigt långt fram med 300 kvar. Men då tryckte Björn ner gaspedalen i botten och över upploppet flög han fram. Han kopplade greppet med 20 meter kvar och lyckades hålla undan för en vasst spurtande Ywonne Hornline. Bra prestation!


Odds: 5,17

V64-streck: 26%


Båda hästarna satt alltså ikväll, men tyvärr blev de lite för mycket streckade. Men så länge de sitter så är det ju bara gott....

Av Niclas Carlson - 31 augusti 2011 08:11

Onsdagens V64-omgång avgörs som vanligt på Solvalla. Man har fått ihop en ganska så jämn omgång, där det känns som att man måste ha många streck i flera lopp för att vara säker på att överleva. Det kan bli ganska bra betalt till slut, tror jag.


Dagens spik är:


V64-3: 11 Rockefeller F - Adrian Kolgjini


Rockefeller F är i knallform och var riktigt vass senast. Kördes då fram i ett tidigt skede av loppet och avgjorde sen lätt på styrka. Såg riktigt fin ut och utlovade mer segrar. Han har ett tråkigt läge ikväll igen, men med offensive Adrian Kolgjini i sulkyn så lär det bli ett tidigt avancemang igen. Jag tror på en repris från förra loppet, och spikar utan tvekan.


Dagens skrällbud är:


V64-4: 13 Nimbus Hackstable - Björn Goop


Nimbus Hackstable var väl bara sådär senast, men var då ute på fel distans. Trivs bättre över kvällens distans och formen är inte så tokig. Med en optimal resa med ryggar fram till 400 kvar går ingen säker, och jag tror han speedar ner allt över upploppet. Kul drag!


Lycka till!

Ovido - Quiz & Flashcards